Prejudecati despre feminitate si masculinitate(3)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Maria_1/Maria_1.jpg)
Maria_1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Maria, iarasi vorbesti din imaginatie. ![]() Rezuma-te la domeniul tau pe care il cunosti, nu la altele. ![]() |
Exact asta fac.
Dar ... am opinii si despre oameni care activeaza in alte domenii. Printre altii. . . si despre medici. Nu este asa normal?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Normal este sa ai tu opinii despre ce doresti, anormal este sa le expui ca si adevaruri absolute.
In privinta medicilor INTAMPLATOR nu ai dreptate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aqai/Aqai.jpg)
Aqai spune:
citat din mesajul lui Deceneus Nu lua cele trei categorii la extrem, ca fiind pure si disjuncte. Sunt oameni dominati mai mult de o caracteristica, dar asta nu insemna ca nu au si trasaturi din celelate categorii. Am utilizat clasificarea pentru a explica faptul ca traiectoria in viata depinde de aspiratile si de valorile pe care le are fiecare. Cand faci o analiza simplifici realitatea cu scopul sa te faci inteles. |
Nu iau cele 3 categorii la extrem, citesc doar ce ai spus tu :) Altfel, si eu pot sa dau cu bata-n balta si apoi sa spun stii, de fapt citeste de la dreapta la stanga, elimina ce-ai citit si ramai cu ce nu scrie si apoi n-o mai lua asa, ci mai pe ocolite prin ploiesti.
teoretic, da simplificarea poate ajuta, da' uite ca in cazul asta ai simplificat totcmai generaul si ai ramas cu cazurile extrem de rare zic eu. Marea majoritate se incadreaza la "printre randuri"
PS: in nici un caz n-o lua personal. Fac si eu un exercitiu de semantica de printre balariile mele pragmatice. Ca imi imaginez ca asteptai niste pareri devreme ce ai scris :D
Cheers!
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Maria_1/Maria_1.jpg)
Maria_1 spune:
citat din mesajul lui XIO Normal este sa ai tu opinii despre ce doresti, anormal este sa le expui ca si adevaruri absolute. In privinta medicilor INTAMPLATOR nu ai dreptate. |
Performanta este valabila in toate domeniile posibile. Chirurgii sunt judecati de oamenii obisnuiti (bolnavi, suferinzi si familiile lor) dupa performante. Nu daca sunt barbati sau femei. Lumea se intereseaza, intreaba in dreapta si-n stanga, afla despre diverse operatii pe care le-a facut un anume chirurg.
Oamenii 'nemedici' sunt interesati de performantele unui chirurg. Daca cineva a fost operat cu succes si n-au aparut complicatii, atunci respectivul chirurg are deja o 'recomandare'. Nu stiu cat de semnificativa, dar e evident ca se da 'sfoara-n tara' despre reusita sa.
Am avut o cunostinta care s-a operat de cancer la san. Acum vreo 10 ani. Nimeni nu prea ii dadea vreo sansa. Familia era foarte descurajata si toti ne asteptam la ce e mai rau. Si din speranta ca totusi exista o solutie, familia a cautat un chirurg bun. Pe cineva care a mai facut astfel de operatii si a avut reusite. Erau atat de disperati si atat de speriati.....cautau doar un semn al performantei unui chirurg din tara sau strainatate. Cred ca nu s-au gandit nici o clipa daca e bine sa fie barbat sau femeie. Nu s-au gandit nici la bani sau altceva. Femeia de care vorbesc, a reusit sa scape de cancerul la san (sanul i-a fost extirpat) datorita unui chirurg extraordinar care ave performante recunoscute in domeniu.
Mai stiu din cercul meu ca anumiti oameni nu prea au incredere (la inceput) in chirurgi tineri. Ar fi ca si cum nu prea prezinta vreo garantie. In anumite domenii performanta vine (sau este asociata) cu varsta, cu experienta.
Iti pui viata in mainile unui chirurg si de el depinde (de multe ori) soarta ta. El/ea face diferena dintre moarte si viata, dintre suferinta si sanatate. Ultimul lucru la care m-as gandi (eu) ar fi daca e barbat sau femeie.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/BlackCat4evR/BlackCat4evR.jpg)
BlackCat4evR spune:
Hi-hi-hi! Haios subiect!
Trebuie sa fiu de acord cu XIO aici, pentru ca si eu m-am lovit de destula discriminare cat sa nu mai am nici un locshor neinvinetzit!
Sunt inginer, Sef de Santier, si lucrez, ei bine, pe santier!
Spre norocul meu, am crescut intr-o familie onorata de prezenta in randurile ei a singurei femei (pe vremea aceea) din Europa mecanic de locomotiva. La nivel mondial, mai era o singura tipa. Sora bunicii mele a inceput la 14 ani ca fochist, adica lopatand carbunii in furnalul locomotivei. Cand s-a pensionat, conducea deja locomotiva electrica si detinea recordul national la numarul de vagoane de marfa tractate. Ea m-a crescut, bunica murind la 3 ani ai mei, si lasandu-ne in grija surorii ei.
Eu am crescut cu o pasiune enorma pentru poduri, si am facut facultatea de costructii, bineinteles la Cai Ferate, Drumuri si PODURI. In anul 1 eram 7 fete in 200 de studenti. Am terminat 5 fete in 40 de absolventi. Procentual, stateam chiar bine, nu? Absolvisem 70% din gagici, si doar 20% din baieti! Dar atitudinea profesorilor a fost tot timpul profund marcata de dispret fata de femei. Culmea, ca aveau dreptate! Majoritatea gagicilor se aciuau pe langa un student mai rasarit, cu rezultate mai bunicele, si care le dadea la copiat in timpul examenelor, si afisau cele mai generoase decoltee la examene! (inutil sa ma contraziceti la asta...)
Apoi, dintre baieti, s-au impartit cam 70-30 in proiectare-executie. Ghiciti cate gagici s-au dus in executie...?
Acum, dupa 9 ani in domeniu, mai cunosc o singura femeie fosta Sef de Santier, actual manager, o femeie biciul lui Dumnezeu!
De cate ori mi s-a intamplat sa fiu luata drept secretara sefului? lol
De cate ori am fost intampinata de priviri buimace cand la solicitarea: "Vreau sa vorbesc cu un sef!" raspundeam "Da, va ascult..."?
Culmea, ca mi-a fost usor cu subalternii, care au apreciat (nu instant, e adevarat) ca sunt de-a lor... Aici am constatat ca nu au suportat foarte usor alti sefi barbatzi, pe care i-au facut sa patimeasca destul... (unii chiar au clacat!)
La capitolul mituri spulberate a fost acela ca femeile barfesc. Mai nene, nu am stiut ce-i aia barfa pana cand nu am intrat intre masculi! Ceea ce facem noi, femeile, este aproape o mangaiere blajina!
In orice caz, eu imi bag picioarele frumos epilate in toate situatiile asa zis "de barbati" si dovedesc oricui, oricand ca nu sunt cu nimik mai prejos.
DAR: ideea de baza este ca trebuie sa dovedesc. Nu sunt luata de buna din oficiu, desi multi colegi de-ai mei barbati sunt.
![](images/user_woman.png)
sunshine2009 spune:
citat din mesajul lui BlackCat4evR Hi-hi-hi! Haios subiect! Trebuie sa fiu de acord cu XIO aici, pentru ca si eu m-am lovit de destula discriminare cat sa nu mai am nici un locshor neinvinetzit! Sunt inginer, Sef de Santier, si lucrez, ei bine, pe santier ... La capitolul mituri spulberate a fost acela ca femeile barfesc. Mai nene, nu am stiut ce-i aia barfa pana cand nu am intrat intre masculi! Ceea ce facem noi, femeile, este aproape o mangaiere blajina! .., In orice caz, eu imi bag picioarele frumos epilate in toate situatiile asa zis "de barbati" si dovedesc oricui, oricand ca nu sunt cu nimik mai prejos. DAR: ideea de baza este ca trebuie sa dovedesc. Nu sunt luata de buna din oficiu, desi multi colegi de-ai mei barbati sunt. |
Hi hi hi, ce tare! Si eu ceva asemanator doar ca in constructiile normale!
Si nu, nu in bag piciorele frumos epilate in toate situatiile ci sa fim corecti, picioarele frumos epilate si incaltate cu papucii de siguranta!
![](icon_smile_big.gif)
Si da, ce auzi si cum se poarta te doare capul... Cele mai mari probleme le-am avut cu muncitorii romani, care atunci cand au aflat ca sunt de-a lor au uitat dintr-o data de "dumneavoastra" si vor sa te ia f prieteneste la oriunde si orice inafara de a le da lor ordine...Daca mai ai ghinionul sa areti si tanara si bine...
In birou treaba sta insa la noi altfel, nu am simtit sa existe asa ceva intre colegi, in nici care din birourile in care am lucrat. Se mai gaseste insa tot timpul cate un proiectant care sa incerce sa te ia peste picior, peste de-ala neepilat, se rezolva insa. Oricat ai fi de domnisoara, poti sa-ti ingrosi obrazul fara a cadea in extrema cealalta.
Deceneus, faina gluma cu Politehnica, pe asta n-o stiam. Bine ca e doar o gluma!
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Maria, daca sunt atat de bune recomandarile, cum iti explici ca primesc recomandari bune si medici prosti, iar medici buni primesc recomandari proaste?
Probabil tu nu ai auzit pana acum, dar eu am auzit de destule ori ca barbatii sunt mai buni decat femeile la chirurgie.
sau poate nu ai inteles ca era vorba despre o femeie chirurg, cum e la locul de munca, ce aude si cum este privita de unii colegi de sex masculin.
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui BlackCat4evR Culmea, ca mi-a fost usor cu subalternii, care au apreciat (nu instant, e adevarat) ca sunt de-a lor... Aici am constatat ca nu au suportat foarte usor alti sefi barbatzi, pe care i-au facut sa patimeasca destul... (unii chiar au clacat!) La capitolul mituri spulberate a fost acela ca femeile barfesc. Mai nene, nu am stiut ce-i aia barfa pana cand nu am intrat intre masculi! Ceea ce facem noi, femeile, este aproape o mangaiere blajina! In orice caz, eu imi bag picioarele frumos epilate in toate situatiile asa zis "de barbati" si dovedesc oricui, oricand ca nu sunt cu nimik mai prejos. DAR: ideea de baza este ca trebuie sa dovedesc. Nu sunt luata de buna din oficiu, desi multi colegi de-ai mei barbati sunt. In love with life. |
Aveam o gluma pe seama colegelor "dintr-o bucata", asu mai "baietoase".
Spuneam despre si de fata cu ele, ca "le-am trecut in randul barbatilor". Care erau mai "sclifosite" nu aveau sanse de promovare.
Am observat ca anturajul isi spune cuvantul.
O fata care a invatat intr-un liceu dominat de baieti are alta atitudine, fata de una care a studiat la un liceu predominant de fete.
Cat despre barfa, femeile barfesc pe sema femeilor si cu invidie, pe cand barbatii barfesc tot pe sema femeilor, dar fara invidie sau ura.
Corect?
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui Aqai Marea majoritate se incadreaza la "printre randuri" PS: in nici un caz n-o lua personal. Fac si eu un exercitiu de semantica de printre balariile mele pragmatice. Ca imi imaginez ca asteptai niste pareri devreme ce ai scris :D Cheers! Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM) |
Si care ar fi categoriile omise "printre randuri"?
Categoria celor preocupati de profesie si dedicati casniciei, care se si distreaza, participa la viata de comunitate si ambitiosi sa promoveze material si spiritual ?
Aspiratia sa le faca pe toate perfect o are fiecare, dar la un moment dat prioritatile se ierarhizeaza, pentru ca timpul este limitat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Apropo de ce s-a discutat in ultimele postari.
O femeie frumoasa e prosta si buna umai de... prejudecata + lipsa de educatie a celui care o gandeste.
O femeie nu are ce cauta in meserii de barbat .... dicriminare.
Cel mai crud lucru mi se pare ca femeile trebuie sa dovedeasca ca sunt in stare sa faca anumite lucuri si sa ia atitudine in timp ce la barbati e de la sine inteles ca merita anumite pozitii.
Nu am o meserie de barbat. Nu m-am lovit de astfel de discriminari in schimb m-am lovit de altele.
Am fost refuzata la angajare - pe baza de varsta si pentru ca aveam copil sau tracasata in cadrul companiei inainte si dupa ce am avut copilul.
Chiar daca legislatia este foarte clara in domeniu e greu de dovedit.
De atunci m-am invatat minte. Nu am mai mentionat ca am copil si m-am intinerit cu cativa ani.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi