Raed Arafat a demisionat. Cum comentati?
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Nu cred ca inteleg ... de unde ai bani si cat iti convine sa lucrezi asa in pierdere ? ce logica e asta, sa consideri ca o firma privata va accepta sa lucreze in pierdere pana cand isi elimina competitia ? Nimeni nu isi asuma un asemenea risc ... Parca pana acum va era frica ca companiile private fac prea mult profit, acum teama este ca lucreaza in pierdere, ofera servicii foarte bune si elimina competita ? ![]() |
Hmmm... eu vreau sa smulg 95% din piata UPU al unei tari. Acesta este targetul meu. Cum sa fac? In primul rand legea din acea tara trebuie sa-mi permita. Apoi acea lege trebuie sa ma lase sa stabilesc ce preturi vreau eu in jos sau in sus. In sus sunt conditionat ACUM de stat care spune OK eu atat platesc maxim acest serviciu si de concurenta are poate sa spuna Ok eu sunt dispus sa incasez pretul de la STAT-1USD. Altul zice -2USD. Desigur castiga cel care ofera cel mai putin dar fara a inregistra pierdere. Asa ar fi logic.
Insa eu vreau sa-i scot pe toti de pe piata. Atunci eu voi oferi acel pret pe care nu-l va mai oferi nimeni si in egala masura voi angaja toti medicii care ma intereseaza oferindu-le salarii duble de exemplu fata de orice alt concurent. Sigur ca eu voi avea pierderi. Insa pentru mine care funtioenz in profit pe alte piete (de exemplu in Germania in Austria in Italia in Elvetia in Olanda) de unde scot bani foarte multi imi permit pentru o perioada sa pierd in Romania. Concurenta nu va rezista pentru ca nu are in spate nici resursele financiare ale mele si din lipsa de personal specializat pe care l-am angajat eu. Pe scurt intra in faliment dupa o luna doua noua....
Pe piata incet incet raman doar eu. Eii din acest moment trec la renegocieri. Brusc tarifele mele se tripleaza de exemplu. Pentru ca nu mai exista acoperire pe piata si pentru ca aceste servicii trebuie obligatoriu sa fie acoperite ghici ce se va intampla? Nu vor mai exista cazuri de urgenta? Nu vor mai exista cereri/ Nu vor mai fi platite? Sau va creste pretul?
Nu uita ca ceea ce am facut eu a fost un simplu exercitiu de marketing. Dar daca doresti mai pot sa-ti dau scenarii ce te pot lasa masca .... si sunt perfect valabile si aplicabile. In spate - banii. Atat.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
copiloi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Mie mi se pare exagerare. Am tot respectul pentru Arafat, a facut o gramada de lucruri bune, dar sa faci miting de sustinere, pentru ce? Ca nu l-a dat nimeni afara, si-a dat singur demisia, nu il inchide, nu nimic. |
Cum nu l-a dat afara? Nu i s-a spus ghicitoarea, ca daca nu e de acord cu legea sa plece? Faptul ca i s-a sugerat ca "ne descurcam si fara tine", nu inseamna ca a fost dat afara?
Smurdul nu are cum se se desfiinteze, merge bine, de ce l-ar desfiinta! |
Ba cu noua lege, smurdul se desfiinteaza. El functioneaza dupa legea 95 (parca). Noua lege abroga legea 95, deci smurdul nu o sa mai aiba baza legala de functionare!!!
Intr-o alta ordine de idei....tu chiar crezi ca lui Basescu chiar ii pasa de sanatate (de sistem)? Chiar crezi ca nu poate dormi el noaptea ca in sanantate lucrurile sunt cum sunt? Tu chiar crezi asta, avand in vedere mandatul lui Basescu de pana acu???
Daca chiar ii pasa de sanatate, respecta profesionistii din sistem, nu era mitocan cu ei!!!
Iti recomand sa citesti www.gandul.info/puterea-gandului/marele-masturbator-9143879" target="_blank">editorialul lui CTP, din Gandul.
marius spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ladyJ
Ba riscul se asuma, in diferite domenii. Dar nu cred ca se aplica in cazul asta, pentru ca vor exista niste reglementari,nu? -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Cine face reglementarile? Si sub ce motiv? Pot fi ele modificate? Cum? Si de ce?
De ce crezi ca este bataie atat de mare pentru putere? Urmareste firul vorba Xeniei.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
marius spune:
citat din mesajul lui buflea Ce vreau sa spun cu asta este ca piata se regleaza - daca dai mana libera (dar supravegheata) companiilor private sa faca profit, piata se regleaza singura in avantajul tuturor partilor implicate. |
Pai ori este libera ori este supravegheata.
Piata se regleaza singura in avanatjul partilor implicate este doar asa o teorie. Piata este si va fi concurentiala, scopul fiind obtinerea si maximizarea profitului. Tendinta va fi de eliminare a concurentei prin orice mijloace legale (sau ilegale). Uneori doar statul poate sa controleze deviatiile de piata pentru ca monopolul este o deviatie este o extrema si de aici si exista politicile antitrust sau antimonopol. Mai putin cand discutam de coruptie...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/papanash/papanash.jpg)
papanash spune:
............................................................
