Raed Arafat a demisionat. Cum comentati?
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/portocalia/portocalia.jpg)
portocalia spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui mianna
pai si acum sistemul de urgenta e finantat de stat. bine, rau, tot asa ar fi. doar ca acum banii aia, suficienti ori nu, merg intr-o singura directie. ar merge in mai multe (impartiti proportional, nu de 10 ori cat primeste SMURD-ul acum, daca vor fi 10 servicii, ca sper ca nu se-nmultesc si cazurile tot de 10 ori). |
dar daca oricine isi poate face firma de interventii de urgenta, nu va fi aceeasi lupta pentru ciolan care este in toate celelalte domenii? eu maine imi fac firma de urgenta si cum cunosc pe cineva in guvern, eu voi fi platita prima. si asta e cazul fericit, imi pot face meseria oarecum onest.
cazul nefericit e atunci cand am firma de urgenta, dar nu cunosc pe nimeni in guvern. ca sa supravietuiesc, nu va trebui sa-mi selectez pacientii si sa-i salvez doar pe aia care pot plati up-front sau care au asigurare privata?
la ce coruptie este in ro, privatizarea urgentei mi se pare o chestie cumplita. genocid curat.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina_satena/alina_satena.jpg)
alina_satena spune:
Mie imi pare rau de ce vrea sa faca Mister Basescu, dar va spun ca daca s-ar privatiza SMURD-ul s-ar privatiza putinii omanei ramasi care nu iau spaga
Eu and aveam probleme cu sotul sunam si in 10 minute maxim venea SMURD-ul dar daca sunam sa imi trimita o salvare veneau si dp 5 ore
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mianna/mianna.jpg)
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui portocalia dar daca oricine isi poate face firma de interventii de urgenta, nu va fi aceeasi lupta pentru ciolan care este in toate celelalte domenii? eu maine imi fac firma de urgenta si cum cunosc pe cineva in guvern, eu voi fi platita prima. si asta e cazul fericit, imi pot face meseria oarecum onest. cazul nefericit e atunci cand am firma de urgenta, dar nu cunosc pe nimeni in guvern. ca sa supravietuiesc, nu va trebui sa-mi selectez pacientii si sa-i salvez doar pe aia care pot plati up-front sau care au asigurare privata? |
la nivelul 0 de urgenta, despre care inteleg ca vorbeste Raed, nu se pune problema de plata front-up sau de asigurare privata. recunosc, nu stiu care-i fluxul fondului pentru medicina de urgenta, dar n-am auzit sa aiba vreun plafon sau intarzieri de juma' de an la plata. mai exista si situatii in care a lucra cu statul are si avantaje, nu toate contractele sufera.
sincer, nu-s nepoata lui Boc, si n-am 10 ambulante private in garaj. nici macar domeniul in care lucrez n-are treaba cu medicina de urgenta (si din pacate restul aspectelor din lege nu se discuta, sa stim si noi pe cine sa-njuram). nu incerc decat sa-mi dau seama care e de fapt discutia. asa, ca un puzzle, ca n-ajungem noi sa stim vreodata toate detaliile. insa incerc sa inteleg asta de cateva zile, de cand circula pe net petitia sa nu se distruga SMURD-ul. incerc sa inteleg cine si cum il distruge.
portocalia spune:
nu incerc decat sa-mi dau seama care e de fapt discutia. asa, ca un puzzle, ca n-ajungem noi sa stim vreodata toate detaliile. insa incerc sa inteleg asta de cateva zile, de cand circula pe net petitia sa nu se distruga SMURD-ul. incerc sa inteleg cine si cum il distruge. |
mianna, concurenta il distruge. in momentul in care vor fi mai multe firme de urgenta pe piata, toate private, intra in functiune lupta pentru ciolan, care exista in toate domeniile unde se deruleaza contracte cu statul.
din contractele cu statul castiga doar aia cu intrari si numai daca dai spaga unde trebuie. si spaga mare, 30-40-50%. pai daca dai spaga 30% ca sa obtii un contract cu statul, cum reusesti sa-ti acoperi costurile normale si sa mai faci si profit? la profit nu va renuntat niciun investitor, deci logic, va reduce costurile, deci calitatea.
de-asta se fac la noi autostrazi care costa de 5 ori mai mult ca oriunde altundeva si rezista un an de zile fara reparatii... pentru ca la ce spaga se ia, nu mai sunt bani de asfalt. asa va fi si in serviciul privat de urgenta. ca sa fii platit, dai spaga. mare. si tai costurile (sau iti instaurezi un sistem intern de recuperare a banilor - nu vreau sa ma gandesc pana unde poate merge asta). si dumnezeu cu mila.
nu va mai fi niciun sistem de control autentic, pentru ca si autorizatiile tot pe spagi se vor da. si tot asa.
cat e unul singur, functioneaza, de bine de rau. cand vor fi mai multi, se duce dreaq totul.
* evident, baselul nu iti va admite chestia asta la tv, iar arafat va fi destul de istetz sa nu o spuna pe fatza.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monabella/monabella.jpg)
monabella spune:
Poate imi explica si mei cineva de ce medicii romani au prescris medicamente pt persoane decedate, ca eu mi-am facut creieirii spagat si n-am inteles.
Cit despre urgenta ce sa va spui neica?
Aici traiesc in oras universitar cu multe spitale apartinind unei universitati bune in domeniul medical. Daca am ghinionul sa calc pe un cui si sa merg la urgente pot astepta si doua ore pina ma vede cineva.
