Who´s afraid of Mary Moppins? (6)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ah, uitasem de piftelute...
eu aseara am mai copt niste sfecla - pe shortcut: adica am bagat-o la microunde, ca n-aveam chef s-o tin pana dimineata.
si am facut la un film frantuzesc -Les petits mouchoirs nu mi-a facut nicio impresie intrucat am adormit pe la minutul 10.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

'neazta! Ah ce bine e acasa!

cora, piftelutele s-or confunda cu chiftia?

Azi am nitel program administrativ si apoi musikal dupamasa, ma duc sa il vad pe Findus in actiune. Barbatul e liber saptamana asta de la munca, stam acasa ca porumbeii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Bre,eu nu mai apuc sa va citesc.Aveti viteza la scris,nu gluma.
Nici nu stiu ce vroiam sa zic,poate doar ca am dat sushi pe scrumbie.
Mda,acum is cu ea pe grill.

Cu ce va mai laudati?

Ce-am mai scris si eu mai bine citesc din urma,poate imi vine sa zic fro doo vorbe.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

ma gandesc ca piftelutele sunt hrana pentru pif (poate si pt. hecules).

ce bine de tine, mihaela, te lafai un week-end prelungit, il vezi si pe findus (adica ai program cultural), stai si ca porumbeii... te invidiez (bine, te dezinvidiez cand pleci pe continent).

stai linistita, hannen, ca s-a rarefiat atmosfera...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

si eu le stiu pe respectivele piftele,dar in alte zone cica le zice chiftele. Asa cum stiu si de racituri carora pe la capitala le zice piftii.Tii,ce limba complicata avem .
Oricum o fi,tare pofta mi-ai facut.am o halca de carne de vita (asutraliana bre,sac) da-i teapana in congelator.Oare s-o toc,sau sa o pastrez pt. o fripturica?
Acum am ametit de la mirosul de scrumbie,deja ma ia cu lesin.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Pe mine chiar s-a razbunat miss Mary Moppins! Din nou...

S-a bulit un chipset de pe placa video asa ca vreo cateva zile o sa fiu fara computerul meu drag, si o sa ma aglomerez.

Lumea o sa spuna ca o sa ma timp mai mult de cealalata gospodareala! Ce ti-e si cu gura lumii!

Nu ca nu m-as putea folosi de EEE Pc-ul odraslei (asa cum o fac acuma) dar asta are tastele asa mici si eu unghiile cam lungi...

Tare chinuita sunt.

Azi am pofta de piftelute marinate.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mamaia mea era mai cu mot, le zicea "parjoale"...yam-yam, ce bune erau...

Mergi la inceput

hannen, limba nu-i complicata, e numai folosita prost.

(nu reiau cu chiftelele - care provin din turcia, respectiv numele lor provine din tr. kofta (o cu umlaut ca sa zic asa) unde litera "p" nu exista si nu ar avea niciun motiv sa existe nici in limba romana, de altfel; cu piftia care provine din limba greaca - neogreaca, mai precis,(de unde s-a preluat si felul de mancare) pihti, ca "racitura" este descrierea respectivului fel, nu mai putin corecta, cunoscuta fiind si varianta "tremurici", ca mujdei este "must de ai" (must=zeama de ai=usturoi) si ca mujdeiul nu poate fi facut decat din usturoi, din cartofi facandu-se, eventual, "zamdebarabule", ca untdelemnul e ulei de masline (ca se ridicase pb daca in post poti inlocui uleiul de floarea soarelui cu ulei de masline)... ca o sa zica lumea ca-s bulimica, si ca am mai zis, n-am nimic nou de spus)

am spus

Mergi la inceput

parjoale nu e sinonim perfect cu chiftele - sunt doua specialitati culinare distincte. diferite inclusiv ca forma.
in teorie, chiftelele sunt mici, sferice, rotunde (de aceea chiftelutele ar trebui sa arate ca ceva intre o boaba de piper si una de strugure), iar parjoalele sunt mai mari, ovale, turtite.

mi-e foame, daca n-ati inteles. am rontait azi doua mere. total insuficient. si nu ma pot deplasa, ca m-a calcat azi-dimineata o persoana pe pantof si mi-a rupt bareta. asa ca azi fara miscare

Mergi la inceput

si dedicatie pentru colegii de apartament:

cook like a man

Mergi la inceput