![](kerstinkopen.gif)
Mama de papanas Andreiutz
![](bonjovi.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui copiloi
Ba cu noua lege, smurdul se desfiinteaza. El functioneaza dupa legea 95 (parca). Noua lege abroga legea 95, deci smurdul nu o sa mai aiba baza legala de functionare!!! |
Smurd functioneaza in baza a numeroase acte normative, printre care si legea amintita de tine. E simplu, uita-te pe site-ul lor.
Nu se desfiinteaza (si nici nu este ferit de desfiintare) ca asa crezi tu, eu sau cei care sunt dezinformati sau nu vor sa auda decat ce zice Arafat, ca vrea Ponta sau Basescu.
Marius a dat un exemplu teoretic de desfiintare Smurd, care poate functiona teoretic; este un exercitiu de imaginatie, nu vad cine ar face asa ceva, dar se poate.
In rest...vorbe goale.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
copiloi spune:
citat din mesajul lui Rufus Smurd functioneaza in baza a numeroase acte normative, printre care si legea amintita de tine. E simplu, uita-te pe site-ul lor. |
Pai asta am zis si eu. Care-i problema? Legea de baza este legea 95. Actele normative s-au facut pe baza legii 95.
Nu se desfiinteaza (si nici nu este ferit de desfiintare) ca asa crezi tu, eu sau cei care sunt dezinformati sau nu vor sa auda decat ce zice Arafat, ca vrea Ponta sau Basescu. |
Nu e cum cred eu, ci cum e dupa logica juridica.
Noua lege abroga legea 95. De acord?
Deci tot ce stipula legea 95 dispare. Va conta doar ce stipuleaza legea noua.
Nu inteleg unde este dezinformarea!!!! Ca e la mintea gainii!
Poa' sa dea astia acuma mii de acte normative, daca smurdul nu mai este prevazut in legea de baza, restul e apa de ploaie.!!!
In rest...vorbe goale. |
Vorbele goale iti apartin. N-ai adus niciun argument, doar propaganda!
Xenia2006 spune:
citat din mesajul lui marius Hmmm... eu vreau sa smulg 95% din piata UPU al unei tari. Acesta este targetul meu. Cum sa fac? In primul rand legea din acea tara trebuie sa-mi permita. Apoi acea lege trebuie sa ma lase sa stabilesc ce preturi vreau eu in jos sau in sus. In sus sunt conditionat ACUM de stat care spune OK eu atat platesc maxim acest serviciu si de concurenta are poate sa spuna Ok eu sunt dispus sa incasez pretul de la STAT-1USD. Altul zice -2USD. Desigur castiga cel care ofera cel mai putin dar fara a inregistra pierdere. Asa ar fi logic. Insa eu vreau sa-i scot pe toti de pe piata. Atunci eu voi oferi acel pret pe care nu-l va mai oferi nimeni si in egala masura voi angaja toti medicii care ma intereseaza oferindu-le salarii duble de exemplu fata de orice alt concurent. Sigur ca eu voi avea pierderi. Insa pentru mine care funtioenz in profit pe alte piete (de exemplu in Germania in Austria in Italia in Elvetia in Olanda) de unde scot bani foarte multi imi permit pentru o perioada sa pierd in Romania. Concurenta nu va rezista pentru ca nu are in spate nici resursele financiare ale mele si din lipsa de personal specializat pe care l-am angajat eu. Pe scurt intra in faliment dupa o luna doua noua.... Pe piata incet incet raman doar eu. Eii din acest moment trec la renegocieri. Brusc tarifele mele se tripleaza de exemplu. Pentru ca nu mai exista acoperire pe piata si pentru ca aceste servicii trebuie obligatoriu sa fie acoperite ghici ce se va intampla? Nu vor mai exista cazuri de urgenta? Nu vor mai exista cereri/ Nu vor mai fi platite? Sau va creste pretul? |
nu cred ca se aplica la servicii esentiale, dupa cum ziceam, insa poate fi discutat: asta e un scenariu de monopol, care necesita legislatie specifica, legea anti-trust din US
sau de 'protectie a competitiei', care spune ca in sectorul X (sa spunem, comunicatii telefonice) trebuie sa existe cel putin 2 firme concurente, comparabile ca resurse, clienti, etc.
iar atunci cand una devine prea mare, statul intervine si-o fragmenteaza voit - forteaza aparitia competitiei din monopol. asa cum a facut in anii '80 in US, taind AT&T in bucati. sau cum a incercat UE sa faca impotriva Microsoft, acum vreo 10 ani, cand i-au acuzat de monopol si controlul preturilor
solutia legislativa e cunoscuta, au gasit-o altii, trebuie doar preluata de la ei. inplus, probabil ca sunt norme UE pe care legea ro ar trebui sa le respecte
ladyJ spune:
citat din mesajul lui marius -------------------------------------------- Cine face reglementarile? Si sub ce motiv? Pot fi ele modificate? Cum? Si de ce? De ce crezi ca este bataie atat de mare pentru putere? Urmareste firul vorba Xeniei. |
Marius, eu ma intrebam.
![](icon_smile_big.gif)