Manipulari mediatice

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mi se pare interesanta concluzia articolului; m-am cam lamurit cu asta.

"De fapt, concluzia e simpla: mizand pe hatisul procedural din institutiile europene, in acest caz din Parlamentul European, si pe ignoranta si/sau dezinteresul multora dintre noi, clasa politica de la Bucuresti incearca sa ne arunce in confuzie si sa isi pigmenteze toate actiunile cu "respectabilitate europeana".

De ambele parti, Putere si Opozitie, se intoxica si dezinformeaza. Numai ca, la nivel european, exista niste reguli simple si ele se respecta. Atata tot."

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz
Citat:
citat din mesajul lui Lali
Potrivit europarlamentarului PSD, articolul 7 prevede declansarea oricarei proceduri de infringement, pe oricare domeniu, blocarea fondurilor europene si dreptului de vot, dreptului de exprimare In Consiliu a pozitiei unui stat membru. [/i]

sursa:

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/100881.html

haha, astia se numesc "jurnalisti'? pai cum adica "potrivit europarlamentarului PSD, articolul 7 prevede..", ei nu au fost in stare sa consulte tratatul UE (disponibil online) ca sa vada ce zice articolul 7 si care sunt procedurile? Nu mai zic ca un ziarist ar trebui sa stie si ceva istoric cu privire la articolele din tratatul UE.
Io nu sunt expert in drept si nici jurnalist doar am urmarit de vreo catva timp ce zice presa straina despre cazul ungariei si s-a vorbit destul de mult despre acest faimos articol 7 .
Din cate am priceput eu vizeaza derivele de extrema dreapta si a fost introdus dupa ce austriecii l-au votat pe Heider in 2000. Dar n-a putut fi aplicat nici macar austriei la vremea aia si deocamdata nu e deocamdata aplicat nici ungariei.
Procedura pentru aplicarea art 7 poate fi declansata la propunerea a unei treimi din tarile membre (adica 9 tari cel putin) sau de PE (dubla majoritate, 2/3 din membri) sau comisia europeana (majoritatea membrilor). Si nicidecum pentru ca isi agita Ponta ravenele pe la Strasbourg sau pentru ca asa i-a mai trecut lui Voiculescu prin antene.

PS uite ce trebuia sa ne spuna ziaristii (daca specia asta ar exista si la noi):
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2010:083:0013:0046:RO:PDF
Articolul 7
(ex-articolul 7 TUE)
(1) La propunerea motivata a unei treimi din statele membre, a Parlamentului European sau a Comisiei Europene si cu aprobarea Parlamentului European, Consiliul, hotarând cu o majoritate de patru cincimi din membrii sai, poate sa constate existenta unui risc clar de încalcare grava a valorilor prevazute la articolul 2, de catre un stat membru. Înainte de a proceda la aceasta constatare, Consiliul audiaza statul membru în cauza si îi poate adresa recomandari, hotarând dupa aceeasi procedura.


si articolul 2 zice ca
Articolul 2
Uniunea se întemeiaza pe valorile respectarii demnitatii umane, libertatii, democratiei, egalitatii, statului de drept, precum si pe respectarea drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor care apartin minoritatilor. Aceste valori sunt comune statelor membre într-o societate caracterizata prin pluralism, nediscriminare, toleranta, justitie, solidaritate si egalitate între femei si barbati.




Jurnalistii ca jurnalistii, ca n-au facut decat sa repete explicatiile la articolul & date de Europarlamentarul roman Rovana Plumb. Dar de dansa ce zici ? Pe langa fisa postului s-ar presupune ca stie despre ce vorbeste, daca tot si-a ales sa aduca asta in dezbatere.

"Ea a avertizat ca in cazul in care derapajele democratice vor continua in Romania, in cadrul dezbaterilor se poate invoca articolul 7 al Tratatului UE, care prevede sanctiuni institutionale, Insa a precizat ca nu se doreste acest lucru."


