Raed Arafat a demisionat. Cum comentati?
Raspunsuri - Pagina 20
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Rufus, gandeste-te ca nu sunt bani in intreg sistemul sanitar, si asta nu e din cauza catorva medici care achizitioneaza aparatura de nefolosit(bineintele, si aia e o risipa enorma de bani si un castig pt. cei implicati in afacere, dar nu e motivul).
Motive sunt multe, sunt costuri mici pt. spitalizare, pt. operatii si investigatii, personalul este prost manageriat, pacientii nu sunt educati (campanii), nu exista screening, sunt prea multe spitale, prea multe cadre, prea prost reglementate legile, prea prost platiti medicii samd.
Ca sa mearga sistemul trebuie in primul rand sa fie bani. iar asta se face distrugand orice decizie luata in sistemul sanitar doar prin prisma partidelor politice.
Trebuie un manager bun la fiecare spital i o comisie de medici care sa il ajute, trebuie program de screening, multe, dar in primul rand trebuie aplicata legea, ca sa ii descurajeze pe hoti sa fure.
dau acelasi exemplu pe care l-am mai dat pana acum: una dintre singurele ectii prospere din Tm care iese cu profit si nu aduce datorii spitalului are un sef de sectie care e un manager extraordinar de bun. Aces om a facut o propunere la minister, un proiect de screening care ar fi salvat spitalele de la cheltuieli colosale, si evident ar fi ajutat pacientii sa nu ajunga pe marginea prapastiei. Nu avea nici un fel de pretentie materiala, totul mergea pe baza de voluntariat, era pt. toata tara, trebuia doar o aprobare amarata si un ajutor infim din partea statului. Evident nu a primit aprobarea si nu s-a demarat nimic.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui copiloi Vorbele goale iti apartin. N-ai adus niciun argument, doar propaganda! |
![](icon_smile.gif)
Nu mi-ai demonstrat nimic cu vorbele tale. Se abroga legea aia, vine alta noua. Nimeni n-a demonstrat (nici macar Arafat) ca legea noua blocheaza functionarea SMURD. Nu te da jurista...
Temerea lui Arafat nu-i ca legea va desfiinta Smurd...ci ca va permite o concurenta care va inghiti Smurd. Hai sa purtam discutia pe tema asta, nu pe cai verzi pe pereti maro. Daca vrei, daca nu...nu.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
Rufus spune:
citat din mesajul lui XIO dau acelasi exemplu pe care l-am mai dat pana acum: una dintre singurele ectii prospere din Tm care iese cu profit si nu aduce datorii spitalului are un sef de sectie care e un manager extraordinar de bun. |
Iata, Xio, ca iti dai singura raspunsul: nu banii conteaza in primul rand.
Asta stiai, ca Arafat a luat-o de la zero. La primele interventii el ajungea cu masina personala, la Tg. Mures.
Acel manager de care vorbesti, se descurca cu banii care-i are...pentru ca e bun manager. Nu stiu daca-i doctor...nici nu conteaza. Nu-i musai.
In schimb,in alte parti, managerii sunt prosti sau rau intentionati. Legea e proasta si le permita sa puna interesul personal in fata.
XIO, nu sunt cativa medici care achizitioneaza banditeste. Sunt zeci de firme care mananca din banii astia. Caut de zor dovada cu cifra aia de 80% din bani care merg pe laturi...o s-o gasesc pana la urma. Aici nu-i vorba de cativa medici. Aici e vorba de sute de milioane de euro pe medicamente scumpe fara justificare, pe retete date mortilor, pe materiale de cateva ori mai scumpe decat la orice farmacie, pe aparatura inutila.
Toate astea sunt permise de o lege slaba, interpretabila (facuta special asa). Indiferent cat de multi bani ar avea Sanatatea si indiferent care-s managerii, per total daca nu se schimba legea, in spital se va trai/muri exact ca acum. Cred ca in curand vom apela cu totii la Dumnezeu, si aia care-s necredinciosi, caci alta sansa nu mai vede nimeni.
Iar cand avem sansa sa se schimbe ceva, o dam pe politica. Eu unul sunt satul.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](images/user_woman.png)
cait spune:
Rufus si acum sincer crezi ca cc daca legea se va schimba totul o sa fie OK?Degeaba se schimba legea daca oamenii raman aceeasi:e ca treaba cu lupu si naravu.Nu depinde totul numai de lege pentru ca mereu se gasesc unii cu interese care s-o conturneze.
Personal cred ca daca un serviciu merge bine , in cazul de fata Smurd-ul de ce nu incerci sa-l dezvolti si sa-i dai resursele necesare ca sa fie prezent in toate zonele unde este nevoie.
Bun o sa lase pe piata si alti concurenti , deoarece concurenta duce la un serviciu mai bun ,preturi mai mici , etc dar nu cumva o sa se intample ca aici http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Dosar_de_abuz_in_serviciu_la_Ambulanta_Brasov_0_562144184.html ca doar suntem in Romania si interesele sunt enorme.Se stie ca printre cele mai bune afaceri sunt cele facute cu institutiile statului.
![](images/user_woman.png)
copiloi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
![]() Nu mi-ai demonstrat nimic cu vorbele tale. Se abroga legea aia, vine alta noua. Nimeni n-a demonstrat (nici macar Arafat) ca legea noua blocheaza functionarea SMURD. Nu te da jurista... Temerea lui Arafat nu-i ca legea va desfiinta Smurd...ci ca va permite o concurenta care va inghiti Smurd. Hai sa purtam discutia pe tema asta, nu pe cai verzi pe pereti maro. Daca vrei, daca nu...nu. Rufus, Tora si iadele ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Eu vorbesc cu legea in fatza. Tu vorbesti....ca sa te afli in treaba.
