Calendar Advent cu Povesti

Calendar Advent cu Povesti | Autor: pitzinuca

Link direct la acest mesaj

Bua ziua dragi parinti,

Am o revista frantuzeasc#259; de copii, in care sunt 24 de istorioare cu talc de diverse origini. Povestioare simple, bune atat pentru cei mici cat si pentru cei mai mari.

Vreau sa le traduc si sa ofer cate una in fiecare seara copiilor vostri.

Asa ca mai pe seara, poftiti la poveste.

(Nu am stiut unde sa incadrez subiectul: la arte - prea putina lume, la parintii intreaba - sunt alte chestii, etc. anyway, dac#259; il mutati, sa ma anuntati si pe mine unde e)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Pitzinuca, foarte frumos gestul, multumim.
avem si noi o carte similara: www.librariaonline.ro/carti_pt_copii/beletristica_pt_copii/povestiri/24_de_povesti_amuzante_in_asteptarea_lui_mos_craciun--p10010876" target="_blank">24 de povesti in asteptarea lui Mos Craciun. delicios de draguta!
le asteptam pe ale tale

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Multumim pentru initiativa!!!

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Si eu vreau :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Micul Soricel cauta un adapost

Era odata un soricel micut caruia ii placea foarte mult sa i se spuna o poveste in fiecare seara. Dar in seara aceasta, Micul Soricel se rataceste. Merge prin zapada. Tip, un pas micut, tip-tip, doi pasi micuti, tip-tip-tip, trei pasi micuti…
“Vaajj, vaajj” vantul rau si rece batea prin hainutele lui.
Curajos, Micul Soricel mergea in continuare. Deodata, vede in departare o cladire mare. Poate acolo va gasi un adapost si cateva graunte de rontait? Poate ca, in aceasta casa, cineva ii va spune povesti?
Micul Soricel se grabeste sa ajunga acolo. Usa este intredeschisa… Mmmm! Paiele au un miros delicios! In spate, Micul Soricel vede un magar si un bou. Par blanzi, aproape adormiti.
Deodata, “Hou! Hou!” se iveste o cucuvea. Ochii ei se opresc pe Micul Soricel, care, topit de frica, nu mai indrazneste nici sa clipeasca.
Dar cucuveaua nu vrea sa ii faca rau. Ea ii zice: “Fa-te comod, micutule soricel. E bine aici. Eu trebuie sa plec, La revedere.” Si cucuveaua pleca.
Atunci Micul Soricel intra incetisor, pentru a nu-i deranja pe magar si pe bou. Tip-tip-tip, el descopera un sac de grau. Cric-crac-croc, el se rasfata cu trei boabe gustoase. Apoi, langa usa, el isi face patul.
Mmmm, ce bine e, ce cald e! Afara, vantul tot mai sulfa ca un balaur frumos. Micul Soricel nu poate sa adoarma. El suspina: “Ah, de-ar fi cineva care sa imi spuna si mie o povestioara!” Apoi, intr-un sfarsit, Micul Soricel adormi in patul sau de paie.

*************************Sfarsit*************************************

Urmeaza de maine povestile care il vor adormi pe soricel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui pitzinuca

Urmeaza de maine povestile care il vor adormi pe soricel

Am citit Anei prima poveste. Asteptam restul...cu multumiri.

PS: Roxana, pacat ca n-am stiut de cartea voastra. Asa e, nu poti sa le stii pe toate...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Super initiativa.
Ma gandesc ca si noi, membrii DC - am putea compune niste povesti pentru un calendar al povestilor DC.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Multumim de povestioara.
Si noi am citit-o asta seara. As fi vrut sa o citeasca puiuca mea mica dar din lipsa de s de la sarpe si t de la tap...nu ne-a prea iesit...asa ca a citi mami. Si asteptam povestea maine...
Si noi am luat un calendar de Advent si am inceput sa mancam ciocolatelele zilnice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Foarte frumos gestul!

Eu abia la o ora tarzie in noapte am descoperit subiectul si puii mei dorm. Insa maine seara isi vor primi portie dubla de povesti.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Mergi la inceput

dragii mei,

ma bucur ca v-a placut prima noastra povestioara...

astazi vom avea o poveste magica...

pe mai tarziu!

Mergi la inceput

Mica Croitoreasa

Poveste din Germania

Era odata o croitoreasa saraca. Nimeni nu intra in atelierul ei pentru a ii cere sa croiasca rochii, fuste sau veste. Intr-o seara, nu ii mai ramasese niciun banut, nu mai gasi nimic de mancare, tot ce mai avea era o bucatica de tesatura. Tare necajita, s-a dus la culcare, lasand tesatura pe masa.
Dar a doua zi, ce surpriza! In locul bucatii de material statea o splendoare de rochie. O doamna i-a cumparat-o imediat pentru trei monezi de aur! Cu acesti bani, croitoreasa a cumparat o bucata mare de matase. Cand seara a sosit, ea a lasat matasea pe masa. Dimineata urmatoare, a gasit 2 rochii minunate atarnand pe umerase! Rochiile au fost repede cumparate de domnisoare incantate. In aceeasi seara, croitoreasa a lasat atat material cat sa fie indeajuns pentru patru rochii. Iar a doua zi, ele erau acolo! Si in timpul zilei, fura vandute toate!
Intr- seara, nemairezistand, croitoreasa se ascunse sub masa. La miezul noptii, vazi intrand 2 spiridusi in pielea goala, in ciuda frigului de-afara. Imediat se pusera pe treaba: taiau, coseau, calcau… Nu au plecat decat dimineata devreme. Atunci croitoreasa nu a ezitat: si-a inchis atelierul si si-a petrecut ziua croind si cosand hainute pentru cei 2 spiridusi. Seara le-a lasat pe masa.
Cum suna de miazanoapte, se ascunse iar spiridusii isi facura aparitia ca de obicei. Cand vazura caciulitele, pantalonasii si bluzitele facute special pentru ei, fura tare, tare fericiti! Repede s-au imbracat, apoi au disparut.
Croitoreasa nu i-a mai vazut niciodata, dar a continuat sa croiasca multa vreme, pentru toate femeile din oras, rochii, fuste si veste dragute.

*********************sfarsit********************************

Mergi la inceput