Mie mi-e clar ca procedura este lunga (si aproape imposibila) insa odata ce a fost adusa in discutie si fluturata ca o amenintare de USL mi se pare absolut justificata si reactia europarlamentarilor PDL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

daca pana azi credeam ca e o fumigena de ambele parti, tocmai am citit ca un articol care zice ca UE si FMI ameninta cu blocarea unui ajutor de 15 miliarde pt Ungaria daca acestia nu-si pun ordine in legi.
Pana la urma poate ca reactia celor da la putere nu e chiar nejustificata daca tinem cont de situatia din europa de azi care e atenta la fiecare cent... macar pana la clarifcarea acuzatiilor.
www.rfi.fr/europe/20120124-commission-europeenne-menace-refuser-une-aide-financiere-hongrie" target="_blank">barosso ameninta cu suspendarea unui ajutor financiar de 15 miliarde de euro pt ungaria

PS Impotriva ungariei nu a fost aplicat articolul 7 dar au fost lansate 3 proceduri de "infractiune la dreptul comunitar" din cauza unor legi adoptate in parlament si care contravin legilor UE (nerespectarea independentei bancii centrale, controlul justitiei si protectia datelor).
Nu stiu daca la noi exista astfel de legi care contravin legislatiei UE, nu s-a pomenit nimic niciodata despre asta prin presa de pe aici in timp ce despre derapajele din ungaria curg articolele de f multa vreme.

Ajutorul financiar e vital pt Ungaria, ei sunt pragul falimentului, stau mult mai prost decat ro pentru ca in prima faza au refuzat ajutorul FMI -asa cum parca doreau unii sa faca si romania- si dupa o vreme s-au dus cu caciula in mana dupa bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Doruletz, chiar daca a fost o fumigena este o fumigena foarte proasta si defavorabila Romaniei. Poate avea urmari pe care pana si viitoarea guvernare USL va incerca sa le depaseasca.

In contextul actual economic orice motiv, cat de mic, care pune in discutie trimiterea unor fonduri catre tari din afara zonei EURO va fi ascultat cel putin cu o ureche de catre Bruxelles. Iar orice avantaj odata pierdut va fi recapatat foarte greu.

Poate acum intelegi de ce pana si alaturarea numelui Romaniei de cel al Ungariei in acest moment este o idee cum nu se poate mai proasta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

lali, suntem de acord, io am inteles pericolul de cand am auzit numele ungariei mentionat de catre politicieni romani, am spus ca urmarisem stirile despre ceea ce se intampla la unguri (nici nu era greu, au fost o multime de vreo catva timp). Ai dreptate, acum cativa ani agitarea ravenelor pe la strasbourg ar fi fost doar o furtuna intr-o caldare cu apa (ca sa ma exprim elegant :)) insa in conditiile de criza de azi devine un gest iresponsabil. Chiar daca acuzatiile sunt gratuite.
Dar cine sa-l sanctioneze si sa explice oamenilor, unde e presa capabila sa informeze si atat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Rufus eu sunt interesat de consolidarea democratiei si sustin orice presiune din partea UE asupra puterii. Am salutat actiunile M Macovei cand a reclamat aduzurile PSD-ului, aprob si sesizarile PSD-ului la adresa PDL-ului.
Sigur PSD-ul poate reclama ce vrea, asta nu insemana ca UE o sa gaseasca justificate sesizarile PSD-ului. Tocmai asta am si spus ca este deplasata reactia PDL-ului, care avanseaza ideea ca demersul PSD se lasa cu sanctiuni. Si unii si ceilalti utilizeaza sesizarea pentru capital electoral.

UE face propria analiza si se lasa cu sanctiuni daca puterea se tine batoasa. La cate fonduri nu au fost in stare sa absoarba, sunt in stare ca din orgoliu sa accepte si sanctiuni, dar asta ar atrage si sanctiuni electorale si de electorat le este mai teama decat de cateva milioane pe care oricum nu sunt capabili sa le absoarba.

Toate puterile au tendinta sa devina autoritare sa sfideze si sa ignore opozitia.
Jalnic este sa sustii abateri de la democratie cu argumentul ca si altii au facut la fel.
Este ca si cum ai sustine un campionat pentru incalcarea normelor democratice si pentru a duce coruptia "pe noi culmi de progres" (daca tot m-ai acuzat ca utlizez un limb de lemn, sa nu te dezamagesc a doua oara ).
Daca unii au facut abuzuri nu-i o scuza sa faca si ceilalati, care au ajuns la putere cu promisiunea ca lupta pentru democratie si impotriva coruptie. Daca unii au furat la vot nu-i o scuza sa fura si ceilalti.

@Lali raspunsul de mai sus este valabil si pentru tine.

Citat:
citat Rufus
Derapajele de la democratie enumerate de tine sunt jalnice, sau sa le zic slabute, cum au zis fetele; e clar incotro bati, daca pomenesti lucruri de care intreaga clasa politica uzeaza acum sau a uzat cand a putut. Mi se pare aberant sa te duci cu jalba in bat si sa spui ca ala fura mai mult ca tine (dar nu ma mira, Ponta a mai comis-o de algerile trecute). Numaratoarea falsa a Robertei nu exista, stiu despre ce vorbesti, dar juridic nu exista, ca daca ar fi existat, se luau masuri. Restul e folclor si nu ma intereseaza.

Continui sa fiu curios care-s incalcarile democratice la care se refera opozitia, precum si incalcarile constitutiei care l-ar demite pe presedinte.
Mi-ar fi de folos un raspuns gen Marius, adica juridic, cand se enerveaza lumea pe el ca e prea strict si nu o lasa si el mai moale, mai balcanic...

Juridic falsificarea votului este caz penal, se incadreaza la fals in inscrisuri oficiale, dar avand imunitate parlamenara a beneficiat de ea.
Votul in numele unui coleg se incadreaza la furt de identitate si este caz penal, protejat de aceeasi imunitate parlamentara.
In lumea occidentala asemnenea fapte ar fi dus la sfarsitul carierei politice a personajelor, si ele se incadreaza la derapaje de la democratie si la utilizarea abuziva a functiei si a imunitatii.
Imunitatea este prevazuta pentru a apara pe parlamentari de abuzurile celor de la putere, nu este ca sa o utilizeze in mod abuziv.

Pentru mine mai grav mi se pare accepatarea tacita de toata clasa politica, a imunitatii absolute a presedintelui pentru dosarul FLOTA. Un personaj acuzat de mare coruptie, acceptat in cel mai important post, descalifica toata clasa politica si pe noi ca natiune
Nu putem avea pretentia de la altii sa ne respecte ca popor, daca noi nu ne respectam si acceptam asemena conducatori.
Imunitatea conform spiritului constitutiei se intinde pana la limita activitatii in exercitarea functiei.
Presedintele SUA poate fi cercetat si condamnat, desi cumuleaza si functia de premier, si este seful celei mai mari puteri din lume. Presedintele unei tari cat un stat american, pretinde imunitate absoluta desi lipsa lui nu ar afecta mersul Romaniei. In perioada suspendarii tara a fost guvernatala fel ca atunci cand Presedintele era in functie.
Constitutia prevede clar ca imunitatea presedintelui este similara cu a parlamentarilor, adica nu poate fi arestat si nu poate fi acuzat pentru modul cum isi exercita functia de presedinte.

Daca presedintele violeaza un minor este bun de condamnare penala ca orice criminal de rand.
Daca nu esti de acord cu ultima fraza te rog sa-mi explici.
Daca esti de acord atunci esti de acord ca nu se bucura de imunitate pentru nici o fapta penala savarsita inainte de dobandirea mandatului.

De ce accepta opozitia?
Pentru ca sunt si oamenii lor implicati in devalizarea flotei, a bancilor si altor afaceri. Se santajeaza reciproc. Basescu nu a putut face nimic impotriva coruptiei pentru ca este santajabil si se afla in topul celor mai corupti. Este un fel de "Ali Baba si cei 40 de hoti".
Nici Cei din opozitie nu vor face nimic pentru ca si ei sunt implicati. Solutia nu-i sa-i rotim la putere, solutia este sa-i lustram de la putere pe toti in bloc.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mai, da' ia lamureste-ma si pe mine: in cazul Flota, nu exista o solutie a justitiei, a parchetului? De ce spui ca se invoca imunitate?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Mai, da' ia lamureste-ma si pe mine: in cazul Flota, nu exista o solutie a justitiei, a parchetului? De ce spui ca se invoca imunitate?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Nu exista.
Dosarul a fost retrimis la DNA pentru un viciu de procedura, nu a fost semant de produrorul sef, era semant de un adjunct, si Daniel Morar nu l-a mai trimis la in instanta pe motiv ca presedintele are imnunitate. Asa a decis el si nimeni nu a contestat decizia lui Morar.
Pentru ca dosarul sa-si continue cursul a fost disjuns de al celorlalti acuzati, expertiza a ajuns la concluzia ca nu exista prejudiciu si cred ca i-a achitat. Peste 120 de nave vandute erau in exploatare anul trecut.
Urmeaza sa-l achite si pe Basescu in baza expertizei, sau prin prescrierea termenului.
Judecatorul a fost promovat membru in CSM.

