Who´s afraid of Mary Moppins? (6)
Raspunsuri - Pagina 8
mihaela_s spune:
Oh mai, nu incepeti cu tineretile voastre pierdute! Io gaina batrana care face supa buna . Fara telina, parol!
Am o colega de 28 de ani. Cu doi copii-8 si 5. S-a despartit de sot acum 6 luni si a inceput sa-si traiasca viata netraita la 20 cand facea prunci. Clubareste va sa zica in fiecare we cand are ocazia. Nu e suedeza . Dar venita in Suedia de tanara. Sunt curioasa, o sa o vad cu vreo iubita?
Fug la grafice, tot nu-i dadui de cap cu SD-ul acela, cred ca ma paste hartia milimetrica, asa sugerara colegele mele tinere .
CorinaDani spune:
mihaela, mai scrie inca o data te rog ce date ai si ce grafic vrei sa-ti iasa. ma pricep oleaca la excel si grafice.
ah, si sa-mi spui te rog daca graficele vrei sa fie cu doua sau trei axe (coordonate care va sa zica).
alra spune:
Mihaela, ma bucur ca te-am putut ajuta.
Eu sunt in pauza de pranz, ma relaxez la un strugure acasa, asta dupa ce am fost la cumparaturi, am carat 2 sacose imense pe mana stanga ca dreapta e busita, am asezat perisabilele la rece si ma pregatesc psihic sa ma intorc inapoi la servici.
Daca o gasiti pe mary moppins sa o trimiteti si in flandra caci a mea s-a retras din motive de bb in burta si nu mi-au trimis inca replacementul. La 2 saptamani asa cum venea ea, tarebine era. Intre timp pe scara s-au format niste valatuci la care ma uit gales seara dupa ce vin de la electrocutat respectiv masaj pt mana. A se citi ca ma apasa unde ma doare pana urlu, am zis ca la dureri de genul asta eu am cerut epidurala.
Ma duc la servici, mi se facu rau de la cati struguri am mancat
mihaela_s spune:
Grafic cu doua coordonate. Am o curba standard, trasata. Cunosc alte 4 coordonate pe Y si trebuie sa scot punctele necunoscute de pe X. Asta cum fac? Am facut la un alt laborator dint-ro ecuatie liniara, dar asta cica nu e...cum ajung eu la ecuatia de gr.2? Sau exista alta cale?
Apoi am calculat la punctele respective, la cele 4 adica, abaterile standard (SD de care spuneam) si trebuie sa le trasez pe grafic. Nu stiu cum...pentru ca mi-a dat atat de infim, cu doua zecimale si computerul vrea numai cu o zecimala...
alra spune:
nu ai cum, decat printr-o metoda de interpolare.
stii tipul ecuatiei? e de gr 2? in cazul asta poti determina exact functia care iti da graficul
atunci scrii formula ax2+bx+c=y, iei 3 perechi x,y cunoscute si faci un sistem de 3 ecuatii cu 3 necunoscute, de unde determini a, b si c.
daca nu stii tipul eq poti face interpolare liniara pentru valorile necunoscute, bazandu-te pe valori cat mai apropiate, cunoscute, de cele necunoscute - ecuatia in acest caz e ax+b = y
CorinaDani spune:
miha, la curbe nu ma pricep din pacate. de aceea am si scris "oleaca", pana acum am facut doar grafice liniare.
totusi, am bagat un ochi in functia de grafic din excel, si am gasit varianta de grafic "logaritmic". sa fie oare asta ecuatia curbei tale ? si mai exista optiunea de a defini tu, ca user, tipul de grafic, banuiesc ca daca stii functia, poti face setarile pentru grafic conform formulei matematice.
imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult.
mihaela_s spune:
Nu, nu stiu functia. Sunt date rezultate in urma analizelor. Stiu doar ca e o curba. Profa a zis la curs ca nu e o dreapta dar acum eu nu inteleg la ce s-a referit...sa nu trasam noi dreapta si totusi sa putem gasi necunoscutele din ecuatie de tip ax+b, asta stiu cum o aflu. Am mai facut la alte laboratoare. O alta colega a zis ca nu se poate in acest caz, ca ea face totul pe hartie milimetrica si gaseste simplu necunoscutele...io totusi parca nu imi vine a face asa.
Logartimica nu e. Am transformat valorile din axa X in valori logaritmice(am facut logaritmul valorilor ce le-am avut) pentru a avea o curba frumoasa...altfel valorile stateau ingramadite. De asta ziceam de logaritmi, dar am facut aseara in excel.
Am venit la biblioteca la computerele de aici care au office 2003, sa vad ce descalcesc aici. Open office nu ma ajuta tare mult. revin.
Tanti Zavaidoc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Oh mai, nu incepeti cu tineretile voastre pierdute! Io gaina batrana care face supa buna . Fara telina, parol! |
Mihaela, dar nu stiu de ce iti imaginezi tu ca noi suntem cu mult mai tinere Unele dintre noi, adica
Pe mine la grafice si functii m-ati pierdut. Sunt chestii care din punctul meu de vedere ar trebui scoase din programa scolara pentru anumite persoane. Le-am invatat si inteles la vremea respectiva, dar zau ca nu as mai avea rabdarea sa repet experienta, plus ca nu mi-au folosit niciodata la nimic.
kariguld spune:
spor la studiu, studioaselor!
Lady, a spus corap mai sus o reteta, am facut aproximativ la fel, dar n-am facut cu smochine niciodata.
ce mai poti sa faci, tai branza cubulete si o treci prin marar tocat marunt + putin piper macinat mai mare, apoi o asezi pe frunze de salata sau alte legume.
sau faci bilute de branza, din branza dulce + unt + ceva telemea, amesteci si modelezi cu mana bilute pe care le treci prin nuca tocata marunt.
mai cumpar cand am musafiri fitosi, mai multe feluri de branza si le asez pe un platou, pun si boabe de struguri, pere taiate felii, sau ce am prin frigider.
edit, lady, ai mei copii si-au pus crema in cap si pe toate partile, inclusiv pe limba cand erau mici. i-am curatat eu cum m-am priceput dar ce au inghitit o fi iesit pe alta cale. si n-au patit nimik, slava domnului.
matematica na fost nicodata pe gustul meu. e o lume paralela ptr mine, mie imi place in asta a-normala unde sunt acuma.
My_Lady0091 spune:
io am 26 si 10 luni...cine are mai putin ca mine?
28+
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |