alaptat + fumat

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Dat fiind ca ati deturnat rau de tot subiectul si ati facut exact ce v-a rugat ina sa nu faceti, in primul post, va las sa mai sariti si la gatul altor persoane-fumatoare.
Sa dati cu pietre, chestii de-asta, simpliste, e mai usor decat sa fii logic.

Nu de alta, dar eu nu mai intru in targetul vostru de mame depravate-nenorocite-fumatoare si va pierdeti furmusete de energie de pomana.

BAZAR UMANITAR

Cred ca sunt obosita, dar zau ca nu inteleg ce vrei sa spui...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

CRED ca vrea sa spuna ca a renuntat la fumat.

Mama lui Ian.

"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

cumnata mea a fumat in timpul sarcinii si fumeaza si acum.copilul are acum 1 an si jumatate si inca il alapteaza.a fost nascut cu greutate relativ mica[2kg si putin],dar a recuperat repede si nu a fost bolnav niciodata,nu a tusit,nu a facut febra.e drept ca greutatea lui de acum nu e f mare[in jur de 9kg],dar copilul doarme noaptea si a dormit de cand era bebelus.la 4 luni ii dadea sa bea zeama de varza,la 6 luni ii dadea mezeluri,de la 8 luni ii da sa guste din sucuri acidulate,bere,vin....
iar eu ma panichez de fiecare data si ei imi spun ca ai mei se mai imbolnavesc pt ca ii cocolosesc...nu va mai spun cum se juca cel mic intr un pamant unde era un rahat de caine....eu ma agitam,ei stateau f impasibili...cica asa face copilul anticorpi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilimara spune:

Nu sunt mandra de asta dar si eu am alaptat si am fumat.Doar pentru 3 luni apoi am trecut pe lapte praf.Daca ar fi fost cineva langa mine care sa imi zica ca e mai bine sa alaptez fata chiar daca fumez decat sa trec pe lapte praf poate lucrurile ar fi stat altfel.
Presiunea care se pune pe oameni sa se lase de fumat, mai ales asupra celor care vor intr-adevar sa se lase, face mai mult rau decat bine.Fumatorul este constient de riscuri.
Chestia cu doctorii care recomanda fumatul in timpul sarcinii...cred ca mai corect este spus ca sunt doctori care recomanda a se renunta la incercarile de a te lasa de fumat daca acestea te supun unui stres si nervozitati care pot face mai mult rau sarcinii decat fumatul a 5 tigari pe zi.

Lili de strumfita Maria Eliza

Cu ajutorul lui DD in curand din nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Nu vad de ce ceilalti ar tb sa faca presiune asupra unei mame, mie mi se pare suficienta presiunea pe care ar trebui sa si-o faca ea insasi pt ca renuntatul sa fie posibil. Cu conditia ca ea chiar sa fie constienta ca fumatul e nociv pt fat/copil. Nu va spun asta ca sa judec pe cineva, caci am fost si eu in locul vostru, am fumat cu pasiune vreo 16 ani,si, daca nu faceam copii, inca mai fumam, ani de zile mi s-a parut goala poseta fara pachetul de tigari si fara bricheta. Ramasesem gravida si inca fumam, nu asa ca-n mod obisnuit, dar inca refuzam sa admit ca va tb sa ma opresc, aminam sa ma gindesc.Pina am fost la ecograf prima data.Si atunci sotul meu, fara nicio presiune, cu mare blindete, mi-a spus doar ca de-acum ar tb sa ma gindesc ce-i de facut cu tigarile astea, ca nu prea se mai potrivesc. Si inca a mai durat ceva pina chiar am zis gata, si a fost de fapt o mare usurare. Pe mine cel mai mult ma ingrozea, nu stiu unde citisem, ca ,atunci cind mama fumeaza, bebelusul se afla intr-un uter plin de fum, nu stiu daca-i adevarata sau falsa info, dar pt mine a fost cu mare impact.

Si ce mai era aici la tv: o reclama :fumul de tigara intra pe sub usa si prin gaura cheii spre camera bebelusului.Bebelusul era asa fara aparare,total la alegerea adultului, mi s-a strins inima.

Si tot din experienta mea: in realitate nu cei care fac presiune asupra fumatorului sint mai de evitat (desi stiu ca-s 'detestabili'), ci tocmai cei care sustin ca au fumat si copiii sint sanatosi etc.Eu m-am mai lasat o data de fumat, cind n-aveam copii, ca ma pregateam de analize pt emigrare si-am zis sa nu cumva sa patesc ceva.Si atunci a fost cu adevarat greu(cu toate ca greul a durat fix 24 de ore), dar tot am reusit.Insa cei care nu m-au incurajat au fost tocmai prietenii, cei care fumau, unui fumator ii pare parca rau ca cineva a renuntat la viciu si, constient sau nu, nu se bucura pt reusita cuiva,ar vrea de fapt si el sa se elibereze dar inca nu poate, nu e pregatit etc. Iar eu, desi am vazut asta, totusi mi-am pus inapoi in poseta pachetul si bricheta si-am luat-o de la capat.Dar nci n-aveam motivatia unui copil.

