Colectivitatea si repercursiunile ei.

Colectivitatea si repercursiunile ei. | Autor: rinara19

Link direct la acest mesaj

Buna ziua mamici,am sa incerc sa scriu foarte pe scurt.Mi se pare absolut hilar si in acelasi timp de plans ,fenomenul aduc copilul la gradinitza chiar daca tuseste.

Ieri dupa o lunga perioada in care copilul meu a absentat de la gradinitza,ne-am hotarat sa o ducem fiind si ea dornica sa-si revada colegii.Surpriza ,cand am ajuns tuseau unii foarte rau.

Bun, o las desi nu-mi placea ideea ca dupa ce am tras cu burtica atat de la maini nespalate,tot din cauza igienei precare de la gradinitza,sa incep o noua etapa cu o tuse magareasaca.

M-am hotarat si am plecat mai devreme cu doua ore vrand sa stau de vorba cu educatoarea si sa-i expun parerea mea cu privire la faptul ca se aduc copiii tusind in halul ala si nu se ia nici o masura.

Stand in clasa cu educatoarea copiii dormeau,auzeam o copila care tusea de aveai impresia ca i se rup plamanii in ea,la un moment dat copila se ridica in fund si ii venea sa vomite de la tuse.

Am intrebat-o pe educatoare si a zis ca a spus parintelui ca sa o tina acasa ca numai este de adus,dar parca nici nu auzea,a doua zi copila a fost adusa la fel cu aceasi tuse,fara sa le pese parintilor ca imbolanavesc si alti copii.

Asistentele renuntza pt ca sunt parinti la grupele mari, care nici nu ii mai conduc pana in cladire ,ci doar pana la poarta gradinitzei,asistentele stau sa controleze copiii ,dar daca e singur fara nici un parinte cui sa-i spuna sa-l ia inapoi acasa.

La grupa mica unde e fata mea ,degeaba i se spune unui parinte sa nu il mai aduca tusind sau cu mucozitati pana-n calcaie,parca nici nu aud.

Sa ma iertati ,dar mi se pare de toata jena,iar treaba cu nu au cu cine sa-i lase nu o cred,dar in vacante ce face??? ,dar in vacantza de vara sau in vacantele de iarna,sau in week-end ,unde il duce,il ia la servici toata vacantza??? Parerea mea ca daca gasesti o solutie in vacantza ,gasesti o solutie si o saptamana sa stai acasa sa tratezi copilul corespunzator ca sa opresti pacatoasa de raceala,care oricum daca copilul nu e tratat si ingrijit nu se opreste si se acutizeaza.

Acestea fiind zise va intreb de ce atata nepasare ,de ce nu tinem cont si mergem asa,e un cerc vicios,educatoarele sunt nepasatoare ,,daca ar trimite acasa toti copiii care tusesc ele ce ar face??? Dar trebuie sa ne pese noua ca parinti,eu nu-mi duc copila nici o zi daca vad ca tuseste.

Acum am hoatarat sa o tin acasa,ne vom mai prezenta doar la serbare.

De ce nu oprim fenomenul va intreb ,ce se intampla???

A "da,l-am dus la gradinitza ce daca tuseste oricum toti tusesc".Ce gandire este asta,de ce e normal ca in colectivitate sa existe astfel de fenomene considerate"normale"???

Va intreb sunt curiosa sa aflu si parerea voastra.

Da mi se pare normal sa ia un pojar ,o boala a copilariei din colectivitate,mi se pare normal sa ia un limbric ,doamne fereste,pt ca nu esti constient de prezentza bolii respective,dar tusea??? hai sa fim seriosi.

Va multumesc si sper ca nu am suparat pe nimeni,vreau sa discutam pe marginea acestui subiect si sa ne spunem parerea.

Scuzati lungimea textului.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Rianara aceeiasi problema o am si eu.Fiica mea a stat 2 luni acasa cu antibiotic si injectii acum s-a pricopsit cu o anemie si inca tuseste.Ce ai scris tu seamana identic cu gradinita la care merge fetita mea.
Lasa-mi PM cu numele gradinitei daca vrei te rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

E un cerc vicios. Tot timpul vor exista parinti care vor duce copiii bolnavi la gradinita si ii vor imbolmavi pe ceilalti ai caror parinti ii tin acasa pe perioada bolii. Si atunci eu de ce sa-l tin acasa ? S-a imbolnavit la gradinita, acolo sa-i treaca. Altfel eu l as duce numai ca sa se imbolnaveasca. Il tin 2 saptamanai acasa, se face bine si dupa 3 zile vine cu alta boala. Si atunci ce faci ? Ori nu-l mai duci deloc , ori il duci asa. Si o tuse nu trece in 2-3 zile, nimeni nu isi ia concediu sa stea cu copilul acasa pentru ca tuseste. Vorbim de o tuse normala care poate dura si o luna de zile, nu ma refer la cazuri grave cu febra, pneumonie etc.
Daca copilul nu are febra, nu are starea generala proasta , nu e contagios ( ochi inrositi, secretii de tot felul ) ,doar pentru o tuse nu l-as tine acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Uite, copilul meu a tusit o jumatate de an, uneori tusea atat de rau ca vomita. Nu facea febra si nu avea alte simptome, pur si simplu a ramas cu tusea asta in urma unei pneumoni, a devenit sensibila, alergica etc.

