Raed Arafat a demisionat. Cum comentati?
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Acu' ce sa zic...sunt si mai in ceata.
Pe biata sanatate...doar campanie electorla.
Edit: ramiris, nu-i vorba de dat credit aluia sau altuia; e vorba de lucruri necunoscute (pentru mine). Adica eu acum vad ce-i cu fundatia aia, acum inteleg de ce a zis Basescu de doua SMURD si stau si ma intreb cum naiba a functionat SMURD pana in 2006 pana cand a aparut fundatia, adica de ce a fost necesara?
Despre moguli si alte chestii se poate discuta pana maine (sau pana la anu'), dar cu chestiile concrete cum o fi?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Sigur ca SMURD si Fundatia SMURD sunt doua lucruri diferite! Nu cunosc blogherita respectiva, dar informatiile astea se pot gasi si in alte surse.
Mi se pare ca virgula chiar Arafat a explicat pe undeva diferenta dintre fundatia smurd si serviciul smurd.
La subiect ce sa zic, cred ca romanii accepta extrem de greu schimbarile. Se tem de ele.
Urlam toti ca lucrurile nu se schimba, si cand e sa se schimbe, urlam ca de ce se schimba
EDIT: Xio, nu ti-am mai raspuns ca ne trage Laura de urechi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Sigur ca SMURD si Fundatia SMURD sunt doua lucruri diferite! Nu cunosc blogherita respectiva, dar informatiile astea se pot gasi si in alte surse. Mi se pare ca virgula chiar Arafat a explicat pe undeva diferenta dintre fundatia smurd si serviciul smurd. La subiect ce sa zic, cred ca romanii accepta extrem de greu schimbarile. Se tem de ele. Urlam toti ca lucrurile nu se schimba, si cand e sa se schimbe, urlam ca de ce se schimba ![]() EDIT: Xio, nu ti-am mai raspuns ca ne trage Laura de urechi. ![]() -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Se discuta si in emilsiunea pentru care a pus link Marius despre SMURD / Fundatia pentru SMURD. Se marseaza foarte tare pe faptul ca 2% nu se duc direct la SMURD ci la fundatia care cumpara chestii pt SMURD.
Asta a insinuat si Basescu direct si prin trompetele dumisale, e singurul mod in care poate sa-l atace pe Arafat, aruncand aceste suspiciuni in ideea in care majoritatea nu va merge mai departe si nu va studia rapoartele de audit.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
citat din mesajul lui Rufus Acu' ce sa zic...sunt si mai in ceata. Pe biata sanatate...doar campanie electorla. ![]() Edit: ramiris, nu-i vorba de dat credit aluia sau altuia; e vorba de lucruri necunoscute (pentru mine). Adica eu acum vad ce-i cu fundatia aia, acum inteleg de ce a zis Basescu de doua SMURD si stau si ma intreb cum naiba a functionat SMURD pana in 2006 pana cand a aparut fundatia, adica de ce a fost necesara? Despre moguli si alte chestii se poate discuta pana maine (sau pana la anu'), dar cu chestiile concrete cum o fi? Rufus, Tora si iadele ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
In emisiunea de la protv pentru care a pus Marius link se discuta si despre asta, Radu Tudor care e in consiliul de administratie al fundatiei a spus si el cum functioneaza.
Eu am donat 2% cativa ani catre aceasta fundatie, cand am vazut ca pe formular scrie "fundatia pentru SMURD" si nu SMURD m-am interesat si am aflat ca 2% nu se pot duce conform legii decat catre acest tip de organizatii non-profit.
Organizatii NON-PROFIT, nu afaceri private asa cum incearca sa fie prezentate.
Fundatia pentru SMURD are raport financiar, are rapoarte de audit, se poate vedea si in ce se materializeaza banii proveniti din donatii.
Eu una cred ca banii astia au fost gestionati mai bine decat daca s-ar fi dus la stat si ar fi fost cheltuiti prin licitatii "oneste" facute pe SEAP de exemplu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Cred ca ceva nu se intelege prea bine.
Sa lamurim.
Legea fiscala permite ca 2% din impozitul datorat de o persoana fizica catre stat sa nu se mai plateasca statului daca platitorul doreste ci acesta sa-i trimita unde vrea el unei biserici, unei fundatii unde doreste. Cerinta legii este ca cel care primeste sa aiba personalitate juridica si sa fie organizata nonprofit.
