Raed Arafat a revenit. Cum comentati?(2)

Raed Arafat a revenit. Cum comentati?(2) | Autor: ladyJ

Link direct la acest mesaj

<<<Topic precedent

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Mie mi se pare fascinanta mentalitatea romanului. Generalizarea mi-o asum.
Romanul pacient urla ca medicii il jecmanesc, ca sefii fura fonduri, ca farmaciile le iau si ultimul ban, ca urgentele sunt bataie de joc, dar ei nu se revolta impotriva a ceea ce e clar , spaga si furaciune,despre care se plang, nu, ei se revolta din cauza a ceva ce...nu exista. Se revolta in avans cum ar veni.Asta e revolta ´´jumatate de masura´´. Cu rezultate zero.
Nu ca-i fascinant? Suntem un popor fascinant, pe bune.

Acum ai descoperit ca-i fascinant? Eu am scris ca romanul actioneaza afectiv, dar ai spus ca ma grabesc!

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Pai te grabesti ca nu esti concret. Uite, si eu m-am grabit mai sus si Tanti Z nu a inteles. Tu ai inteles imediat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Pe mine, care am citit subiectul neutra fiind in problema asta, m-a convins Rufus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

pai spagarul asta, cotizeaza din greu cu spaga si nu mai are bani sa-si faca si treaba competent. in loc de medici pe salvare o sa aibe bodigarzi care au facut cursuri de 2 luni de paramedici, aparatura minimum de luat ochii, medicamente nexam, o sa mearga la blana. pentru ca nu-i usor sa platesti spaga 20-30% din cifra de afaceri lunara, numai ca sa-ti primesti banii.

si de ce e mai simplu si mai logic sa nu reformam nimic, in locul unui act care prevede clar ca: pe salvare trebuie sa existe un medic cu specializarea in medicina de urgenta (repet ce-am mai zis, rezidentiat privat inca n-avem, deci aci nu merge cu medic de la "privata" decat daca a fost acreditat de stat); aparatura - stabilit un standard clar pentru minimum necesar pe o salvare; daca privatu' vrea sa puna 3 defibrilatoare in loc de unul singur, in aceiasi bani, problema lui; medicamente - la fel, stabilit necesarul minim care sa existe pe salvare. daca-i raman si bani de spaga, bravo lui - portita unde-o vad aplicabila e in repartitia teritoriala a ambulantelor. eu insa as face-o si pe asta proportional - de exemplu orice serviciu sa fie obligat sa aiba 70% din ambulante in zonele urbane si 30% in cele rurale, sau care-or fi procentele firesti, ca n-am idee de statistica urgentelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Tot o tragi cu Smurdu` ca nu e Smurdu` e legea...primul efect al acestei foste legi ar fi fost desfiintarea acestui serviciu

primul efect ar fi fost ca toti ramaneam cu un pachet de baza asigurat de stat, si restul din asigurarile private, si nimeni nu stia ce va include acel pachet de baza - dar asta nu s-a dezbatut, cum nu s-a dezbatut niciun alt aspect din raposata lege, in afara de partea de medicina de urgenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xenia2006 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Mie mi se pare fascinanta mentalitatea romanului. Generalizarea mi-o asum.
Romanul pacient urla ca medicii il jecmanesc, ca sefii fura fonduri, ca farmaciile le iau si ultimul ban, ca urgentele sunt bataie de joc, dar ei nu se revolta impotriva a ceea ce e clar , spaga si furaciune,despre care se plang, nu, ei se revolta din cauza a ceva ce...nu exista. Se revolta in avans cum ar veni.Asta e revolta ´´jumatate de masura´´. Cu rezultate zero.
Nu ca-i fascinant? Suntem un popor fascinant, pe bune.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

perfect adevarat, iar generalizarea este corecta, pt ca se refera la o cultura, nu doar la o populatie. cultura intalnita si in alte parti din lume

romanii sunt simultan usor de controlat si greu de guvernat: nu se opun pe fata unui dictator (avem exemple ) insa fenteaza orice sistem de guvernare, democratic sau nu

