Who´s afraid of Mary Moppins? (6)
Raspunsuri - Pagina 4
mihaela_s spune:
Uh Ioana, nu...nu folosesc soft, numai calcule statistice, cu mana/calculator si apoi in tabele. Datele le transform in grafice. Am in schimb de calculat niste date pe care nu stiu sa le scriu in romana, le-am invatat aici in suedeza . Ar fi in traducere libera deviatie standard si coeficient de variatie. Exista asa ceva in romana?
My_Lady0091 spune:
Emma...si celelate mamici cu pitici raciti...noi de doua luni facem cura cu bronho-vaxom pentru copii..luna asta e ultima...
10 pliculete..1 plic per zi/10 zile luna.cura e de trei luni.
si fii-mea racea numai daca batea un pic de vant rece.acum nimic, Slava cerului!Si cand stranuta mai serios...ii mai administram si Occilococcinum.
Pana acum suntem ok!
28+
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Ioana_Pos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s deviatie standard si coeficient de variatie. Exista asa ceva in romana? |
Dap! Ambele si amandoua.
mihaela_s spune:
Alra, le face...dar trebuie sa il hranesc eu . Am mai facut, dar pana ajung la grafice mai am.
Ioana, ah ce bine! La ce-mi foloseste prima? Ca cica dupa ce am trasat graficul, sa trec si punctele de SD(prescurtarea pentru deviatia standard)...dar eu am un punct doar calculat dupa formula. De unde mai multe?
mihaela_s spune:
alra, acum am citit ca pot face calcule in excel, io le facui de mana...poate ma luminez pana la pensie
alra spune:
Haide mai, tu vb serios? Se preteaza foarte bine la tipul de calcule e care il faci tu - pe tabele
mihaela_s spune:
Da, dar eu nu stiu cum. Am facut calculele de mana, am facut si completat tabele in word, ca acolo scriu lucrarea. Nu stiu cum sa le combin, dar mai ales nu stiu cum sa fac calculele astea in excel.
alra spune:
Faci tabelele in excel si apoi dai copy paste in word. La fel si graficele.
In excel in celula C10 de ex, scrii "=A10 +B10", dai enter
Apoi agati celula C10 de coltisor si o drag-ai in jos, vei obtine formula translatata pt celula C11
Daca modifici A10 sau B10 , C10 se calculeaza automat
mihaela_s spune:
Graficele asa le-am facut mereu, in excel si apoi copy/paste in word. Da, imi amintesc ca am lucrat o vreme in excel, tabele, la un loc de munca ingineresc...asa cum spui...n-am mai facut asta de vreo 10 ani si am uitat...mersi mult, ma duc sa le fac.