Calendar Advent cu Povesti
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pitzinuca/pitzinuca.jpg)
pitzinuca spune:
Pasarea care visa sa zboare
Poveste din India
Era odata un om, care adusese o pasare din India si care, apoi, a pus-o intr-o colivie. Intr-o zi, acest om a plecat din nou intr-o calatorie in India. Inainte de a pleca, el a intrebat-o pe pasare: ”Mica mea prietena, doresti sa iti aduc un cadou?” “Nu, spuse pasarea, tot ce vreau este sa fiu libera. Dar cum tu nu vrei sa imi redai libertatea, as vrea sa te duci la prietenii mei in India sa le spui ca ma tii inchisa aici. ”
Omul accepta si pleca. Ajuns in India, s-a dus in padure si a strigat ceea ce il rugase pasarea. Chiar atunci, la acele cuvinte, o pasare cazu la picioarele sale, ca si cum ar fi fost moarta, si ramase acolo, fara sa se mai miste.
“Saraca, spuse omul, ce sensibila era, aceasta veste a omorat-o!”
Cand omul se intoarse acasa, ii povesti pasarii sale ce se intamplase. Chiar atunci, la acele cuvinte, pasarea cazu ca si cum ar fi fost moarta, si ramase pe fundul coliviei. “Sarmana de ea, ce sensibila era si ea!” spuse omul convins. Dar cand deschise usa, pasarea deoadata se ridica si isi lua zborul, zicand: “Invata ce inseamna un prieten adevarat: prefacandu-se mort, prietenul meu mi-a dat ideea potrivita pentru a-mi recapata libertatea. ”
*********************sfarsit********************************
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catod/catod.jpg)
catod spune:
Pitzinuca, e ora de poveste...
_
Cami si Mihnea
_
"Nu merge in spatele meu,s-ar putea sa nu conduc.Nu merge in fata mea,s-ar putea sa nu te urmez.Mergi langa mine si fii prietenul meu" ( Albert Camus)
pitzinuca spune:
Dragilor, sper ca nu v-ati culcat... scuzati evetualele greseli, am tradus in 10 minute...
Camasa omului fericit
Poveste din Persia
Era odata un rege care avea totul, dar care nu era niciodata fericit. Auzindu-l cu se plangea toata ziua buna ziua, un batranel, enervat, ii dadu un sfat: “Regele meu, veti fi cu adevarat fericit cand veti purta casama unui om fericit!” Regele fu uimit de acest sfat, dar a plecat in regat in cautarea unui om CU ADEVARAT fericit.
Primul pe care il intalni era un soldat care radea, radea... chiar de era in toul luptei!
Regele il numi marele General al armatei sale. Soldatul sari in sus de bucurie: “Multumesc, rege! Acum sunt de o mie de ori mai fericit ca inainte!” “Oh, suspina regele dezamagit, deci, nu erai cu adevarat fericit? Atunci nu esti cel pe care il caut.” Si pleca mai departe in cautare.
Se intalni cu un calugar care traia singur intr-o grota. Parea ca e atat de fericit sa traiasca! Regele ii propuse sa devina sfatuitorul sau la palat. In clipa aceea, calugarul exclama: “Rege, iata-ma de omie de ori mai fericit ca inainte!” !” “Ah, zise regele intristat, deci, nu erai cu adevarat fericit? Atunci nu esti cel pe care il caut.” Si pleca mai departe in cautare.
A doua zi, intalni un taran pe camp care canta cu voce tare. Regele se apropie. Taranul parea atat de fericit! Avea pe el un pantalon vechi si o haina roasa ca vai de ea. Regele il intreba care era motivul acelei veselii. Taranul ii raspunse: “Azi sunt fericit ca este soare afara, maine voi fi fericit ca va ploua! Regele meu, eu sunt fericit tot timpul!” “Atunci, ii zise regele, te numesc Prim Ministru la mine la palat!”
Spre marea sa surpriza, taranul, refuza: “Oh, nu! La palat nu voi putea simti mirosul pamantului, nici fructele parguindu-se.” Regele ii propuse atunci sa aiba grija de trezoreria lui. Taranul refuza din nou, explicand ca n-ar mai fi putut sa doarma bine, de frica sa nu il fure cineva. Regele intelese ca l-a intalnit pe singurul om fericit din tot regatul sau. Si se arunca asupra lui ca sa ii ia camasa. Dar taranul nu mai avea nimic pe sub haina! Regele fu dezamagit. Dar intelese ca un om poate fi fericit chiar daca nu are nimic, nici macar o camasa!
catod spune:
Multumim, frumoasa poveste...
