Who´s afraid of Mary Moppins? (6)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Portocalia, bine ai venit. Ma hartuiesti? (Asa se zice mai nou cand doua persoane se intersecteaza mai mult de doua ori pe aceleasi topice)

Ar fi trebuit sa specific: imi trebuie carti scrise in engleza, adica Huxley se califica. Ishiguro e un dragut, l-am citit in romaneste. Si pe Huxley, dar acum tre sa ii comentez stilul literar in engleza, daca ma decid asupra lui...

Cam asta e dramoleta mea, respectivii trebuie cititi in engleza, deci in original si ar fi bine sa nu aiba un limbaj care sa ma aduca la depresie de multpreafolosintadictionareasca.

Daca as vrea sa imi pun definitiv creierii pe moatze, as alege Trilogia Stapanului Inelelor, ca are ala o engleza de nici nativii nu o inteleg pe de-a-ntregul. Dar nu vreau.

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

Pai si Ishiguro tot in engleza a scris. Hm, sau ma insel? Stiam ca este englez get beget, doar originea e japoneza. Verific acusi.

si da, te hartuiesc, ejti sub lupa, am dosarul aici. nu esti curioasa sa stii ce culoare au copertile? :)

verificat: a scris in engleza, e crescut in Uk, doar nascut in Japonia.

Sau Lolita de Nabokov, in loc de Huxley. A scris-o in engleza, stiu ca la vremea cand am citit-o si mi s-a parut geniala, eram cazuta in admiratie ca cineva poate scrie atat de expresiv intr-alta limba decat cea materna. Pe urma am mai studiat si am aflat ca Nabokov nu prea avea limba materna, adica avea vreo 3 limbi materne. fain asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

ah, mersul pe apa...'nalte teluri ai. Sezonul de surf tocmai a trecut. Sau poate mergi la sud, unde tocmai a inceput .

Vorbitul in limbi deja il practici. Stiu eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Portocalia, mea culpa! Si eu verificasem si ai dreptate. L-am confundat cu Kenzaburo Oe. Nu ma intreba de ce, ca nu stiu.

Dosarul meu? Pai nu e clar ca are coperta rosie? E rosu, ca in "Ma numesc Rosu" de nea Bumbac ala.

Mihaela, asa e, practic vorbitul pe unde pot si in ce limba stiu. Ce se intelege din conversatie e deja alta discutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:

carte scrisa in engleza inainte de 1950 - 1984
si una contemporana - tot engleza?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Va pricepeti la statistica? Am de facut niste calcule de ma apuca durerea de cap numai vand ma gandesc...sunt de statistica, apoi de facut grafice...nasoale...ma'c sa ma cufund in ele.

Mihaela, am facut ceva SPSS in facultate. Daca tot softul ala il folosesti si tu pot sa incerc sa te ajut - dar nu promit ca neuronii mei care se ocupa cu statistica nu vor scartzai.

Mergi la inceput

Citat:

Soarta noastra fuse trista asta data./Mica mea ostire fuge sfaramata.

vad ca ne-am imputinat, asa ca probabil o sa inchidem curand pravalia.

nu nu nuuuu
oastea citeste din umbra (SS :))

Mergi la inceput

Citat:

Ar fi trebuit sa specific: imi trebuie carti scrise in engleza

Atunci recomand P G Wodehouse. Este reconfortant pana la uitarea (de mop) si amuzant pana la dureri de burta. Da, nu o sa tragi mare filosofie din cartile lui, dar merita si limbajul este OK. A scris cam 60 de ani, deci gasesti tu ceva ori inainte ori dupa 1950. Mai cunoscuti sunt Jeeves si Wooster (personaje), dupa romanele cu care s-au facut si ecranizari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Eu v-as bate la cap cu placere ca ma distrez bine cu voi, insa mi s-a iritat nervu ulnar si fac economie de taste - si de matura, si mi-i scara flocosita toata.

Tanti - ucide o pasare cantatoare. E scrisa in engl si cred ca e inainte de 50?
Daca nu, poti citi ceva de steinbeck. Io una mi-s fan de fan.

M-am distrat azi la servici citindu-va cu pastravul so(d)monizat

E pa bune, mancam si noi. In holandeza ii zice zalm forrel, unde zalm e somon si forrelu sta pt pastrav marturie. E bun ca e untos si dulceag.
Eu una sunt fan somon insa, cu cat mai gras cu atat mai bine. Ii fac o marinata cu teriaki japonez si il rumenesc la gril. Il servesc traditional, cu mamaliga si sparanghel.

Mergi la inceput

Multa sanatate puiutilor de pinguinese!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

mylady intreba de branzeturi ceva mai inapoi. poti sa incerci sa faci pasta de branza, cu nuca, sau cu migdale, sau cu boia, sau cu usturoi -asta miroase in gura la musafiri, da-i bun rau-

un link catre o reteta mai detaliata?...ca-s in plop

28+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput