Colectivitatea si repercursiunile ei.

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

"dar daca ar respecta regula: nu primim copii bolnavi indiferent de situatie! "
aceasta "regula" nu exista prin nicio lege si in niciun regulament sanitar. (poate exista in cadru privat, desigur, acolo unde, prin contract, accepti sau nu o asemenea clauza.)

regula e ca nu se primesc copiii in timpul in care sunt bolnavi&contagiosi sau cand starea lor (chiar daca nu sunt contagiosi) nu le permite participarea la activitatea din colectivitate.

pentru a stabili starea de boala si gradul de contagiozitate exista medici. nu vad de ce un parinte ar avea calitatea de a-si da cu parerea asupra acestor aspecte privitor la copilul altora.

daca nu-ti convine ca vin copii mucosi, poti face reclamatie la autoritatea sanitara si/ sau inspectoratul scolar de care apartine gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rinara19 spune:

Laura vreau sa-ti raspund.In casa ziua am 20,5 grade.Stiu ca suna cam putin dar prefer sa putem respira si sa nu fie temperatura mult crescuta fatza de ceea de afara,diferentza ar fi prea mare si organismul ar suferi un soc.Noaptea am 21,5 mai cresc un grad la centrala,aerisesc mereu.

De imbracat o imbrac cu o haina doua in plus fatza de mine,nu gros,nu infofolita,am grija sa fie asigurate capul si picioarele,pt ca ceea mai mare cantitate de caldura din organism se pierde la extremitati.

De mancat ,mananca variat,consuma si legume crude gen morcov,dar si fructe,fie consumate asa fie sub forma de suc date prin storcatorul de fructe,e mare fan mar si banana.Am un copil mancacios,se vede dupa kilograme ,are 3 ani si 15 kg ,e undeva aproape de maxim.

Racelile banale le-am tratat in mare parte homeopat,adik la primul muc nu sar cu medicamentul,ii dau miere,ceaiuri cu miere si lamaie,ii fac frectii cu carmol pt copiii,in nas ser fiziologic,incerc mai intai homeopatele,acum de ex ia trecut tusea cu prospan (care e natural are extract din frunze de iedera).etc.etc

In cazuri speciale apelez la medicamente,antibiotic nu a mai luat de 1 an,de imunitate ii dau propolis c cu echinaceea si acum am inceput o cura cu bronho-vaxom la indrumarea medicului.

Daca am sarit vreo intrebare imi cer scuze.Cam asa ne traim noi viatza si ne crestem copilul,dupa ce am vz ca cu medicamente mai tari mai rau faceam,si cu temperatura din casa,cand era mica ii faceam 25 de grade in acmera si vedeam ca nu ii e bn .Mai bn dormea la 23 decat la 25 si am scazut treptat pana am ajuns la ceasta temperatura in casa.

Te pup.Astept sa-mi spui unde gresesc,am incercat oricum toate caile,asa a fost cel mai bine.Un an de zile facea intr-una injectabil.pt ca nu se mai putea fara el,pana am descoperit "buba".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rinara19 spune:

Nu ti-am raspuns la niste intrebari.Pai la gradinitza acum sta in maieu bluza subtire cu maneca lunga ,pantaloni de trening fara nimic pe dedesupt doar chilotei si ciorapi in picioare ,incaltari inchise cu arici.

In locuri publice e drept nu prea iese,in hipermarcket ,mall,deoarece daca i se pune pata pe o jucarie numai iesim de acolo fara jucaria respectiva decat cu plansete,tavalituri.etc.etc

De alaptat nu am alaptat-o decat 1 saptamana ,deoarece a fost prematura si nu avea putere sa suga,era mancacioasa si se enerva ,m-am muls dar laptele mi-a pierit si din cauza suparari si din cauza mulsului.

