Colectivitatea si repercursiunile ei.

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rinara19 spune:

Mai intai de toate imi cer scuze pt greseala din titlu,nu am vz ca am scris gresit,apoi ma bucur ca mai exista cineva care e de acord.Conceptul de duc copilul asa cum o fi pt ca nu am cu cine sa-l las mi se pare ingrozitor.

Sa va spun de unde indignarea mea,desi nu e frumos.Avem in clasa o fetita care e cu igiena e la pamant,i s-a atras atentia timp de o saptamana mamei sa-i taie unghiile,copila a venit tot cu unghiile mari si negre,unii ii baga in clasa dimineata nu ii descalta de pantofii de strada ii baga direct asa si pleca,ca se grabesc,pai cum sa bagi copilul asa,apoi ceilalti umbla cu mainile pe jos nu ii spala si pac microbii,jucariile nu sunt dezinfectate,si am vz cu ochii mei copil care baga o forma in gura,si tot asa.La toaleta se duc singuri,care se spala se spala ,care nu,asta e.

Acelasi parinte cu unghiile o aduce tusind de i se rup plamanii in ea,ce sa fac eu ??? sa-i fac morala???

Lucrurile astea mi le povesteste ingrijitoarea in particular,cum as putea eu sa ma iau de acel parinte.Se ia educatoarea si tot degeaba.

Sunt multe aspecte neplacute care ar putea fi evitate,daca unii care dau dovada de nesimtire ar tine cont si ar stii niste lucruri elementare despre colectiv,igiena.etc.etc

Dupa parerea mea o campanie in gradinitze ,scoli despre educarea in acest sens ar fi bine venita.

Ar mai fi multe de povestit.De ex un parinte a telefonat educatoarea si a spus sa nu bage copila la somn ca vine sa o ia acasa,a asteptat copila nedormita pe scaun 2 ore,stiu poate nu o sa ma credeti dar asa s-a intamplat.

Apoi matusa mea mi-a zis ca la ei in gradinitza nu primesc copii tusind indiferent de natura si nici cu mucozitati taras,de aceea stiu ca mai sunt si gradinitze unde se respecta acest lucru,nepoata mea a stat acasa 1 luna pana ia trecut tusea.

Multumesc de raspunsuri si ma bucur sa vad ca mai exista persoane care nu li se pare normal sa aduci copilul tusind,plus ca acel copil are nevoie de ingrijire oameni buni,si o tuse alergica,stai acasa ii dai siropuri ,il tii cat mai ferit de variatii de temperatura,praf cu duiumul,poate mai fumeaza un ingrijitor ,deci si fum de tigara.etc.etc.,la program lung,la scurt,nu stiu dar si asa eu nu l-as duce tusind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Rinara, tu intr-o arecare masura ai dreptate! Insa, tusea alergica nu trece cu una cu doua! O criza de astm o face copilul si acasa, sunt oameni care raman cu problema asta toata viata...ei ce sa faca? O criza se face nu numai de la praf, tutun, aer ci si de la efort! Chiar, de ce nu oprim copii sa se mai joace?

Uite o diferenta, acum trei ani, cand era fata mai micuta, se impunea tratament pentru tuse daca tusea de mai mult de 5 ori intr-o zi! Acum o luna, am fost la pediatru, care mi-a spus ca la ultima intalnire a lor li s-a spus ca nu se impune tratament decat daca copilul tuseste de mai mult de 15 ori intr-o zi! Peste cativa ani cine stie cum va mai fi!

Lasand la o parte cazurile de TBC, de lipsa de educatie, vorbind de situatia in care, medicul isi da acceptul ( pe bune ) ca un copil este apt sa mearga in colectivitate!

Desi toti am vrea sa ferim copii cat mai mult de episoade neplacute, si dorim ca gradinita sa fie un loc de socializare, realitatea este, ca, cei mai multi parinti, pe langa aceste aspecte isi duc copii la gradinita pentru ca incep serviciul si trebuie sa-i lase undeva. Orice parinte cauta un mediu sigur! Intre bona si gradinita, am ales gradinita, din motivele mele personale si dupa o lunga informare.