Pediatrul mi-a spus ca o pot duce in colectivitate, ca nu e contagoasa, nu este viral, era o forma de astm! Ar fi trebuit sa stau acasa un an daca era asa.

Pentru tusea magareasca sau convulsiva, copii sunt vaccinati!

In concluzie, pana nu creste copilul si se imunizeaza nuprea aveti ce face.

Un alt exemplu...fata mea cea mare( 5 ani) nu mai tuseste, nu mai are simptome de boala ( raceala sau altceva) insa ii aduce celui mic virusi constant de la gradinita.

Stiu ca suna ingrozitor tusea, insa nu ea este problema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Inbox sunt de acord cu tine dar cand copilul are mucuozitati,tuseste de parca si-ar da plamanii afara e normal sa il tii acasa si vine cu febra nu mi se pare normal.
Aici sunt de vina si persoanele responsabile din aceea gradinita.

Mergi la inceput

ASta vroiam sa mai spun si eu...poti sa-ti iei 14 zile concediu de la medicul de familie, ori tusea poate sa treaca in luni de zile. Mai mult concediu ti se da doar daca te internezi ( m-am internat eu- fiindca s-a impus la un moment dat, si nici asa nu vroiau sa mi-l scrie)- iar la noi internatul in spital a dus la si mai multe probleme...

Personal, noi nu avem cu cine sa lasam copilul, ne-am luat concediile cu randul cand eu cand sotul, medicale cum am putut

Oricum este o situatie pe care nu si-o doreste nimeni, insa nuprea sunt solutii eu refuz sa cred ca sunt parinti care pot sta cu copilul acasa atat cat se impune si nu o fac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_satena

Inbox sunt de acord cu tine dar cand copilul are mucuozitati,tuseste de parca si-ar da plamanii afara e normal sa il tii acasa si vine cu febra nu mi se pare normal.
Aici sunt de vina si persoanele responsabile din aceea gradinita.

http://alinahandmade.blogspot.com/

Ce descrii tu aici nu este un caz in care sa tii copilul acasa ci trebuie sa il duci la medic. Trebuie sa fii inconstient sa trimiti un copil cu febra la gradinita.
Dar tusea, asa cum au spus si fetele mai sus, poate avea diverse cauze si nu este intotdeauna contagioasa. Poate fi, de exemplu, tuse reziduala dupa raceala. Atata timp cat copilul a fost vazut de medic si are aviz ca nu este contagios (bineinteles, un aviz dat de un medic responsabil nu un aviz dat pentru o cutie de bomboane) nu ar trebui sa fie probleme.

Mergi la inceput

Mi-am adus aminte, ca solutie, la noi la gradinita, daca lipsesti mai mult de 3 zile consecutiv, trebuie sa aduci aviz de la medicul de familie, ca este copilul apt sa reintre in colectivitate. Asta pe perioada virozelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

eu am tusit iarna trecuta 3 luni in continuu. da, tuseam pana imi venea sa vomit. ar fi trebuit sa-mi iau 3 luni concediu medical?
nu cred ca un parinte este in masura sa evalueze gradul de contagiozitate al unei reprize de tuse.
la fel si in cazul mucilor.
"fenomenul aduc copilul la gradinitza chiar daca tuseste" este absolut normal, dat fiind ca exista tuse necontagioasa.

copiii prescolari au intre 6 si 12 episoade de raceala si gripa anual. daca ar sta acasa de fiecare data, gradinita n-ar mai avea sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Aceeasi parere aveam si eu in urma cu cativa ani cand a inceput cea mare gradinita. Muream de ciuda cand vedeam copii tusind. Mi-am dat seama ca daca copilul nu se imunizeaza poti sa-l tii si sub un glob de sticla si tot nu-l poti feri. Cea mare mergea la gradinita si nu avea nimic,nici urma de tuse sau altceva. Cea mica avea in jur de un an statea acasa si tot a facut otita, pneumonie. Daca copilul nu are stare generala proasta, febra nu vad cine ti-ar da concediu medical sa stai cu copilul acasa. Alti copii sunt doar purtatori de streptococi, stafilococi etc. Cu ei ce facem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rinara19 spune:

Bun si atunci daca sunt copii care au o tuse care nu se ia ,de ce dupa 4 zile de mers constant la gradinitza copilul meu incepe sa tuseasca,de unde ia tusea de la cel care nu e contagios???

Nu vreau sa isc controverse ,dar asta mi s-a intamplat mie ,am dus-o desi tuseau alte dati ,si dupa o saptamana de mers tusea ca magaru,deci nu cred ca aduc copiii cu tuse tinuta sub control de un medic si cu aviz ca copilul poate intra in colectivitate ,altfel copilul meu nu avea cum sa ia tusea nu???

Da daca e o tuse gen alergie e ok si copilul meu nu ar avea cum sa ia,dar daca incepe sa tuseasca si copilul meu inseamna ca copilul a fost adus desi tusea lui este contagiosa.

Mergi la inceput