febra si voma

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Cleo, eu nu am avut nici un fel de problema de sanatate cu Finn pana la 2 ani. Nici racit nu a fost. Ies afara cu el in fiecare zi, oricat ar fi de frig, ceata, vant, etc. Si asa am iesit cu el de cand s/a nascut. Si la -17 C pentru ca nu am pe nimeni aici sa ma ajute cu o cump0aratura, ceva. De cand a mers la gradi a facut amigdalita bacteriana, apoi imediat dupa infectie urinara si apoi bronsita.
sper sa fie bine de acum inainte.

Finn Constantine 15.10.2009 si 19+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Softurela, nu am zis ca febra nu este un lucru bun si nici nu ma cert cu nimeni. Daca Finn nu ar fi avut febra nu as fi stiut ca ceva este in neregula. Dar nici nu puteam sa/l tin cu febra peste 39 acasa 4 zile, apoi inca 3 zile in spital. Cel putin asa cred eu. Nu il indop cu medicamente. Pana acum, in 2 ani a luat antibiotic pentru aceasta infectie la recomandarea medicilor din spital. Nu i/as da nici un medicament de capul meu fara sa consult un medic. Iar homeopatele nu functioneaza intotdeauna si la oricine. Stodalul pe noi nu ne/a ajutat deloc. Nici pe mine, nici pe Finn si nici pe sot. In schimb oscillococcinum si paragrippe si/au facut efectul.

Cu cateva pagini inainte am zis ca la febra mai mult de 3 zile trebuie mers urgent la medic. La noi nu a fost cazul.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:

Cleo, eu nu am avut nici un fel de problema de sanatate cu Finn pana la 2 ani. Nici racit nu a fost. Ies afara cu el in fiecare zi, oricat ar fi de frig, ceata, vant, etc. Si asa am iesit cu el de cand s/a nascut. Si la -17 C pentru ca nu am pe nimeni aici sa ma ajute cu o cump0aratura, ceva. De cand a mers la gradi a facut amigdalita bacteriana, apoi imediat dupa infectie urinara si apoi bronsita.

Stand acasa, izolat, daca nu face boala asta nu inseamna ca are imunitatea sus.
evident, imunitatea lui a apucat sa invete sa lupte, si acum invata - intra in contact cu varii virusi si varii bacterii.
Cele respiratorii sunt cele mai italnite: copiii stranuta fara sa duca cotul la gura, imprumuta si ling jucarii, deci expunerea este imediata. Pt aceeasi comunitate, o sa vezi unii mai rezistenti, altii nu.
Fiica mea primii ani de comunitate a fost continuu cu muci. O otita, o bronsita, dar astea au fo 1 toamna 1 primavara. Culmea, la - multe grade nu avea muci. Moralul sus, vor fi din ce in ce mai rare, formele vor fi din ce in ce mai usoare.

De urinara...nu stiu ce sa zic de cauza - astea se iau muult mai greu.

si eu ti-as recomanda sa lasi 3 zile fara tratament, la o febra usoara (nu stiu daca ai rabdarea lui softurela, sa astepti la 39.5), dar la fiica mea, febra este rara, si cand e, e peste 39, dar cu izolare, exista riscul de supra infectare - in perioada aia, chiar daca are numai un virus carcotas, poate lua si cea mai banala bacterie de la altul.

Alex_andra parca povestea de cazul ca in 2 zile de la dr de salbvare, copilul a facut pneumonie. Ei, eu acolo suspectez ca in 2 zile, copilul s-a suprainfectat - sau infectia s-a extins la plamani.

A, si atentie...sunt pneumonii virale, cand antibioticul e inutil. Ba mai mult, am aflat cu uimire ca in Fr, Be, la copiii mici, la bronsite, tratamentul este... masaj/tehnici de ... 'stoarcere'. Am vazut un reportaj si .... . Noi in Ro am primit asa usor antibiotic si 5 siropuri.... dejava .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Citat:

Finn nu a fost izolat niciodata. De la 3 luni a mers la inot, la 4 luni la gimnastica, plus aproape in fiecare zi intalniri cu alti copilasi de varste apropiate in clubul expatilor sau locuri de joaca. De asta m/am mirat ca a inceput brusc sa ia diverse.

Infectia urinara se pare ca este din cauza unei bacterii prezente in preput. Tratamentul cu unguent il vom incepe pe 12 iar pe 9 ianuarie mergem la spital sa vedem ce si cum.

Stand acasa, izolat, daca nu face boala asta nu inseamna ca are imunitatea sus.
evident, imunitatea lui a apucat sa invete sa lupte, si acum invata - intra in contact cu varii virusi si varii bacterii.
Cele respiratorii sunt cele mai italnite: copiii stranuta fara sa duca cotul la gura, imprumuta si ling jucarii, deci expunerea este imediata. Pt aceeasi comunitate, o sa vezi unii mai rezistenti, altii nu.
Fiica mea primii ani de comunitate a fost continuu cu muci. O otita, o bronsita, dar astea au fo 1 toamna 1 primavara. Culmea, la - multe grade nu avea muci. Moralul sus, vor fi din ce in ce mai rare, formele vor fi din ce in ce mai usoare.

De urinara...nu stiu ce sa zic de cauza - astea se iau muult mai greu.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Citat:

histamina, febra poate sa faca din varii motive. Chiar mii motive.
De aceea e nevoie de un medic, sa evalueze toate partile, investigheze, si sa tina sub urmarire.
Febra poate face si de la deshidratare, si de la insolatie, si de la leucemie, si de la pneumococ, si de la clamidia, si de la sifilis, si de la pojar, varicela, e.coli, prietena mea klebsiella etc. Daca am sti toate astea, am lua-o razna.

Cred ca softurela a avut copiii cu imunitatea atat de rau, de nu faceau nici macar febra la primul contact cu virusul. Cred ca la asta se refera ea cand se bucura ca fac febra: ca se poate si mai rau, ca ea avut parte de acest rau atat de mare, ca organismul lor nu mai stia sa lupte singur, si nu mai reactiona nicintr-un fel la varii infectii.

Esti singura care a inteles ce am vrut sa spun.
Si stii ce e interesant, copilul meu pana la un an nu a luat nici un medicament, se juca in piscina cu orele (locuiam la curte) si nu racea.
Dupa cura de singulair si cortizon a inceput balamucul. Imi racea si daca se juca cu mainile in apa, a trebuit sa scot piscina din peisaj. Pur si simplu nu intelegeam cum acelasi copil la 8 luni avea imunitatea traznet si pe masura ce crestea era tot mai rau. Intr-un final am inteles, medicatia clasica de astm a distrus tot.
Ma uit si acum pe album si singurele poze cu ea in piscina sunt de la 6 la 8 luni, dupa... s-a rupt filmul.

Si perioada de probleme nu a coincis cu gradinita.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

softurela, eu nu acuz la voi doar medicamentele. Cred ca ceva s-a intamplat atunci, la 1 an. O boala care i-a dat totul peste cap. Poate tratamentul a fost prea agresiv pt sistemul imunitar, si nu l-a lasat sa isi revina, dar un om sanatos, daca ia aiurea in tranvai singulair, nu va ajunge unu cu imunitate praf.

Ca tu ai abordat cu homeopatul calea de a construi o imunitate, e altceva.

Si eu am inteles ce vrei sa zici pt ca iti cunsoc povestea. Si mai ales, pt ca am trait-o.

J.D. una e sa se intalneasca cu copii in parc, si alta sa schimbe lingurita linsa, jucaria linsa, sa il pupe pe altul si ala sa ii stranute in fatza improscandu-l de particule umede incarcate de 'colcaitori' care s-au 'calutit'.

Mergi la inceput

pentru bronsita mi s/a prescris spiropent si ser fiziologic pentru curatat nasul. aici nu se dau medicamente asa usor, mai ales antibiotic.

Mergi la inceput

Citat:

J.D. una e sa se intalneasca cu copii in parc, si alta sa schimbe lingurita linsa, jucaria linsa, sa il pupe pe altul si ala sa ii stranute in fatza improscandu-l de particule umede incarcate de 'colcaitori' care s-au 'calutit'.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Cleo, la inot se folosesc jucariide cauciuc care trec prin mana si prin gura tuturor copiilor. expatii se intalnesc intr/o gradinita si toti copiii au acces la jucarii, deci implicit le baga in gura. nu mai spun de schimbat sticle de apa, lapte suc, intre ei, ros pantofi, etc. eu ma refeream strict la locurile in care a avut schimb de bacterii, microbi si alte cele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Citat:

Citat:

Cleo, la inot se folosesc jucariide cauciuc care trec prin mana si prin gura tuturor copiilor. expatii se intalnesc intr/o gradinita si toti copiii au acces la jucarii, deci implicit le baga in gura. nu mai spun de schimbat sticle de apa, lapte suc, intre ei, ros pantofi, etc. eu ma refeream strict la locurile in care a avut schimb de bacterii, microbi si alte cele.

Tot nu se compara cu mersul la gradinita. Si asta ai vazut si tu pentru ca spui ca deja s-a imbolnavit.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

J.D, sa stii ca am mai vazut si eu copii care pe masura ce cresteau deveneau tot mai sensibili. Dar tot la acei copii am observat ca parintii le introduceau diverse in alimentatie. Ii considerau mai mari si hai sa-i dam biscuiti, suc Teddy si alte preparate din comert pe care nu le-ar fi dat pe vremea diversificarii.
Nu spun ca e cazul la voi, pentru ca nu stiu detalii dar trebuie avut in vedere.
La Diana s-a simtit o imbunatatire a astmului doar schimbandu-i alimentatia. Aproape ca nu mai cumpar nimic, pana si painea o fac in casa, faina o procesez tot eu, branza fac din lapte de la o ferma de vaci, smantana la fel. Ii mai dau germeni de diverse, multe cruditati, fructe culese in sezon si uscate la deshidrator. Am si congelat cam tot ce se putea, am o lada de 300 l si un congelator de 190 l. M-am mutat o perioada, la parinti, in provincie si am cultivat pe 1000 mp cam tot ce se putea. Toate au fost Bio , sursa sigura :).
Am redus la minimim consumul de zahar, compoturile facute in sucul dulce al altor fructe. Daca mai scap putin zahar in vre-o prajitura, e doar zahar brun.
Ce sa zic...schimbarea asta am facut-o de vre-un an....cam cand am vazut ca nu ajung la nici un rezultat cu medicatia. Si s-a vazut, treptat crizele facute in toiul noptii sau la efort au fost tot mai usoare si rare. A ramas doar cu cele virale pe care incerc sa le rezolv homeopat.
Deci daca la Diana a avut efect schimbarea alimentatiei, ma gandesc ca la copii cu afectiuni mai usoare merge de nota 10.

Si mai e ceva, spui ca problemele au aparut de cand merge la gradinita. Poate are leagatura si cu mancarea care o primeste acolo. Stii tu, la gradinita mai scapa cate ceva dulce, parfumat, ambalat ...
Noi ne-am mutat cu locuinta langa o gradinita unde materia prima pentru meniu este marca Sanovita. A fost primul lucru la care m-am uitat in cautarile mele. Si intra-adevar vad masina Sanovita cum descarca la ei.

Multa sanatate!

Mergi la inceput