iar, deceneus - 'clasa politica' este oglinda fidela a electoratului, cu adaugirea pe care-am facut-o la "politice" despre nesinceritatea oricarui politician

cat despre cauze? sa nu ne facem iluzii ca-i din cauza 'abuzurilor istoriei'. nu, abuzurile au fost posibile din cauza "culturii" romanesti, nu pe dos: altii, asupriti in aceleasi conditii, au reactionat altfel si de-aia istoria lor e diferita

asa cum spune ladyJ, romanul se plange de toti si toate. dar in acelasi timp n-are incredere in alt roman, si incearca sa-i fenteze pe toti. nesinceritatea si duplicitatea din societate (pe strada, in presa, pe forum) ating cote sinistre. vorbim politica dar votam altfel decat vorbim, criticam spaga dar o perpetuam, ne plangem de abuzarea sistemului (sanatate, educatie, transport) dar participam la abuz, cel putin prin indolenta si lipsa de reactie

asta nu-i o societate, nu-i o natiune, e un grup de oameni care se displac reciproc, care n-au incredere in ceilalti, si care se preocupa inainte de toate cum sa-l pacaleasca pe cel de-alaturi. asta e grupul ideal pt cei care vor puterea, pt ca SINGURUL avantaj pe care-l al oamenii de rand este coeziunea, reactia solidara, rezistenta prin unitate. ori, asta e exact OPUSUL realitatii din societatea romaneasca

specific si la subiect, duplicitatea se vede in toate: in perpetuarea mitei, indolenta in fata medicilor corupti, pretentiile exagerate de la sistem, lipsa de interes fata de cum rezolva altii pb astea

peste toate, tendinta asta de-a carpi la nesfarsit o haina veche, care trebuie de fapt aruncata la gunoi, si inlocuita cu una noua. sistemul sanitar e in colaps, dar nu asta preocupa, ci o mica parte a lui, realizarea lui Arafat. e nevoie de reforma, iar statul nu poate asigura un sistem medical modern, insa lumea se opune 'privatizarii'! nu-i o opozitie ideologica, e pur si simplu frica de-a pierde 'aranjamentele' personale la care a ajuns individul: in sistemul vechi, stiai sa 'te descurci', cine stie ce va fi in cel nou? nu cumva nu se vor mai 'rezolva niste chestii' printr-un plic si pile?

zau, romanii dau impresia ca traiesc cu chirie in propria lor casa, mereu sub amenintarea ca vor fi dati in strada, dar vandalizand zidurile intre timp, ca doar... e casa lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Xenia de departe poate parea ca ai dreptate.Dar,caci exista un mare "dar",se pare ca nu cunosti viata oamenilor obisnuiti,care au un medie un venit de 150-170 euro pe luna,fiecare membru al familiei,presupun.Astea sunt salariile medii pe la noi.75% SUNT LA NIVELUL ASTA.
Daca acesti guvernanti de cacao....si zic asta pentru ca in tara noastra la conducerea anumitor institutii au fost promovati doar ingineri.....(ce sa caute la sa zicem DGASPC un inginer director?)au izbutit sa aduca prin masurile luate la limita foametei si saraciei apropae toata populatia ,atunci tot ce vine de la ei e prost.Romanul e preocupat de supravietuire si apoi de politica.Viata e grea pentru enorm de multi oameni.Nu s-a explicat nimic clar referitor la aceasta lege.Nimic.Ce presupune pachetul minim,ce presupune gratuitatea urgentei,ce presupune privatizarea ambvulantelor sub tutela statului?Sa devina un fel de ceva cu bani de la stat si autofinantare,ca Directia apelor Siret sau RAGC?
Ce va avea dreptul sa primeasca romanul?Momentan are doar imaginea faptului ca dispar locurile de munca si ca scad salariile.
Nu e corect sa spui ca a fost crestere economica din cauza ca au scazut cheltuielile statului cu salariile cu un anume procent si nici ca au crescut vanzarile...normal omul trebuie sa-si hraneasca copiii,cu putinul pe care-l are.
E complicat si lipsa claritatii acestei legi a dus la retragerea ei.Si asta nu inseamna democratie.Basescu a folosit chestia asta ca sa se vada ca el tine cont de doleantele poporului...cica..de fapt si-a dat seama ca a festelit-o.Arafat era unul dintre oamenii buni,care au facut ceva,foarte capabil si care stie ce vrea.Base e un fost marinar care a promis marea cu sarea si a rezolvat cam tot.....a taiat nodul,s-au dus toate la vale si gata.

