Colectivitatea si repercursiunile ei.

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu recunosc ca initial subiectul m-a "atins", fiindca in perioada aceea, cand mie si copilului ne era destul de greu, mi se luase sa vad parinti dand ochii peste cap la gradinita, desi mie medicii imi spusesera ca este OK copilul pentru colectivitate. Si sa se uite la mine ca la inconstienta si la copil cu mila, de parca aveam vreouna vreo vina! Mi-au revenit toate odata in minte!

A mea, la particulara, in anul in acre am dus-o eu infiintata ( deci nu erau crocobauri prin constructie), cu 5 copii in grupa, a racit de ne-a zapacit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MonicaTob spune:

Eu cred ca tusea este contagioasa fata mea a facut bronsiolita de am ajuns cu ea in urgente dupa ce o mamica a venit cu fata ei tusind de rupea in parc si s-au jucat impreuna. Si eu am gandit ce se poate intampla? doar nu o lua de la ea, dar la 2-3 zile era bolnava fara febra dar nu mai putea respira.
Nu mergem la gradi dar bolile le ia de la persoane bolnave cu care intra in contact.
Am intrebat doctora ce pot face sa nu mai raceasca asa des si mi-a zis ca dc nu merge la gradinita treb ferita de bolnavi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Eu nici acum nu inteleg de ce cei bolnavi nu stau izolati in casa.

Deja ma vad racita si primind pachete cu medicamente aruncate cu prastia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

rianara19 are dreptate, chiar avem nevoie de educatie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

sa raspund si eu:

in primul an de colectivitate a tusit non stop din octombrie pana in mai .
a stat acasa maxim 2 saptamani adunate cand a avut febra si muci multi care necesitau curatare temeinica. tusea a continuat.

suntem anul 2 de colectivitate, nu tuseste deloc, nu a facut febra deloc, nu a avut muci deloc din septembrie pana azi- deci 3 luni de mers zi de zi, in schimb ne-a pus la pat cu tot tacamul-febra, varsaturi, diaree, perfuzii, timp de o saptamana, o enterocolita pe care nici macar nu cred ca a luat-o din gradinitza, a debutat cu varsaturi sambata noaptea spre duminica, iar el nu a mai fost in saptamana aceea la gradinitza de joi.

merge la o gradinitza cu program normal, adik pana la ora 12, deci automat toti copii au cu cine sta.sunt in grupa maxim 7 copii zilnic.
jumatate tusesc, mucesc non stop.
pediatra, educatoarea ne-au spus mereu - merge in colectivitate cand starea generala a copilului este buna - nu face febra, nu vomita, diaree, etc. mucii si tusea pot dura saptamani intregi.

SOACRA MARE

Vine Mos Nicolae, Hai la portocale !

Ajuta-l pe Mos Craciun sa vina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Discutabil subiectul.
Exista forme de tuse oribila, inspaimantatoare, dar copilul deja convalescent sa nu fie contagios si forme tacute de viroze care se transmit in mare viteza.Exista copii care tusesc cu lunile! POti sa-i ti atat de mult izolati? Exista copii care prind orice de oriunde si tusesc cu lunile. Sa-i izolezi de orice potential agent patogen ca sa-i tii sanatosi?
Concret. Copiii mei merg la gradinita cat timp starea lor e ok, nu fac febra, nu le atarna mucii pana la genunchi. Da, se intampla sa-i trimit tusind, fiindca in general orice raceala pe care o fac, se lasa cu tuse care persista saptamani bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Anul trecut fiica-mea a inceput gradinita...la 4 ani.
Pana la 4 ani luase antibiotic o singura data, la 3 ani si 2 luni. A fost un copil foarte-foarte sanatos si rezistent. Asa ca aveam speranta ca va fi bine.
Din 15 sept pana in 30 oct a luat antibiotic de 2 ori. Bronsiolita si otita. Apoi a facut varicela. Apoi bronsita. Pana in decembrie a mai luat inca o data antibiotic. Pt mine, asta a fost cel mai mare cosmar, parca nu era real. Nu am crezut ca mai raman intreaga la minte. Tu esti chiar relaxata fata de cum eram eu. eram turbata, ce sa mai...Acelasi scenariu....copii bolnavi (si nu o tuse sau un muc razlet), 3-4 zile gradi...2 saptamani acasa. Din sept pana in martie nu a rezistat in nicio saptamana 5 zile fara sa raceasca.... Am tinut-o o luna si ceva acasa de disperare...din mai am dus-o iar, pana in iunie nu a mai racit. La fel toata vara. Dar deloc.
In al doilea an am inceput in forta cu o laringita urata. Am zis...GATA!, o luam de la capat...Ei bine, nu a mai fost asa...aia a fost singura raceala luata de la gradi. Si a mers full.

Asa ca...nu pot sa iti zic decat: Strange din dinti, rabdare multa....imunitatea nu si-o va forma decat mergand in colectivitate.

P.S.: Nu i-am dat niciun fel de imunostimulatoare niciodata.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

nimeni n a remarcat titlul incorect?
''repercusiune '' e forma corecta,nu ''repercursiune''.
Cat despre subiect.eu sunt oarecum de acord cu ce a spus initiatoarea subiectului.Unii parinti duc copiii la gradinita,desi copiii au febra sau varsa,sau au diaree infectioasa.
De exemplu,daca copilul meu cel mare contacteaza o enterocolita,ii scade glicemia,trebuie sa stea la perfuzii zile intregi..etc.Deci,ceea ce pt unii e minor si trece repede,pt noi se transforma in ceva grav.
Cris are aproape 7 ani si e anul 2 de gradinita[anul trecut n a mers tot anul].Si pana acum,slava Domnului,nu s a imbolnavit.Putina tuse si cam atat.Dar na,el e mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Eu nu ma mai mir, pt ca stiu ca exista oameni care n-au notiuni elementare de igiena, de preventie a unei boli, care nu se prezinta la medic decat cand ajunge cutitul la os. Citeam zilele trecute de o invatatoare cu TBC de la o scoala care a mai umplut o colega de "fericire". Probabil avea si ea o tuse din asta banala care nu mai trecea si se trata cu ceai de ceapa si homeopate. Eu din respect pt altii nu mi-am dus copiii la gradi/scoala cand tuseau, pt ca stiam ca-s posesori de pneumococ, ei is vaccinati dar poate nimereau pe unul mai plapand (de, selectia naturala e dura, chiar de la cresa) si-l bagau in boale. Si i-am mai invatat sa puna mana la gura cand tusesc, pt ca tusea poate transmite boala prin picaturile Pfluge, chiar si prin aerul expirat. Mie nu mi se pare normala nici imunizarea din tramvai,din cauza celor care nu se spala pe maini sau pe niciunde, a celor care arunca flegme pe jos, a celor care nu pun mana la gura cand tusesc, de tusea e o normalitate, ca respiratia. De acord, tusea poate avea o cauza alergica, poate fi reziduala, dar exista si cazuri cu raceli "proaspete", probabil mai numeroase.
Si eu am considerat gradinita/scoala un loc unde duc copilul pt socializare, educatie, nu un loc unde depozitezi copilul ca nu ai alta varianta.
Daca lumea ar respecta igiena, masurile de profilaxie, probabil ca nu s-ar mai raspandi cu repeziciune tot felul de boli, care mai de care si mai mutante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Depinde de gradi in primul rand, la noi la gradi nu ni se permite sa ducem copii bolnavi. Alex a tusit o perioada si i-am dat tratament antialergic nu am dus-o la gradi, acum merge din nou si sunt aproape toti copii la gradi. Eu nu cred ca imunizarea se face prin expunere la virusi, boli, iar gradi nu trebuie sa insemne asta. Eu o duc pe Alex la gradi pentru socializare, nu imunizare. Chiar ieri vazusem cum educ lui Alex a sunat-o pe mama unui baietel sa vina sa-l ia acasa, si doamna resp dupa ce a comentat o gramada ca n-are cu cine sa-l lase a zis "am sa-l duc la mama."
Cine are copii nu trebuie sa se gandeasca: il duc la gradi in orice conditii. Si ma bucur ca la gradi a noastra este cum este.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput