Afectiune sau ratiune

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Xenia2006 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Este recomandat sa te casatoresti cand iubirea da pe-afara, si ratiunea este in ceata?
Erau mai reusite casatoriile arajate de parinti fata de cele actuale, care au la baza dragostea? Dupa ponderea divorturilor si evolutia lor, ar rezulta ca da.

Dupa cum am spus exista mai multe feluri de iubire!
Care ar trebuie sa stea la baza casniciei? Care-s argumentele?

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

asta ori e o gluma proasta, ori presupune ca audienta este

incep sa sper ca doar te amuzi pe-aici, si in realitate nu gandesti asa. altfel, am avea nevoie de vreo 50 jde mii de pagini ca sa "ne lamurim"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Deceneus cred ca m-am lamurit in sfarsit ce-i cu agitatia asta a ta aparent fara scop... citatul bata-l vina... te straduiesti din greu sa discuti idei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:

Deceneus cred ca m-am lamurit in sfarsit ce-i cu agitatia asta a ta aparent fara scop... citatul bata-l vina... te straduiesti din greu sa discuti idei

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Exact !
Ca exemplu foarte sugestiv este disputa afectiva despre reforma in sanatate.
Oamenii nu dezbat masurile cu argumente, sa spuna ce-i bine sau ce-i rau in lege, si ce se poate imbunatatii, majoritatea au incredere in Arafat si cum nu mai au incredere deloc in Basescu sunt tentati sa-i dea dreptate primului.
Basescu a iesit sa-l murdareasca pe Arafat, reprosand ca nu a facut cu banii lui SMURD-ul, l-a facut cu bani de la stat. Cetatenii stiu ca este adevarat ca au fost bani de la stat, dar ideile au fost ale lui Arafat, si spre deosebire de altii care au cheltuit bani fara sa se vada nimic in urma lor, Arafat a realizat ceva cu banii statului.
In orice societate normala ideile au valorare, dar pentru Basescu si altii ca el, doar puterea si banii au valoare.
Disputa se desfasoara in alt plan, nu in cel al legii si al efectelor asa cum ar fi normal.
Iesirea si aversiunea pentru Basescu a pozitionat societatea in sprijinul lui Arafat.

Este un exemplu despre cum nu ar trebui sa se desfasoare ostilitatile in viata sociala si politica.
Oameni sunt copacii, societatii este padurea, si noi "nu vedem padurea din cauza copacilor".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:

Ceea ce nu implica, desigur, o atingere implicita a scopului... De la a avea impresia ca discuti idei la "a discuta discutii" (vorba cuiva) pasul e relativ mic... la fel ca de la sublim la ridicol (daca tot e sa citam si sa parafrazam). Prin urmare, "a discuta idei" (oricand, oricum si oriunde), pretinzand sau avand impresia ca exista si substanta in ele, nu ne face neaparat "ilustri", in ciuda citatului frumos din Eleanor Roosevelt.

PS: e doar o opinie...

MElise

Mergi la inceput

Mi-am dat seama ca este o opinie, o speculatie mai bine spus, una referitoare la prestatia mea pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

...doar putina sare si putin piper... fara nicio rautate, ci in spiritul discutiei.

MElise

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MElise

...doar putina sare si putin piper... fara nicio rautate, ci in spiritul discutiei.

MElise

Gandire adanca, exprimare concisa si atenta.
Asa este. Nu le am cu condimentele.
Intotdeauna am pus accent pe continut, dar nu pe cantitate, si am neglijat forma sau ambalajul.

Mergi la inceput

am o nedumerire si o sugestie despre 'subiectul' de fata

o mare parte din mesaje sunt ale autorului (peste o treime), in care repeta, in diferite feluri (nu foarte coerent), ce crede el ca ar trebui sa fie subiectul

mare parte din celelalte mesaje indica faptul ca subiectul n-a 'decolat' niciodata; autorului i s-a spus in multe feluri ca nu exista 'cap si coada', 'sare si piper', logica sau coerenta

pare o discutie muribunda despre un subiect care n-a existat niciodata...

pe PRIMA PAGINA...

sugestie: daca e asa cum percep eu, poate subiectul ar trebui mutat, schimbat, sters?

ei, probabil ca administratia e prea ocupata cu alte lucruri ca sa 'curete' asemenea subiecte de pe acest 'forum de primire'

nu, stai un pic! alte subiecte, cum ar fi comemorarea unui laureat al premiului Nobel pt pace, au fost 'curatate' cu o eficienta admirabila...

sunt complet dezorientata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

hm... stiu ca sunt noua pe forum si ca opinia mea nu are greutate, dar acuma sunt putin bulversata. zilele astea ma plictisesc putin si chiar mi-ar fi prins bine un pic de teoretizare iara subiectul ratiune/ sentimenete monologa in mintea mea de o vreme. Si iaca vad ca tocmai ce nu se mai discuta fiindca nu a fost frumos impachetat de la inceput si discutia s-a blocat aici.

chiar imi pare rau, ar fi putut fi o discutie interesanta

Mergi la inceput

Aqai, am auzit ca vremea in Belize e foarte asemanatoare cu cea din Cipru, e adevarat?

daca tu intelegi esenta subiectului (ceea ce multe dintre noi n-am reusit), de ce nu-l dezvolti un pic?

Mergi la inceput