Prejudecati despre feminitate si masculinitate(3)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aqai/Aqai.jpg)
Aqai spune:
oau!
Oau catre Deceneus adica :D
2 comentarii:
Primul, la adresa postatoarei careia i-ai raspuns: cine nu are probleme isi face.... are prea mult timp liber si prea putine ocupatii
al doilea, la adresa ta: in ce lume traiesti? e sinistru, gen scenariu de mad max, fara legatura cu realitatea...
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Esti o buna cunoscatoare a psihologiei barbatilor si a femeilor din toate categoriile sociale?
Aqai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus Esti o buna cunoscatoare a psihologiei barbatilor si a femeilor din toate categoriile sociale? ![]() Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Nu remarcasem faptul ca te-ai refert ca o categorie anume.... care era aceea? ca prin clasificarea ta erau mai multe amestecate.
Nu pretind ca sunt un fin cunoscator:P. Da' tot e sinistru si ai cam eliminat "populatia de bun simt" :D
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Ma intreb daca ai citit ce-am scris!
Din cele trei categorii, doua sunt oameni cu bun simt.
- altii vor sa se afirme profesional, sau devin pasionati de munca lor, si isi dedica tot timpul profesiei,
- a treia categorie sunt atrasi de valori culturale, nu au ambitii profesionale sau materiale, se destind consumand arta si cultura.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Maria, daca tu nu te-ai simtit discriminata nu inseamna ca discriminarea nu exista.
Inseamna doar ca nu ai avut ocazia sa traiesti astfel de situatii.
Nu ar trebui sa te mai iei drept etalon.
Deceneus, nu trebuie sa fii neparat cunoscutor al psihologiei barbatului si a femeii. Trebuie doar sa deschizi ochii la lumea inconjuratoare si sa o judeci in ansamblu.
O femeie frumoasa si bine care se poarta ca o femeie frumoasa si bine va intampina vesnic greutati.
O femeie frumoasa si bine care "uita" ca e frumoasa si bine si mizeaza pe inteligenta si profesionalism va avea mereu castig de cauza.
Cei din jur vad exact ceea ce vrei sa arati.
Daca pui pe primul loc atuul propriei frumuseti exact asa te va percepe lumea. Nimic in plus nimic in minus.
E chestie de atitudine.
Asa ca la poker. Daca joci la cacealma, tine o data de 2 ori pana se prind jucatorii care-i treaba si te judeca ca atare. La cacealma.
Daca stii sa-ti joci cartile si faci mize si paruri corecte ceilalti vor vedea in tine un jucaror de temut.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui viviana Cei din jur vad exact ceea ce vrei sa arati. |
Afirmatia asta este discutabila pentru ca presupune sa nu existe prejudecati, ori ai afirmat anterior ca ele exista.
Cei din jur vad ce arata persoana prin prisma prejudecatilor.
Sigur nu toti au "ochelati de cal", unii au doar "lentile colorate", altii vad fara distorsiuni.
PS Te rog fa ceva cu semnatura sa se deosbeasca de textul normal, ca ma dispera sa o citesc la fiecare mesaj.
![](bang.gif)
Aqai spune:
citat din mesajul lui Deceneus Ma intreb daca ai citit ce-am scris! Din cele trei categorii, doua sunt oameni cu bun simt. - altii vor sa se afirme profesional, sau devin pasionati de munca lor, si isi dedica tot timpul profesiei, - a treia categorie sunt atrasi de valori culturale, nu au ambitii profesionale sau materiale, se destind consumand arta si cultura. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
uf, of course ca am citit; greseala mea e ca scriu pe fuga si par cam repezita. Da' nu vroiam sa sune agresiv. Categorille astea 2 si 3 sunt problema, la la prima e clar :D
imi pare rau ca nu am acuma timp sa stau sa detaliez, dar uite ca o sa te rog sa te gandesti tu la urmatoarele aspecte:
Unde incadrezi "persoanele de cariera" (la nivel inalt, vorbim, CEO, executive, board etc) dar care au si familie (nu doar cu numele, ci persoane dedicate familiei) si care apreciaza cultura si investesc timp si resurse in ea? Fiindca de la tine am inteles ca profesionistii "adevarati" isi dedica tot timpul profesiei. A, si pls, nu-mi spune ca nu exista oamenii descrisi de mine :)
Persoane atrase de valori culturale- pls, poti sa argumentezi de exemplu ca Felicia filip ori Angela Gheorghiu (sa spun 2 nume romanesti la repezeala) sunt fie exclusiv profesionisti or exclusiv persoane de cultura fara alte valori decat sfera culturala?