Nu asa se capata increderea oamenilor.

Sunt probleme care necesita studii economice sau juridice necum ingineresti.Ca daca au un pic de creier se descurca si aia...e altceva.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Citat:
Romanul e preocupat de supravietuire si apoi de politica.

politica la nivelul alegatorului nu insemna dezbateri interminabile pe forumuri sau la o cafea

inseamna asa: locuim cu totii intr-un sat, si e pericol de inundatie, trebuie facut un dig din saci de nisip, ca altfel TOATE casele vor fi luate de ape, mai devreme sau mai tarziu

politica sateanului este sa construiasca digul, impreuna cu ceilalti. daca unul lipseste, apa va sparge digul, si vine potopul

ce face romanul? se gandeste sa-i lase pe ceilalti sa munceasca ca fraierii, el merge acasa sa "supravietuiasca", sa-si aranjeze lucrurile in sac, ca sa plece la deal. fara sa inteleaga ca SINGURUL mod de-a supravietui DECENT este sa munceasca impreuna cu ceilalti

insa el alege... "dupa mine, POTOPUL!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Ai fi surprinsa cati vor sa munceasca si nu au unde..poate doar sa fie platiti odata la patru luni...timp in care traiesc cu aer.....
Hei,vorbim de Romania......teoria e asa de frumoasa..practic insa.....numai cine a vazut si luat contact cu toate categoriile sociale..stie.Daca ar munci pe gratis ar fi cei bogati multumiti.

Daca vrei servicii de calitate,plateste.Daca vrei ca omul sa munceasca cu drag,remunereaza-l cum merita.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Xenia2006
romanii sunt simultan usor de controlat si greu de guvernat: nu se opun pe fata unui dictator (avem exemple ) insa fenteaza orice sistem de guvernare, democratic sau nu

Excelenta asta ...mi-as pune-o la semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Ai fi surprinsa cati vor sa munceasca si nu au unde..poate doar sa fie platiti odata la patru luni...timp in care traiesc cu aer.....
Hei,vorbim de Romania......teoria e asa de frumoasa..practic insa.....numai cine a vazut si luat contact cu toate categoriile sociale..stie.Daca ar munci pe gratis ar fi cei bogati multumiti.

Daca vrei servicii de calitate,plateste.Daca vrei ca omul sa munceasca cu drag,remunereaza-l cum merita.

Madalina si Eva-Maria

Crezi ca a plecat Xenia din cauza ca o ducea prea bine aici si avea prea multi bani?
Xenia, care diferenta dintre romanul din pilda ta si tine?
De ce nu ai ramas in tara, sa ajuti oamenii fara posibilitati, sa dai cu pumnul in masa si sa te razvratesti impotriva unui sistem muribund?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Crezi ca a plecat Xenia din cauza ca o ducea prea bine aici si avea prea multi bani?
Xenia, care diferenta dintre romanul din pilda ta si tine?
De ce nu ai ramas in tara, sa ajuti oamenii fara posibilitati, sa dai cu pumnul in masa si sa te razvratesti impotriva unui sistem muribund?

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

tine-ti intrebarile indiscrete pt tine
e o incalcare grosolana a regulilor discutiei sa deturnezi catre persoane, nu idei
una si mai grosolana sa faci presupuneri sau si mai rau, insinuari

iar a continua cu linia asta urmarind aprecierea 'publicului', in detrimentul discutiei serioase despre profesie, mi se pare descalificant

Mergi la inceput