Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 15
Cris2010 spune:
Victo, ce program ai in deplasare???
edit: cand vii in Buc, ma refer.
de Solnushka Natali - 13.07.2010
Cris2010 spune:
Eu ii dau lui SN carne de doua ori pe saptamana, de trei ori peste, de doua ori legume simple, la masa de pranz ma refer. Cand e ziua cu legume simple, dimineata ii dau neaparat oua la micul dejun.
Noi ne-am stabilizat la urmatorul program de masa:
- La trezire micul dejun solid dupa care lp (4-5 masuri, in functie de cum a mancat). Inainte de masa ii dau jumatate de fruct (m-am inspirat de la Oana).
- Masa de pranz inainte de somn
- La trezire gustare de fructe
- Cina in jur de 18.30, maxim 19.
- La culcare lp (7 masuri).
Pufescu, ce ai citi si unde despre lapte praf???
Eu am trecut la ultima cutie de lp pe care o aveam pe stoc si ma gandesc serios sa trec pe lapte de capra. Mai luam si lp bio, in ideea ca e mai curat

...
de Solnushka Natali - 13.07.2010
rodyka spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui maurice Mai fetelor, desi nu e prima data cand vad asa ceva, eu nu incetez sa ma uimesc de faptul ca mai toti strainii isi tin copiii in capul gol.Desi dimineata era frig, 10 grade, uneori mai putin,cred ca 95 la suta din toti copiii (unii bebelusi in scoica) erau cu capul gol, incaltati in ghete sau adidasi, si sosete, fara dres. Mi-am luat inima in dinti si i-am scos si eu caciula, dupa care i-am pus-o iar, dar m-am razgandit si i-am scos-o dupa putin timp. Si am facut lucrul asta de zeci de ori pe zi |
da, asa e. eu doar daca ieseam/iesim seara si eventual ploua ii pun ceva in cap, oricum caciulite groase nici nu avem
Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
palomina spune:
Eu am incercat sa folosesc lapte de capra la gris, orez, etc dar ... daca nu-l foloseam fix in ziua in care il cumparam, mi se strica in frigider. Il luam din mega image si asta e un pic departe de noi... Ma rog, ideea e ca am renuntat momentan mai ales ca nici A. nu se dadea in vant dupa lapte de capra.
la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010
rodyka spune:
Žneatza, Romania! La multi ani!!
si o cafeluta calda pentru mamicile dragi 
Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
crispro spune:
Neata fetele!
Cris, merci mult pt ideea cu hipp, sa stii ca il bea muuuuult mai bine. Si horcanele ii dau numai hipp, restul nu le vrea deloc. Dar tare greu am gasit lp hipp 4, nici in kaufland, nici in carrefour.
La multi ani romani!
Sa-l ajutam pe Alex
bumblebee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rodyka Žneatza, Romania! La multi ani!! si o cafeluta calda pentru mamicile dragi ![]() Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010) Maria, printesita mamei (26 iunie 2001) |
La multi ani Romania!!

Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad
bumblebee spune:
Neata!
Eu lui V ii pun caciula cam dupa ce scade sub 8 grade, asta depinde si daca bate vantul, daca e soare
si o caciula subtirica pana spre 3 grade dupa care trecem la caciulita groasa.
Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad
pufescu spune:
Referitor la laptele praf:
-Cel mai bine documentat si sustinut stiintific am citit despre laptele praf(si despre lapte in general) in Studiul China.
Pe scurt organismul bebilor se adapteaza sa digere laptele praf,si mai ales cazeina(laptele e facut pe baza de lapte de vaca,laptele de mama nu are cazeina) prin producerea unor enzime speciale.Molecula enzimelor respective e foarte mica,trece prin peretele intestinal.Ajunsa in sange se comporta ca un anticorp,distrugand substante cu molecula asemanatoare cazeinei.Problema e ca pancreasul este asemanator,si in tip se pun bazele bolilor autoimune(sistemul imunitar ataca propriile celule).
-daca va uitati la componente,are si sirop de fructoza si lecitina de soia.In caz ca nu scrie pe cutie sunt sanse foarte mari ca respectivele chestii sa fie facute din porumb si soia modificate genetic(astea modificate genetic se folosesc preponderent industrial,rezultand siropul de fructoza si amidonul modificat din porumb....atentie la etichete,foarte multe iaurturi la noi au amidon modificat),lecitina din soia si diverse alte chestii care ulterior se folosesc in alimente.Un filmulet care explica foarte bine cum se face modificarea genetica aici http://video.google.com/videoplay?docid=-5655623976453909570#
Modificarea genetica altereaza organismele la nivel celular si plus se creaza multe combinatii neprevazute instabile...care odata ajunse in organism pot da mutatii.OMG nu au fost NICIODATA testate pt consum uman. Filmuletul de destul de lung insa eu cred ca trebuie predat in scoli :)
-are diverse Euri
-bacteriile tip bifidus puse pt asa zisa imbunatatire a sistemului imunitar nu sunt bacterii specifice tractului intestinal sanatos,sunt bacterii vaginale si fecale(recoltate de la porci).Ele deregleaza flora intestinala si in timp afecteaza tot organismul.Rolul lor in imbunatatirea sistemului imunitar nu a fost dovedit,ele sunt produse folosite de marketing pt a se distinge de alte produse similare
-ambalajul de aluminiu e periculos,deoarece ioni de aluminiu trec in laptele praf.Aluminiul afecteaza sistemul nervos.
Pe bloguri am gasit rezumate aici: http://www.cristelageorgescu.ro/?p=5181
anca_vlad spune:
rody in ultimul timp vladut se poarta ff frumos cu maria se joaca cu ea si e ff grijuliu!
in legatura cu lp e controversat subiectul si nu cred ca este chiar atat de real pe cat se doreste mie imi pare a fi mai mult anti campanie lp-exact cum a fost cu alaptarea prin anii 50-60! Ca o paranteza in Marea Britanie la varsta de 6 luni doar 2% dintre bebelusi mai sunt alaptati...
Si LV si LC au riscurile lor tot asa dovedite stiintific( in cazul LV ar fi burceloza ff periculoasa in cazul baietilor)...dar cate generatii nu au crescut cu LP, LV, sau de capra!?
Sunt mamici care din motive reale de sanatate nu pot alapta (hepatita C) si alte astfel de boli, ce ar trebui sa aleaga cred ca apa plata ar fi ceva mai sigura ....
e parerea mea si cred ca adevarul e undeva la mijloc!
Ideal ar fi sa se poata alapta cat mai mult...si ar mai fi un aspect, cursuri de suport pt alaptat, mie imi pare rau ca dupa operatia de la genunchi nu am mai putut sa o intorc pe Maria la san, daca as fi beneficiat de suport in spital in acest sens cred ca as fi reusit, dar mi-a fost frica tocmai de substantele nocive din medicamente (nu mi-am pus problema ca lp nu ar sigur) si nu in ultimul rand din cauza oboselii...