Mi s-a intimplat odata sa cred ca fac atac cord - poveste lunga, aveam toate simptomele - si sa merg la ER pentru ca se stie ca femeile la peste 35 ani cu colesterol mare fac treburi din astea si sa astept pt ca fusese un accident nu stiu unde si veneau salvari cu pacienti plini de singe.
Ba linga mine era un pusti care se impuscase din greseala in mina cu pistolul lui tac-su si si el a asteptat ca si mine 2 ore
Deci dupa 2 ore a venit careva - aka o doctorita emigranta chinezoaica atit de obosita incit imi venea sa ii cedez locul meu pe patul de la urgente (ii lucreaza pe medicii rezidenti ca pe hotii de cai) si mi-a pus un aparat de EKG. Cind mi-a spus ca nu e atac de cord - ci de panica, am dedus eu, ca era in 2008 dupa ce cazuse Lehman Brothers - am plecat de acolo mincind pamintul.
Bottom line, daca nu e cu adevarat urgenta nu va vede nimeni nici in USA, neica.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mianna/mianna.jpg)
mianna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui portocalia
mianna, concurenta il distruge. in momentul in care vor fi mai multe firme de urgenta pe piata, toate private, intra in functiune lupta pentru ciolan, care exista in toate domeniile unde se deruleaza contracte cu statul. din contractele cu statul castiga doar aia cu intrari si numai daca dai spaga unde trebuie. si spaga mare, 30-40-50%. pai daca dai spaga 30% ca sa obtii un contract cu statul, cum reusesti sa-ti acoperi costurile normale si sa mai faci si profit? la profit nu va renuntat niciun investitor, deci logic, va reduce costurile, deci calitatea. de-asta se fac la noi autostrazi care costa de 5 ori mai mult ca oriunde altundeva si rezista un an de zile fara reparatii... pentru ca la ce spaga se ia, nu mai sunt bani de asfalt. asa va fi si in serviciul privat de urgenta. ca sa fii platit, dai spaga. mare. si tai costurile (sau iti instaurezi un sistem intern de recuperare a banilor - nu vreau sa ma gandesc pana unde poate merge asta). si dumnezeu cu mila. nu va mai fi niciun sistem de control autentic, pentru ca si autorizatiile tot pe spagi se vor da. si tot asa. cat e unul singur, functioneaza, de bine de rau. cand vor fi mai multi, se duce dreaq totul. * evident, baselul nu iti va admite chestia asta la tv, iar arafat va fi destul de istetz sa nu o spuna pe fatza. |
nu, Arafat nu o spune pe fata, de asta nu se leaga pentru mine nimic din ce aud
![](icon_smile.gif)
portocalia spune:
nu, Arafat nu o spune pe fata, de asta nu se leaga pentru mine nimic din ce aud ![]() |
pai arafat a facut parte din guvern pana azi, cum sa spuna pe fatza? :). bine, eu ii acord tot creditul si am tot respectul pentru el si ce a construit. si cu o floare nu se face primavara.
dar daca il asculti, a spus destule chestii up-front, din care poti face conexiunile. si sa speram ca va mai spune. de-asta a demisionat, nu?
ah, si ce numesti tu drobul de sare, ma tem ca e realitate crunta. asa "se face", se da spaga. asta e sistemul, cu baselul in frunte. (si tristetea mare e ca oricine ar fi in frunte, ar fi la fel) si un singur om nu poate schimba asta, din pacate. poate incerca si e posibil ca arafat sa incerce. dar ma tem ca ii vor da in cap rapid. chiar sunt curioasa ce "news" apar in urmatoarele zile/saptamani despre arafat. n-ar fi exclus sa aflam ca e pedofil, homosexual, are harem ascuns sau a fost informator al securitatii. sau toate la un loc.
portocalia spune:
sa va zic si-un banc si ma culc:
cica base se intalneste cu berlusconi (e mai vechi bancul) si acesta in plimba pe la vila lui uriasa, cu parcuri extinse si terenusi de golf si lacuri cu lebede.
- frumos, zise baselul, dar cum ai reusit toate astea?
berlusconi il trage catre fereastra:
- vezi autostrada aia?
- da, zise base.
-ei, era proiectata sa aibe cate 3 benzi pe sens, dar a iesit cu doar 2.
....
dupa o vreme, berlusconi ii intoarce vizita lui base. vila, gradini suspendate, hurii, abundenta ca in sanul lui avraam.
- extraordinar, zise berlusconi, dar cum ai reusit toate astea intr-o tara saraca?
base il trage la fereastra:
-vezi autostrada aia?
- nu, care autostrada?
![](images/user_woman.png)
ela_04 spune:
de-asta a demisionat, nu? |
a demisionat pt ca Base a zis `daca nu se intelege cu ministru unul din ei trebuie sa-si de-a demisia...ghici cine`
acum eu una o consider o miscare dpdv politic f buna. si zic ca peste 2 ani o sa avem un nou ministru al sanatati...ghici cine...
portocalia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ela_04
a demisionat pt ca Base a zis `daca nu se intelege cu ministru unul din ei trebuie sa-si de-a demisia...ghici cine` acum eu una o consider o miscare dpdv politic f buna. si zic ca peste 2 ani o sa avem un nou ministru al sanatati...ghici cine... |
io cred ca se termina lumea in 2012, ghici cum?