Ori parca tin minte ca este si cineva pe forum, sabina cred, care face o cariera de tinuta intr-un domeniu cultural si este si o mama dedicata familiei?
Oamenii astia unde ii incadrezi?
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Nu lua cele trei categorii la extrem, ca fiind pure si disjuncte.
Sunt oameni dominati mai mult de o caracteristica, dar asta nu insemna ca nu au si trasaturi din celelate categorii.
Am utilizat clasificarea pentru a explica faptul ca traiectoria in viata depinde de aspiratile si de valorile pe care le are fiecare.
Cand faci o analiza simplifici realitatea cu scopul sa te faci inteles.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Maria_1/Maria_1.jpg)
Maria_1 spune:
citat din mesajul lui viviana Maria, daca tu nu te-ai simtit discriminata nu inseamna ca discriminarea nu exista. Inseamna doar ca nu ai avut ocazia sa traiesti astfel de situatii. Nu ar trebui sa te mai iei drept etalon. Deceneus, nu trebuie sa fii neparat cunoscutor al psihologiei barbatului si a femeii. Trebuie doar sa deschizi ochii la lumea inconjuratoare si sa o judeci in ansamblu. O femeie frumoasa si bine care se poarta ca o femeie frumoasa si bine va intampina vesnic greutati. O femeie frumoasa si bine care "uita" ca e frumoasa si bine si mizeaza pe inteligenta si profesionalism va avea mereu castig de cauza. Cei din jur vad exact ceea ce vrei sa arati. Daca pui pe primul loc atuul propriei frumuseti exact asa te va percepe lumea. Nimic in plus nimic in minus. E chestie de atitudine. Asa ca la poker. Daca joci la cacealma, tine o data de 2 ori pana se prind jucatorii care-i treaba si te judeca ca atare. La cacealma. Daca stii sa-ti joci cartile si faci mize si paruri corecte ceilalti vor vedea in tine un jucaror de temut. |
Viviana, ai punctat cateva chestii foarte importante. Printre altele, nu mai iau deloc drept etalon, dar pur si simplu nu am vazut/auzit in jurul meu de asa ceva. Spre exemplu, din meseria mea: Operatoria este o meserie 'pt barbati'. Am avut colege care au facut scoala si erau chiar apreciate de colegi si profesori. Au meseria de operator.
Dupa ce au terminat facultatea, unele s-au plans ca e greu sa-si gaseasca de lucru. Dar in nici un caz pt ca sunt femei si fac o meserie 'barbateasca', ci pt ca pt orice incepator fara experienta (si recomandari) e greu sa patrunzi in industrie.
Acum, referitor la ce am bolduit:
Nu conteaza cat de frumoasa, aratoasa, feminina, este o femeie. Sigur ca in anumite circumstante conteaza si este un plus. Dar in meseria de chirurg (chirurgul salveaza vieti!) putin importa daca 'ea' e frumoasa, inalta, supla sau eleganta.
Conteaza cat de multa 'meserie' stie. Cat de multe poate realiza - cu capul. Asa cum ai spus: pe inteligenta se poate miza. Apoi, pe pregatire, pe performanta, rezultate.
Eu as zice ca nu e o chestie de a t i t u d i n e, ci o chestie de a p t i t u d i n e.
Daca nu mizezi pe capacitatile tale profesionale si/sau intelectuale. . . risti sa ajungi ca in exemplul tau cu pokerul. Exact asa. Pt ca in unele meserii (mai barbatesti) nu merge cu un zambet fermecator, cu o prezenta sarmanta si cu aerul de incredere in sine. Nu e suficient si nici necesar.
Daca nu ai nimic 'in spate' . . . lumea se prinde ca 'joci la cacealma' si te da la o parte. Dar asta e un proces firesc si natural (si benefic pt societate), nu este discriminare.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Maria, iarasi vorbesti din imaginatie.
Rezuma-te la domeniul tau pe care il cunosti, nu la altele.