Asa incat daca de exemplu noi am dori am putea sa ne constituim in fundatia DC sau asociatia DC - scopul este declarat nonprofit si sa spunem Ok cine doreste poate sa trimita 2% din impozit catre conturile noastre. Desigur noi casi orice alta fundatie/asociatie/biserica etc etc ne declaram dorinta de a utiliza acesti bani daca intra in scopurile declarate. In egala masura pot sa precizez ca se efectueaza controale daca sunt respectate cerintele legii.
Asa si Arafat. Exista SMURD - serviciul de stat care are finantare atat cat are de la buget. In afara de asta Arafat a zis Ok dara daca oamenii nu statul doresc sa sprijine activitatea SMURD pot sa o faca? Sigur ca da cu conditia sa existe entitatea juridica fundatie/asociatie cu ce nume doresc initiatorii ... se poate numi oricum si pionerii din vestul salbatic dar s-a numit Fundatia SMURD avand scop declarat obtinerea de finantari altele decat cel de la stat in vederea desfasurarii si dezvoltarii activitatii SMURD ca si serviciu.
Toti banii incasati au fost utilizati doar in acest scop si toate bunurile achizitionate au fost donate (deci gratuit) serviciului SMURD devenind proprietatea statului.
Daca Arafat ar fi dorit sa fie bogat - putea.
Acum este mai clar?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Rufus spune:
citat din mesajul lui ramiris Eu una cred ca banii astia au fost gestionati mai bine decat daca s-ar fi dus la stat si ar fi fost cheltuiti prin licitatii "oneste" facute pe SEAP de exemplu. |
E o presupunere.
In cazul asta, cred ca transparenta auditului fundatiei ar fi crucial pentru a demonstra ca Basescu zice prostii sau nu.
Eu nu mai cred nimic pana nu vad.
Edit: despre cat de bine's gestionati banii, altii' de alta parere:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-a-ajuns-smurd-sa-fie-dotat-de-un-prieten-al-lui-raed-arafat-961005.html
Arafat ar trebui sa stie (ca traieste in Romania de ceva vreme) ca ne-am obisnuit punem la indoiala orice fapta buna
![](icon_smile_big.gif)
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
marius spune:
Ma intrebam de ce basescu nu isi pune aceeasi intrebare pentru toate fundatiile/asociatiile/bisericile... existente. Ca doar absolut toate functioneaza dupa exact aceleasi reguli.
Ba pardon existya diferente. Nu am auzit (cel putin eu) de nici o biserica/fundatie/asociatie "alta decat Fundatia SMURD" care sa-si doneze bunurile in favoarea statului roman cu titlu gratuit ca asta inseamna donatie.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Rufus spune:
citat din mesajul lui marius Acum este mai clar? |
Clar, clar...
Interesant mi se pare ca toti (cu care am vorbit recent) pe care-i cunosc ca au donat la Smurd, habar n-aveau de fundatie, ei donau la Smurd ca le placea de Arafat. Nici macar ca Smurd e de ceva vreme in "curtea" ministerului de interne.
Si totusi: cum se va distruge SMURD prin legea noua, de strange lumea semnaturi si participa la "adunari" in strada (ca sa protesteze, evident, spontan dar cu coordonare USL)? Stie cineva?
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
histamina spune:
ei marius, pai electoruatul ala mult si.....vb lui negruzzi in Alexandru lapusneanu,de unde sa-l mai atraga?
sunt f trista pt Raed Arafat.
chiar imi e f greu.pe noi,cei cu boli f rare, Raed Arafat era singurul om din minister care ne ajuta,ne facea viata posibila.
daca se vroia bogat, Arafat era suficient sa ramana la el in tara!
intr-adevar asa e cu fundatia SMURD,a donat tot statului roman.
mai vreau si eu macar o jumatate de exemplu de altcineva ce a facut la fel.
marius spune:
1. Despre subiectul mentionat de tine - personal cred ca trebuie sa urmeze procedurile de verificare oficiale si legale la fel ca pt orice achizitie (masini de politie de exemplu). Daca nu este ceva Ok cu licitatiile este deja o alta discutie. Deocamdata este un articol de ziar dpmv.
2. faptul ca noi nu stim unde trimitem cei 2% la "Biserica albastra" la "asociatia pescarilor fara barca" sau unde fiecare dintre noi am decis in mod unilateral sa-i trimitem cred ca este totusi doar si numai doar apanajul fiecaruia dintre noi.
3. Despre distrugerea SMURD e mult de spus. Dar este obiectiva aceasta afirmatie.