Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (30)
Raspunsuri - Pagina 7
Roxana_Theo spune:
Rody imi ridici moralul cu exemplul Mariei. E un copil deosebit iar voi sunteti niste parinti extraordinari care au de ce sa fie mandri de copilul lor.
Eu cand scriam cele de mai sus, in mintea mea faceam o comparatie cu felul in care eram noi cand eram mici. Ma gandeam ca mereu era cate o jucarie pe care mi-o doream si mama nu mi-o lua intotdeauna; ca voiam dulciuri si nu se gaseau (la Craiova era mare austeritate pe vremea lu' Ceasca); ca, mai tarziu, banii de buzunar ii primeam cu masura si nu stiam cum sa-i economisesc ca sa-mi iau si beletristica dar si vreo bluza sau pereche de pantaloni. Prin comparatie, fiul meu are atatea jucarii...; dulciuri se gasesc acum pe toate drumurile. Nu mai vorbesc ca standardul lui e sa se joace cu un i-phone sau i-pad, sa butoneze pe laptop, sa se uite la LCD, sa coboare din nu stiu ce masina; scaun de masa, de masina, hainute de firma, etc. Cand am gandesc, ma apuca ameteala.
M-am gandit la asta ptr ca am si intrat in contact mai zilele trecute cu niste rude ai caror copii nu-si gaseau nimic de lucru, caci nimic nu era pe masura pretentiilor lor. Insa cand sotul meu i-a intrebat ce stiu sa faca, raspunsul a fost nimic. Asa ca desi sunt la varsta la care altii au familie (24 si 22 de ani), ei traiesc pe banii parintilor.
Cred ca aberez.
Probabil ca-i voi asculta sfatul Rodikai si voi avea incredere in copilul meu....
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Roxana_Theo Eu cand scriam cele de mai sus, in mintea mea faceam o comparatie cu felul in care eram noi cand eram mici. Ma gandeam ca mereu era cate o jucarie pe care mi-o doream si mama nu mi-o lua intotdeauna; ca voiam dulciuri si nu se gaseau (la Craiova era mare austeritate pe vremea lu' Ceasca); ca, mai tarziu, banii de buzunar ii primeam cu masura si nu stiam cum sa-i economisesc ca sa-mi iau si beletristica dar si vreo bluza sau pereche de pantaloni. Prin comparatie, fiul meu are atatea jucarii...; dulciuri se gasesc acum pe toate drumurile. Nu mai vorbesc ca standardul lui e sa se joace cu un i-phone sau i-pad, sa butoneze pe laptop, sa se uite la LCD, sa coboare din nu stiu ce masina; scaun de masa, de masina, hainute de firma, etc. Cand am gandesc, ma apuca ameteala. |
roxana, . eu am fost premianta in toti anii de scoala (pr I sau II) si apoi sefa de promotie. in fiecare am ai mei imi promiteau ca daca iau premiu imi cumpara bicicleta, nici in ziua de azi nu stiu sa ma dau pe bicicleta pentru ca niciodata n-am avut . dar continuam sa invat pentru ca imi placea, nici macar nu cred ca-mi doream tare o bicicleta ... eh, Maria isi doreste o decapotabila rosie (acum doi ani era galbena cu abtibilduri floricele ), si daca se poate sa fie Ferrari ; o casuta neaparat cu piscina; un colt de padure unde sa-si faca propria clinica veterinara (asta e planul ei de viitor cel mai arzator). si sa fiu eu pe-aproape sa-i mai vad de copii cand e ea ocupata, iar tati sa-i gateasca retete gustoase de pui cu sos . deci, nu te mai gandi la asta, lumea in care traim se schimba atat de repede incat ne face sa ne simtim uneori depasiti si demodati
v-am pupat. noapte buna, delfinariu . Isa doarme . deocamdata...
Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
tina_80 spune:
citat din mesajul lui Roxana_Theo Mai da cineva calciu in perioada de iarna copilului? Eu am 5 ml pe zi, timp de 10 zile; din doua in doua luni pana in aprilie. Si eram curioasa sa vad daca mai urmeaza si alti delfinasi aceeasi schema. |
Ii dau Osteocare 3 luni de zile, pe 15 ale lunii incep o sticluta de 200 ml si ii dau 5 ml / 2 ori/ zi
crispro spune:
Neata! S-a culcat copilul la 11 aseara, si acum la 7 s-a trezit!!! Of, ca fac cu nervii. Plus scancelile de peste noapte. Acum ma tot chinui sa il mai adorm, ca is f putine orele lui de somn, iar nervii mei is intinsi peste maxim :(
Sa-l ajutam pe Alex
matusa77 spune:
Neata!
citat din mesajul lui Roxana_Theo Pe mine ma tot macina in ultima vreme gandul ca va fi destul de greu sa-l motivez sa faca ceva in viata, sa invete cata vreme are tot ce-si doreste. Roxana, mamica fericita a pisicutzei Theodor 24.06.2010 |
Facem club, ca si eu ma tem de acelasi lucru.Asta dupa un exemplu asemanator cu cel al cunostintelor tale.
Uneori putina psihologie pe care o stiu mi se pare ca nu da roade tocmai la copilul meu.
histamina spune:
am dormit de la 2 la 5 dim,fara intrerupere!
asa odihna nu am mai vazut de nu stiu cand.apoi am dormit d ela 5.30 la 7.30.deci sunt ODIHNITA!
cred ca ii iese o maseluta. am vazut un colt,daca nu oi fi mioapa, cand urla de dim.
azi am intalnire la Intercontinental,bursierii ministerului afacerilor externe german cu cei de la ambasada germana .adica a trebuit sa ma ferchezuiesc,eu care stiu doar stanca, rucsacul si bocancul.
e infiorator.si tot nepensata am plecat.
cata rabdare trebuie sa ai!iar strumf voia numai la mine in brate.iar eu cu tocurile prin casa aveam impresia ca m-am urcat in pom si cineva mi-a luat scara!
ooana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rodyka
roxana, . eu am fost premianta in toti anii de scoala (pr I sau II) si apoi sefa de promotie. in fiecare am ai mei imi promiteau ca daca iau premiu imi cumpara bicicleta, nici in ziua de azi nu stiu sa ma dau pe bicicleta pentru ca niciodata n-am avut . dar continuam sa invat pentru ca imi placea, nici macar nu cred ca-mi doream tare o bicicleta ... eh, Maria isi doreste o decapotabila rosie (acum doi ani era galbena cu abtibilduri floricele ), si daca se poate sa fie Ferrari ; o casuta neaparat cu piscina; un colt de padure unde sa-si faca propria clinica veterinara (asta e planul ei de viitor cel mai arzator). si sa fiu eu pe-aproape sa-i mai vad de copii cand e ea ocupata, iar tati sa-i gateasca retete gustoase de pui cu sos . deci, nu te mai gandi la asta, lumea in care traim se schimba atat de repede incat ne face sa ne simtim uneori depasiti si demodati Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010) Maria, printesita mamei (26 iunie 2001) |
da, mereu ma gandesc si eu cat de sus s-a ridicat stacheta pentru noi parintii si nu in ultimul rand...cum au crescut pretentiile copiiilor!!
sper ca Doamne Doamne sa imi dea putere sa muncesc sa am cum sa il ajut, eu una nu am avut ajutor si tot ce am am facut singura, a fost greu - pentru mine asta e motiv de multumire/mandrie ca tot ce am, e facut de mine dar nu stiu daca generatia asta de copii vor aprecia aceleasi valori...asta e diferenta dintre generatii
nu vreau sa ii cumpar masina - in facultate se merge cu metrou/autobuz
nu vreau sa ii cumpar apartament cand o sa mearga la facultate
- cele mai frumoase amintiri sunt din camin
dar DA am sa il ajut cu tot ce pot inclusiv bani atunci cand isi va lua singur toate astea in rate, sa si le doreasca, sa munceasca si sa aiba un credit pentru care sa isi asume responsabilitatea - pe mine asta m-a maturizat foarte mult - apoi o sa ii platesc eu ratele daca om fi noi sanatosi si o sa avem de unde
1an + 08.07.2010
" Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe.
Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
histamina spune:
oana,perfect de acord cu tine.
si eu si gemanuta mea,ea mult mai mult ca mine, am obtinut totul singure.
de la 16 ani ma intretin singura,mi-am castigat singura banii si am continuat sa fiu si sefa d epromotie la liceu si in primii 5 la facultatile de stat pe care le-am facut,dar,repet, doar cu ajutorul lui Dumnezeu.
nici eu nu ii voi lua casa si nici masina.
vreau sa pretuiasca ceea ce va avea,sa aiba incredere in el.sigur ,ii las ceea ce avem deja si il voi ajuta cu bani pt tot ceea ce are nevoie.
stiu o familie al caror copil va mosteni 5 case,iar alt copil va mosteni o vila, un apartament si o casa in centru.
ce motivatie vor mai avea in viata?
la ultimul parintii se streseaza sa ii cumpere si lui ceva,ca sunt in putere.mi se pare aberant.
bumblebee spune:
Neata!
Rody, mi se rupe si mie sufletul imaginandu-mi-o pe Isa plangand cu foc.
Crisu, mai e putin si aveti programarea la Cluj. Poate cand se apropie momentul, ca prin minune, Vladut va dormi neintors.
Roxana, eu nu le-am avut pe toate, clar, de fapt pe langa anumite lipsuri materiale (neimportante, dar mai erau..) mi-au lipsit parintii, care s-au dus sa-mi asigure toate nevoile si eu personal incepusem sa o iau pe aratura.. incepusem cu absente (imi placea f mult acasa) dar fara sa ma traga nimeni de maneca, m-am scuturat si mi-am revizuit atitudinea. Ai mei nu stiau prin ce ape ma scald, ca reuseam sa-i fentez frumos si pana au ajuns ei la scoala eu deja ma indreptasem.
Ce vreau eu sa spun eu e ca cel mai important pt copil e mediul in care traieste, exemplul pe care il primeste de la parinti, nu cred ca pt ca va avea un confort financiar va fi vreun pierde vara.
Eu una imi doresc ca puiul meu sa cunoasca si povestea copiilor necajiti (atunci cand va avea puterea de intelegere) sa ii arat si ce inseamna neajunsurile. Vreau sa isi doreasca sa ajute, vreau sa isi daruiasca cu dragoste jucariile, sa constientizeze ce are nevoie, ce poate oferi.. Astea la varsta potrivita, evident.
Noi nu suntem opulenti, nici nu suntem 'de firma' si nici nu punem pret pe asa ceva, suntem relativ modesti.
Cunosc suficiente cazuri de pierde vara si din familii de amarati.
Cred ca educatia e cea mai importanta. Muult mai incolo va fi anturajul, dar pana atunci, sper eu, ca prin dragoste, atentie sa invete sa faca alegeri cat mai potrivite.
Stiu ca nu e musai sa fie asa, dar intr-acolo vrem sa ne indreptam.
Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad
Victo spune:
neata
cum am iesit si eu cu nasu pe afara, prin sotietate, cu copiii (pana acum eram la regim de austeritate, sotul iesea cu ei, eu acasa, cu cartile..)..m-am intalnit intr-o sg seara si cu Ilinca..si cu nasa-mea..am fost si la socri. asta in cdtiile in care am ajuns acasa la 5 de la serviciu.
pt cele care mai aveti examene..uff..e tare greu..eu inca nici nu ma pot bucura ca am scapat, ca s-a terminat..nici nu va pot explica.
si eu sunt f mandra de mine, ca am luat note f mari, avand in vedere cat am putut invata eu si cat au invatat colegii mei.
iar cu localitatea..va fi mana destinului..unde voi avea loc, inseamna ca iimi va fi cel mai bine.aici sg lucru care ma incomodeaza e distanta., la care se adauga atat frica mea de a conduce cat si frica de a fi pe soselele din Ro. de asta imi e frica, sa nu avem accident, sa nu patesc ceva.
in rest, cd ajung acasa nu am niciun stres, ca sunt in urma cu lucrarile..ca m-a enervat nu stiu care pe la serviciu. La cluj probabil voi fi mereu in urma, ca asa sunt toti, nu de alta, ca nu ai timp fizic. si pt ca eu nu concep sa stau pana la 9 la serviciu,ca sa fiu la zi.
mi-e dor de tzotzonica mea micuta..ufff..
va pupez, ma pun sa lucrez ceva, sa mai uit.
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)