Cati parinti care accepta bone la copii, baga bone calificate, cu analize la zi, cu un test psihologic etc? cati parinti, dau antibiotic la primii muci si tuse ( fiindca si aici este o problema care nu ajuta) desi nu este necesar?

Sunt multe aspecte, care nu trebuiesc neglijate!

Uite, eu lucrez cu publicul, stii cate viroze fac anual? Stii ca vin oameni care tusesc de lesina la mine pe birou? Cati bani bag in dezinfectante de calitate ( adica din cele de se folosesc prin spitale) si in tot felul de tratamente?

Tu vrei o izolare completa, nu este posibila, afecteaza viata copilului si scuza-ma, dar pe langa sanatatea fizica, pentru mine conteaza mult si sanatatea psihica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Ca sa nu mai zic, ca pe langa parintii care isi neglijeaza copii, un angajat angajat care fumeaza intr-o gradinita nu este de conceput!
Ce usor zicem "poate o ingrijitoare fumeaza"! Mai bine izolam copilul decat sa se lase duoamna de fumat!

Mergi la inceput

Ai dreptate inbox,dar eu nu vorbesc despre cazuri cum e al tau,multi parinti aduc copiii cu tuse care e contagioasa,cat despre fumat nu am cum sa controlez pt ca nu stai acolo cu copilul,nu ai de unde sa stii daca ingrijitorul sau altcineva din gradinitza fumeaza sau nu.Dar lasand la o parte acest aspect,eu nu am vorbit despre izolare totala a copiilor,pt ca normal ca trebuie sa dea piept si cu microbi,cu de toate.Eu vorbesc despre faptul ca e ingrijorator ca ni se pare normal ca mai intalnim cativa tusitori in clasa,nu pot sa cred ca daca 5 copii tusesc toti au o problema care tine de o alergie.

Si cum tusesc mai mult decat unu,si apoi incep toti atunci clar este cineva care aduce copilul tusind desi nu are un aviz,tusea e contagiosa,pt ca altfel nu-mi explic de ce imi iau copila tusind peste 5 zile.

Copiii cu probleme respiratorii gen astm nu intalnesti la tot pasu.Din 28 de copiii care erau in clasa la fata mea ,activi mai sunt doar 18,iar acum in clasa vin constant doar 10 dintre care 5 tusesc.

Deci nu e nici problema de tuse alergica,e efectiv copil adus cu tuse contagioasa si pace.

Iti doresc multa sanatate la copil ,sarbatori frumoase si asta e ,mergem inainte,eu personal am hotarat cu sotul ca stam acasa cu fata pana dupa sarbatori ca sa le petrecem in liniste si apoi ii dam cu gradinitza inainte pana la vara ,cu tuse etc,pt ca nu avem ce face.

Este un fenomen care la noi in romania nu se va opri niciodata si anume nepasarea,saracia,"las-o asa ca merge".

Sunt romanca si ma mandresc sub toate aceste aspecte,negative,de ce ,pt ca poate fiind atat de bine caliti sub orice aspect,o sa facem fatza cu bine,si o sa trecem peste toate.

-Ce o vrea dumnezeu,ca eu una am ajuns la capatul puterilor ,de cand am copil si m-am trezit la realitate,birocratie cu caru,spitale sarace si personal sictirit,scoli uitate si profesori care isi fac treaba numai daca se face meditatie cu ei.etc.etc.etc

Tara lui papura voda,dar e tara mea si nu pot sa plec din ea!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:

Este un fenomen care la noi in romania nu se va opri niciodata si anume nepasarea,saracia,"las-o asa ca merge".

Oare ce parere ai despre "fenomenul" din tarile occidentale unde tuse, muci, febra moderata nu se considera motiv de stat acasa cu copilul de nimeni (nici de parinti, nici de educatori, nici de medici).

