febra si voma

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Oh that's great ! I am not the only crazy mother doctor fan :)))) sau cum s-o fi inteles ...

Eu am spus initial sub o forma subtila ca e caz de mers la doctor, dar m-am ales cu bolovani in cap.

Si da, eu chiar merg si pentru o simpla raceala la medic pentru ca aflu ca e simpla, abia cand ajung acolo :). Eu ma declar mult sub nivelul unui medic pediatru si implicit, ma declar incapabila de a lua decizii legate de administrare medicamente (fie ele chiar si ... Nurofen), nu incape vorba de antibiotice administrate empiric ... (caci asa se numeste cand dai si vezi ce iese apoi ... )

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Baby, nu e vorba de a fi nici crazy, nici dr-fan, e vorba de a fi responsabil. Uite si tu, in 3 raspunsuri a primit deja vreo 3 posibile diagnostice! Care e corect? E vreunul corect? Sau acum se iau toate larand si se incearca tratarea lor? Cu care incepi primul? Incerci medicatie ptr. infectie urinara prima oara? Sau ptr. pneumonie? Ca daca eu ii spun ca la Victoria singurul semn de leucemia a fost febra, lesina!

NU exista febra inexplicabila! Asta e doar ptr. ca parintii nu sunt experti si nu o pot explica. Febra e o consecinta a unei infectii, e felul in care organismul nostru lupta cu o infectie. Aici intervine doctorul care face investigatii si teste sa descopere daca febra e de natura virala, bacteriana sau fungala. Si apoi urmeaza tratamentul PRESCRIS DE MEDIC!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685

Mergi la inceput

Perfect de acord Desiree. Am zis in ironie oricum treaba cu "doctor fan" :). Legat de diagnosticele primite ca si raspuns, oricum nu au contat ca a administrat direct Sumetrolin si maine vede ce face. Nici eu nu pricep cum poti sa te astepti sa primesti un diagnostic sau si mai rau, un posibil tratament sau o solutie a problemei, pe un forum.

Sa imi ierte initiatoarea subiectului usoara ironie din scris, dar ma revolta ingrozitor ideea ca poti trata de capul tau un copil de 1 an si 4 luni cu febra asta dubioasa. Sa ii mai dai si antibiotic asa, hodoroc-tronc sa vezi ce iese pana maine .... e deja prea mult pentru cat pot eu sa inteleg ...

Mergi la inceput

Baby, am inteles ironia, doar ca ma luase valul

Deci, sumetrolinul ala e antibiotic! Super, mai bine!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Deci, sumetrolinul ala e antibiotic! Super, mai bine!

_

VICTORIA

Yep, a kind of .. Spectru larg, e drept, dar totusi ... in contextul asta ........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Baby1320

In concluzie alex-andra, nu am inteles: Sumetrolim ti se pare un medicament "general" care se da asa, fara sa stii exact ce are copilul ?

Anyways, ma declar ANTI tratament empiric acasa cand apar simptome dubioase gen febra 39, 39 cu ceva ....

in concluzie, eu nici nu stiu la ce se foloseste:))
deci eu nu i-as da copilului meu un medicament de care nu am auzit si care nu mi-a fost recomandat de doctor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Cand copilul face febra 39 cu...ceva, nu intri, dom'le pe forum sa intrebi ce sa faci si sa spui ce medicatie ai administrat copilului la sfatul... vecinei de la 3. NU! Duci copilul la medic. Si asta cu intrebatul de catre Dr. daca VREI sa te internezi, iar nu o inteleg! Pai ca dr. decizi daca e cazul sau nu ptr. supraveghere medicala sau nu. Decizi TU, ca doctor, ca parintii nu-s Doctori, sunt parinti. De-aia vin si te consulta pe tine, ca dr.

_

VICTORIA

Desire, sa le luam pe rand:)
Eu am chemat salvarea, noaptea si mi-au spus ca nu are copilul nimic, eu tremuram ca varga de frica.
La doua zile m-am internat cu ea cu pneumonie.
Cum naiba doctorul ala nu a auzit ca-i hataie plamanii....nu stiu...

Referitor la partea cu intrebatul daca ma internez sau nu.
Da, doctorii intreaba, pentru ca eu, parintele, poate nu pot sa ma internez cu copilul, la asta te-ai gandit?:)

Nu ma poate obliga sa ma internez.
Normal ca eu, parintele, ma internez cu copilul daca arde si e viata copilului in pericol.

Dar, adevarul e ca multe tratamente se pot face ambulariu, sau acasa si ca in spitale, cel putin la noi, nu stiu cum e la tine, dar in spitale vii cu una si pleci cu alta.

Cazuri concrete, vazute cu ochii mei, pe doua "colege" mamici, de salon.
Copii lor au venit cu o boala si cand sa plece,la naiba, a aparut alta.

Pe mine m-au intrebat pentru ca m-au vazut ca eram cam livida la fata si ca tot insistam sa-i faca analize.
SI mi-au spus ca nu-i pot face tot setul de analize, dar, daca doresc, ma pot interna cu copilul, desi nu este necesar. Cel putin, dupa controlul lor nu era necesar. Si nici nu a fost, pana la urma, era doar o raceala.

Mergi la inceput

Baby, nu ti-a dat nimeni bolovani in cap, asta ti-ai inchipuit tu.
Daca suferi de mania persecutiei, asta nu mai e vina mea:)

Sunt foarte curioasa cum te vei comporta tu cand va intra baietelul tau in colectivitate.
Ca fi-mea, trecand peste episodul cu pneumonia, a fost in permanenta mucoasa, adica de 3 luni incoace.

Ar fi fost super tuper sa merg zilnic la doctor, ca i-a mai curs un muc, sau ca a vomitat acu juma de ora, ca s-a inecat cu mucii. Pardon, mucozitatile

Mergi la inceput

Pe prospectul de la sumetrolin nu scrie ca e antibiotic.(m-am documentat si eu acu, la spartul targlui:)) )

SI daca e intr-adevar antibiotic, ala se ia doar cu reteta de la doctor.
Deci nu are medicamentul in casa "dupa ureche".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Referitor la partea cu intrebatul daca ma internez sau nu.
Da, doctorii intreaba, pentru ca eu, parintele, poate nu pot sa ma internez cu copilul, la asta te-ai gandit?:)
Nu ma poate obliga sa ma internez.

BAZAR UMANITAR

NU, nu m-am gandit, ptr. ca daca viata copilului meu e in pericol, nu mai exista NIMIC mai important! Nu, nu te poate nimeni obliga pe tine sa te internezi, dar aici nu e vorba de tine. E vorba de a interna copilul! Copilul AICI, in Canada, ramane in grija asistentelor, daca parintele nu vrea/nu poate (???) sa ramana cu copilul! AICI daca dr. spune ca tre sa sari in cap de pe cladire, ptr. copilul tau, sari! Ca altfel suna la Protectia copilului si iti vine cu ordin judecatoresc si faci ce e bine ptr. copil!

Acu' o sa citesc si restul mesajului.

_

VICTORIA

Mergi la inceput