Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? ...
Raspunsuri - Pagina 47
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monicabo/monicabo.jpg)
monicabo spune:
Mi-am mai adus aminte de gemurile albaneze, il tin minte perfect pe ala de cirese (nu mai tin minte si alte tipuri)
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ab5174 spune:
Strampi/ dresuri remaiate.
Nu mai tin minte cit costa ....dar cind se ducea un fir ii duceam la ' reparat' ...ce saracie lucie
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ab5174 Strampi/ dresuri remaiate. Nu mai tin minte cit costa ....dar cind se ducea un fir ii duceam la ' reparat' ...ce saracie lucie |
stiam sa remaiez si eu
![](olala.gif)
![](olala.gif)
intreba cineva de nomenclaturisti si copiii de nomenclaturisti. Chiar daca sunt printre noi, si aceea au suferit de curent, lipsuri, frustrari. Cu atat mai mult cu cat trebuiau sa se ascunda de colegii de scoala.
O cunostinta imi povestea ca in liceu a facut la Monet, cu o nepoata/stranepoata/fina de a lui Ceausescu. De tipa respectiva nu se apropiau multi copii, desi era dragutza. De frica se fereau....
edit: si am palaarticipat la facut de tuica ileg.
![](icon_smile_big.gif)
msl1 spune:
Cleo si eu am trecut prin aceleasi lipsuri si umilinte ca tine, si eram in cluj nu n. moldovei...aceleasi chestii! parca la indigo!
dar imi amintesc ca si in urmatorii 2 ani dupa revolutie era f greu, faceam practica la ceva interprindere care avea in subsol cartofi, ce ma bucuram ca puteam lua cartofi de acolo si aveam cartofi prajiti pe perioada practicii...
cineva spunea ca nici nu era asa de rau ca se minca legume si fructe pe vremea aceea, eu nu prea imi amintesc sa fi mincat delicatese din legume si fructe...poate pt cine era de la tara sau avea un petec de pamint pe undeva....
piinea cu unsoare era la ordinea zilei lapte ordinar indoit cu apa ( pt ca aveam copil mic in casa altfel nu pupam nici ala) daca aveam pireu de cartofi eram o fericita....ce vremuri mizerabile...nu ma mir ca am probleme de sanatate acum ( si atunci aveam de fapt) cam asta minca cei care nu aveau pile ca sa isi faca rost de mincare de pe undeva...ah ,da mai furam cite o rosie, un morcov din gradini din spatele blocurilor de pe "plantatiile" vecinilor nici macar acolo nu aveam dreptul sa ne plantam nimic pt ca nu eram in rind cu comunistii....
alex_andra spune:
citat din mesajul lui ab5174 Strampi/ dresuri remaiate. Nu mai tin minte cit costa ....dar cind se ducea un fir ii duceam la ' reparat' ...ce saracie lucie |
eu ma oftic acum, cand mi se duce un fir de la dres si dau pe el 30 de lei si trebuie sa-l arunc.
alex_andra spune:
citat din mesajul lui cleo78 P.P.P.S. de obligavitatea de a lua pe cineva in gazda? adica mama nu a putut refuza - si ca sa nu ii mai bage in gazda pe fosta secretara de la nu stiu ce partid, am avut cativa ani o fata ce era la liceu. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
noi nu am avut pe nimeni in gazda, niciodata.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
Cleo si msl - inteleg ca voi spuneti ca nici legume nu se gaseau ? In Cluj si in nordul Moldovei ?
alex_andra spune:
Si apropo de dresuri remaiate. A trebuit sa-mi cumpar cateva dresuri foarte scumpe medicinale, toamna asta. Scumpe rau. La toate li s-a dus cate un fir si nu am putut sa le mai port cu pantofi ca nah...
Ce bine mi-ar fi prins un centru de remaiat:)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica70/monica70.jpg)
monica70 spune:
Cred ca depinde de zona si cu legumele/fuctele.La noi stiu ca erau pietele si aprozarele plina vara si toamna.Normal ca mai ales la aprozare erau cam de-a valma calitativ vorbind,nu sortate ca acum,dar erau.Toamna se gaseau de cumparat cartofi (adusi la piata de tarani de prin zona Brasovului sau de prin secuime) si fiecare familie isi cumpara cu sacii,sa le ajunga pana in primavara.In afara de fructele de import ,existau din plin de toate.Bine nu prea vedeati ca acum sa existe in comert iarna rosii,struguri sau mai stiu eu ce.Legumele si fructele se consumau fiecare in sezonul lor.Doar primavara devreme mai aveam din sera salata,castraveti,ridichi,rosii.Existau niste sere foarte mari in oras,din pacate le-au distrus si lasat in paragina dupa revolutie si acum importam legume fara niciun gust
Poate ca abundenta asta pe piata exista si fiindca in judet multi aveau in gradini solarii si exista traditie in legumicultura plus pamant bun.Chiar daca nu mai aveau foarte mult teren,se descurcau cu ce aveau.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"