Raed Arafat a revenit. Cum comentati?(2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Sigur ca peste tot se fura ...diferenta fata de Romania este ca serviciile furnizate de sistemele medicale functionale sunt atat de satisfacatoare incat furtul reprezinta o pierdere asumata.

In Romania furtul este principala pierdere si se pare ca unul din motivele pentru care serviciile medicale sunt atat de deficitare - deci nu mai poate fi trecut cu vederea. Nu auzi ca chirurgii isi cumpara singuri cutzitele cu care opereaza si pacientul vine cu leucoplastul de acasa ?

Asa, si se poate considera ca autoritatile dintr-o tara in care furtul si frauda sunt regula sunt niste autoritati competente?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xenia2006 spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1

Nu inteleg de ce tot ridicati in slavi usa si sistemu si lumea de aici , ca si aici sint hoti destui ca peste tot si de aici pleaca lumea de la servici cu "chestii" in sacosa....fiecare tara are uscaturile ei...
un exemplu: lucrez intr-un magazin de lux (s-ar zice) iar un client si-a pierdut telefonul scump in magazin, compania de telefonie i-a dat de urma (prin satelit cred) si i-a spus exact unde se afla...se afla exact in magazin si nu la lucruri pierdute ci la vreunul din angajati....
alt exemplu:mi-am uitat poseta intr-un restaurant si dupa 10 min m-am intors sa o iau...credeti ca am mai gasit-o? nici vorba....(unul dintr angajati a luat-o sint sigura, dar nici in ruptul capului nu a vrut sa mi-o dea inapoi, nici cu politia)
si aici se pleaca din spital cu chestii, cu fese, manusi si alte chestii, ca sint scumpe in farmacii(chiar cu siringi nu ca e ilegal sa ai seringi daca nu ai reteta)
si la nivel inal sint hoti destui si aici numai ca o fac asa mai cu perdea nu chiar pe fata ca in ro....
asta e singura diferenta intre coruptii de acolo si coruptii de aici, aici sint f discreti, nici nu stii ca-i hot....

si eu am o gramada de exemple, exact pe dos de ce spui tu, adunate de-a lungul anilor in US:

- mi-am uitat poseta intr-un restaurant 'mediu' (ca la unul fancy SIGUR o gasesti din nou), cu bani, acte, credit cards; m-am intors, o gasisera deja si ma astepta la 'lost and found'

- mi-am uitat ochelarii de soare la un chiosc unde vindeau inghetata; am trecut pe langa el a doua zi, si m-au strigat sa mi-i dea inapoi

- mi-am uitat celularul in autobuz; am sunat dupa cateva ore, si-a raspuns soferul, care-l ducea inapoi la 'lost and found' la statie;

- iar 'hotii mari' cum spui sunt adesea bagati la racoare pt 70 de ani, sau chiar 150, ca madoff

... la fel ca-n romania, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Poate ar trebui recitit topicul (macar la inceput) "De ce iubesc America".
Sunt roman in Romania dar hotie, furt, cinism, dispret si toate ridicat a rang de lege nu am prea intalnit. Poate e drept ca nu am calatorit in atatea locuri insa asa le (re)simt eu cel putin.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius
Sunt roman in Romania dar hotie, furt, cinism, dispret si toate ridicat a rang de lege nu am prea intalnit. Poate e drept ca nu am calatorit in atatea locuri insa asa le (re)simt eu cel putin.

Poate pentru ca esti distopic. La fel ca mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Poate mai degraba revoltat si satul. Cum satul sunt si de ridicat mana in sus si cerut de la "Maria sa, statul roman drepturi". Cum satul sunt si de megafurtul legalizat. Dar ce este nou?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Xenia, cred ca Msl dorea doar sa sublinieze ca SI acolo se fura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris
Asa, si se poate considera ca autoritatile dintr-o tara in care furtul si frauda sunt regula sunt niste autoritati competente?

Categoric NU ... romanii au avut si vor avea dreptul legal sa-si schimbe conducatorii. De 20 de ani ii schimba si rezultatul este acelasi. Concluzia mea este ca ori nu exista (inca) altii mai buni, ori electoratul nu stie sa ii scoata in fata.

Toti stim exact ce NU merge, ce este prost dar nimeni nu are o solutie la asta. orice solutie se incearca se izbeste de neincredere si suspiciune si mitinguri in strada ... prin urmare lucrurile raman in continuare neschimbate. Daca astazi cade puterea, aveti pe cineva de pus in loc ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Exact am vrut sa subliniez ca si aici se fura, si nu sint diferente prea mari fata de ro...
mai baga cite unu la inchisoare sa "astupe" gura lumii exact ca in ro de altfel....
in ro s-a intimplat sa imi pierd acte sau sa uit ceva undeva si le-am regasit sa mi-au fost aduse la usa....aici nu numai ca nu le am inapoi dar traiesc cu frica acum ca cineva imi ia identitatea oricind pt ca are actele mele....
sa nu mai spun cite caciuli/palarii /papuci si alte lucruri de copil am pierdut prin magazine si in veci nu le-am mai vazut inapoi...ii drept ca traiesc intr-o zona cu mexicani vietnamezi si alte nationalitati predominante...poate in zonele cu americani get beget sint mai "cinstiti"...
ca sa nu mai zic, ca si aici iti trebuie pile, daca vrei servici bun...nu ai pile esti omul ploii...exact ca in ro....doar ca se numesc..altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Sigur ca peste tot se fura ...diferenta fata de Romania este ca serviciile furnizate de sistemele medicale functionale sunt atat de satisfacatoare incat furtul reprezinta o pierdere asumata.

In Romania furtul este principala pierdere si se pare ca unul din motivele pentru care serviciile medicale sunt atat de deficitare - deci nu mai poate fi trecut cu vederea. Nu auzi ca chirurgii isi cumpara singuri cutzitele cu care opereaza si pacientul vine cu leucoplastul de acasa ?

Da sunt competente, dar corupte.
Coruptii nu sunt competenti?

R Vasile spunea ca "fiscalitatea este arta de a jumuli gasca fara sa tipe".
Sunt guvernantii artisti in fiscalitate?
Au reusit sa mareasca fiscalitatea fara ca lumea sa protesteze, ceea ce trebuie sa recunosti ca presupune competenta.

Ceea ce lipseste in conducerea Romaniei este moralitatea si responsabilitatea, si lipsa lor se propaga in toate institutile statului, dupa principiul "pestele de cap se-mpute".

H Heine spunea: "O natiune nu pote fi regenerata daca regimul ei nu dovedeste o inalta forta morala. Aceasta forta regenereaza."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danet spune:

Ce parere aveti,Boc l-a invitat pe dr.Arafat sa se alature echipei care elaboreaza legea sanatatii.
Oameni de mare caracter, iar Base sta pitit, nu-i mai priesc baile de multime !

Mergi la inceput