_
Cami si Mihnea
_
"Nu merge in spatele meu,s-ar putea sa nu conduc.Nu merge in fata mea,s-ar putea sa nu te urmez.Mergi langa mine si fii prietenul meu" ( Albert Camus)
pitzinuca spune:
sa aveti o seara frumoasa
Pitulicea si iarna
Poveste din Frata
Era odata o iarna groaznica. Iarba se ascundea sub un strat urias de zapada. Noaptea, animalele se aparau cum puteau, in viziuni si scorburi.
Dimineata, numai o pasare minuscula, o pitulice, sarea pe afara, top, top! Iarna, uimita, a intrebat-o cu vocea sa de gheata: “Esti foarte distrata, Pitulice. Unde ai dormit?” Pitulicea raspunse: “ Sub acoperisul spalatoriei, unde fierbeau lenjeriile in niste cazane mari. Doamne, ce bine a fost!” “Ahaa, deci asa, bubui iarna, in seara asta nu te vei mai incalzi!” Si in timpul noptii facu atat de frig, ca apa din cazane ingheta.
Dar dimineata, pitulicea sarea, top, top! De veselie. “Deci asa! Unde ti-ai petrecut noaptea?” intreba iarna, furioasa. “In staul, vacile m-au incalzit cu respiratia lor. Doamne, ce bine a fost!” “Ah! Las’ ca vezi tu in noaptea asta! ” iar noaptea aceea a facut un inghet atat de mare incat respiratia vacilor le ingheta sub bot.
Dar dimineata, pitulicea sarea, top, top! Si mai vesela, si mai fericita! Iarna tremura de nervi: “Piticanie! Noaptea trecuta pe unde ai mai dormit?” “In brutarie, pardon! Se coceau painisoare, si pana dimineata, am dormit intr-un miros minunat plin cu arome! Doamne, ce bine a fost!” Iarna, de data asta, nu mai zise nimic. A inteles ca toata forta sa nu se putea impotrivi veseliei si inventivitatii pitulicei. A mai aruncat un val de frig, apoi pleca, precum venise.
pitzinuca spune:
lectura placuta
Papagalul si copacul sau
Poveste din Filipine
Pe o insula, in inima unei paduri imense, traia un papagal tanar, cu penele colorate, ciocul auriu...
Pasarea zburatacea in jurul unui minunat copac. Acest copac era perfect: Dimineata, ii oferea roua sa pentru baut si fructele sale pentru mancat. Dupa amiaza, mramurile sale il protejau impotriva razelor fierbinti ale soarelui. Seara, craca cea mai inalta se transforma intr-un culcus tocmai bun. Si asa trecu timpul...
Dar sosi si anotimpul uscat: una cate una frunzele copacului cadeau, ramurile se rupeau si se prabuseau. Adio roua diminetii, fructe si umbra!
Toate pasarile parasira padurea, mai putin papagalul nostru! Zbura in jurul copacului sau, batand din aripi pentru a-i face aer. S-a indepartat de cateva ori doar pentru a se duce la un helesteu si a-i aduce cateva picaturi de apa pe penele sale.
Zilele trecura, papagalul ramase langa copacul sau pipernicit si uscat. Apoi, intr-o dimineata, veni un vant proaspat, aducand norii si ploaia. La prima ploaie, pe crengi aparura niste flori micute. Apoi, la a doua ploaie, florile s-au deschis, inundand padurea cu un parfum nemaipomenit. Frunzele au crescut, fructele s-au copt, si copacul si-a ridicat ramurile catre cer. Era mai frumos ca niciodata! Ce fericire pe papagal! Si de atunci pana la sfarsitul vietii sale, papagul ramase credincios copacului sau care renastea in fiecare an.
catod spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pitzinuca lectura placuta ![]() _ mami de andi ![]() ![]() _ traduceri si asistenta "Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita." |
Citim, citim...multumim
![](pupic.gif)
_
Cami si
![](copilas.gif)
![](kerstinkopen.gif)
![](craciun2.gif)
_
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gusta/gusta.jpg)
gusta spune:
Si noi citim si ne place.
Multumim.
Vine Mos Nicolae, hai la portocale !
Marilena si Mara Augusta