Regret enorm ca nu am putut alapta,cand am nascut-o aveam lapte sa hranesc trei bebelusi,dar a pierit imediat,mai mulgeam 15 ml-20 ml,foarte putin,si cum ea nu se satura niciodata am fost nevoia sa apelez la laptele praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Rinara, uite, desi am avut un an de cosmar, copilul nu mai are nici o problema, absolut nici una de aproximativ doi ani (apropos bronhovaxomul a fost foarte bun). Ce vreau sa subliniez, este fatul, ca atunci, desi eram terminata psihic vorbind, orice remarca a cuiva ma dadea peste cap. Parinti care se uitau crucis si-si dadeau cu parerea, plecam efectiv plangand la servici si treceam in 8 ore prin toate starile posibile. Ori nu e corect, fata de parinti, fata de copii fata de nimeni sa fie priviti asa!

Si inca ceva, alergiile, mai ales in mediul urban sunt foarte des intalnite, rinitele alergice au un procent foarte mare, iar la copii sta si mai rau situatia! Asta e realitatea!

In privinta bunicii care si-a adus nepotul la gradinita... la fel, daca nu este contagios chiar a gandit bine femeia! Mai ales cand sunt in perioada de adaptare la gradinita, copilul nu trebuie scos din rutina, sa se reinceapa cosmarul adaptarii la nesfarsit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Scuze ca nu am citit tot subiectul, doar pe sarite, insa parerea mea e ca la o gradinita de stat va fi greu de oprit.

Trebuie facuta intai diferenta intre o boala contagioasa si o tuse care in general e necontagioasa (depinde acum si de ce alte simptome e insotita). In cazul unei boli contagioase e clar, copilul nu are ce cauta la gradinita, desi din pacate sunt cazuri cand sunt primiti chiar si cu febra sau alte simptome mai grave. In celelalte cazuri insa, cum majoritatea nu isi permit sa stea acasa cu copii, mai de voie, mai de nevoie, ii duc.
Eu sunt o norocoasa, din punctul asta de vedere, din 3 copii, niciunul nu e sensibilos. Au intrat de mici in colectivitate, cele mici s-au imunizat de la cea mare, cert e ca acum de exemplu, la grupa mica fiind, n-a lipsit nici macar 1 zi din motive medicale. Antibioticul nu l-am folosit de ani de zile (cred ca am dat de maxim 2-3 ori antibiotic pana acum la cele mari iar cea mica am impresia ca nu a luat niciodata!), febra fac de 2-3 ori pe an maxim, si am scapat si de restul bolilor copilariei pana acum.

In general, cu cat ii ti mai putin in colectivitate, si mai mult acasa la primele semne de boala, cu atat mai sensibili devini, si imediat ce revin in mijlocul grupului, se pricopsesc cu cate un virusache. Si iar il iei acasa, si iar revine peste cateva zile sau saptamani, iar se imbolnaveste si te invarti in cerc. Probabil in timp se inverseaza perioadele de stat acasa cu cele de stat la gradi, dar de disparut nu vor disparea prea repede.

Insa sincer, parerea mea e ca acei copii care sunt invatati demici ca la primele semne de boala stau acasa, vor fi greu de obisnuit mai tarziu cu rigorile unui program scolar de exemplu. Nu zic de grupa mica, dar daca la 5-6 ani ii duci doar la serbare ca sa nu se imbolnaveasca, vei avea de tras mai tarziu.

E doar parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

De cind l-am dus la cresa si Florian a luat nu stiu cite raceli si "pojarel mic". Asta e. Multe boli sunt contagioase dinainte de a arata semne. Pojarelul mic l-au facut toti in grupa, pt ca nu au avut cum sa dezinfecteze totul totul dupa ce s-a imbolnavit primul.

Si i-am vazut cum fac copii. Isi iau unul altuia mincarea din farfurie sau se hranesc unul pe altul. Mai ajunge o suzeta de la o gurita la alta, se pupacesc. Ce sa mai.

La noi in grupa: daca are copilul febra nu il primeste. Daca educatoarei i-i se pare copilul bolnav (nu se joaca, e "moale"), te cheama sa il iei, ii masoara temperatura daca simte ceva. In camera intra numai cu papucei, nici un parinte nu intra cu pantofii (eventual cu niste "papucei" pe deasupra). Toti se spala pe miini inainte si dupa masa (pe controlate). Cu toate astea tot se raspindesc balaurii cu viteza lumnii ...