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Intervin si eu. Pot spune ca am fost "norocoasa", in primul an am stat in total "doar" 2 luni acasa iar in ditamai firma, eram pe primul loc la angajati care au stat in concediu medical, si mi s-a atras atentia... In al doilea an am stat vreo 2 saptamani, in al treilea doar o saptamana. Acum, deocamdata 2 zile din acest an; dar mai este timp

Alex tuseste si acum. Dupa cele 2 zile state acasa, l-am dus inapoi cu tuse si cu oaresce nas curgator. Asta, dupa ce la exsudat nu iesise nimic, iar starea lui generala era buna. Eu am rinita alergica (intr-o vreme si tuseam urat de tot din cauza aceleasi alergii), imi curge nasul continuu in spatii cu mucegaiuri. Din pacate incepe sa se dovedeasca faptul ca si el a mostenit problema mea. Chiar daca are perioade in care pare "perfect", dupa cate o viroza ramane cu nasul curgator ("transparent") si cu tuse (3-5 episoade pe zi) destul de multa vreme, medicul de familie a inceput sa ne dea antihistaminice cand "simte" ca tusea nu mai are legatura cu viroza. Ei bine, eu il duc la gradinita asa si nu ma simt deloc vinovata.

Cat despre afirmatia ta "Conceptul de duc copilul asa cum o fi pt ca nu am cu cine sa-l las mi se pare ingrozitor." - sa stii ca uneori chiar nu e doar concept. Daca Alex pateste ceva, eu sau sotul trebuie sa stam acasa cu el, in limita concediului pe care ni-l plateste statul, si e un motiv in plus sa analizam daca e de stat acasa obligatoriu, sau suporta sa mearga la gradinita. Daca depasim numarul de zile care se plateste, chiar nu mai avem ce face. Nu avem pe nimeni mai aproape de 500 km la care sa putem lasa copilul 1-2 zile cand tuseste de 2 ori. Pur si simplu, nu avem. Ingrozitor? da, a fost ingrozitor anul trecut cand a avut piciorul rupt, trebuia sa stea imobilizat 2 luni, plus recuperarea ulterioara, si statul imi mai platea doar 10 zile dupa iesirea din spital, ca pe 4 deja le "consumasem" cu viroze... situatia e ingrozitoare, nu conceptul. (daca te intrebi ce am facut atunci - am stat o luna cu el acasa, dupa care l-am transportat 600 km, asa imobilizat, si l-am mai vazut de 3 ori in urmatoarele 3 luni. Asta e cu adevarat ingrozitor...)

Ce facem in vacante - gradinita particulara. De fapt, chiar daca ne usuca rau financiar, tot anul merge la particulara, tocmai ca sa nu il tot plimbam dintr-un colectiv in altul in fiecare vacanta. Eu iti inteleg disperarea, asa am fost si eu in prima jumatate de an. Dupa care am avut noroc, s-a imunizat destul de bine

Mergi la inceput

Eu laura ma refeream in general in aceasta tara,nu numai sub aspectul il duc racit,dar daca asa spui tu ca e in alta tara asa o fi,nu am de unde sa stiu pt ca nu am trait in alta tara.

Iar eu personal nu cred in treaba "am auzit eu" sub acest aspect,pana nu traiesc pe propria-mi piele acest lucru.

Dar daca asa e,inseamna ca noi suntem mai grijulii decat ei,nu???

Ma surprinde sa aud acest lucru dar te cred pe cuvant,si sa inteleg ca tu esti de acord sa-ti intre copilul intr-un colectiv unde unii tusesc de li se rup plamanii ,cu riscul sa ia si copilul tau.

Eu cum am mai spus sunt noua in domeniul racelilor contactate in colectivitate si poate de aceea sunt asa indignata si speriata.

Si nu cred ca in strainatate stau asistentele in cabinet la gradinitza fara sa consulte copiii la intrare,dar asta e parerea mea.

Ma rog ,nu e nevoie sa fim acizi ,eu am vorbit in general in tara asta,in spital ai fost internata si ai fost multumita de servici aici si in strainatate nu?????

