o mama are nevoie de ajutor

o mama are nevoie de ajutor | Autor: viorelmari

Link direct la acest mesaj

va scriu in numele cumnatei mele care este casatorita in germania cu un cetatean german de mai bine de 10 ani cu care are o fetita de 6 luni .lucrurile nu au fost niciodata roz dar cu sperantza ca maine va fi mai bn decat azi uite asa au trecut anii iar decand sa nascut fata lucrurile sau agravat si mai tare .este violent ,betiv,un tata iresponsabil,nu participa in niciunfel la treburile casei si nici la ingrijirea copilului,are serv f bun castiga bine .dar mai are si mania cumparaturilor pe net,comanda tot felul de chestii scumpe nefolositoare cu scuza ca poate odata si oadata ii vor trebui .ea acum este in concediu pt copil lucra inainte destul de bn si mai facea si menaj in casele unor cunostinte (O trimite si acum sa faca menaj dar nu oricum asa sa ia si fata cu ea_)Au cate un apartament fiecare situate usa langa usa ,nu o lasa sa se mute si mai mult o obliga sa vanda apartamentul ei ca platesc impozit mare .am vrea sa stim dpdv legislativ cum ar putea fi protejata ea ca mama cu copil si cum poate sa iasa din aceasta casatorie cat mai usor,exista asociatii de protectie la care sa apeleze?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

off, imi pare rau pt cumnata ta, insa intr-adevar in asemenea conditii nu ar trebui sa mai stea..

Sper sa raspunda repede fetele din Germania, sunt multe pe forum, foarte dragute si saritoare cu multe info.
Chiar au mai fost subiecte pe aicida o cautare pana raspund fetele

Bafta multa

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viorelmari

va scriu in numele cumnatei mele care este casatorita in germania cu un cetatean german de mai bine de 10 ani cu care are o fetita de 6 luni .

Daca este cumnata ta , inseamna ca sotul neamt e fratele tau.
De ce nu incerci sa vorbesti tu cu el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:

va scriu in numele cumnatei mele care este casatorita in germania cu un cetatean german de mai bine de 10 ani cu care are o fetita de 6 luni .

Din categoria 1 si cu 1 facE 2! Sora sotului, de exemplu, pare un pic mai pluzibil, nu? Ca daca sotul neamt era fratele ei, insemna ca ea este nemtoaica, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:

Citat:

daca e cumnata ei, inseamna ca este sora sotului ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

Citat:

Citat:

daca e cumnata ei, inseamna ca este sora sotului ei.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Niciodata nu am stat bine cu gradele de rudenie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Citat:

Citat:

poate fi sora sotului autoarei subiectului
Nu stiu cum se procedeaza exact,dar si sora mea e divortata in Germania,sotul ii plateste pensie alimentara pt copil(acum are 8 ani jumate si sta cu ea )plus ca ii plateste si ei un fel de pensie de intretinere.Nu stiu exact cum si de ce,dar poate te vor sfatui fetele care stau in Germania .Concluzia e ca se poate divorta si sa fie bine si din punct de vedere financiar pentru ea.

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorelmari spune:

multumesc fetelor,este sora sotului meu ,
i-si doreste sa iasa din aceasta casatorie cat mai repede si daca ar putea , mai usor, dar el sigur ii va face viata rea stiind ca ea e singura acolo fara nici o ruda sau un ajutor de aceea voiam sa stiu daca sunt organizatii sa o ajute, cineva care sa o sprijine moral si care sa o indrume cum trebuie sa faca legal sa iasa bine din calvar
ea sta in apropiere de koln intr-un orasel mai mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Tocmai voiam sa spun ca probabil este marygaby, dar Koln nu e aproape de Munchen. Povestea e cam asemanatoare...

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=169363&nm=O-inima-de-mama-franta

Oricum, sa incerce sa apeleze la o organizatie de ajutorare a femeilor :

www.frauenberatungszentrum-koeln.de" target="_blank">http://www.frauenberatungszentrum-koeln.de

(sper ca stie germana).

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Pai ea daca e de 10 ani acolo inca nu e familiarizata cu legile si obiceiurile nemtesti? Trebuie tu din Romania sa-i rezolvi situatia? Ea nu are internet, prieteni nemti sau alte nationalitati care sa o indrume? Eu is de mai bine de 10 ani in UK si as sti exact ce sa fac in asemenea situatie, ca doar traiesc aici, stiu obiceiurile, am prieteni englezi care sa-mi spuna ce si cum, vorbesc limba etc. Mi se pare mult mai simplu asa. Ar fi culmea sa o sun pe cumnata-mea in ROmania sa o rog sa scrie ea pe nu stiu ce site sa imi dea mie informatii cum sa procedez cu despartirea.

Plus, daca stia ca e un betivan (sta de 10 ani cu el) de ce s-a apucat sa faca taman acu un copil si nu l-a lasat cu ani in urma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:

va scriu in numele cumnatei mele care este casatorita in germania cu un cetatean german de mai bine de 10 ani cu care are o fetita de 6 luni .lucrurile nu au fost niciodata roz dar cu sperantza ca maine va fi mai bn decat azi uite asa au trecut anii iar decand sa nascut fata lucrurile sau agravat si mai tare .este violent ,betiv,un tata iresponsabil,nu participa in niciunfel la treburile casei si nici la ingrijirea copilului,are serv f bun castiga bine .dar mai are si mania cumparaturilor pe net,comanda tot felul de chestii scumpe nefolositoare cu scuza ca poate odata si oadata ii vor trebui .ea acum este in concediu pt copil lucra inainte destul de bn si mai facea si menaj in casele unor cunostinte (O trimite si acum sa faca menaj dar nu oricum asa sa ia si fata cu ea_)Au cate un apartament fiecare situate usa langa usa ,nu o lasa sa se mute si mai mult o obliga sa vanda apartamentul ei ca platesc impozit mare .am vrea sa stim dpdv legislativ cum ar putea fi protejata ea ca mama cu copil si cum poate sa iasa din aceasta casatorie cat mai usor,exista asociatii de protectie la care sa apeleze?

din ce am citit, legea germana este din cele mai protective (in Europa) in privinta maternitatii, mamei, copilului. In orice moment, ea poate suna la politie, si intreba cum se numeste directia sociala pt protectia ei si a copilului, pt ca ce zici tu e CLAR caz de abuz, si acestia ii vor oferi tot suportul. In plus, sa stranga dovezi asupra abuzului (salveze email-uri, inregistreze discutii, martori etc). Cu acestea, poate obtine si ordin de restrictie, si il poate inchide in inchisoare de la PRIMUL TELEFON la politie.

Stii de ce sunt atat de multi barbati abuzatori in lume? Pt ca li s-a permis. Este si cazul surorii tale, care i-a tolerat mizeriile de 10 ani - ea deja este prototipul de victima...
Imi pare tare rau de sora ta - ea trebuie sa taie raul din radacina. Zici ca are aprt ei? punct: se retrage in apartamentul ei, schimba yala, si face reclamatie la politie pt abuz. Ii va lua 2-3 ore sa faca asta. Dar dupa 10 ani in care s-a tarat in mocirla, ii vine greu sa vada rasaritul soarelui si o solutie atat de simpla si la indemana.

P.S. asa ati avut voi copilaria? de unde s-a invatat ea sa traiasca in injosire? Pt ca mie nu mi se pare normal ca ea sa supuna copilul la asa ceva (atrage-i atentia ca legea germana protejeaza copilul f. bine, si daca ei 2 se paruie si cineva face reclamatie ca un copil nevinovat asista la asa ecva, parintii pot sa isi piarda copilul).

edit: este un subiect aici, la diaspora, cu mamici din germania. Cateva au trecut prin situatie identica (unele si mai triste). Acolo va castiga incredere ca se poate o viata senina. Mai greu in Romania, mult mai simplu in vest.

ce as face eu:
1. cand agresiv, il inregistrez cu telefonul
2. cand vine beat, IMEDIAT SUN la politie, si spus (si exagerat) e beat, ma agreseaza, nus tiu incotro sa o iau, am copil mic, am nevoie de suport
3. cerut suportul politiei sa o ajute sa schimbe yala (sa ii directioneze o pers. care face asta) si sa se mute!!! cat e el "interceptat de politie"
4. totul facut acum, cat e inca pe suportul financiar al statului

Mergi la inceput