Cu muci si tuse usoara ii primeste si aici. Sa stii ca nu isi permit multi aici bona (trebuie sa ii platesti asiguare, dari la stat cit cuprinde), bunicii lucreaza sau sunt prin alte parti. Zile de concediu medical ai, dar bineinteles ca seful se "bucura". Daca depasesti numarul de zile de medical, trebuie sa iti iei neplatit si asta poti sa le iei numai daca seful e de acord. Asa ca multi parinti incearca sa pastreze zile pt cazuri grave si nu pt orice tuse sau muc.

Cind va intra la scoala oricum nu il vei putea tine acasa pina dispare tusea.

Florian a fost alaptat 11 luni (pina nu a mai vrut el), noaptea avem in camera sub 20 de grade si dormim cu geamul intredeschis (il inchidem pe la vrea 16-17 grade in camera sau daca bate vintul rau, pt ca vuvuie ) si cu caldura oprita. Ziua il imbrac cam ca mine, eu fiind prea friguroasa. La cresa il tin si mai dezbract dar nu au gresie ca mine. SI tot a luat toate racelile in circulatie, ba ni-i le-a dat si noua cu tot succesul, asa ca suntem toti cu rindul la program de tusit si de curs nasul .

Singura diferenta aici e ca se preda copilul personal educatoarei, dar s-ar putea sa fie valabil numai la cresa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rinara19 spune:

De ce sa apelezi la masuri extreme ducandu-te la inspectorat si facand plangere,cand ar trebui sa fie ceva de bun simt,de ce sa fiu nevoita sa apelez la modul meu de a judeca cum vine alt copil si in ce stare,cand ar trebui sa existe de la sine,si sa fie ceva ce fiecare parinte cu copil racit sa aiba singur in vedere,vezi aici e "buba".

Nu fac eu educatie altui parinte,acel parinte ar trebui sa fie constient de la sine putere si repet vorbim de copiii care sunt adusi special desi se stie ca au o boala contagiosa gen raceala sau gripa ,care nu ar trebui sa dureze mai mult de 2 saptamani.

Nu trebuie sa fie nevoit nimeni sa-si faca dreptate singur cand exista persoane avizate sa faca acest lucru,dar de ce sa ajungem sa apelam la ele si nu la constiitza noastra.

In contextul in care vb de copii mici nu adulti care sunt foarte sensibili si capteaza raceala imediat.Cum ar mai fi sa nu ne ducem la servici ca suntem raciti,am sta acasa toata iarna,dar suntem adulti facem fatza altfel,pe cand la gradinitza e alta mancare de peste,si mai ales la grupa mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

rianara, nu am eu capacitatea sa spun unde gresesti, poate nu gresesti deloc. Iti pot spune cum e la noi. Noi avem marele avantaj sa stam intr-o zona de munte, cu temperaturi mai joase decat in Bucuresti dar si cu aer mai curat, aglomeratie mai putina, paduri mai multe. Am alaptat amandoi copiii si eu cred ca le-am dat un start bun asa pt ca si noi, parintii suntem foarte ok cu bolile, nu prea le agatam si suntem rezistenti de felul nostru.
Temperatura la mine in casa este ziua de 20-21 de grade, noapte 19,5-20. Asta dintotdeauna. Diferenta mare intre temperatura din casa si cea de afara creaza sensibilitati si face organismul mai vulnerabil la virusi. La fel imbracatul mai gros decat e cazul ii face sa transpire, corpul le este ocupat cu reglarea temperaturii si devine mai vulnerabil. Ai mei de ex. acu, la 1-2 grade cate sunt afara dimineata ies din casa cu o bluza subtire cu care stau si in gradintia, un hanorac/bluza de terning din bumbac, nu flece sau altceva mai gros si geaca de iarna. Pt ca de obicei se imbraca in fusta la gradi, fata poarta o pereche de strampi din bumbac pe sub blugi (nici ciorapii, nici blugii nu sunt din aia grosi, dublati). Nu ii mai pun alte soseste in ghete, ci numai strampii. Baiatul are niste raiati gorsi, dublati si lui ii dau numai soseste. Nu fular deloc, doar caciula pe cap. Si ei se simte bine asa, nu se plang de frig, deci e ok cum ii imbrac, nu au nevoie de mai mult.
Mucii ii tratez cu suflat bine si indiferenta (daca se ingroasa gluma si incepe sa li se infunde nasul si nu pot respira bine le dau sinupret cateva zile si puf in nas la culcare). Tusea o tratez cu prospan, plantusin si alte de astea din plante, ceai cu lamaie si comprese calde pe piept.
Le-am facut 2 ani la rand tratament de imunizare cu Imunogrip junior toamna si primavara. Nu stiu daca a avut vreun efect, dar au trecut bine perioadele de viruseala.
Inghetata mancam si iarna, iaurtul il mananca din frigider direct.
Ideea e ca am incercat sa ii calesc un pic de mici, nu ii cocolosesc cu imbracatul si nu ma grabesc cu bagatul de medicamente in ei.