In concluzie, cum a mai zis cineva, nu va mai mintiti ca asa si pe dincolo, ca e greu, ca e presiune si ca bebe n-are nimic. Mai bine recunoasteti ca nu vreti sa renuntati, ca va bucurati si voi de placerea asta si gata. E mai bine sa fii cinstit, e mai bine sa privesti adevarul in fata, mai bine sa nu te minti si sa ceri ajutor daca nu poti decit sa sfidezi si sa cauti motive pt neputinta ta.

Sper ca nu v-am deranjat, v-am spus ca va intleg pe de-o parte(ca fumatoare) dar nu pe de alta(ca mame).

Sanatate si inger pazitor copilasilor!

Mergi la inceput

Inca ceva, ca am uitat. Alex-andra, f nedrept si urit cum i te-ai adresat lui Blackgirl. Ea si-a spus la topic pct de vedere de medic, ea nu e psiholog sa lucreze la motivatiile cuiva care fumeaza, si-a spus opinia obiectiva, a dat niste exemple si un site unde poti apela, mie mi se pare la locul ei interventia ei, mai bine sa apreciem cind cineva cu pregatire intr-un domeniu, oricare ar fi ea, scrie pe forum, imposibil sa n-avem ceva de invatat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui monalac

cumnata mea a fumat in timpul sarcinii si fumeaza si acum.copilul are acum 1 an si jumatate si inca il alapteaza.a fost nascut cu greutate relativ mica[2kg si putin],dar a recuperat repede si nu a fost bolnav niciodata,nu a tusit,nu a facut febra.e drept ca greutatea lui de acum nu e f mare[in jur de 9kg],dar copilul doarme noaptea si a dormit de cand era bebelus.la 4 luni ii dadea sa bea zeama de varza,la 6 luni ii dadea mezeluri,de la 8 luni ii da sa guste din sucuri acidulate,bere,vin....
iar eu ma panichez de fiecare data si ei imi spun ca ai mei se mai imbolnavesc pt ca ii cocolosesc...nu va mai spun cum se juca cel mic intr un pamant unde era un rahat de caine....eu ma agitam,ei stateau f impasibili...cica asa face copilul anticorpi....

Mami de Cris si Codrin

Poze Cris
Bebe Codrin

Nu te supara, tu acum hiperbolizezi sa fie mai frumoasa paralela dintre tine si cumnata ta sau femeia aia e nebuna?! Cum adica "zeama de varza la 4 luni, mezeluri la 6 luni si bauturi acidulate+BERE si VIN" la 8 luni?! Asta a fost ceva gluma, nu? Si daca nu, frate'to sau cu cine e casatorita aceasta femeie stie ca e dusa cu pluta si nu face nimic?!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Pai, Ilinca, conform rationamentului "am fumat si copilul n-a avut nimic" asa si cu zeama de varza la 4 luni. A validat rand pe rand alegerile. Copilul a scapat nevatamat de fiecare data. pe termen scurt, bineinteles.
au mai fost cazuri de mame care beau in fiecare zi, copiii iarasi n-au avut nimic, pana intr-o zi, cand ori au fost turtiti de mama ori adusi in coma alcoolica.
Mie chestia asta cu fumatul mi se pare asa, de ifose mai mult. Inteleg un om ultrastresat care simte nevoia de o "supapa" dar de unde pana unde la o mama care alapteaza, fericita si implinitasa simta asa o acuta nevoie, cand ea ar trebui sa stea ochi in ochi toata ziua cu bebelusul, ca parca asa invatasem eu pe acest forum. Ca daca ar fi numai de nicotina (desi ma indoiesc la 3-4 tigari pe zi), exista gume, plasturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

...
Mie chestia asta cu fumatul mi se pare asa, de ifose mai mult. Inteleg un om ultrastresat care simte nevoia de o "supapa" dar de unde pana unde la o mama care alapteaza, fericita si implinitasa simta asa o acuta nevoie, cand ea ar trebui sa stea ochi in ochi toata ziua cu bebelusul, ca parca asa invatasem eu pe acest forum. Ca daca ar fi numai de nicotina (desi ma indoiesc la 3-4 tigari pe zi), exista gume, plasturi...

eu nici cu ultrastresatul si supapa nu o inteleg. Asta inseamna ca tari cu procent de fumatori de 20% (Romania avea peste 40% acum cativa), deci tarile cu putini fumatori sunt pline de isterici si care refuleaza altfel? Sincer, mie nu mi s-a parut asta - din contra: persoanele se mint singure ca sunt stresate si au nevoie de fumat, si ca fumatul le calmeaza, si astfel evita sa isi investigheze adevarata cauza a stresului si puterea din interior de a trece peste o amarata tigara (dar scumpa).
Inclusiv eu, o nefumatoare.

Iar replica: lasa ca le-am dat si nu au nimic, nu e in regula pt mine. Ati explicat voi f. bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilimara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Nu vad de ce ceilalti ar tb sa faca presiune asupra unei mame, mie mi se pare suficienta presiunea pe care ar trebui sa si-o faca ea insasi pt ca renuntatul sa fie posibil. Cu conditia ca ea chiar sa fie constienta ca fumatul e nociv pt fat/copil. Nu va spun asta ca sa judec pe cineva, caci am fost si eu in locul vostru, am fumat cu pasiune vreo 16 ani,si, daca nu faceam copii, inca mai fumam, ani de zile mi s-a parut goala poseta fara pachetul de tigari si fara bricheta. Ramasesem gravida si inca fumam, nu asa ca-n mod obisnuit, dar inca refuzam sa admit ca va tb sa ma opresc, aminam sa ma gindesc.Pina am fost la ecograf prima data.Si atunci sotul meu, fara nicio presiune, cu mare blindete, mi-a spus doar ca de-acum ar tb sa ma gindesc ce-i de facut cu tigarile astea, ca nu prea se mai potrivesc. Si inca a mai durat ceva pina chiar am zis gata, si a fost de fapt o mare usurare. Pe mine cel mai mult ma ingrozea, nu stiu unde citisem, ca ,atunci cind mama fumeaza, bebelusul se afla intr-un uter plin de fum, nu stiu daca-i adevarata sau falsa info, dar pt mine a fost cu mare impact.

Si ce mai era aici la tv: o reclama :fumul de tigara intra pe sub usa si prin gaura cheii spre camera bebelusului.Bebelusul era asa fara aparare,total la alegerea adultului, mi s-a strins inima.

Si tot din experienta mea: in realitate nu cei care fac presiune asupra fumatorului sint mai de evitat (desi stiu ca-s 'detestabili'), ci tocmai cei care sustin ca au fumat si copiii sint sanatosi etc.Eu m-am mai lasat o data de fumat, cind n-aveam copii, ca ma pregateam de analize pt emigrare si-am zis sa nu cumva sa patesc ceva.Si atunci a fost cu adevarat greu(cu toate ca greul a durat fix 24 de ore), dar tot am reusit.Insa cei care nu m-au incurajat au fost tocmai prietenii, cei care fumau, unui fumator ii pare parca rau ca cineva a renuntat la viciu si, constient sau nu, nu se bucura pt reusita cuiva,ar vrea de fapt si el sa se elibereze dar inca nu poate, nu e pregatit etc. Iar eu, desi am vazut asta, totusi mi-am pus inapoi in poseta pachetul si bricheta si-am luat-o de la capat.Dar nci n-aveam motivatia unui copil.

In concluzie, cum a mai zis cineva, nu va mai mintiti ca asa si pe dincolo, ca e greu, ca e presiune si ca bebe n-are nimic. Mai bine recunoasteti ca nu vreti sa renuntati, ca va bucurati si voi de placerea asta si gata. E mai bine sa fii cinstit, e mai bine sa privesti adevarul in fata, mai bine sa nu te minti si sa ceri ajutor daca nu poti decit sa sfidezi si sa cauti motive pt neputinta ta.

Sper ca nu v-am deranjat, v-am spus ca va intleg pe de-o parte(ca fumatoare) dar nu pe de alta(ca mame).

Sanatate si inger pazitor copilasilor!

Deci tu la inceputul sarcinii nu stiai de implicatiile fumatului asupra bebelusului din moment ce vestea sarcinii nu a pus pe tine o presiunein a te lasa(desi te-ai mai lasat odata de fumat si motivul a fost chiar sanatatea ta) ori pur si simplu nu ai vrut sa renunti "ca sa te bucuri si tu de placerea asta" pentru un timp.(desi ca fost fumator timp de 15 ani si eu, nu as putea in viata mea sa consider fumatul ca o placere).

Lili de strumfita Maria Eliza

Cu ajutorul lui DD in curand din nou

Mergi la inceput

Lilimarea, ba stiam de implicatiile fumatului asupra sarcinii, dar ma bucuram de placerea de a fuma, m-am pus tot pe mine pe primul plan, gaseam si eu n motive, ca-s sanatoasa, ca n-are nimic, ca nu mi s-o intimpla tocmai mie etc.

Mergi la inceput