febra si voma
Fetita noastra (un an si zece luni) s-a trezit de dimineata cu febra si a vomitat.
Temperatura a urcat pana la 39 cu 3, am facut impachetari, paracetamol, nurofen, si paracetamol supozitor. Febra scade, iar ea e vesela.
Dupa aceea are din nou febra, si tot asa.
Nu are muci, scaun normal. A mancat doar cereale si ceai cu lingurita. Lapte nu vrea.
Tati este racit cobza.
Daca lua de la tati raceala nu trebuia sa aiba si ea nasul infundat? Sunt cam speriata. Help!
Raspunsuri
alex_andra spune:
Du-o la doctor.
NU e normal sa-i creasca febra atat de mult, atat de des.
Nu vreau sa te sperii, dar noi , exact la fel ca tine, am ajuns cu pneumonie, la spital.
Cateva zile a avut febra si o tratam eu , de capul meu, cu antitermice, la 4 ore, ca tot asa, ii crestea temperatura, la 39, 39 cu ceva.
Pana cand, dupa cateva zile, a inceput sa vomite tot si am ajuns cu febra peste 40 la spital.
E un caz, nu e obligatoriu sa fie si la voi la fel, dar eu (care eram foarte relaxata in ceea ce priveste temperatura si racelile) sunt patita acum si prefer sa merg la doctor sa previn, decat sa repar.
Baby1320 spune:
Mare curaj aveti sa dati medicamente asa dupa ureche fara control medical prealabil mai ales in situatii de febra inexplicabila peste 39 .... :-s
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
alex_andra spune:
Baby, dupa ce mergi la doctor de cateva ori, sunt cateva afectiuni pe care le poti trata si singur.
O febra "inexplicabila" poate fi o banala raceala, care se poate trata si acasa de catre parinte, fara sa zboare imediat la doctor.
Pentru ca acel parinte a zburat prima data, a doua oara, a treia oara, iar a patra oara poate ca stie ce sa faca.
Vorbesc la modul general.
Exista si cazuri particulare, cum mi s-a intamplat mie.
Dar uite, dupa ce a fost faza cu pneumonia, la o saptamana a inceput iar cu nas incarcat si buf, febra inexplicabila, peste 39.
Cu morcovul bine infipt, dupa 9 zile de spital (groaznice), am imbracat fata si zbasht la spital.
Au luat-o 2 doctori, foarte amabili, au frecat-o pe toate partile si mi-au zis ca nu are nimic, ca e doar o febra cu f putin rosu in gat.
M-au intrebat daca vreau sa ma internez, evident ca nu am vrut, nu de alta, dar chiar nu ma pot interna una doua in spital, chiar pt o aparenta simpla febra.
Mi-au zis sa o urmaresc cum se prezinta in noaptea urmatoare, mi-au dat ceva de muci si m-au trimis acasa.
A mai avut febra o zi si i-a trecut....era doar o raceala, pe care am tratat-o cu paracetamol si nurofen.
Si diverse chestii naturale, gen lamai, mandarine, miere si altele.
alex_andra spune:
Medicamentele astea, "dupa ureche", sunt generale.
Cum ar fi, ca la fiecare muc, sa fug repede la doctor?
Stiu deja cateva care se dau pt muci.
Stiu cateva creme, gen vaporub, cunosc cum sa administrez antitermiclee, stiu cum se fac impachetarile, stiu ca in caz de maxima urgenta, pt febra puternica trebuie sa am in casa un anumit medicament, etc...
Asta nu e dupa ureche, ci e experienta, din pacate.
Baby1320 spune:
Ma refeream oarecum discret ... prea discret se pare la Sumetrolim. Nu mi se pare a fi un medicament "general" cum il numesti tu. In categoria "generale" - ad-hoc creata - as include: Nurofen, Eferalgan, Debridat etc" medicamente care administrate in doze rezonabile, nu au atat de multe efecte adverse.
In alta ordine de idei, aici nu se vorbea de "muc" (frumos cuvant :)); se vorbeste despre un copil care nu are "muci", are scaune normale insa are o febra foarte mare pentru un copil.
Si apropos, ce esti asa suparata ?
J.D. spune:
febra fara alte simptome poate indica o infectie urinara. du/te la doctor.
Finn Constantine 15.10.2009 si 19+ Euan Tudor
alex_andra spune:
Ah, Baby, erai prea discreta:))
Nu sunt suparata, chiar deloc, in scris nu poti sa vezi ca zambesc in spatele laptopului
Da, muc nu e un cuvant frumos, dar eu prefer sa zic "muci" in loc de "mucozitati" si "caca" in loc de "doi". Normal ca aici, unde sunt mai relaxata, nu oriunde, unde este necesar sa vorbesc elevat
Baby1320 spune:
In concluzie alex-andra, nu am inteles: Sumetrolim ti se pare un medicament "general" care se da asa, fara sa stii exact ce are copilul ?
Anyways, ma declar ANTI tratament empiric acasa cand apar simptome dubioase gen febra 39, 39 cu ceva ....
Victoria_mami spune:
Dupa ce am citit nspe subiecte de gen, parerea mea este ca majoritatea romanilor se impart in 2 mari categorii: cei care se trateaza si implicit isi trateaza copilul acasa, dupa ureche sau dupa sfaturile forumistilor si cei care isi fac mii de investigatii pe an, pentru ca 'e dreptul lor'. Si apoi mai sunt minoritatea, cei care se duc la medic cand au nevoie, din pacate prea putini!
Cand copilul face febra 39 cu...ceva, nu intri, dom'le pe forum sa intrebi ce sa faci si sa spui ce medicatie ai administrat copilului la sfatul... vecinei de la 3. NU! Duci copilul la medic. Si asta cu intrebatul de catre Dr. daca VREI sa te internezi, iar nu o inteleg! Pai ca dr. decizi daca e cazul sau nu ptr. supraveghere medicala sau nu. Decizi TU, ca doctor, ca parintii nu-s Doctori, sunt parinti. De-aia vin si te consulta pe tine, ca dr.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685