Calendar Advent cu Povesti
Raspunsuri - Pagina 4
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramona2006/Ramona2006.jpg)
Ramona2006 spune:
Multumim foarte mult pentru povesti!
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pitzinuca/pitzinuca.jpg)
pitzinuca spune:
o seara frumoasa, ma bucur mult ca va plac povestile
Siretenia sefului
Poveste din Africa
Era odata un sef de trib care imbatranise foarte tare si care vroia sa gaseasca un om inteligent si curajos caruia sa ii incredinteze mai departe conducerea tribului. Dar nu gasi nici unul, cu toate ca toti oamenii din sat raspundeau ”da, da, da”, plecandu-si capul si facand matanii doar pentru ca era seful lor. Iar batranul era deja obosit si nemultumit ca nimeni nu avea curajul sa ii spuna adevarul.
Intr-o zi, ii veni o idee: Lua un ulcior de lut, ii facu o gaura si ii chema pe barbatii din sat, unul cate unul. Fiecaruia ii cerea: “Du-te si umple acest ulcior cu apa.” Oamenii vedeau ca ulciorul avea o gaura mare, dar fiecare zicea ”da, da, da” , plecandu-si capul si facand matanii. Si fiecare fugea la rau, scufunda ulciorul in apa, apoi veneau cu el repede, dar gol, evident.
Pe malul raului, era un copil care se juca cu pietricele. Cand vazu una ca asta, striga spre batranul sef: “Astia ori sunt niste idioti, ori te iau de prost. Da-mi mie ulciorul acela.” Copilul lua o pietricica, a pus-o pe fundul ulciorului pentru a umple gaura. A scufundat ulciorul in rau si i-l duse plin sefului de trib.
Seful se cutremura de ras si zise: “Vino langa mine, omuletule. Esti curajos si inteligent. De azi inainte, tu vei fi seful!”
*********************sfarsit********************************
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Pitzinuca, multumim.
Am citit ca avem si noi voie sa punem povesti, asa ca imi permit sa pun si eu una; e o poveste de pe un dvd de-al Victoriei.
Leul si Soarecele.
Intr-o zi in savana, soarecele se juca in soare cand apare dintr-o data, langa el un leu mare! Soarecele era tare speriat, credea ca leul o sa-l manance. Astfel ca il ruga pe leu:
-Leule, nu ma manca, te rog si intr-o zi o sa-ti fiu de ajutor!
Leul rase auzind aceste cuvinte si zise:
-Tu, asa mic si neajutorat crezi ca m-ai putea ajuta pe mine? Eu sunt puternic si mare, nu am nevoie de ajutorul tau!
Cu toate acestea, leul se hotara sa nu-l manance pe soricel.
Intr-o zi, cand leul isi facea siesta, aparura doi vanatori, care aruncara o plasa peste leu. Apoi plecara sa aduca masina, sa-l duca pe leul cel puternic la zoo. Leul se zbatu, incerca din toate puterile sa iasa din plasa vanatorilor, dar nu putu. Tocmai atunci, aparu soricelul care roase plasa si il elibera pe leu. De atunci, leul si soarecele sunt cei mai buni prieteni.
************Sfarsit*********************
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
pitzinuca spune:
Nadia super, inseamna ca in seara asta copiii au fost cuminti si vor avea bonus 1 poveste
Cei doi prieteni si ursul
Poveste din Spania
Doi tineri prieteni se plimbau in padure cand, deodata, auzira un pas de animal. Mersul se auzea puternic: bum, bum! “Un urs!” isi spusera ei, panicati. Unul din ei, care era subtire si mobil, sari imediat intr-un copac. Celalalt baiat vru si el sa sara, dar aluneca si cazu. Il ruga pe prietenul sau: “Te rog, ajuta-ma!” Dar prietenul sau nu se misca. Ursul sosi. “Oh, Doamne, ce sa fac?” se intreba baiatul. Apoi deodata isi aminti ca ursii nu mananca fiinte moarte, asa ca se culca la pamant. Ramase intins acolo, fara sa se miste, fara sa respire. Ursul se apropie, si incepu sa ii adulmece picioarele, pieptul, spatele, gatul, urechile... Baiatul isi tinea respiratia. Simtea botul ursului prin parul sau. Deodata animalul se ridica, se misca... si pleca mai departe cu pasul sau zgomotos.
