E scump?
Raspunsuri - Pagina 4
monicabo spune:
Laura, da eu sunt aia revoltata pe medicii care stau sa ceara tarife.
Gogosel, ai si tu dreptate, dar m-am saturat de dat bani negri in stanga si in dreapta... Este adevarat ca in sutiatii limita, iti dai si haina de pe tine...
Pana la urma nu ma deranjeaza atata medicii care spun "multumesc" la primirea unui plic(asta e, mai castiga si ei ceva in plus), cat cei care conditioneaza actul medical si calitatea acestuia de prezenta si grosimea unui plic. Adica un medic trebuie sa se comporte la fel si cu unul de vine de la coada vacii si n-are plicul cu el, si cu unul de iti da 200 lei ca atata poate si cu unul de-ti da 1000 de lei ca are posibilitati.
Si pana la urma omul daca e ff multumit de medic, de comportamentul lui, pana la urma poate ajunge sa dea cu inima deschisa "o atentie", atat cat poate, cat il tine buzunarul. Idem si cu asistentele.
Am nascut cu un dr. despre care se zice ca nu primeste "atentii" pt nastere (la consultatii am mers la cabinetul lui), si ca atare nu m-am dus cu vreun plic dupa el. I-am dat de placerea mea, (ca era implicat si in niste proiecte vizand tratamentue impotriva infertilitatii, auzisem eu de la alte fete ca banii se duc intr-acolo sub forma de donatie) cand m-am dus la controlul de 6 saptamani. Am dat cat am putut eu, sub tarifele unr medici renumiti. Ba m-a pus sa scriu si numele meu si al copilului pe plic, ca fiind din partea noastra... Si nu mi s-a parut ca s-ar fi purtat altfel, ca i-as fi dat prea putin; dupa prima nastere a urmat o a doua sarcina/ nastere si omul s-a purtat ca de obicei.
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Matzaila_81 spune:
Eu m-am lovit de ambele aspecte.
Nu am dat bani si mi-am luat mama acasa mai rau decat am internat-o. Daca nu dadeam bani cand era bunica in spital o gaseam dupa 8 ore de servici moarta de sete si cu perfuzia terminata de dimineata ca nu se sinchiseau. Nu, nu o omorau, o lasau sa se chinuie.
La Floreasca, cand mama a avut piciorul in ghips daca nu dadeam bani cand plecam sa o intoarca nu mi-o intorceau desi era paralizata si facea escare repede. Si a trebuit sa dau altfel stiam care era rezultatul. Iar cand nu am mai avut mi-am luat concediu de la birou sa stau cu ea si impreuna cu rudele celorlalti bolnavi faceam cu schimbul intre noi sa-i intoarcem, sa le dam apa, sa stam langa asistente cand le fac o injectia sa nu-i invineteasca.
Dar tot la Floreasca mama a fost ingrijita de un doctor exceptional fara bani si care dupa ce am terminat cu totul nu a vrut sa primeasca nimic si nu a fost mita ci un cadou din recunostinta. Iar dupa o vizita saptamanal pe mama sa se asigure ca e in regula, ca merge recuperarea cum trebuie. Exista deci si acei oameni, acei medici care trateaza fara bani, care se dedica fara bani.
Dar poti oare sa risti?
Eu am fost operata si tratata iarasi extraordinar la Polizu si am dat doar 50 lei.
Nu-i poti cataloga pe toti lafel si nu poti risca pielea cuiva drag sau suferinta cuiva drag doar ca sa vezi daca medicul care ingrijeste este pus pe capatuiala sau nu.
+28
monicabo spune:
Matzaila_81, ai dreptate, nu poti risca, si dai, ca asta e.... inteleg f bine
Daaaa... si asta e alta "mafie", dincolo de spaga grasa la medic, este mica mafie a asistentelor si infirmierelor: 5 lei un pahar cu apa, 10 lei perfuzia, 10 lei pansatul, cum ati avut voi cazul mamei tale 10 lei intorsul pe partea stanga, 10 lei intorsul pe partea cealalta, etc. Sume mici in aparenta, dar adunate per zi, per ture, se aduna...
Si da, pentru cei dragi, faci orice, intr-adevar.... si daca ingrijirea lor depinde de datul acestor atentii, le dai ce naiba sa faci. Mai tragic este cand nu dispui de acei bani si n-ai de unde
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Katya spune:
Eu imi cer scuze daca v-am deranjat, chiar n-o sa ma mai bag in genul asta de subiecte care privesc strict Romania, doar ca am si eu familia acolo si face la fel, nu iese la dr fara bani.
Cit despre privat, mi-a parut rau ca am zis, ca poate s-a interpretat ca-s 'cu bani' si de-aia fac reclama.Dar eu prin privat inteleg de ex cabinete gen Policlinica cu plata, asa mergeam cind eram in Ro. Despre Euroclinic, tocmai ca am citit de la voi de pe forum, i-am zis sotului, el a cautat acolo medici pt socru, a vazut ca unul lucra si la Fundeni si i-am facut prin urmare eu socrului de-aici programare, apoi s-a dus sotul in Ro, au confirmat telefonic programarea, au angajat ambulanta la privat si asistenta, ca socrul nu era transportabil, si s-au dus.Si au platit la km si la ora, nu mai stiu cum, in orice caz vreo 20 de milioane si ce credeti? Cind au ajuns, dr nu era. Sotul tot intreba receptionera ce se-ntimpla, de ce nu vine? E-n trafic, zice. Pai mai sunati-l.L-a tot sunat, nu raspundea, dovada ca nu stia daca e-n trafic sau nu, dar a spus asa, de la ea, nu stia nici nr de la spital,totala dezorganizare, pina la urma a nimerit la nr de celular al nevestii, care i-a spus ca sotul ei nu-i acasa, e-n Belgia. Si nu i s-a parut firesc sa-i anunte pe prostii de pacienti.Ca la noi domnu' doctor e domnu' doctor, pleci capul si nu zici nimic. Si asa s-au intors in noapte si-n iarna de la pomul laudat. Atunci sotul a reclamat la director si i-a faxat cheltuielile cu voiajul la Bucuresti si a primit banii a 2-a zi.
Deci inteleg ca nici privatul nu-i cu mult mai breaz,m-a intristat cine a povestit ca si acolo asistentele s-au purtat urit, dar macar poti fi sanctionat sau poti fi stimulat sa fii competent daca exista o concurenta. Zic si eu. Cu siguranta, daca as sta in Ro, cu 3 copii nu mi-as mai permite la privat, dar as merge conf. drepturilor mele si n-as da ca sa fiu tratat ci doar, cum ziceti voi, ca recompensa, la sfirsit,din placerea mea, dar nu sume de gen nu stiu citi euro, ci un cadou ceva.
Iar cu asistentele va spun ca n-as lasa lucrurile asa, adica as apasa pe butonul ala de 100 de ori pina mi-ar schimba sonda, iar daca ar fi obraznice, as zice tare ca nu le dau bani, sa nu astepte, ca le reclam etc si sint sigura ca nu le-ar placea sa auda tot salonul ce zic, nici asistentei sefe nu i-ar placea.
Omul e coruptibil, inclusiv eu care va scriu, de aceea e mai bine sa nu tentam si obisnuim pe cineva cu rele, ca pe urma tot noi tragem.Nu cred ca cineva se face doctor ca sa cistige bani in plic, e mai simplu sa te faci postas, ca si acolo scoatem bani cind vine pensia, de ce, nu stiu, dar asa facem noi.
Va doresc sanatate si scimbari in bine!
blue_flower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Iar cu asistentele va spun ca n-as lasa lucrurile asa, adica as apasa pe butonul ala de 100 de ori pina mi-ar schimba sonda, iar daca ar fi obraznice, as zice tare ca nu le dau bani, sa nu astepte, ca le reclam etc si sint sigura ca nu le-ar placea sa auda tot salonul ce zic, nici asistentei sefe nu i-ar placea. |
In spitalele de stat nu exista butoane de chemat asistenta. Uneori nici fir de oxigen nu este. Nu in toate saloanele.
Ultima data am fost cu mama la Spit. Sf. Ioan din Buc. pt operatie de fiere in primavara anului 2010. 8 in salon. 8 paturi de fier cu 1 suport de perfuzie pe salon. Atat. Daca dai bani, vine asistenta sa se uite pe bolnavi, daca nu...nu!
Multa sanatate fetei tale, Rufus!
eimotto spune:
citat din mesajul lui Katya Nu stiu care-s tarifele pe la privati, dar citi bani dati voi acolo pt o apendicita, atita la chirurg, atita la anestezist si atita la asistente, ma gindesc ca ar ajunge pt o operatie la privat, nu? |
Nu, chiar nu poate compara toata s[aga cu preturile de la privat. Plus ca cei de la privat in cazul unor situatii cu adevarat grave/complicate chiar nu fac fata - ma refer atat la partea de pediatrie, dar e valabil si pentru adulti.
Rufus spune:
citat din mesajul lui blue_flower In spitalele de stat nu exista butoane de chemat asistenta. |
Exista. Chirurgie 1, Cluj. Sora mea a fost internata acolo. Si (culmea!) asistentele veneau mintenas. Sunt sigur ca exista si alte spitale.
Pe Ioana au operat-o azi noapte. Laparoscopic. Acum e acasa, e in regula. Cand totul e bine, iti cresc aripi. Adevarul este ca chirurgul era recomandat (seful sectiei a avut de-a face cu cativa din familie) iar anestezista a fost o clienta a mea multi ani de zile. Cu totul intamplator. Dar foarte linistitor. Costuri: 150 euro chirurg, 50 euro anestezist. Fara sa mi se ceara. Inca cateva milioane asistente, infirmiere si brancardieri. Rezonabil.
Aici (cel putin) nu se cere. Chirurgul-un tanar remarcabil (37 de ani), a operat toata noaptea. A fost de garda. Acasa il asteapta nevasta si doi copii. Ii multumesc din suflet.
La fiecare operat, anestezista (care este medic principal ATI, competena terapia durerii) mergea pana in salon, se asigura ca totul e in regula. Poate asta-i normal, dar e foarte linistitor. La fiecare alt pacient mergea sa vada operatii precedenti.
Eu...eu sunt multumit.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
rall spune:
Ma bucur ca e ok fiica ta, Rufus
Si eu am avut o experienta pozitiva de curand in spital, cu bunicul meu. A ajuns cam ametit, cu tensiune mare (22), si l-au bagat imediat la CT scan. Apoi au urmat consulatatii la neurologie, cardiologie, urologie si alte doua CT scanuri, masaj de 2 ori pe zi (avea o mana amortita). La plecare a primit "bonus" si un consult ORL, pentru curatarea dopurilor de ceara
Toate astea fara nici o contributie, abia la sfarsit le-a dat bunicul cate ceva, in semn de multumire.
szivarvany spune:
Refacere rapida Ioanei
Ma bucur ca e totul bine
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Si tu poti fi Mos Nicolae