Citat:
www.cotidianul.ro/lista-navelor-romanesti-rebotezate-si-noii-proprietari-148585/" target="_blank">Lista navelor românesti rebotezate si noii proprietari
Revolutia din decembrie 1989, sau cum vreti sa-i spuneti, ne-a prins cu 286 de nave în stare de functionare, toate aflate în dotarea flotei maritime comerciale. Ele se aflau în administrarea fostei întreprinderi de stat Navrom Constanta. Asa cum am mai spus, dar ar fi bine s-o repetam de mai multe ori pe parcursul acestui material, în topul mondial al flotelor comerciale România ocupa atunci locul 9.
Însa o minte luminata s-a gândit ca o asemenea armada era de neconceput si greu de condus, asa ca, la data de 15 mai 1990, întreprinderea de stat a fost sparta în trei companii: Navrom, Romline si Petromin. Dintre acestea, Petromin a primit 89 de nave de cel mai mare tonaj, devenind segmentul strategic al flotei comerciale. Director general al companiei a fost numit Calin Marinescu, zis „Sogunul”. Trebuie spus ca, din cele 286 de nave, cel putin 90 se aflau în diferite stadii de degradare, scoaterea lor din uz fiind mai mult decât recomandata. Ramân, totusi, mai mult de 190 de nave maritime bune si foarte bune care au disparut fara urma.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:

Rufus eu sunt interesat de consolidarea democratiei si sustin orice presiune din partea UE asupra puterii. Am salutat actiunile M Macovei cand a reclamat aduzurile PSD-ului, aprob si sesizarile PSD-ului la adresa PDL-ului.

Ai dreptul sa aprobi dar ramane o atitudine iresponsabila. Sa reclami daca ai dovezi e chiar de dorit dar sa te dai in spectacol fara nici o baza reala (si dupa cum se vede in articolul postat de lali, fara ca macar sa cunosti procedurile si articolele din tratatele europene) nu e numai un gest idiot ci si periculos. Si nu atat din cauza unor ipotetice suspendari de fonduri pana se lamuresc lucrurile (desi si aia ar fi grav) ci mai ales din cauza imaginii dezastruoase pe care o ofera clasa politica din romania, de imaturitate si incompetenta, gata de orice, inclusiv de actiuni contrare intereselor romaniei doar ca sa-si atinga scopuri pur politicianiste. O sa spui ca si ce daca, nu ar fi doar o impresie ci adevarul... dar atunci sa nu ne mai plangem de felul cum ne privesc altii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Articolul de la Hotnews nu poate fi luat ca etalon de obiectivitate.

Citat:
www.mediafax.ro/politic/rovana-plumb-psd-nu-doreste-ca-o-rezolutie-pe-pentru-romania-sa-duca-la-sanctiuni-9165577/" target="_blank">Rovana Plumb: PSD nu doreste ca o Rezolutie PE pentru România sa duca la sanctiuni

Eurodeputatul a afirmat ca parlamentarii socialisti si liberali din Parlamentul European au început deja procedurile pentru ca PE sa ia în discutie situatia politica din România.

Europarlamentarii PSD si PNL au acuzat actuala putere de la Bucuresti de încalcarea normelor democratice, argumentând cu repetatele angajari ale raspunderii Guvernului, amânarea alegerilor locale si comasarea cu cele parlamentare.
..
Plumb a precizat ca PSD nu îsi doreste ca o eventuala Rezolutie a PE în cazul României sa propuna si sanctiuni.

Ea a invocat prevederile articolului 7 din Tratatul constitutional, care precizeaza ca abaterile de la standardele democratice într-un stat membru pot duce nu doar la taieri de fonduri europene sau declansarea procedurilor de infrigement, ci si la suspendarea dreptului de vot în Consiliul European.

Si asa cum am spus si am repeta-o, sesizarea poate ramane fara urmari daca puterea accepta sa urmeze recomandarile PE daca ele exista.
Legiferarea prin asumarea raspunderii, adica printr-o procedura execeptionala transformata in regula, a transformat parlamentul in anexa a executivului.
Democratia autentica se sprijina pe parlament nu pe un individ, fie el si ales prin vot direct.



Mergi la inceput