Citeste legile! Si cea veche si cea noua!
Da copy paste aici unde scrie despre smurd (in legea noua). Eu nu gasit!
Rufus spune:
citat din mesajul lui cait Rufus si acum sincer crezi ca cc daca legea se va schimba totul o sa fie OK?Degeaba se schimba legea daca oamenii raman aceeasi:e ca treaba cu lupu si naravu.Nu depinde totul numai de lege pentru ca mereu se gasesc unii cu interese care s-o conturneze. Personal cred ca daca un serviciu merge bine , in cazul de fata Smurd-ul de ce nu incerci sa-l dezvolti si sa-i dai resursele necesare ca sa fie prezent in toate zonele unde este nevoie. Bun o sa lase pe piata si alti concurenti , deoarece concurenta duce la un serviciu mai bun ,preturi mai mici , etc dar nu cumva o sa se intample ca aici http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Dosar_de_abuz_in_serviciu_la_Ambulanta_Brasov_0_562144184.html ca doar suntem in Romania si interesele sunt enorme.Se stie ca printre cele mai bune afaceri sunt cele facute cu institutiile statului. |
Aaaa, nuuu, nu inseamna ca va merge totul bine doar cu o lege buna. Dar e o conditie esentiala, iar acum vorbim de lege.
Iar Smurdul este o mica parte din medicina de urgenta, pentru ca medicina de urgenta este o mica parte din sanatate. Adica discutia nu e despre smurd. El si Arafat sunt bagati in fata ca sa blocheze discutia legii, care e ceva mai complexa decat capitolul urgente. Culmea este ca cel mai sifonat din toata chestia asta iese Arafat, singurul care a dovedit ceva, dar complet incapabil sa judece, explice si sa se comporte ca un politician.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui copiloi 24.01.2012 Miting Pta Victoriei ora12 |
www.hotnews.ro/stiri-esential-11182479-raed-arafat-rugamintea-mea-este-nu-lasati-manipulati-politic-sau-catre-persoanele-care-instiga-iesire-strada-nu-voi-implicat-politic-sub-nicio-forma.htm" target="_blank">La loc comanda!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
www.hotnews.ro/stiri-esential-11182479-raed-arafat-rugamintea-mea-este-nu-lasati-manipulati-politic-sau-catre-persoanele-care-instiga-iesire-strada-nu-voi-implicat-politic-sub-nicio-forma.htm" target="_blank">La loc comanda! |
Mie mi se pare o reactie inteligenta si de bun simt.
Rufus spune:
citat din mesajul lui copiloi Eu vorbesc cu legea in fatza. Tu vorbesti....ca sa te afli in treaba. Citeste legile! Si cea veche si cea noua! Da copy paste aici unde scrie despre smurd (in legea noua). Eu nu gasit! |
Nu copiloi, tu nu vorbesti cu legea in fata, din pacate. Tu faci ce stii mai bine: dezinformezi.
Nu o fac pentru tine...o fac doar pentru cei care nu stiu ce sa creada cand te citesc, am sa va rog sa deschideti proiectul de lege (de pe site-ul MS,), Titlul 5, cap.3
"(2) Asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca terestra din cadrul sistemului national integrat de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat este asigurata de servicii de ambulanta omologate de Ministerul Sanatatii, precum si de echipajele integrate ale Serviciilor mobile de urgenta, reanimare si descarcerare (SMURD), aflate în structura inspectoratelor pentru situatii de urgenta, a autoritatilor administratiei publice locale si a spitalelor omologate prin ordin al ministrului sanatatii in acest sens"
Si, ca sa-ti scoti abrogarea aia din cap, la sfarsitul titlului 5, se specifica ca raman in vigoare actele normative elaborate pe baza legii 95, daca nu contravin prezentei legi. Am spus asta ca sa nu te munceasca gandul ce-o fi cu avioanele sau elicopterele.
Iata si legea veche:
ART. 91
(1) Asistenta medicala publica de urgenta în faza prespitaliceasca este asigurata de
serviciile de ambulanta judetene si de cel al municipiului Bucuresti, precum si de
echipajele integrate ale Serviciilor mobile de urgenta, reanimare si descarcerare
(SMURD), aflate în structura inspectoratelor pentru situatii de urgenta, a autoritatilor
publice locale si a spitalelor judetene si regionale".
Ups! Amandoua-s cam la fel...cu Smurd-ul in text! Diferenta? In legea noua nu vorbeste doar de Ambulanta si Smurd (plus alte unitati), ci spune de "servicii omologate de MS ", adica deschide usa acelor ingrozitori privati. Exact de ceea ce se teme Arafat.
De curiozitate: copiloi, tu ce legi citesti? Eu ti-am spus...spune si tu acum.
Bine, poti sa nu spui nimic
Si apoi, hai sa trecem peste isteria cu desfiintarea Smurd. Daca vreti s-o puneti de un miting, sunteti liberi, dar nu mai prostiti lumea in fata...
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Eu propun sa ne dam intalnire peste vreo 4-5 ani pe forum sa revedem impreuna acest subiect si sa vedem unde s-a ajuns, cine a avut mai multa sau mai putina dreptate. Cine se baga? Eu voi fi aici (daca nu dau coltzul pana atunci).
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me