Fiecare cu parerea lui.Sa ai sarbatori fericite!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Caz concret: prietena mea are gemeni, mama ei a murit, soacra n-o ajuta, iar sotul nu vrea bona. Ea este disperata pentru ca a trebuit sa duca copii la gradi cu medicam dupa ei si acum baiatul a facut o pneumonie care n-a cedat dupa 20zile de antibiotic, a fost internata intr-o clinica univ cu copilul,unde a stat 2zile si a venit acasa ca soacra n-a mai vrut sa stea cu fata! Ii face baiatului injectabile si apoi merge iar la control. Stie foarte bine ca ducandu-i bolnavi la gradi le face rau in primul rand lor, pe un organism slabit si deja bolnav se mai "prind" si altele, dar sotul ei zice ca "doar si altii merg bolnavi si ce?!"
Ce poate ea sa faca in cazul asta? Pana la urma cred ca va trebui sa se lase de serviciu sa stea acasa cu copii. Gradinita nu tine loc de consilier marital, dar daca ar respecta regula: nu primim copii bolnavi indiferent de situatie! ar fi cu totul altfel. In primul rand, pentru copii.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Multumesc! Sarbatori fericite cu sanatate si voua!

Nu am vrut sa fiu acida, doar ca nu imi palc generalizarile si atitudinea de genul 'vaai, numai in Romania..", "numai noi, romanii..".
subiectul propus spre dezbatere de tine a mai fost discutat de mai multe ori pe forum. Daca ai timp si chef sa citesti, uite niste link-uri:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156589
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=158170
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156787

In discutiile la care am dat link vei gasi si postari ale fetelor care traisc in alte tari si au experienta directa a colectivitatilor de copii de acolo.

Imi dai voie sa iti pun cateva intrebari? Raspunzi numai daca vrei.

Ce temperatura este in casa voastra toamna/iarna? Cu cate randuri de haine imbraci copilul? Ii pui fular la gura? Cu ce este imbracat cat sta la gradinita? Cum reactionezi la primii muci, primele semne de tuse? Cu ce/cum il tratezi de obicei? Cat de des mergeti in mall, supermarket, locuri de joaca in interior cu copilul? Ai alaptat?

Eusunt o norocoasa. Ai mei copii nu au facut niciodata pneumonie, otita, laringita, faringita sau alte 'minuni' de astea. Cel mai mult au stat acasa cand au facut varicela, si anul asta in primavara cand a facut fata scarlatina. Desi merg la cresa, apoi gradintia de la 2 ani, au facut numai forme usoare de raceala, o singura bronsita mai serioasa a trebuit sa o tratam cu antibiotic. Si da, eu imi duc copii la gradinita chiar daca tusesc daca pediatrul zice ca nu au nimic in gat sau la plamani, nu au febra si au o stare generala buna.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Sunt pareri pro si contra ,sunt situatii si situatii,dar exista chiar daca vreti sa credeti sau nu si parinti care sunt oarecum nepasatori si cu gandire ciudata.

De ex este o bunica la noi in grup care desi e pensionara si sta cu copilul l-a adus si tusind si cu muci(cu raceala) pe contextul oricum majoritatea tusesc de ce sa-l tin acasa.Cand a fost intrebata a raspuns ca abia s-a obisnuit copilul de ce sa-l dea peste cap iar.

Eu la genul asta de parinti si gandire ma refer,nu la e alergic e tuse necontagioasa,am stat o luna cu el acasa cat concediu sa mai imi iau.etc.etc.

Sper ca ati inteles.Oricum ma bucur ca am deschis subiectul pt ca am avut de invatat din plin,ca sa zic asa eu m-am linistit,fenomenul e mare,nu se intampla numai in gradinitza fetei mele.

Si ma bucur sa aflu ca racelile vor fi din ce in ce mai putine,deci mergem inainte cu gradinitza cu tot ,e colectiv si pace,fiecare face si gandeste cum vrea.

Sa aveti toate sarbatori frumoase si sper ca nu v-am suparat,infuriat,iritat

Mergi la inceput