Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012(39)
Raspunsuri - Pagina 7
biancabia spune:
In aceasta perioada sunt normale contractiile nedureroase, ele pregatesc uterul pentru momentul travaliului
Bianca ALEXIS-ARIAN (5/01/2009) si cu 29+
ursulet33 spune:
altesa - nu, moale cum zici tu n-am mai simtit-o de foarte mult timp... in general fie e toata incordata, fie doar intr-o parte si misca :)
biancabia - multumesc pentru raspuns, stiam ca nu e cazul sa ma panichez, dar nu-mi dadeam seama daca astea sunt contractiile sau ar trebui sa simt altceva.. m-a derutat perioada, ma asteptam sa tina cateva secunde/ 1 minut si apoi sa se relaxeze
dr_anca spune:
Buna seara!
Am lipsit cu motiv , modem defect asa ca la treaba nu am reusit sa tin pasul cu voi iar acasa nu am nici o sansa.
Recuperat cat de cat. Imi pare rau ca sunt atatea fete cu problemute dar imi par bine ca avem primul bulgaras.
Bine ai venit pe lume Sven!!!
Eu inca urc cu spor cele 8 etaje dar se pare ca saptamana asta il vor inaugura liftul nou Bebe foarte miscaret nu stiu ce sa cred despre boxul asta de care am parte.
Tot citeam de insomiile voastre si uite ca am parte si eu de ele din nefericire Ma gandesc numai la prostii noaptea dar legate de cazurile mele de peste zi, de viitorul indepartat, inca nu ma sperie nasterea. Ma pastrez pe ian cand stau acasa.
Am cumparat si eu ieri daca tot erau reduceri bodyuri de 1 luna si 3 luni. Nu ma indur sa iau de 0 luni ca ma astept sa fie mai lung de 50 de cm bebele si daca le mai spal la temp. sa nu se micsoreze prea tare.
Sotul meu e amuzant, am stat mai mult la pipi noaptea din lipsa de somn asa ca am inceput sa citesc ziarul si vine repede peste mine sa ma intrebe daca s-au fisurat membranele Se pare ca e mai stresat ca mine, foarte stresante sarcinile astea daca il intreb pe el
Voi fi mai activa in ian. pana atunci mai rarut.
Sarcini usoare si fara problemute in continuare!!!
Somn usor eu ma retrag in dormitor!
Nasterea unui zambet
Mamica de cuminte 30s+ cu
iulie 2008
annesi spune:
Cristina, da , se pare ca vom mai avea un capricorn in familie , saracul tati, acum va avea de-a face cu 2 incapatanati
Ana, toate prietenele mele imi zic ca se va naste asta micu de ziua mea, si uite asa ne distram cu totii
N-as avea nimic impotriva, ca atunci as fi deja in saptamana 36-37
Dexametazona iau o doza la 12 ore, intramuscular si in total iau 4. maine dimineata deja o iau pe ultima, ca m-am apucat de ele sambata seara. azi m-am simtit foarte ciudat toata ziua, tot cu stari de somnolenta, eu care sunt plina de energie. din intamplare si sotul vecinei care imi face injectiile e tot ginecolog, asa ca l-am intrebat pe el daca starile astea sunt date de dexametazona si a zis ca da, ele dau starea asta Oricum, azi parca n-am fost eu.
imi imaginez de frumos e sa mangai doi bebei in burtica e frumos si palpitant si cu unul singur, dar cu 2 nazdravani
Anne 33+ de Sebastian
http://www.annesdeco.blogspot.com/
annesi spune:
io nu stiu ce sa zic de contractii... nu prea am... sau foarte rar, cand mi se pare ca se intareste burta, de fapt incepe bebe miscarile... i-am zis doctorului ca n-am si a zis ca e super. asa ca deocamdata nu imi fac griji.
Anne 33+ de Sebastian
http://www.annesdeco.blogspot.com/
sara_ spune:
buna burticilor insomniace
mamicilor cu cezariene, v-ati pus in bagaje si burtiera?
eu la prima nastere am purtat de a 2 a zi. Ma simteam mai bine cu ea cand ma ridicam ca imi sustinea burtica si stateau toate cele la locul lor.
cu baietel mare si 35+ cu zburdalnica
AMR 3 SAPT
Happy mamosul
http://www.youtube.com/watch?v=SjiPAbwV6ng
happymumy spune:
Neata burticute!
In sfirsit, am dormit toata noaptea, de la 11 la 7 dimineata, cu doar 2 pauze de pisu, dar cel putin nu am mai umblat noaptea ca o naluca prin casa. Ieri a avut grija al meu sa ma plimbe toata ziua si mai ales sa nu ma lase sa dorm a prinz, si vad ca a avut efect, nu am mai avut insomnii. Deci , daca sunt obosita, dorm bustean, daca dorm la pranz, umblu toata noaptea.
Si eu am inceput de vreo 2-3 zile sa simt intepaturi in vagin.Vad ca mai sunt si alte burticute ingrijorate de coborirea burtii.
Apropos de sutienul de alaptare, eu am avut mare nevoie de el chiar si in spital, asa ca depinde de la caz la caz.Bineinteles ca la inceput m-am dus fara, de unde era sa stiu eu la prima sarcina ca o sa-mi trebuiasca asa ceva, mai ales ca aveam sanii mici si nici nu ma asteptam sa am cine stie ce lapte.Dar am avut de puteam sa hranesc 3 copii, daca nu purtam sutienul, ma trezeam intr-o balta de lapte, trebuia sa schimb si camasa de noapte si lenjerie, asa ca nu mai vreau sa patesc la fel si acum.
