Manipulari mediatice

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

V-am spus ca nu asta era manipularea, dar ca sa va fac placerea, dupa opinia mea derapajele de la democratie au fost:
1. Cand Presedinta Camerei Deputatilor Roberta Anastase a falsificat numaratoare voturilor abuzand de imunitatea, pe care o au parlamentarii pentru actele si faptele in activitatea de parlamentar.
2. Cad parlamentarii au votat cum le-a indicat degetul liderului grupului parlamentar, recunoscut chiar de repspectivul
3. Cand parlamentarii coalitiei la putere au stat in banci sa existe cvorum, dar nu au participat la vot.
Ultimele doua incalca art

Citat:
ARTICOLUL 69 - din Constitutia Romaniei –
(1) În exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt în serviciul poporului.
(2) Orice mandat imperativ este nul.


Mandatul imperativ inseamna ca parlamentarului i se impune sa voteze intr-un anumit mod sau sa nu voteze.
In Europa in majoritatea tarilor mandatul imperativ este neconstitutional.
Cu exceptia Ucrainei nici un stat nu are mandate imperative la nivel de parlament.


Si tot la www.youtube.com/watch?v=KTT6woEnbG0" target="_blank">manipulare de care spuneati ca nu credeti


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Cam slabute derapaje.

Deceneus ce reprezinta linkul in opinia ta? O dovada de manipulare (o minciuna, o facatura) sau adevarul?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Pentru noi sunt slabute, dar pentru occidentali sunt de neimaginat.

Cu siguranta ca este manipulare, dar si adevar. Orice manipulare contine adevar.
Daca urmaresti cu cata nonsalanta se urcau in duba protestatarii din link-ul de mai sus, si daca accesezi alte link-uri cu jandarmi care ii brutalizeaza pe protestatari si ii iau pe sus cate 4, o sa fi surprinsa de diferenta de tratament.
Cu unii s-au purtat cu manusi si cu altii cu brutalitate.

Si daca pe mine nu ma credeti cand spun ca media manipuleaza, poate credeti pe cei care lucreaza in media. www.romanialibera.ro/opinii/editorial/presa-romana-plina-de-minciuna-251120.html" target="_blank">"Presa româna/ plina de minciuna".
Si manipularea nu se rezuma la mass-media.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

no ca a inventat PDL votul la 7 maini, zau Deceneus aveam pretentii mai multe, da-i tu un search pe youtube sa vezi ca asta e boala generalizata.
Asta cu mandatul imperativ este iar o gluma buna, cum probezi ca a fost un vot imperativ? s-a plans vreun parlamentar ca a fost obligat sa voteze intr-un anumit fel? dar nu in media cea manipulatoare ci plangere frumos inregistrata cu nr de dosar la politie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Nu trebuie sa se planga nimeni. Cand puterea nu voteaza in proprtie de 100% si cabinetul rezista pentru ca n-a fost o majoritate care sa-l respinga, dar nici nu a avut o majoritate care sa-l sustina, asta este evident o pozitie de forta.
Referitor la demersul PSD si criticile PDL, ipocrizia lor este bine reflectata in articolul

Citat:
www.dw-world.de/dw/article/0,,15685193,00.html" target="_blank">Rolurile s-au schimbat! - Horatiu Peppine DW Romania
Deceptionant este ca liderii PDL au adoptat integral si fara nici o distanta critica vechea retorica a FSN-ului asediat. E usor de înteles ca ”denunturile” acestea externe nu fac bine României, dupa cum nu faceau bine României nici ”denunturile” din trecut ale Monicai Macovei, care avertiza mereu forurile externe asupra coruptiei din tara si asupra defectiunilor din sistemul judiciar.
..
Noutatea oarecum surprinzatoare este ca rolurile s-au inversat. Monica Macovei care a fost acuzata insistent de PSD pe toate tonurile si cu toate ocaziile ca nu ar fi facut decât sa înaspreasca supragherea României cu efecte colaterale dramatice (vezi comentariile recente ale Guvernului pe tema relatiei din MCV si Schengen), a devenit astazi principala acuzatoare.

