Raed Arafat a demisionat. Cum comentati?
Raspunsuri - Pagina 12
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius In general concurenta aduce eficienta. Atata vreme cat se poate reglementa prin lege cine ce si cum anume opereaza pe o piata nu vad justificate temerile. Faptul ca un seviciu privat fuge dupa profit nu are relevanta prea mare atata vreme cat este constrans sa functioneze in anumiti parametrii. Este adevarat ca servicul SMURD functioneaza bine insa nu cred ca ar putea sa existe o afirmatie 100% conform careia nu poate sa existe un serviciu privat SMURD-ului care sa fie la fel de eficient sau de ce nu, mai eficient. De ce nu ar putea sa existe asa ceva? In plus chiar nimeni nu impiedica cu nimic sa functioneze SMURD-ul actual si in viitor. In fond piata trebuie sa selecteze cererea/oferta cea mai potrivita. Sunt semne de intrebare ce pot fi ridicate cum ar fi: - Pe cine suna operatorul 112 pe A sau pe B si de ce? |
Suna ambulanta cea mai apropiata de cazul respectiv.
Sistemul de monitorizare exista si la noi, asa cum exista si in multe alte state, unde functioneaza foarte bine.
Teoretic nu ar exista nici un argument logic impotriva privatizarii. Isteria in jurul subiectului este creata doar datorita simpatiei/antipatiei fata de sustinatorii variantelor in joc.
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus da, aici zicea Arafat ca ar fi o problema majora: fiind doar ambulanta de stat, astia muncesc si cu bani mai putini, veniti cu intarziere, cu personal putin, in ture lungite excesiv; adica asa cum pot. Deci asti-as banii, va descurcati cu ei. Pe cand in noul sistem, nimeni nu face pe gratis. Si pe munca patriotica. |
Surpriza in plic? Costurile finale in urma concurentei s-ar putea chiar sa fie mai mici decat ce se primeste acum de la stat.
Salariile personalului or fi de nimic... dar sa te tii cand se intocmeste acum, la stat, necesarul de materiale pentru o interventie! Necesar pe care, eventual, te pune si pe tine, ca pacient, sa ti-l aduci eventual de acasa Pe pariu ca la privat nu se intampla asa ceva?
marius spune:
In mod normal ar trebui sa scada costurile.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Intre un articol de ziar si raportul statistic al BEC care crezi ca este mai credibil? Ziaristul poate debita orice ii convine patronului, statistica insa e o stiinta obiectiva. Ramane cum s-a stabilit: Aportul timisorenilor la alegerea lui Basescu a fost (in valoare absoluta) mai mare decat aportul diasporei. |
Tu nu intelegi ce spun eu. Romanii plecati dincolo l-au ajutat pe Basescu cu voturile lor.
Cei din tara au votat cum au votat, cei de acolo au avut putinul % care l-a ajutat sa castige.
Daca nu erau voturile din afara majoritare, era altceva.
Si daca imi spui mie ca Timisul, bunica-mea sau sora-mea l-au votat, care crezi ca e problema? Eu nu l-am votat si asta conteaza.
Sau oi fi eu responsabila pt. tot Timisul si tu pt. diaspora?
ladyJ spune:
XIO, diaspora nu a ´´ajutat´´ pe nimeni, diaspora a votat asa cum dreptul la vot permite. Ca orice alt roman.
Tu traiesti cu impresia ca diaspora l-a ´´ajutat´´ pe basescu pentru ca voturile diasporei s-au numarat la urma. Daca se numarau primele, cadeau ´´de prosti´´ aia care erau numarati ultima oara.
Diaspora a votat fara sa stie care-i scorul, si mai apoi sa navaleasca sa-l ´´ajute´´ pe Base!
Repet, din cauza faptului ca voturile diasporei au ajuns cel mai tarziu, s-au isterizat unii cum ca diaspora a bagat Romania in kkt, ca l-a ajutat pe basescu. Bullshit. Votul timisorenilor, clujenilor, ploiestenilor, etc, conteaza fix la fel de mult ca cel al diasporezilor.Fix tot aia e!
Xenia2006 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Tu nu intelegi ce spun eu. Romanii plecati dincolo l-au ajutat pe Basescu cu voturile lor. Cei din tara au votat cum au votat, cei de acolo au avut putinul % care l-a ajutat sa castige. Daca nu erau voturile din afara majoritare, era altceva. Si daca imi spui mie ca Timisul, bunica-mea sau sora-mea l-au votat, care crezi ca e problema? Eu nu l-am votat si asta conteaza. Sau oi fi eu responsabila pt. tot Timisul si tu pt. diaspora? **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
asta-i aritmetica precum in clasa (segregata) a lui Lisa Simpson:
"girls, how do you feel about 7? do you think it's pink, or blue?"
procentele diasporei sunt portocalii, cele ale Timisului sunt rosii
Deceneus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Tu nu intelegi ce spun eu. Romanii plecati dincolo l-au ajutat pe Basescu cu voturile lor. Cei din tara au votat cum au votat, cei de acolo au avut putinul % care l-a ajutat sa castige. Daca nu erau voturile din afara majoritare, era altceva. Si daca imi spui mie ca Timisul, bunica-mea sau sora-mea l-au votat, care crezi ca e problema? Eu nu l-am votat si asta conteaza. Sau oi fi eu responsabila pt. tot Timisul si tu pt. diaspora? **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Daca te intereseaza cine l-a adus pe Basescu la al doilea mandat, deschide un subiect la politica si eu iti demonstrez ca opozitia a facut-o.
XIO spune:
Lady, eu imi amintesc de prima si singura data cand am intrat pe subiectul politica, atunci cand erau alegerile. Si imi amintesc, cum cei care nu il sustineau pe tampitul asta, au intrebat cateva pers. plecate pe alte meleaguri de ce naiba il voteaza, din moment ce ele sunt bine mersi in alta tara. Au spus de-aia, ca si de aici stim ce e in tara.
Ei, daca eu plec in Bangladesh si raman acolo in urmatorii 4 ani, nu ma bag sa votez un presedinte pt. cei ramasi in tara. Ca nu eu voi trai acolo 4 ani sa suport alegerea mea, ci altii.
Xenia, vezi sa nu te muste superioritatea de fund, ca cine stie ce se intampla. Ai mai zis o data replica asta. treci la altceva sau da click pe ce m-am obosit eu sa-ti scriu.
Laura25 spune:
Va rog mult, mutati discutia despre cine si cum l-a votat mai tare pe Basescu in subiect separat la politica. Sunt destui cititori interesati de dezbaterea legata de ce se va intampla in medicina de urgenta, care nu au chef sa se impiedice de schimburile de replici off-topic. Multumesc pentru intelegere!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Xenia2006 spune:
iata o perspectiva din interiorul sistemului: un prieten din Iasi, tanar ginecolog de succes (foarte competent dupa toate masurile), merge pe 40 de ani, e foarte pasionat, n-are familie si face multe garzi la urgente. dupa mai bine de 10 ani in sistem, e convins ca sistemul e in colaps si nu poate functiona fara un sistem privat in completare
(in opinia lui, parte din problema e si incompetenta rampanta a generatiilor mai tinere- el a tarminat in '96)
poate ca suna rece, dar indiferent de situatia critica care a determinat reactia lui Arafat, realitatea este ca sistemul nu e functional, la nivel global. iar genul asta de decizii pot fi amanate ani de zile, cat timp iti permiti deficit bugetar, insa in contextul actual, se fac restructurari peste tot. in ro. intregul sistem medical trebuia restructurat acum vreo 15 ani, daca nu si mai devreme
ca pe langa toate sunt reglari de conturi politice si basescu "trage de la sold", asta e evident si nu surprinde pe nimeni care priveste in perspectiva alegerilor. come on!
(XIO, atunci cand ai sa stii cate ceva despre ce vorbim noi aici, mai mult decat ce-ai vazut tu in targ la tine intr-o zi cu soare, am sa te consider partener posibil de discutie. pana atunci, poate mai studiezi cate ceva, si mai lasa din auto-suficienta asta 'juna'. avea petre tutea o vorba despre optimism...)