Cand fu destul de departe, celalalt tanar sari din copac si intreba: “Ce ti-a spus ursul la ureche?” Cel care tremura inca de frica spuse: “Mi-a dat un sfat!” “Ah! se mira celalalt, ce sfat ti-a dat?” “Tocmai vroiam sa iti spun... M-a sfatuit sa nu mai plec in excursii cu prieteni care ma parasesc cand sunt in pericol. Pentru ca prietenii, mi-a precizat el, raman alaturi de tine si in clipele grele! Ce crezi despre asta?” Si fara sa mai astepte raspunsul, baiatul pleca in cautarea unui prieten adevarat!
pitzinuca spune:
povestea de seara.... noapte buna
Palariile de paie
Poveste din Japonia
Erau odata un batranel si o batranica. In fiecare zi, batranica facea palarii de paie. In fiecare zi, barbatul ei se ducea la targ sa le vanda la targ. Castigau atat cat sa cumpere un pumn de orez, legume si putin peste pentru cina.
Intr-o dimineata, iarna sosi cu zapada. In acea zi, batranica facuse sase palarii pentru ca batranelul sa le vanda cat mai repede. Dar cine mai avea nevoie de palarie de paie iarna? Nimeni!
Asa ca, la sfarsitul zilei, batranelul relua drumul spre casa cu cele sase palarii in mana.
Dar pe drum, vazu un grup de vrabiute pe o creanga. Bietele de ele, erau atat de zgribulite de frig, sub zapada. Batranelul urca in copac, si aseza cele sase palarii intre crengi, astfel ca facu un acoperis pentru a le apara. Apoi se intoarse cu mainile goale acasa. Povesti totul femeii si cei doi batranei se culcara in acea seara fara sa manance nimic.
Insa a doua zi, auzira: “Unde este casa batranului? Cel care a asezat palariile pentru noi, vrabiile?” Cei doi soti deschisera poarta, strigand: “Aici, prieteni!” Si ce vazura venind dinspre cer? Sase pasari ce tineau un sac greu in ciocurile lor. Il pusera la picioarele celor doi batrani. In acel sac se aflau atat orez, legume si peste uscat... incat puteau sa faca un ospat in fiecare zi din iarna!
pitzinuca spune:
Cele trei topoare
Poveste din Lituania
Era odata un taietor de lemne sarac, care, cu vechiul sau topor sau de fier, taia lemne de dimineata pana seara. Odata, cand se indeparta si se adanci in padure, dadu de un rau care avea niste stejari magnifici. Imediat, se apuca sa taie unul din ei, dand cu putere din topor. Atat de puternice fura loviturile lui, ca toporul se desprinse d in coada...
Si pleosc, cazu pe fundul raului. Taietorul isi lua capul in maini si zise: “Ah! Toporul meu! Batranul meu topor! Ce ma voi face fara tine?” Deodata, din apa aparu un om foarte, foarte batran, cu o barba luuunga si aaaalba (:)). Ii spuse incetisor: “Ce s-a intamplat taietorule? De ce plangi?” “Mi-am pierdut toporul si sunt prea sarac sa imi cumpar altul. Cum o sa imi mai hranesc familia?” Batranul zise: “Asteapta. Am sa te ajut!” Se scufunda in apa si aparul cu un topor stralucitor, cu totul si cu totul din aur. Zise: “Iata toporul tau, taietorule!” “S-o crezi tu, zise taietorul. Toporul meu era de fier...”
Batranul se scufunda din nou in apa si aparul cu un topor minunat, din argintul cel mai cel. “Asta e toporul tau, taietorule?” “Ei da, zise taietorul. Toporul meu era de fier!”
A treia oara se scufunda batranul in apa. Se ridica apoi la suprafata cu vechiul si folositul topor de fier al taietorului. Acesta striga: “Ce fericit sunt! Mi-ai gasit toporul meu vechi! Multumesc!”
Taietorul vru sa plece cand batranul ii zise: “Taietorule, esti un om cinstit. Pentru acest lucru, eu te voi rasplati. Primeste asadar si aceste doua topoare, cel de aur si cel de argint. Vinde-le! Familiei tale nu ii va mai lipsi nicioodata nimic!”
edit: imi scpase un cuvant aiurea (maluri = stejari), sorry, sper ca v-ati fost descurcat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Frumoase si pline de invatzaminte povestile!
Multzumesc Pitzinuca!(eu le citesc singura copilul e prea mare si prea cool pentru povesti de advent!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
pitzinuca spune:
Cu multa placere Dana, ma bucur ca va plac. Si mie mi-au placut, de 2 ani mi-am propus proiectul asta, anul trecut ma consideram fara timp, anul asta sunt si mai in criza, asa ca l-am pus in practica pentru ca probabil la anul nici atat timp cat (nu) am acum nu voi mai avea :).
Care este preferata voastra pana acum?
A lui Andi este ”Cine e cel mai puternic?”
El cateodata imi aduce aminte : ”Mami, ai tradus povestea?”
Urmatorul proiect la care ma gandesc este sa citesc povesti si sa ma filmez. Poate, vreodata....
O seara faina, tuturor!