Colectivitatea si repercursiunile ei.
Raspunsuri - Pagina 7
corap spune:
rinara, eu stiu ca atunci cand nu-ti convine o situatie incerci sa o schimbi - nu stai si astepti la constiinta altora. daca tu chiar esti convinsa ca ai dreptate legal (pe mine nu m-ai convins, dar poate ai dreptate - eu nu sunt vreo autoritate in domeniul sanitar), e firesc sa lupti pentru dreptatea ta, chiar daca asta cere un efort concret. numai asa, ramanand la nivel declarativ, "ia uite, domn'le ce parinti nesimtiti/ needucati", nu rezolvi absolut nimic.
nu te supara, dar pui foarte multe etichete (pentru o persoana care pretinde ca e educata)
sunt totusi curioasa de unde a luat gripa/raceala copilul tau inainte de a merge la gradinita si daca ai "sanctionat"/ banat corespunzator persoana responsabila de asta
corap spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dana vio
Alex este la o gradi de stat si in fiecare dim asistenta ii primeste pe copii la usa inainte de a intra la schimbat hainute, are izolatorul chiar langa usa de la intrare, daca ei i se pare ceva in neregula parintele resp isi ia copilul acasa indiferent daca ii convine sau nu. Daca i se pare ceva minor il primeste si-l tine sub urmarire intreaga zi, cuvantul ei este lege in gradi, cui nu-i convine n-are decat sa schimbe gradinita. La noi in oras gradi de stat sunt foarte cautate pentru ca au conditii la fel de bune ca la particular (alea sunt doar 2) si au educatoare si programe educationale mult mai bune, asa ca parintii se conformeaza. Alexandra Maria 14.12.2007 |
impresionant si total nelegal deopotriva.
se bazeaza exact pe faptul ca niciun parinte "nu va face gat" atata timp cat copilul lui va apartine acelei colectivitati, de teama "repercursiunilor".
este ilegal ca asistenta sa puna diagnostice, nu intra in competentele profesiei ei.
dana vio spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui corap
impresionant si total nelegal deopotriva. se bazeaza exact pe faptul ca niciun parinte "nu va face gat" atata timp cat copilul lui va apartine acelei colectivitati, de teama "repercursiunilor". este ilegal ca asistenta sa puna diagnostice, nu intra in competentele profesiei ei. |
Nu zau?!
Alexandra Maria
14.12.2007
Simonix spune:
Eu nu o sa comentez faza cu tusit la gradinita, mie astea mi se par de domeniul SFului, ma refer la pretentiile parintilor de a decide ei pe cine trimit acasa si cine poate sta sau nu acasa cu copilul cu tuse (faza cu "nu cred ca nu au cu cine sa lase copilul" m-a lasat masca :D ai impresia ca e un fel de conspiratie a parintilor de copii bolnavi care vor sa ii imbolnaveasca si pe cei sanatosi ...)
Doar sa spun despre conditiile de gradinita din Belgia, ca se facea referire la "igiena" si "educatia" poporului. Aici copiii nu au hainutze de gradinitza, si nici ghetutze speciale sau botoshei. Stau in clase incaltati cu ghete normale, de afara. Sa iti mai zis ca aia micii mai si dorm cu ele in picioare? Asta pana invata sa si le dea singuri jos, ceea ce evident ca se intampla repejor, in cateva luni dupa ce au inceput scoala (ma refer la pitici de 2,5 ani - 3). De dormit se doarme pe jos - nu exista paturi ca in gradinitele romanesti, ci niste saltelutze care se intind pe jos si pe care se doarme fara cearceafuri. Eu i-am dat la inceput de an o paturica si o pernuta si le voi lua la spalat acum, in decembrie. Deci cam de trei ori pe an se spala "lenjeria de pat" de la gradi, in functie de vacantele lor. De dus la toalete se duc singuri, de pe la 2.7 ani. De spalat pe maini dupa ... habar nu am, banuiesc ca nu mereu se intampla minunea. Cred ca sunt spalati pe maini inainte de masa totusi, parca asa mi-a zis baietelul meu.
In rest astia micii stau peste tot, pe jos, apoi ies afara, pe orice vreme, au o copertina daca ploua si stau acolo, dar mai scapa cate unul prin balti. Si va ramane asa, caci nu exista ideea de haine de schimb, decat la cei mici mici, care mai fac pe ei.
Eu pe Robert al meu il iau destul de curatel, totusi, asta e de mirare Cu mucii peste tot pe fatza, e drept, sau daca e vara si a stat afara toata ziua ... nu vrei sa stii cum arata . Si astea sunt conditiile pentru toti, la noi in cartier sunt si copii de functionari de la Comisie, de oameni destul de instariti si toti au parte de acelasi tratament. Avantajul ar fi ca devin foarte autonomi, de mici trebuie sa aiba grija de ei si se imbraca singuri, nu isi pierd lucrurile, stiu foarte bine ca daca de exemplu isi pierd caciula ... ghinion, nu au alta acolo. Deci daca vor caciula pe cap, sa aiba grija de ea. Evident la 2.5 ani e mai greu, dar la 3.5 nu mai e o problema.
Si totusi, sunt foarte bine educati :) Si imunizati, la final.
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Simonix spune:
Ah, si am citit din urma: jucarii dezinfectate ???? Woow ! Exista asa ceva in gradinite?
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
rinara19 spune:
Gresit corap nu am facut pe nimeni needucat sau nesimtit si doar nepasator,dar daca vrei sa fi rau poti fi in continuare,tot eu sunt intr-un fel anume desi cand e racit imi tin copilul acasa.
Bun te las in pace si poti sa fi ironic cat vrei,nu am pus nici o eticheta nimanui.Dar nu inteleg de unde atata inversunare pe tine,nu-ti place ce scriu nu mai citi,parerea ta e alta si am inteles.Las-o asa si fiecare cu parerea lui.
rinara19 spune:
Nu inteleg de ce trebuie sa va exprimati in scris asa"cu,exista asa ceva",sau "nu zau".etc.
Rog moderatorii sa inchida subiectul daca se poate,deja se csrie ca si cum suntem aici ca sa ne luam la misto una pe calalalt.
Fiecare cu parerea lui,am inteles ca este colectiv si nu avem ce face,am inteles ca sunt si gradinitze unde se accepta sau nu copii bolnavi,am inteles si faptul ca nu exista lume ideala.etc.etc
Simonix,nu stiu daca exista o astfel de gradinitza ,nu am zis sa le dezinfecteze ci doar am vrut sa scot in evidentza faptul ca un copil daca e racit si baga o jucarie in gura ,alt copil care o atinge apoi,clar ca o sa ia raceala.
Sa aveti sarbatori fericite,eu numai scriu la acest topic m-am lamurit,unii sunt pro sa fim mai fairplay ,altii nu,copilul chiar daca sunt tusitori si muciosi eu tot o sa mi-l duc.
Dar va rog sa va amintiti pe vremea noastra daca erau atat de multe boli si asa de grave,daca noi personal am avut de furca cu raceli de genul asta.Eu imi amintesc ca nu.Poate de vina e si alimentatia,dar eu cred ca atunci era mai mult respect,eram mai sanatosi,si exista cat de cat un sistem peste care nu puteai sa treci.Acum e haos.
Laura25 spune:
rinara, pe vremea mea, eu o tineam intr-o amigdalia pultacee vesnica: vara, iarna eu eram cu gaul umflat si organismul plin de penicilina.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Androix spune:
CoraP e ironica nu ironic.
Nici parerea mea nu coincide cu a ta, Rinara, nu ti-am citit decat prima postare. Pur si simplu nu esti realista indiferect cat de corecta crezi tu ca e parerea ta. Asa ceva n-o sa se intample niciodata, decat in cazul hitleristei de la gradinita DaneiVio, pana s-o rascula vreun parinte trimis inapoi acasa cu copilul. Dar exista intotdeauna o solutie foarte la indemana pentru parintii ca tine. Tu ce faci cu copilul in vacante?
Cand am citit titlul subiectului credeam ca aici se dezbat lucururi serioase cum ar fi cuvintele urate care se invata in grup la gradinita, muscatul, apucaturile ciudate, petrecerile la mcdonalds de unde nu se poate lipsi ca iti plange plodu pana lesina, jucariile cu care vin copiii la gradinita desi nu au voie si iti cere si-al tau acasa cate in luna si in stele, chestii d-astea...
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!