Ciorbe de sezon
Raspunsuri - Pagina 2
jennifer spune:
Eu fierb si borsul, nu numai moarea, cand zic fierb inseamna dat in clocot. apoi strecor si torn in ciorba, in felul acesta indepartez spuma si eventuale impuritati si nu incetinesc fierberea in oala cu ciorba.
valentinag spune:
Eu nu dau nimic in clocot inainte, nici zeama, nici borsul, o pun la final,strecurata, dau in clocot, opresc focul si pun verdeata!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
natalia_nica spune:
Scuze ca ma bag si eu, dar in familia mea se fac ciorbe cu moare de cand ma stiu si tot de cand ma stiu mama (si nici eu) nu a fiert zeama de varza inainte de a o pune in ciorba (o dam in cateva clocote dupa ce am adaugat-o la ciorba). Aaa, si o strecuram inainte
CorinaDani spune:
jennifer, de ce fierbi borsul si zeama de varza, inainte de a le pune in ciorba ? asta incerc eu sa aflu...de strecurat si eu strecor zeama de varza inainte de a pune in ciorba, dar nu vad rostul acestui fiert...culmea, si mama si soacra asa procedeaza, asa m-au sfatuit, dar pentru ca citatul din semnatura ma caracterizeaza perfect, am renuntat de mult de fiertul moarei...
Mik spune:
Eu o dau cu off-topicul.
sunt verde-albastra de invidie. N-am mai mincat asa ceva (moare de varza = zeama de varza murata) de 20 de ani.
Is geloasa. Parol !
buflea spune:
La mine si mama si soacra fierb si borsul si zeama de varza inainte de a drege ciorba. Eu nu o fac, pentru ca mi se pare inutil - gustul ciorbei nu il schimba si daca e sa moara ceva microbi, atunci mor cand fierbe ciorba ...dupa mine, nu cred ca trebuie fierte.
Carmena spune:
Un "truc" de la bunicile noastre este, ca orice mancare gatesti, se completeaza numai cu lichid fierbinte, indiferent ca este ciorba sau felul doi, pentru ca altfel "incrudeaza" preparatul final, chiar daca il aduci din nou la punctul de fierbere. Acum mai exact ce fenomen se intampla in oala cand completezi cu lichid rece, nu as sti sa explic, insa eu am sesizat ca pentru limpezime si pentru gust, este mai bine sa completez mereu cu lichid fierbinte(in categoria lichid intra fie apa, pentru supa,sau felul doi, fie bors sau zeama de varza pentru ciorbe...). Cred ca pana la urma este la latitudinea fiecaruia, eu respect insa si trucurile lasate de cei mai cu experienta decat noi...
Si pentru ca mi-ati facut pofta am sa pregatesc o ciorbita de cartofi acrita cu zeama de la muraturi..
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Eu o dau cu off-topicul. sunt verde-albastra de invidie. N-am mai mincat asa ceva (moare de varza = zeama de varza murata) de 20 de ani. Is geloasa. Parol ! Mik. |
pfii, dar la voi nu se gaseste, stiu eu, pe la magazine/restaurante cu specific ? nu ma pricep eu foarte bine, insa intr-un documentar culinar despre China, am vazut ca exista la ei ceva similar cu varza noastra murata, se numeste kimchi...poate gasesti asa ceva intr-un magazin cu produse specific chinezesti sau la un restaurant ?
maria_alexia spune:
as adauga la topic ciorba de cartofi cu afumatura, dreasa cu ou si tarhon. idem cea de fasole boabe.
mie mi se par ciorbe exclusiv de iarna...
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maria_alexia as adauga la topic ciorba de cartofi cu afumatura, dreasa cu ou si tarhon. |
Da, e o ciorba "grea", de iarna. Plus tarhon...
Am stiut de unde esti pana sa vad ce scrie sub poza (ma rog, floarea...) ta...cele mai bune ciorbe cu tarhon le-am mancat la Sibiel, niciunde n-am intalnit asa cult pentru condimentul asta.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010