Faptul ca, mutatis mutandis, istoria se repeta si oamenii nu fac decât sa-si schimbe rolurile între ei este un spectacol descurajant. România da impresia ca se învârte într-un cerc închis în care evolutia este imposibila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

in acceptiunea ta. care e incalcarea legii in situatia expusa de tine? ok principial si idealistic ai dreptate dar practic ce lege si democratie s-a incalcat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Deceneus, oare Rovana Plumb si Ponta si-au parat si colegii la UE, cand fu vorba de derapajele democratice:

-exemplul liberal cunoscut si sub numele de nepoata Noricai Nicolai

http://www.jurnalul.ro/politica/substituire-si-matusa-norica-si-nepoata-voteaza-in-senat-22660.htm

- cei 5 parlamentari USL sactionati recent pentru votul multiplu: Ciprian Luca, Ioan Stan, Gheorghe Ana, Ion Dumitru, Vasile Berci (alaturi si de 3 parlamentari PDL, ca boala e generalizata)
http://www.stiri.com.ro/stire-19047/votul-multiplu-pedepsit.html

Daca prezinti numai jumatati de adevar, tot manipulare se cheama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Vad ca PDL-ul prin intermediul lui Emil Boc a lansat un atac manipulator la demersul USL la Bruxelles, cum ca USL-ul a cerut analizarea si sanctionarea Romaniei pentru derapaje de la democratie.

De ce este manipulare?
Pentru ca PE nu adopta sanctiuni si apoi analizeaza sesizarile. Procesul este invers.
Analizeaza, daca se confirma abateri avertizeaza, si daca nu se corecteaza anomaliile semnalate se recurge la sanctiuni.

Primele sanctiuni sunt retragerea dreptului de vot parlamentarilor Romani la Bruxelles si abia in ultima instanta sanctiuni financiare.

Daca puterea se plange ca ne sanctioneaza Europa, inseamna ca recunoaste existenta abuzurilor si ca nu vor sa le corecteze, pentu ca doar atunci se aplica sanctiunile.
USL-ul a declasat un demers, dar mingea este in curtea PDL-ului si depinde de ei daca Romania va suporta sanctiuni sau nu.


Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )


Manipularea:

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a declarat, sambata, ca saptamana viitoare va fi organizata o dezbatere In Parlamentul European privind derapajele democratice din Romania, care se va finaliza cu o rezolutie.

"Impreuna cu Victor Ponta si Crin Antonescu, vom continua In cursul urmatoarei saptamani sa prezentam In cadrul PE, prin organizarea unei dezbateri publice, asemanarea dintre profilul Traian Basescu si profilul Viktor Orban din Ungaria, despre derapajele democratice din Romania, urmand ca In cadrul PE sa avem o dezbatere care va fi finalizata cu o rezolutie In ceea ce priveste Romania. Nu ne vom opri doar la palierul PE, vom merge mai departe catre Executiv si catre Consiliu, pentru ca privirile sa se Indrepte catre Romania", a afirmat Rovana Plumb, dupa Intrunirea Comitetului Executiv National al Femeilor Social-Democrate.

Ea a avertizat ca in cazul in care derapajele democratice vor continua in Romania, in cadrul dezbaterilor se poate invoca articolul 7 al Tratatului UE, care prevede sanctiuni institutionale, Insa a precizat ca nu se doreste acest lucru.
"Daca derapajele democratice vor continua, este clar ca in cadrul dezbaterilor din PE se poate invoca articolul 7 din tratat, care Inseamna sanctiuni institutionale la adresa Romaniei. Nu dorim acest lucru, dar solicitam in mod expres ca acest Guvern si Traian Basescu sa plece", a spus Rovana Plumb.

Potrivit europarlamentarului PSD, articolul 7 prevede declansarea oricarei proceduri de infringement, pe oricare domeniu, blocarea fondurilor europene si dreptului de vot, dreptului de exprimare In Consiliu a pozitiei unui stat membru.

sursa:

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/100881.html

Cred ca putem judeca fiecare cat e manipulare si cat nu.

Mie doar si ideea de a lega Romania de Ungaria acum mi se pare monstruoasa. Ungaria are niste probleme financiare enorme strans legate de derapajele democratice.

In schimb singurul lucru bun din Romania este relativa stabilitate (in saracie, e adevarat) financiara care poate deveni o resursa importanta in viitorul apropiat.
Sa ne dam foc la valiza acum este antinational si duce la aruncarea in derizoriu a scaderilor salariale si a cresterii taxelor suportate de oameni pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Deceneus: m-ai dezamagit.
Stiu ca nu inseamna nimic asta pentru tine, dar pentru mine inseamna. Pentru ca am (avem cu totii) nevoie de pareri corecte de la oameni care pricep anumite fenomene si le explica celor nedumeriti.
Problema ta (m-a dus si pe mine in eroare chestia asta) este ca alternezi un bagaj bogat de cunostiinte, expuse profesionist, cu un limbaj de lemn si invartituri in jurul cozii care ar trebui sa-ti mascheze lipsa unui raspuns concret.
Adica totul e bine daca vorbesti singur, ca daca te intreaba cineva la concret, o cam scalzi.
Derapajele de la democratie enumerate de tine sunt jalnice, sau sa le zic slabute, cum au zis fetele; e clar incotro bati, daca pomenesti lucruri de care intreaga clasa politica uzeaza acum sau a uzat cand a putut. Mi se pare aberant sa te duci cu jalba in bat si sa spui ca ala fura mai mult ca tine (dar nu ma mira, Ponta a mai comis-o de algerile trecute). Numaratoarea falsa a Robertei nu exista, stiu despre ce vorbesti, dar juridic nu exista, ca daca ar fi existat, se luau masuri. Restul e folclor si nu ma intereseaza.