Organismul invata sa lupte cu virusii intrand in contact cu ei. Asta e adevarul, desi e tare neplacut sa ai puiul mic bolnav. Devin tot mai rezistenti de la an la an si vei vedea ca la grupa mare deja va trece perioada de raceli fara probleme.





Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rinara19 spune:

Inbox crede-ma ca si la mine a fost problema adaptarii si totusi cand a tusit nu am dus-o si iar cand sa insanatosit am reintegrat-o cu plansetele de rigoare si da nepotul ei era contagios,pt ca la 5 zile au avut 4 copiii aceleasi simptome,nu stiu daca a luat neaparat de la el,dar asta a fost situatia,

Si mie mi-a fost greu sa o integrez ,sa o fac sa ramana fara sa planga,ea plangea inauntru,eu afara si abia acum se duce fara probleme,chiar cere ea.I se face dor de copii isi pune pijamaua de cu seara,ma pune sa-i pun in ghiozdan de prins parul,jucaria preferata,desi am tinut-o mai mult acasa,s-a integrat si asa.

Dar fiecare face cum vrea,si varog sa nu discutam in contradictoriu,parerea mea asta e,astept maturizarea afectiva si sa scap de frica din suflet la orice semn de raceala,ma tratez,stiu ca toata lumea imi spune ca exagerez si sunt speriata de bombe cand vine vorba de copil,la al doilea sper sa trec mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

"dar daca ar respecta regula: nu primim copii bolnavi indiferent de situatie! "
aceasta "regula" nu exista prin nicio lege si in niciun regulament sanitar. (poate exista in cadru privat, desigur, acolo unde, prin contract, accepti sau nu o asemenea clauza.)

regula e ca nu se primesc copiii in timpul in care sunt bolnavi&contagiosi sau cand starea lor (chiar daca nu sunt contagiosi) nu le permite participarea la activitatea din colectivitate.

pentru a stabili starea de boala si gradul de contagiozitate exista medici. nu vad de ce un parinte ar avea calitatea de a-si da cu parerea asupra acestor aspecte privitor la copilul altora.

daca nu-ti convine ca vin copii mucosi, poti face reclamatie la autoritatea sanitara si/ sau inspectoratul scolar de care apartine gradinita.




Alex este la o gradi de stat si in fiecare dim asistenta ii primeste pe copii la usa inainte de a intra la schimbat hainute, are izolatorul chiar langa usa de la intrare, daca ei i se pare ceva in neregula parintele resp isi ia copilul acasa indiferent daca ii convine sau nu. Daca i se pare ceva minor il primeste si-l tine sub urmarire intreaga zi, cuvantul ei este lege in gradi, cui nu-i convine n-are decat sa schimbe gradinita. La noi in oras gradi de stat sunt foarte cautate pentru ca au conditii la fel de bune ca la particular (alea sunt doar 2) si au educatoare si programe educationale mult mai bune, asa ca parintii se conformeaza.


Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput