febra si voma
Raspunsuri - Pagina 8
J.D. spune:
Nu stiu daca nu se compara pentru ca sta mai mult la locurile de joaca decat la gradinita. Iar gradinita a inceput/o din vara. Bolile au venit abia la sfarsit de octombrie. Nu stiu ce sa mai cred.
Finn Constantine 15.10.2009 si 19+ Euan Tudor
J.D. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui softurela J.D, sa stii ca am mai vazut si eu copii care pe masura ce cresteau deveneau tot mai sensibili. Dar tot la acei copii am observat ca parintii le introduceau diverse in alimentatie. Ii considerau mai mari si hai sa-i dam biscuiti, suc Teddy si alte preparate din comert pe care nu le-ar fi dat pe vremea diversificarii. Nu spun ca e cazul la voi, pentru ca nu stiu detalii dar trebuie avut in vedere. La Diana s-a simtit o imbunatatire a astmului doar schimbandu-i alimentatia. Aproape ca nu mai cumpar nimic, pana si painea o fac in casa, faina o procesez tot eu, branza fac din lapte de la o ferma de vaci, smantana la fel. Ii mai dau germeni de diverse, multe cruditati, fructe culese in sezon si uscate la deshidrator. Am si congelat cam tot ce se putea, am o lada de 300 l si un congelator de 190 l. Am redus la minimim consumul de zahar, compoturile facute in sucul dulce al altor fructe. Daca mai scap putin zahar in vre-o prajitura, e doar zahar brun. Ce sa zic...schimbarea asta am facut-o de vre-un an....cam cand am vazut ca nu ajung la nici un rezultat cu medicatia. Si s-a vazut, treptat crizele facute in toiul noptii sau la efort au fost tot mai usoare si rare. A ramas doar cu cele virale pe care incerc sa le rezolv homeopat. Deci daca la Diana a avut efect schimbarea alimentatiei, ma gandesc ca la copii cu afectiuni mai usoare merge de nota 10. Multa sanatate! Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Softurela, multumesc de sfat. Finn mananca ce mancam si noi de cand a facut 1 an. Eu gatesc fara sare si folosesc multe ierburi si condimente. Prajesc foarte rar, iar in ultimul timp am pus totul in cuptor pentru ca tot am uitat sa iau ulei. In general mancam mancaruri asiatice facut la wok. din alimentatia lui nu lipsesc fructele si legumele crude in fiecare zi. nu pentru ca il oblig eu, ci pentru ca ii plac. Si cand mergem la supermarket el trage de pe rafturi iaurt si fructe. E drept ca cere suc si alte dracii dar ii iau de la magazinele bio. Poate nu e cea mai buna alegere, dar... Cu sucul il pacalesc punand intr/o sticluta de suc de la magazin apa plata si suc stors de la lamaie sau portocala. I/am luat ursuleti gumati bio facuti din suc de fructe, fara gelatina. Ii dau numai cand vede punga. Biscuiti mananca, cam 1/zi. digestivi. Zahar si eu tot brun folosesc sau de trestie, demerara, etc. finn nu prea are acces la el pentru ca fac prajituri de 2-3 ori/an. Paine ii dau din comert. Toast feliat facut in anglia. din cereale integrale. Nu mananca paine in fiecare zi. drept sa/ti spun sunt asa de molesita si obosita ca nici paine nu am mai facut in casa, iar mancare de cele mai multe ori este gatita in jumate de ora. La gradinita au mancare bio, asa ca n/ar fi o problema. Oricum am sa tin seama de sfatul tau si voi schimba putin dieta.
Finn Constantine 15.10.2009 si 19+ Euan Tudor
Victoria_mami spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui andacos
Desiree,nu exagera! Daca viatza copilului e in pericol,nu te mai intreaba nimeni daca vrei sa ramii in spital! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Pai si atunci de ce e necesara internarea? Se interenaza un copil (si nu numai) daca e grav, daca supravegherea medicala e necesara, deci nu asa, una-doua, ne internam! Nu stiu cum/de ce se interneaza romanii, dar aici nu te interneaza NIMENI daca nu e grav! Si cand e grav, stai la spital pana viata nu mai iti e in pericol. Si nu te intreaba nimeni daca VREI sa te internezi cu copilul. Face internarea ptr. copil si apoi vine cine vrea sa stea cu copilul!
ma rog, in Romania adultii se interneaza si cand au mult de lucru la servici si vor sa traga chiulu' si cand s-au saturat de plansul bebelusului si au chef de o saptamana de 'liniste' si cand au chef sa-si faca toate investigatiile, ca e 'dreptul lor'. Aici nu!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685
iulia_b spune:
Eu una-s pe la mijloc, adica nici nu dau antibiotie la primul muc dar nici nu sar in sus de bucurie ca fac febra mare. Si-apoi febra depinde si de "tropismul"fiecarui microb, unii produc temp mai mare, altii mai mica, asa incat teoria asta cu daca faci febra organismul lupta nu stiu cat fundament are.
Pe de alta parte, stau si ma gandesc, ca pe vremuri, cand pt febra exista numai chinina sau scoarta de salcie, se murea la greu de pneumonie sau altele. Si-atunci organismul nu mai era intoxicat de flixotide. Acum, cu flixotide si cu altele, speranta de viata a crescut, chiar si la bolnavii de cancer.
Si in final, ma gandesc cu groaza ca mai sunt si din categoria celor care nu-si "otravesc" copilul cu nimic, poate doar cu panaceul lapte matern, si copiii lor sfarsesc (citisem mai demult printre altele de-un copil care murise din cauza complicatiilor unei bronsite netratate, nu din ignoranta, mama fiind convinsa ca-i face copilulul un bine neducandu-l la medic.
andacos spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Desiree2002
Pai si atunci de ce e necesara internarea? Se interenaza un copil (si nu numai) daca e grav, daca supravegherea medicala e necesara, deci nu asa, una-doua, ne internam! Nu stiu cum/de ce se interneaza romanii, dar aici nu te interneaza NIMENI daca nu e grav! Si cand e grav, stai la spital pana viata nu mai iti e in pericol. Si nu te intreaba nimeni daca VREI sa te internezi cu copilul. Face internarea ptr. copil si apoi vine cine vrea sa stea cu copilul! ma rog, in Romania adultii se interneaza si cand au mult de lucru la servici si vor sa traga chiulu' si cand s-au saturat de plansul bebelusului si au chef de o saptamana de 'liniste' si cand au chef sa-si faca toate investigatiile, ca e 'dreptul lor'. Aici nu! _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685 |
Pai internarea nu e necesara/obligatorie!De asta dau medicii varianta asta!
Potzi ramine in spital sub supraveghere si tratament.sau potzi continua tratamentul acasa,urmind sa te intorci pentru reexaminare sua ma rog control de specialitate!
Daca starea pacientului este grava,nimeni nu te intreaba daca ramii in spital sau nu!Te opresc automat!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Victoria_mami spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui andacos
Pai internarea nu e necesara/obligatorie!De asta dau medicii varianta asta! Potzi ramine in spital sub supraveghere si tratament.sau potzi continua tratamentul acasa,urmind sa te intorci pentru reexaminare sua ma rog control de specialitate! Daca starea pacientului este grava,nimeni nu te intreaba daca ramii in spital sau nu!Te opresc automat! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Dana, in cazul asta, ajungem la extrema cealalta! Si eu vin si intreb: daca NU e necesara internarea, de ce e, totusi, o optiune? Sa se spuna clar, NU e nevoie de internare, tratamentul se face acasa, veniti la control! Atat! Aici nu te interneaza nimeni de nebun! Daca e grav, te interneaza, daca nu, te trimite acasa. Simplu. Nu e nicidecum la latitudinea parintelui daca are chef/timp/dispozitie de petrecut timp internat in spital cu copilul. Mie mi se pare aiurea de tot sa te intrebe dr. daca vrei sa-ti internezi copilul. Fara suparare.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685
Victoria_mami spune:
Ah, inca una si ma duc la culcare: nici nu e de mirare, atunci ca sunt 20 de pacienti la o asistenta! Cand de fapt, din 20, doar 3 TREBUIE sa fie internati, ceilalti sunt acolo ca li s-a oferit optiunea si de fapt, acelasi tratament il putea lua si acasa, fara nici un risc.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685
andacos spune:
Desire,tu nu vrei s aintzelegi,probabil datorita unor motive personale ca altfel nu-mi explic!
Si eu am ajuns la urgentza cu dureri insuportabile,si mie mi-a spus medicul ca pot ramine(daca aveam dureri nu inseamna ca viatza mea era in pericol,eu cred ca tu aici nu faci diferentza)sau merge acasa si lua calmantul prescris,pentru ca oricum trebuie sa merg la specialist!
Mie nu mi s epare o practica asa de comndamnt.mai ales ca Romania este adepta tratamentelor injectabile de exemplu,de aceea si intrebarea probabil!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Eu una-s pe la mijloc, adica nici nu dau antibiotie la primul muc dar nici nu sar in sus de bucurie ca fac febra mare. Si-apoi febra depinde si de "tropismul"fiecarui microb, unii produc temp mai mare, altii mai mica, asa incat teoria asta cu daca faci febra organismul lupta nu stiu cat fundament are. Pe de alta parte, stau si ma gandesc, ca pe vremuri, cand pt febra exista numai chinina sau scoarta de salcie, se murea la greu de pneumonie sau altele. Si-atunci organismul nu mai era intoxicat de flixotide. Acum, cu flixotide si cu altele, speranta de viata a crescut, chiar si la bolnavii de cancer. Si in final, ma gandesc cu groaza ca mai sunt si din categoria celor care nu-si "otravesc" copilul cu nimic, poate doar cu panaceul lapte matern, si copiii lor sfarsesc (citisem mai demult printre altele de-un copil care murise din cauza complicatiilor unei bronsite netratate, nu din ignoranta, mama fiind convinsa ca-i face copilulul un bine neducandu-l la medic. |
speranta de viata nu a crescut de la inventarea lui flixotide (fluticazone)- acest medicament e aparut pe piata romaneasca de 5-6 ani, iar daca te uiti pe grafice de evolutie in ultimii 100 ani, o sa vezi unde e saltul colosal : de la un cumul de factori: sapun, apa potabila, dar adaugam si operatia de apenticita, chimioterapie, sarcinile sustinute sa ajunga la termen si sa scada nr de copii prematuri, incalzire centralizata, apa calda, antibioticele etc.
Din ce am inteles de la softurela, ea a trecut prin ceva mai grav: copiii se imbolnaveau, dar organismele erau atat de imuno-depresate, incat nici macar nu reactionau aratand febra aia. Noi nu avem cum sa itnelegem asa ceva pt ca nu am trecut prin situatia asta, iar ignoranta nu e o scuza.
Febra mare/febra mica depinde si de imunitatea persoanei. De ex, fetita mea ne-a adus un streptococ in gat acasa. Am facut toti, prima care si-a revenit a fost fetita... a facut cel mai mult 39.3, in 2 zile de la inceputul tratamentului nu mai avea nimic; eu si tati ne-am dres in cateva zile.
Desiree, unele protocoale spitalicesti romanesti sunt vechi, f. vechi. Acum cativa ani (maxim 10), a fost un scandal monstruos la tv, cand la Craiova s-a descoperit un lucru ingrozitor: copiii sub 1.500kg nascuti erau declarati sarcina pierduta. Asa facea regimul comunism, sa nu iasa cu certificate de nastere si apoi de deces, si prost la rapoartele pe tzari. Drama a fost cand unii din acesti copii au supravietuit(medici noi, medicamente noi, aparatura noua), si mama plecata acasa, la 3 luni de la nastere, este sunata sa vina sa isi ia copilul initial mort ca a ajuns la greutatea normala.
La fel, ajunsa in Belgia, am avut un soc cand mi s-a zis ca pt scarlatina, se da antibiotic si in 2 zile copilul se intoarce la gradi. In Romania era altfel: internare, intravenos, un coshmar (nu mai stiu sigur cum e de ceva ani...)
Exista multe lucruri predate si in facultate dupa stilul de acum 50 ani - iar unii medici nu reusesc sa citeasca si sa se tina la zi cu ultimile studii/analize/lucrari/medicamente etc. Dar si unii doctori sunt minunati, cu atat mai minunati cat sunt rodul unei institutii cu hibe.
Acum, sa nu crezi ca peste tot e la fel, din ce in ce mai multi medici sunt mai deschisi la nou, chiar daca incalca protocolul spitalului; unele spitale si-au schimbat/adaptat protocolul etc. Mai rau e in provincie... mult mai rau.
Cauza? solutie? dpdv al meu, e managementul prost, coruptia, etc.
