Who´s afraid of Mary Moppins? (6)
Raspunsuri - Pagina 14
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap parjoale nu e sinonim perfect cu chiftele - sunt doua specialitati culinare distincte. diferite inclusiv ca forma. in teorie, chiftelele sunt mici, sferice, rotunde (de aceea chiftelutele ar trebui sa arate ca ceva intre o boaba de piper si una de strugure), iar parjoalele sunt mai mari, ovale, turtite. mi-e foame, daca n-ati inteles. am rontait azi doua mere. total insuficient. si nu ma pot deplasa, ca m-a calcat azi-dimineata o persoana pe pantof si mi-a rupt bareta. asa ca azi fara miscare |
hehe, cred ca mamaie le facea asa din motive de spor la prajit/economie de ulei. cat priveste compozitia, nu stiu sa-ti spun care sunt diferentele intre cea pentru parjoale si cea pentru chiftele. stiu sigur ca mamaie punea miez de paine, sa le mai sporeasca, pentru ca deh, era pe vremea impuscatului si carnea era "valuta forte", iar uleiul era rationalizat...
hannen spune:
eee,de-alde kofta ,de alea mai pricep si euFace soacra-mea niste kofta si cu sos si fara,de crapi halind.
Multam de info.
************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!
alra spune:
hei, are cineva reteta de rulouri din alea cu crema de scortisoara de la ikea? parca am vazut o reteta similara pe undeva pe aici
imi e tare pofta si eu mananc gluten free, deci trebuie sa le realizez singurica ;)
edit: astea d'aci din josul paginii
http://notjustapples.blogspot.com/2009/07/ikea-swedish-food.html
mihaela_s spune:
alra, am eu, o caut si o scriu.
cora, de cate ori sunt acasa, asa imi vine sa nu mai pleeeeeec...
mihaela_s spune:
reteta:
Ingrediente: aluat(pentru 20 bucati). 50 g unt, 2 dl lapte, 25 g drojdie, 1/2 dl zahar, 5-6 dl faina, un vf cutit sare, 20 forme de copt(nu stiu daca sunt in Ro, sunt ca si cele de muffins dar mai mici, mai joase). Umplutura: 2 linguri unt, 2 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara.
Cum faci: topeste untul pentru aluat intr-un castron si adauga laptele, incalzeste pana la 37 grade(sa nu fie fierbinte cand incerci cu degetul). Zdrobeste drojdia in alt vas si adauga laptele caldut peste, amesteca bine pana se topeste drojdia. Adauga zaharul, sarea si 4 dl jumate din faina. Lucreaza ca pe un aluat pana se desprinde de vas, adauga faina daca mai e nevoie. Lasa-l la loc cald sa creasca 10 minute. Incalzeste cuptorul la 250-275 grade, pune o foaie de copt intr-o tava. Imparte aluatul in doua si intinde din fiecare un dreptunghi. Pune jumate din umplutura(amesteci ingredietele si e gata crema) si intinde-o peste aluat, apoi ruleaza aluatul.Taie apoi in 10 parti egale pe care le pui in forme sau direct in tava. Procedeaza la fel cu a doua parte de aluat. Lasa-le sa mai creasca 10 min, unge-le cu un ou batut si coace-le timp de aprox 6 minute.
mihaela_s spune:
:)) eu am pahar gradat, daca vrei pot face corespondente in g.
Cred ca e simplu de facut, eu nu am incercat niciodata. Cea mare e mea e specialista. :)
alra spune:
nu, sarumana. am bib de la avent cu gat mare care stau degeaba.
te-ai descurcat ieri cu interpolarile?
eu sunt acasa azi, cu fetele. ma duc sa strang balamucul ca sa pot face curat
la mine in casa oriunde calci ori ranesti o barbie, ori simti v-o mobila sau accesoriu de plastic tare in talpa