Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (33)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Btz, asa stiam si eu de impachetari, de la buric in jos doar. Asa i-a zis si med de fam cumnatei, sa ii faca nepotului la febra 40.6.

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Pufescule tot ai spus de germeni de diverse soiuri.Te rog,da-mi un PM cand ai timp cu cateva retete .De unde ii iei.banuiesc ca de la plafare nu?

Anca da,asa ne-a spus si noua psiholoaga.Eu fac in urmatorul fel:o data ii dau biscuitele doar in mana dreapta,urmatoarea data in mana stanga,ma asigur inainte ca dreapta e deja ocupata pt a nu fi tentat cu ea sa apuce.
EDIT:cu biscuitele am dat un exemplu,de obicei cu toate lucrurile.
PT febra:eu nu ii dau nimic pana cand nu il vad cu starea de gaina lesinata si minim 38,iar dr m-a sfatuit sa nu sar rapid cu medicamente la primul stranut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

de la plafar iau semintele si le pun eu la incoltit.incerc sa fac cat mai multe chestii in casa. Germeni am vazut de cumparat la bila...aveau alfa alfa adica lucerna (se poate lua samanta de la brico sau magazinele de la gradinarit si se incolteste acasa)si inca cateva. Eu fac grau,secara (astea in general le blendui cu altele sau le usuc si le macin,hrisca (ii place foarte mult cruda),fasole mung (cruda,preferata absoluta...cand vede boabele lasa tot si se arunca pe ele), floarea soarelui pe care i-o blendui in sosuri,daca o mananca el nu o mesteca prea bine si nu o digera.Am incoltit si linte dar inca nu i-am dat,am mancat noi in salate. Daca vrei sa ii dai lui paul atentie cate putin,ca sunt alimente noi.E putin probabil sa aiba alergie, insa se poate sa nu digere anumite sortimente.
Eu prefer sa fac in casa pt ca se pot contamina cu diverse bacterii,unele foarte nasoale gen salmonella cand sunt incoltite industrial si manipulate prin supermarket.Oricum spalati foarte bine inainte de servire.
Aici http://sproutpeople.org/ sfaturi detaliate despre cum se germineaza diverse sortimente...eu inca nu am scule specializate,merge bine si cu castronele si o sita in care sa le speli. La noi langa chiuveta avem in permanenta castroane si borcane cu chestii in diverse stadii de incoltire sau inia o pauzarenuci,migdale,seminte dovleac,goji si altele din care fac lapte vegetal sau shake-uri,smoothie).De ex nucile daca le mananca uscate nu le digera,daca le inmoi peste noapte si le curat de coaja mananca un pumn de nuci la micul dejun,ii plac mult)digera.
Studiul cacalicului e activitate de baza la mine =))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

Germenii incerc sa ii dau pe cat posibil cruzi,la inceput fasolea mung am aburit-o un pic (5 min). Unii ii mananca simpli,de pe farfurie (mung,hrisca...cateodata si secara).La masa de pranz cat ii dau eu mancare are tot timpul pe farfurie si ceva legume crude sau/si germeni din care mananca ce si cat vrea el. Ii amestec in sosurile pe care le fac la blender si germeni (nu intotdeauna,depinde ce fac si ce am la indemana).De ex azi am facut cartofi fierti in coaja si cand s-au racit i-am blenduit cu avocado,germeni de floarea soarelui,ulei de in,tofu (facut in casa,nesarat) si lapte de soiafacut in casa).Succes maxim. In general incerc sa nu fierb/coc decat ce e strict necesar si sa fac dressinguri cat mai crude.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Pufescu multam mult de info.
De cand cu Monti au inceput semintaraiele sa ma intereseze.
Hrisca si noi o mancam,fiarta cu lapte,cruda nu am stiut ca se poate.
Da-mi un PM cu mail-ul tau,poate discutam mai multe in privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Citat:
citat din mesajul lui crispro

Btz, asa stiam si eu de impachetari, de la buric in jos doar. Asa i-a zis si med de fam cumnatei, sa ii faca nepotului la febra 40.6.

Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Poze

Sa-l ajutam pe Alex

cum spuneam...sti mai bine!
...dar ce faci cu rinchii cand treci scutecul roata?
atata timp cat e prosopul uscat peste nu pateste nika....am facut multe astfel de manevre fara a afecta plamanii!

ce spui tu acolo se face la copiii mai mari de la 3-4 ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

Mi-a adormit odorul.

eu mi-am pus la incarcat un film sa nu ma plictisesc pana ajunge sotul de la servici.
atat m-am gandit la mancarea de Craciun ca mi sa facut foame nu am nimic in frigider asa ca tre sa indur pana ajunge sotul de la servici cu o mareee salata numai si numai pt mine

bate un vant ingrozitor aici, imi huruie toata casa , ma simt ca in filmele de groaza noroc ca doarme Andra in asemenea zgomote.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Paula, dar te bazezi ca va adormi Raul acolo, la control, ca sa ii faca EEG in timpul somnului??? Nu de alta, dar ma gandeam ca Vlad al meu nu ar adormi nici rupt... poate dupa 4 ore mai tarziu si mult plans :)

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Cristina, avem programare la ora 15, si nu-l las sa doarma pana atunci. Sper sa doarma...
Ne-am hotarat la brad. Luam unul mic, in ghiveci si il pun pe o masuta.
Sunt tare fericita, ca avem 3 saptamani fara muci. Din septembrie, inca nu a mai trecut atata timp fara muci... Proba de foc e pe luni, marti. Ieri la Mos Craciun, am vazut ceva copilasi cu mucisori, vedem daca scapam
Eu la febra nu am pricep. Sper sa nici nu am pricep vreodata
Va pup, noapte buna.

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!

Poze mare-partea aII a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

btz, anca, la noi e alta problema, nu ca nu-si foloseste mana stanga suficient (uneori chiar arunca obiecte cu mana stanga), ci ca nu o foloseste cand e absolut necesar (exemplu pe care l-am dat, pune dopul cu mana dreapta, se chinuie asa, chiar daca sticluta se rastoarna, nu o ia sa o tina in cealalta mana).

btz, de ce nu supozitoarea?? Eu stiu ca supozitorul e indicat pt ca se absoarbe mai repede decat la siropele/pastile substanta activa si scade febra rapid.

ooana, [emoticon cu mana intinsa] da si mie reteta de saratele cu masline

Mancaruri: facem cele traditionale.
Fursecuri: care le-am facut si anul trecut, desi as vrea si ceva nou: cioco-cookies, cornulete cu vanilie, foi lica cu caramel si nuca. Face si soacra prajituri si facem troc

Mergi la inceput