alaptat + fumat

alaptat + fumat | Autor: inapreda

Link direct la acest mesaj

Saluti,

Stiu ca e riscant sa deschid un astfel de topic aici; totusi, o prietena care are o fetita de 3 luni si care stie ca activez pe un forum despre copii, m-a rugat azi sa intreb daca fetita ei nu ia in greutate din cauza ca ea alapteaza si fumeaza. Eu i-am spus parerea mea dar ea ar vrea sa cunoasca mai multe opinii.

Va rog -daca se poate- sa raspundeti strict la subiect, chiar daca va vine sa...faceti altceva.

Va multumesc

Mama lui Ian.

"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

nu neaparat. Nu ia delc in greutate? cat creste lunar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Nu neaparat. Adica depinde ce inseamna "nu ia in greutate"; nu ia deloc? De cand? In general copiii alaptati iau mai putin in greutate decat cei hraniti cu lapte praf.
Parerea mea:
- nu-i bine ca n-are atata vointza si drag de copil incat sa renunte naibii la fumat macar cateva luni;
- daca fumeaza 2-3 tigari pe zi nu-i mare tragedie;
- daca fumeaza mai mult e nashpa in primul rand pentru ea
Io daca ar fi sa votez pentru "alaptare de catre mama fumatoare" si "hranire cu lapte praf" as alege prima varianta. Ar fi bine ca totusi prietena aia sa nu bage ca turcu'. O proaspata mamica n-ar trebui sa fumeze nici daca n-ar alapta; cum sa te apropii de o creatura asa gingasa traznind a fum?

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca

nu neaparat. Nu ia delc in greutate? cat creste lunar?

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si Tudor Andrei (16.02.2011)

Pai, fetita s-a nascut cu vreo 3 kg si acum are in jur de 5. Nu stiu exact dar o sa o intreb. Stiu ca are scaune diareice. Asa le numeste ea, habar nu am cit sint de "diareice" I-a facut ceva analize si a rezultat ca ar avea intoleranta la proteina din lapte. Medicii din Bistrita i-au recomndat sa o treaca pe lapte praf fara lactoza iar unul din Cluj i-a recomandat sa mearga inainte cu alaptatul dar i-a dat si 2 tipuri de picaturi. Nu cunosc detalii...detailate.

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Diareice pe naiba:))) Se vede ca e la primul copil (nu?) si nici nu prea sta pe forumuri sa discute cu duiosie despre consistentza lu' kk:)). Precis are scaunul normal pentru sugarii hraniti doar cu lapte, adica moaaaale de se infiltreaza in scutec...ce-ar vrea la varsta asta a copilului, bilutze sau carnaciori?:)))
Doctorul care i-a spus sa continue alaptarea bine a facut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Deci a luat in greutate foarte bine chiar, iar ce numeste scaune diareice cred ca sunt scaunele moi, normale la un copil alaptat.

As merge pe mana medicului care a recomandat picaturi si continuarea alaptarii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Deci a luat in greutate foarte bine chiar, iar ce numeste scaune diareice cred ca sunt scaunele moi, normale la un copil alaptat.

As merge pe mana medicului care a recomandat picaturi si continuarea alaptarii.

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

Asa i-am spus si eu.

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Eu sunt extrem de extremista si intoleranta cand vine vb de alaptare si fumat.

Am doua cazuri: prietena mea, fumatoare de mult timp, insa mai mult de socializare (2-3 tigari/zi), desi si-a alaptat copila 10 luni tot nu a renuntat la viciu. Fata, desi este peste medie cu greutatea, are constant bronsiolita. Exasperata i-am trantit in fata ca este singura responsabila de sanatatea (precara) a celei mici: cum nai.ba esti mama responsabila cand tu fumezi in casa cu cea mica? Pe balcon sau afara, in fata scarii, ce are???

Al doilea caz: o pacienta de-a mea, mai colorata, fumatoare grea, naste prematur la 7 luni o mata de fetita. 3 luni a stat cu ea in terapie intesiva, fata are fibroza pulmonara, malformatie cardiaca, a tb sa fie hranita prin gavaj. Horror! Acum o luna mama a plecat de-acasa si si-a lasat fata (11 luni) in grija baiatului cel mare (8 ani). Din nefericire, s-a luat atunci curentul, iar baiatul, de frica, a iesit cu cea mica asa cum era (in pijama si in picioarele goale) afara pe strada (ora 22.00, cam 0-1 grade, ca vb de Predeal). Noroc ca cea mica nu are nimic, mama are dosar penal pt neglijenta, eu tb sa dau rapoarte despre sanatatea fetei si cat de responsabila este mama. Cea mica este sub greutate, mama nu a alaptat deloc.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Diareice pe naiba:))) Se vede ca e la primul copil (nu?) si nici nu prea sta pe forumuri sa discute cu duiosie despre consistentza lu' kk:)). Precis are scaunul normal pentru sugarii hraniti doar cu lapte, adica moaaaale de se infiltreaza in scutec...ce-ar vrea la varsta asta a copilului, bilutze sau carnaciori?:)))
Doctorul care i-a spus sa continue alaptarea bine a facut!

E la primul copil iar forumitul i se pare "pierdere de vreme"; cind mi-am spus parerea despre asa zia diaree, a preferat sa nu ma creada E foarte stresata si pune fetita pe cintar inainte si dupa FIECARE masa ca sa vada cit ia in greutate.
Am uitat sa spun ca fetita e MORTALA e vesela si foarte, foarte expresiva.

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

eu am hranit fata timp de 5 luni cu laptele meu (nu spun ca am alaptat-o, pentru ca m-am muls in toata aceasta perioada) si in toata aceasta perioada fumam cam 3-5 tigari pe zi.

La botez, cand am fumat mai mult si am baut si alcool, am aruncat laptele si i-am dat lapte praf.

Deci strict la intrebare: nu are legatura una cu cealalta, ne-luatul in greutate cu fumatul, asta spun strict doar din experienta mea, fara sa fac vreun studiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Gizas, parca ar fi prietena mea, cea fumatoare. Copila ei pana acum a fost vazuta constant de 3 medici de familie si 3 pediatri (are 1.8 ani) si tot nu crede ca i s-a imbolnavit fata datorita fumatului constant in preajma ei.

Mergi la inceput