Intreba cineva de centura dupa cezariana, eu am inceput sa o port abia dupa ce am ajuns acasa, adevarul e ca nici nu m-am gindit ca as putea sa o port de a 2-a zi.Am vazut un fel de centura pe internet, speciala ptr cezariana, dar nu este ptr strans burtica , ci ptr calmarea durerilor post-operatorii, mi se pare ca are 2 umpluturi, una cu gel si una cu coji de cirese, dar e cam scumpa ptr a o purta doar citeva zile.
Eu de 3 zile spal si calc hainutze intr-o veselie, am asa multe ca nici nu cred ca o sa apuce sa le imbrace pe toate.Pentru bebe, nu mai am de luat decit pampersi, dar asta nu e asa o mare urgenta, si cred ca o sa astept dupa nastere, sa vad ce fel de aspirator nazal sa iau, ca-mi da mari batai de cap alegerea unuia, termometru din acela de frunte si ureche, si eventual ma mai gindesc de un monitor video, ca din cel normal am deja , inca nu l-am verificat sa vad daca mai merge.Iar pentru mine cred ca mai imi trebuie doar tampoane de noapte si chiloti mai inalti, care sa treaca peste cezariana.Ma gindeam la aia de unica folosinta, zicea cineva ca si-a luat, dar daca sunt ca cei de la cosmetica, nu cred ca i-as suporta pe mine prea mult timp.
Sunt tare suparata ca inca nu am masina, de exact o saptamina e in service si astia nu ii dau de cap, ma simt legata de maini si de picioare, sunt nevoita sa stau in casa, nu pot sa plec nicaieri.
Ghiulten, mami de printesa Ayla (15.01.2004) si 30+ cu alta minune de
Hai sa-l ajutam pe Bibi sa se faca mare http://viatacudba.blogspot.com/
jessamine spune:
neatza !
sara : am aflat acum o sapt ca si eu o sa fac cezariana la recomandarea medicului m-am pregatit sufleteste si cu bagaj pt nastere normala mi-am pus in bagtaj si centura si sutienele pt alaptat vreau sa le folosesc imediat ce mi se da voie
pt cezariana mai trebuie ceva in plus la bagaj (medicamente creme etc....)fata de cel pt nasterea normala?
33 + DPN 12 01 2012 Stefan Matei
anangel_lexi spune:
Buna dimineata tuturor.
Ce faceti, pregatiti ghetutele? Fii-mea ma intreaba non-stop cate nopti mai trebuie sa doarma pana la Mos Nicolae si pana la Mos Craciun? (noi asa masuram timpul deocamdata, in nopti de somn)
M-am invrednicit azi sa schimb si eu tickerul, era cu o zi in urma. Asa a fost de la inceputul sarcinii, dar abia acum mi-am infrant lenea si l-am schimbat. Am citit azi la odiseea sarcinii, ca in saptamana a 35-a (pe care eu o incep maine) incepi sa visezi urat. Ei bine, eu visez urat de ceva timp incoace. Am niste vise ciudate rau si ma trezesc cu o stare tare aiurea... Bine ca nu-s decat vise.
Alina, sanatate Sarei!
Vad ca voi vorbiti de bagajul de spital. Eu nici acum nu m-am invrednicit sa-l fac, dar promit solemn ca saptamana asta ma ocup de el. Macar sa-l incep...
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 33+ cu Ioana Teodora
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
anahadasa spune:
Buna dimineata! In sfarsit am dormit si eu bine asta-noapte, adica de la 1.30 pana la 8!! Am luat aseara granulele homeopate recomandate de medicul de familie, am luat si doua pastilute de salcie (am citit ca si asta previne insomniile) si am baut o cana mare de ceai de tei cu miere si se pare ca a functionat! Doamne ajuta ca tare-mi doresc sa revin la programul meu de somn! Ziua stau in pat, dar nu dorm deloc tocmai pt a ma odihni bine noaptea.
Vorbeati de bagajul pt spital, si al meu e gata, mi-am pus in el urmatoarele chestii:
Bagajul mamei:
-camasi de noapte cu nasturi in fata pt alaptat si pijamale (destul de multe, vreo 7, pt ca ma internez mai repede)
-sosete, chilotei, papuci de casa
-prosoape si cosmetice (pasta, periuta de dinti, gel de dus, sapun, deodorant etc)
-oglinda, perie, penseta
-hartie igienica si servetele
-cana, tacamuri, farfurie si bol de plastic
-sare (pt ca toata mancarea din spital e la regim)
-tampoane pt sani
-gel pt curatat mainile
-ceai de chimion pt primele zile dupa cezariana
-o crema pt eventualele rani ale sanilor (garmastan)
-o crema pt masajul soldurilor ca sa nu raman cu dureri dupa multele antibiotice injectabile suportate(de galbenele sau pe baza de miere, eu am ceva de la Hemel)
-tampoane facute din vata si pansament pt lohii
-un halat grosut
Bagajul pt copii:(am pus multe pt ca la gemeni se sta mai mult de obicei)
-15 body-uri cu maneca lunga (aprox 7 pt fiecare, cate unul pt fiecare zi)
-10 caciulite
-10 scutece pt infasat
-un bax pampers
-un pachet servetele umede
-fase sterile pt nasuc, ochi
-crema pt iritatii (bepanthen)
-cateva prosopele mici (ca sa nu pun copilul direct pe lenjeria mea de pat, mai ales cu fata, capsorul)
La astea se adauga cartea de identitate, adeverinta salariat, aparatul foto, reviste, apa plata, bani etc
Eu nasc intr-un spital de stat, insa are rezerve, conditii f bune si personal medical super dragut, chiar daca nu le umfli buzunarele. Dar depinde de spital, nu toate accepta hainute la bebe, de ex, sau poate sunt cerinte in plus.
Ana, mami de doi strengari si 33+ cu
https://picasaweb.google.com/home