Colectivitatea si repercursiunile ei.
Raspunsuri - Pagina 3
rinara19 spune:
Da aviz de la medic etc etc dar cand lucrurile astea nu se fac de catre parinte,de catre gradinitza oare nu ar trebui sa facem o chestie gen campanie cu "sa-ti pese de cei din jur" pe care ii imbolnavesti??
Ma rog am crezut ca fenomenul e mai restrans dar vad ca sunt multi parinti care dau din umeri si spun ca nu au ce face si sa mergem asa in continuare ca e normal,doar vroiam sa pun accentul ca poate ar trebui sa ne educam putin in acest sens.
Imi cer scuze inca odata daca v-am suparat si pt ca sunt un parinte nou venit pe piatza microbilor din colectivitate,rog sa mi se acorde "mea culpa" si nu fac nici un fel de ironie,vorbesc foarte serios ,asta e colectivul deci nu e doar la noi in gradinitza e peste tot si pana nu va mai creste copilul nu avem ce face.
Va multumesc mult pt raspunsuri.
inbox spune:
Boticelina, sa stii ca virusii si bacteriile au asa o frica sa bantuie pe la particulare :) !
Colectivitatea e colectivitate oriunde!
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui boticelina Rinara, dar asa este normal sa se intample! Asta e consecinta directa a intrarii in colectivitate, din care unii ies mai sifonati decat altii! Unii mai "norocosi" sunt tinuti mai mult acasa, altii la fel de norocosi sunt mai rezistenti si nu se imbolnavesc asa des, depinde de tine ca parinte sa decizi pe unde se situaza copilul tau si sa alegi in consecinta. Daca ai un copil sensibil si iti permiti il tii acasa pana la clasa 0 sau il duci la o particulara cu putini copii in grupa, daca nu il duci la stat in "groapa cu lei" si speri sa iesi de acolo cat mai putin mursecat Eu personal sunt pro-imersiune in piscina cu virusi, nu ma panichez la muci si tuse, deja stiu dupa niste indicii fine daca treaba da sa se ingroase si nu ma incapatanez sa nu dau antibiotice, asta e, daca e cazul luam si d-astea, oricum nu se intampla des si pana acum nu ne-au fost prescrise niciodata nejustificat. Monica si Nancy, 04.07.2008 "If you are unware of your choices, then you have none" |
eu nu recomand asta. Din contra, am vazut copil tinut acasa pana la 7 ani -nascut prematur, au incercat de 2-3 ori sa il dea la gradi si s-a imbolnavit rapid si au abandonat. In clasa 1, a ajuns cu tratament injectabil in primele 2 sapt de scoala. Deci de imunizare nu scapi.
nu e suparare rinara. Noi deja ne-am lovit din asta, si am vazut si efectele adverse.
Ceea ti se pare tie anormal, pt noi e normal.
edit: avantajul particularei din Buc. era ca erau grupele cu mai putin copii. Dar de imunizat, tot s-a imunizat fetita mea. In plus, eu presupuneam ca poate sa culeaga si din tranvai, piata, metrou, pt ca mergeam in public din asta zilnic, de la 2-3 luni.
eu iti recomand sa te calmezi, linistesti, si sa iti dai seama ca tusea si mucii nu sunt o problema reala.
corap spune:
ah, n-am raspuns la intrebarea
"ce putem face ca sa oprim fenomenul,solutii,nu,"hai sa o lasam asa ca e normal"!!!
pai chiar e normal. de ce sa caut o solutie la ceva normal.
Chiar nu-ti inteleg revolta, nu ai adus niciun argument pentru care "fenomenul aduc copilul la gradinitza chiar daca tuseste" ar trebui stopat.
natalia_nica spune:
Nu pot decat sa zambesc la subiectul asta, amintindu-mi de anii nostri de gradi: la cresa il duceam 3 zile si il tineam acasa 14, la grupa mica il duceam 1 saptamana si il tineam acasa inca o saptamana(ce progres!). In grupa mijlocie s-a imbolnavit cam o data pe luna, iar acum, in grupa mare, l-am tinut acasa doar vreo 10 zile in total (si nici macar nu era absolut necesar). Imi amintesc cum mi se strangea inima cand ajungeam la cresa si auzeam "latraturile". In primii doi ani am fost spitalizati de 4 ori cu pneumonie (o data am intrat cu pneumonie si a luat si un Rotavirus din spital, asa ca am avut un sejur de 2 saptamani ). Acum, chiar daca mai aud tuse in fiecare zi, nu ma mai "misca" deloc. Si iata ca dintr-un copil sensibil, care lua toate virozele posibile, am acum un baiat puternic, care rezista la "raceli" mai bine ca mine .
corap spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rinara19 [Ma rog am crezut ca fenomenul e mai restrans dar vad ca sunt multi parinti care dau din umeri si spun ca nu au ce face si sa mergem asa in continuare ca e normal,doar vroiam sa pun accentul ca poate ar trebui sa ne educam putin in acest sens. |
da, educatia e o idee buna.
educatia inseamna sa se spele pe maini si pe fata (si in nas) de suficiente ori, sa stranute in batista pe care sa o arunce apoi, de-astea.
sa nu duci copilul la gradinita doar pentru ca tuseste sau are muci mie mi se pare exagerat. si o chestie care nu are legatura de fel cu educatia.
inbox spune:
Eu am fost unul din copii care era sa repet clasa I pe motiv ca o tineam din pneumonie in pneumonie, am facut la injectii acu 30 de ani, ohoo, si acum rad cu maica-mea ca aveam program, ii deschideam singura usa asistentei care venea acasa sa mi le faca.
Asa ca am luat decizia sa duc copilul in colectivitate, sa se imunizeze ianinte de a trece la lucruri serioase ( grupa pregatitoare, scoala).
Nu-i usor sa treci peste perioada asta, dar trece!
Rinara, nu te supara! Toti ne-am pus intrebarile astea la un moment dat! NU ai ce face! Despre educatie ce sa zic, nu mai suntem in nustiu ce secol, in vreun sat, s-a auzit de apa si de sapun, de igiena, de preventie, de imunostimulatoare etc, se dovedesc a fi ineficiente, nu in totalitate, insa nu inlatura acest fenomen!
roxanaz spune:
rinara, nu te supara, dar uite vin si eu si spun ca e chiar normal asa . e si sezonul propice, va fi asa si in martie cand e a doua parte a sezonului de viroze. si va fi mai bine la anul, si mai bine peste 2 ani iar in al treilea o sa fii si tu in contingentul de mame care le linistesc pe cele cu pui de grupa mica.
sanatate! si sa treceti usor peste toate.
Roxana
rinara19 spune:
Nu vreau sa facem din acest subiect un subiect in care sa ne etalam cunostintele medicale,sau daca tusea se ia sau nu sau de ce natura exista tusea,doar sa incercam pe cat posibil sa ne gandim si la altii de langa noi,ca nu sunt obligati sa ia de la noi o raceala ,sau altceva,pe cat posibil ,repet,deci asta e colectivul si pace si nu avem ce face.
M-am linistit afland si alte pareri si rog sa nu aruncam cu pietre,sau sa ne certam,eu am scris subiectul sub forma unei campani,pt ca sunt ingrijorata ca fenomenul ni se pare normal si bine venit pt copilul nostru ca se imunizeaza.
Nu am zis ca ma obliga cineva sa-l duc normal ca e decizia mea,dar de ce ni se pare atat de normal nu am sa inteleg.
O luati unii ca pe un afront personal si raspundeti ca atare.
Imi pare rau si nu vreau sa isc cearta sau discutii,ma opresc aici si imi cer scuze daca am suparat pe cineva.Si eu sunt de acord ca trebuia sa-si caleasca organismul,doar ca sunt lucruri care uneori pot fi evitate,si uneori putem cand aflam ca are o tuse care se ia sa facem un efort si sa-l tinem acasa,daca nu asta e.
va pup si imi pare rau si imi cer scuze scuze inca odata daca v-am suparat cu subiectul sau vi s-a parut pueril,sunt doar ingrijorata de fenomenul asta,il duc desi tuseste fara aviz si lasa sa ia si altul ca al meu tot de la gradinitza a luat.
Multumesc si rog moderatorii sa incheie subiectul pt ca nu vreau sa isc cearta sau controverse,mi-e drag acest forum si intru ca sa caut solutii pt problemele mele nu sa discut in contradictoriu si asa vreau sa ramana.
Va pup pe toate si va respect parerile si pro si contra ,am sa tin cont de fiecare parere si am sa extrag ce imi convine.
boticelina spune:
Cleo binenteles ca nu e o solutie sa-l feresti pe copil de colectivitate pana in clasa I. Atunci insa vrand-nevrand nu mai poti s-o dai cotita si avand in vedere ca si copilul e mai mare, e posibil sa scapi mai usor. Fara nicio garantie insa
La particulara singurul avantaj e ca sunt grupe mici, unde o mai duc eu pe fi-mea sunt 7 copii, trai pe vatrai nene. La asta de stat sunt 20 (norocul meu ca-i mica si retrasa gradinita) iar la cele din cartier sunt 34 in grupa. Aia da piscina de crocobauri!
Ca o concluzie tu trebuie sa-ti educi rabdarea, sa iei lucrurile mai usor, sa realizezi ca tusea si mucii nu sunt o tragedie, sa-ti fortezi si tu limitele si sa duci copilul propriu la gradi chiar daca nu e 100% muci+tuse free . Nu-l expui la nimic in plus fata de ce intalnise inainte de a-l tine acasa...
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"