Raed Arafat a revenit. Cum comentati?(2)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
alexia_21 spune:
xio, pentru a mine a fura un leu e egal cu a fura un milion de lei. nu valoarea conteaza ci faptul ca poti face asta , o faci si ii arati cu degetul pe cei care fura mai mult ca tine. nu este vorba de tine, vorbesc la modul general.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexia_21 eu una sunt foarte curioasa cine fura? |
De la cel mare la cel mic. De la seful nu stiu care la femeia de servici care pleaca cu detergentul in geanta.
Xenia2006 spune:
citat din mesajul lui ladyJ Ma intreb daca medicii romani, in general, au ceva impotriva privatizarii. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
multi dintre ei sunt impotriva, din cele mai interesante motive:
- sunt cei care lucreaza si la stat, dar au si clinica privata, si le convine sa poata trimite 'clientii' care vin la stat, dincolo. privatizarea ar insemna concurenta serioasa pt clienti, si deranjeaza...
- sunt cei care n-au clinica privata si le convine 'la stat', unde-si permit sa se poarte nepoliticos, neprofesional, abuziv, cu pacientii. privatizarea i-ar forta sa profeseze ca in vest (unde pt lipsa de politete si profesionalism poti sa 'zbori'), si nu vor...
- sunt cei care 'ciupesc' de la stat (adica de la pacient), facand evaziune fiscala despre care stim cu totii dar suferim de amnezie cumva. evident, n-ar vrea sa vada sistemul schimbat, si pacientul avand optiunea de-a nu mai merge 'la ciupit'
- sunt cei care se tem de-un sistem axat pe competenta si concurenta, pur si simplu pt ca sunt slabi profesional...
si lista poate continua
exista si cei care-si doresc un sistem privat, performant, modern, transparent. dar sunt putini, proportional cu putinii studenti care chiar invata serios, fac practica serios, urmaresc cercetarea la zi asiduu, cei care se investesc 100% in profesie
cati or mai fi ramas...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Alexia, evident ca nu e normal sa furi, eu ma refer acum la motivul pt. care e aceasta gaura financiara, si asta e din cauza furtului a zeci de mii de euro, nu a serului.
iulia_b spune:
Xio, daca inmultesti nr celor care fura un ser si seringi cu nr de spitale, policlinici iti ies tot mii se euro.
Si problema e de mentalitate. Asistenta hrapareata care fura un ser, in pox de asistenta sefa fura 10, in poz de director fura 100. Nu intelegi? Toti sunt la fel.
alexia_21 spune:
gaura financiara e pentru ca se fura. nu conteaza cum , de unde si de ce. si nici ce valoarea are. si nici ce culoare politica este la vedere.
dar conteaza foarte mult valoarea umana.
alexia_21 spune:
hai sa va spun o poveste: acum cativa ani in urma lucram intr-o rafinarie, intr-un atelier mecanic. lucram jumatate de norma pentru ca invatam la seral la facultate. nu m-a interesat nici un surub, nici o saiba , nici o piulita, pana cand sotul meu nu m- a intrebat: dar nimeni nu pleaca cu nimic de la munca?
normal ca plecau fiecare cu ce avea nevoie, dar eu eram la munca nu sa iau ce am nevoie.
de ce eram eu diferita in gandire fata de sotul meu? pentru ca asta am vazut in familie.
asa este si in romania.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
citat din mesajul lui Laura25 saskia, da, sistemul trebuie reformat, trebuie schimbat. Doar ca in afara de conflictul dintre Basescu si Arafat, nu a apucat lumea sa spuna nimic pt ca s-a retras legea din dezbatere publica. Cei ce il sustin pe Arafat nu au zis sa nu se schimbe nimic in sistem, ci sa fie lasata medicina de urgenta, asa cum functioneaza acum, doar in mainile statului. Reforma este necesara, doar ca nu stie nimeni acum ce si cum se va intampla. |
Mda ... deci legea a iesit in dezbatele publica si la primul paragraf au inceput demisii, demonstratii in strada, cereri de alegeri anticipate, huligansime, violente ... la primul pragraf.
Cum vedeti voi legea asta fiind discutata, eventual votata si mai apoi aplicata ? Nimenu nu vrea sa cedeze nimic din ceea ce are deja, toti vor mai mult, se discuta numai si numai de pe pozitii de forta si daca nu se intampla cu vor ei isi dau demisia ca sa iasa galeriile de fotbal in strada si sa faca tzandari carosabilul pe jandarmi.
msl1 spune:
Nu inteleg de ce tot ridicati in slavi usa si sistemu si lumea de aici , ca si aici sint hoti destui ca peste tot si de aici pleaca lumea de la servici cu "chestii" in sacosa....fiecare tara are uscaturile ei...
un exemplu: lucrez intr-un magazin de lux (s-ar zice) iar un client si-a pierdut telefonul scump in magazin, compania de telefonie i-a dat de urma (prin satelit cred) si i-a spus exact unde se afla...se afla exact in magazin si nu la lucruri pierdute ci la vreunul din angajati....
alt exemplu:mi-am uitat poseta intr-un restaurant si dupa 10 min m-am intors sa o iau...credeti ca am mai gasit-o? nici vorba....(unul dintr angajati a luat-o sint sigura, dar nici in ruptul capului nu a vrut sa mi-o dea inapoi, nici cu politia)
si aici se pleaca din spital cu chestii, cu fese, manusi si alte chestii, ca sint scumpe in farmacii(chiar cu siringi nu ca e ilegal sa ai seringi daca nu ai reteta)
si la nivel inal sint hoti destui si aici numai ca o fac asa mai cu perdea nu chiar pe fata ca in ro....
asta e singura diferenta intre coruptii de acolo si coruptii de aici, aici sint f discreti, nici nu stii ca-i hot....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
Sigur ca peste tot se fura ...diferenta fata de Romania este ca serviciile furnizate de sistemele medicale functionale sunt atat de satisfacatoare incat furtul reprezinta o pierdere asumata.
In Romania furtul este principala pierdere si se pare ca unul din motivele pentru care serviciile medicale sunt atat de deficitare - deci nu mai poate fi trecut cu vederea. Nu auzi ca chirurgii isi cumpara singuri cutzitele cu care opereaza si pacientul vine cu leucoplastul de acasa ?