Continui sa fiu curios care-s incalcarile democratice la care se refera opozitia, precum si incalcarile constitutiei care l-ar demite pe presedinte.
Mi-ar fi de folos un raspuns gen Marius, adica juridic, cand se enerveaza lumea pe el ca e prea strict si nu o lasa si el mai moale, mai balcanic...

Si as mai vrea sa stiu ce inseamna greva parlamentara, ce s-ar intampla daca opozitia ar intra in greva parlamentara si ce s-ar intampla daca toti parlamentarii opozitiei si-ar da demisia, asa cum scheauna Ochi de peste fiert, ca de dat nu si-a dat-o nimeni (parca Mircea Diaconu a facut un pas).

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

rufus, uite aici un inceput de explicatie:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11308731-analiza-mutarea-luptei-politice-interne-parlamentul-european-care-miza-poate-face-opozitia.htm

Din cate inteleg, nu e vorba de o "dezbatere" in plen, nici nu exista asa ceva pe ordinea de zi in PE pt sesiunea care incepe pe 1 feb, se pare ca e doar o conferinta convocata pe 31 ianuarie de catre socialistii si de liberalii romani la care va participa mass-media si eurodeputatii interesati de "situatia" din romania.
E cale foarte lunga pentru a se ajunge la o 'dezbatere' in PE darmite la sanctiuni contra unei tari.

Citat:
citat din mesajul lui Lali
Potrivit europarlamentarului PSD, articolul 7 prevede declansarea oricarei proceduri de infringement, pe oricare domeniu, blocarea fondurilor europene si dreptului de vot, dreptului de exprimare In Consiliu a pozitiei unui stat membru. [/i]

sursa:

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/100881.html

haha, astia se numesc "jurnalisti'? pai cum adica "potrivit europarlamentarului PSD, articolul 7 prevede..", ei nu au fost in stare sa consulte tratatul UE (disponibil online) ca sa vada ce zice articolul 7 si care sunt procedurile? Nu mai zic ca un ziarist ar trebui sa stie si ceva istoric cu privire la articolele din tratatul UE.
Io nu sunt expert in drept si nici jurnalist doar am urmarit de vreo catva timp ce zice presa straina despre cazul ungariei si s-a vorbit destul de mult despre acest faimos articol 7 .
Din cate am priceput eu vizeaza derivele de extrema dreapta si a fost introdus dupa ce austriecii l-au votat pe Heider in 2000. Dar n-a putut fi aplicat nici macar austriei la vremea aia si deocamdata nu e deocamdata aplicat nici ungariei.
Procedura pentru aplicarea art 7 poate fi declansata la propunerea a unei treimi din tarile membre (adica 9 tari cel putin) sau de PE (dubla majoritate, 2/3 din membri) sau comisia europeana (majoritatea membrilor). Si nicidecum pentru ca isi agita Ponta ravenele pe la Strasbourg sau pentru ca asa i-a mai trecut lui Voiculescu prin antene.

PS uite ce trebuia sa ne spuna ziaristii (daca specia asta ar exista si la noi):
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2010:083:0013:0046:RO:PDF
Articolul 7
(ex-articolul 7 TUE)
(1) La propunerea motivata a unei treimi din statele membre, a Parlamentului European sau a Comisiei Europene si cu aprobarea Parlamentului European, Consiliul, hotarând cu o majoritate de patru cincimi din membrii sai, poate sa constate existenta unui risc clar de încalcare grava a valorilor prevazute la articolul 2, de catre un stat membru. Înainte de a proceda la aceasta constatare, Consiliul audiaza statul membru în cauza si îi poate adresa recomandari, hotarând dupa aceeasi procedura.


si articolul 2 zice ca
Articolul 2
Uniunea se întemeiaza pe valorile respectarii demnitatii umane, libertatii, democratiei, egalitatii, statului de drept, precum si pe respectarea drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor care apartin minoritatilor. Aceste valori sunt comune statelor membre într-o societate caracterizata prin pluralism, nediscriminare, toleranta, justitie, solidaritate si egalitate între femei si barbati.

Mergi la inceput