De flixotide, am o parere proasta. Groaznic de proasta. Poate pt ca l-am luat aproape 1 an. E medicament demonstrat cu efecte adverse in sarcina (de grupa C). Pt mine asta e o mare neimplinire - ca mi-am dorit inca un copil; dar am vazut si efectele secundare. Dar cand citii pe site-ul producatorului efectele lui secundare, mi s-a urcat parul in cap, si am decis ca eu nu risc. Apoi, am aflat ca el a fost f. bine promovat pe piata romaneasca de GlaxoSmith prin bonusuri si comisioane date la medici. Apoi, alergologul mi-a prezentat un medicament de grupa B, mai putin invaziv in sarcina, de la o firma concurenta...si care in occident se da la mild asthma, la copii.
Cam asa decurg lucrurile in Ro, Desiree. Iti trebuie vigilenta, iti trebuie cunostinte medicale, iti trebuie sa cunosti oameni care au cunostinte medicale echilibrate. Dar de aici e neincrederea in ce zic medicii..ca unii se bat cap in cap, altii se incranceneaza pe o idee si uita ca medicina e o statistica cu mii de variabile.
Hai sa mai dau un exemplu, pe piele mea. In facultate ma durea stomacul. Rau. In decembrie 2001 in iasi ma duc cu o prietena studenta atunci la medicina, la una din orele ei, si imi face profesoara(sau asistent universitar, nu mai stiu cine)o radioscopie. Imi spune ca am stomac diform, alungit, ca bulbul e mic si mancarea nu trece => operatie, sau tin regim toata viata si mananc usor si putin si des.
Peste 3-4 ani, in Bucuresti, ma duc la alt gastro-enterolog: dupa o discutie, imi zice sa vin a 2a zi la urgenta la spitalul Floreasca, sa fac endoscopie. Iese helycobacter pilori, tratament 7 zile, apoi anti-hipersecretor 1 luna si ... nu mai am nimic! mananc ardei iuti, cola, etc. si nu am nimic.
Peste cateva luni, la munca imi fac sreeening-ul anual, si vb cu o dr. tinerica careia ii zic de ulcer. A comentat ca tratamentul de helycobacter pilori e prost, ca trebuia 3 sapt sa iau,si nu 1, ca cine mi-a dat asa ceva? Ii indic sa iasa din cabinet, si sa faca prima usa la dreapta, ca scrie gastro-enterologie, si ca doamna dr specialist de acolo mi-a schimbat viata complet.
Nedumerita, vb cu prietena mea medic din iasi, si imi zice ca ei i s-a predat ca se da 3 sapt antibiotic. Caut cu ea pe google, si pe site .edu australian, scria asa: in 1982 s-a descoperit bacteria, tratamentul: antibiotic 3 sapt. Dupa cativa ani de studii in spitalele universitare, au decis ca e suficient 1 sapt antibiotic, reusita fiind de 99,6%.
Peste 1-2 ani, intr-o toamna, mi se face rau si vomit toata seara. La 2 dim. ma duc la sp. Pantelimon, ca nu puteam opri vomitatul, nu beam nici apa, etc. Imi fac intravenos no spa, si ceva pt vomitat, in 30min eram fresh, si le zic rezidentilor ca am avut ulcer si helycobacter pilori. S-au ratzoit la mine ca ce tratament e ala de 7 zile, ca trebuia 3 sapt etc. Deja cu lectiile invatate - le explic toata povestea.
concluzia mea este ca in facultate li s-a predat fix la nivelul anilor 80, si nu la nivelul anilor 90.
Cam asta e parerea mea despre Ro.
Unii medici insa isi depasesc conditia, invata in plus, citesc, sunt la curent etc. Uite, prietena mea medic, acum 2-3 ani cand i-am dat analizele lui Andra lui MsBB, ca nu are raspuns, dar va discuta cu colegii, sa vada ce parere au, poate e cineva care a citi/intalnit asemanator etc. Ei, acesti medici fac din rahat bici, si ajung sa schimbe viata multor oameni, nu pt ca stiu, ci pt ca isi dau interesul si lucreaza in colectiv.
Deci, in concluzie: e loterie , dar daca stii tips& trick, castigi .
edit: inca un lucru, Desiree. Datorita situatiei, am fost si eu cu fetita la urgente. De 3 ori, pt acea bronsita astmatiforma, care noaptea se lasa cu weezing - acel zgomot din caile respiratorii, noaptea.. Ei, am prins o cearta dintre o asistenta si o mamica, mamica la 11 noaptea cerea consult direct la ORL ca are copilul muci. Asistenta trimis-o a2a zi la medicul de familie dar cu un ton urat.
iulia_b spune:
cleo, flixotide nu era un reper, era un exemplu, mai la indemana. la fel puteam spune salbutamol, budesonid..etc