Ciorbe de sezon
Am o pofta nebuna de ciorba cu zeama de varza.
Am facut una cu zarzavat si cartofi dar parca ii lipsea ceva.
Va provoc la cea mai buna si nebuna ciorba cu "moare" de varza!
Raspunsuri
Rufus spune:
Carne de porc sau vitel, legume obisnuite (morcov, albitura, telina, ardei) calite in prealabil; dupa ce fierbe carnea si se da jos de pe oase (musai carne cu os!), se baga la loc si se pun si legumele sa fiarba; se mai adauga si cateva fasii tocate din varza aia acra care a lasat zeama...apoi ceva paste micute...se acreste cu zeama de rigoare, din doua oua se fac zdrente (din albus) si se drege cu galbenusurile si o smantana mica de gatit (la cutie). Patrunjel si, musai, leustean.
Atentie la sare, zeama de varza e sarata de obicei. In afara de a mea, care-i perfecta
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
CorinaDani spune:
ciorba de potroace. eu o fac de obicei cu aripioare de pui, dreasa cu ou si adaug smantana atunci cand o papam. anul trecut, de revelion, ciorba mea a avut un succes nebun, a fost singurul preparat care s-a terminat...
jennifer spune:
Ciorba de varza murata cu ciolan afumat
Fierb ciolanul seara, dau oala in balcon, a doua zi iau pur si simplu grasimea solidificata care s-a strans peste noapte si o arunc, scot ciolanul, il dezosez, pun ceapa sau praz, morcov si albitura si o capatana de varza murata taiata julien la o oala de 5kg, nu mai pun sare ca luam buline de tensiune , bulion, cimbru si frunze de telina. Se papa fierbinte, in strachina de lut, cu ardei iute murat si o palinca prealabila pentru dezinfectare
mina spune:
Ciorba radauteana
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mina Ciorba radauteana Mina si Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din:09.09.2004 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte Some people dream of success...while others wake up and work hard at it |
Ciorba radautzeana cu zeama de varza??????
(mie personal nu-mi plac ciorbele cu zeama de varzanici nu am facut niciodata,voiam doar sa va intreb de sarea din moare????nu e ciorba sarata???)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
valentinag spune:
Daca ai zeama de varza buna, adica nu potroaca, nu e sarata! Ca potrivesti de sare, dupa ce ai pus zeama, nu inainte!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
monica70 spune:
Io beau zilnic asa cam un pahar si mai bine de zeama de varza goala - e atat de buuuna ( varza e pusa de-ai mei ) ,asta doar iarna desigur,ca in rest nu prea am de unde.
Pun si in ciorbe dar foarte rar,parca mai mult imi place gustul ciorbelor acrite cu bors.
PS Legat de sare ,eu daca ma hotarasc sa pun zeama de varza in ciorba,atunci pun initial f. putina sare in ciorba si asa se "regleaza",dar oricum eu recunosc ca imi place sa mananc cam sarat .
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
CorinaDani spune:
io nu-nteleg o treaba, rog bucataresele mai pricepute sa ma lumineze : cica zeama de varza musai trebuie fiarta inainte de a fi pusa in ciorba. mai, dar pentru ce ? nu tot fierbe oleaca in ciorba, dupa ce o pui ? nu mai zic de mirosul care se face de la fiertul moarei...care-i spilul cu fiertul asta, aveti idee ? se practica prin toate zonele/bucatariile tarii ?
dana, depinde. in principiu nu pun sare deloc in ciorba pe care o voi prepara cu moare. potrivesc gustul la final, dupa ce pun zeama de varza, de obicei e suficient de sarata astfel incat nu mai pun deloc sare sau fff putina (eu oricum mananc mai putin sarat, de felul meu)