alaptat + fumat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Gizas, parca ar fi prietena mea, cea fumatoare.

Dar de copii care sa nu aiba probleme si totusi sa fi fost alaptati de mame fumatoare ai auzit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Va multumesc pentru opinii si experiente impartasite.
Si va mai multumesc pentru ca nu ati judecat.

Mama lui Ian.

"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Ba sa stii ca eu de obicei judec inainte sa vorbesc

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Citat:

Ba sa stii ca eu de obicei judec inainte sa vorbesc

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Gizas, parca ar fi prietena mea, cea fumatoare.

Dar de copii care sa nu aiba probleme si totusi sa fi fost alaptati de mame fumatoare ai auzit?

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

pentru ca este extrem de extremista probabil ca nu crede
E mai simplu asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Tanti Zavaidoc, am auzit, insa ce raspuns vrei sa dau: ca o fi vb de destin?

Tocmai ca intre o mama fumatoare care alapteaza si una nefumatoare care renunta prea devreme la alaptat, ii acord mai mult credit celei dintai. Insa nu mai bine se duce ea la cabinetul STOP FUMAT sa caute ajutor daca altfel nu poate/nu stie cum sa se lase de fumat? Orice gest facut pt sanatatea ei/a copilului este de aplaudat, nu de judecat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:

E la primul copil iar forumitul i se pare "pierdere de vreme"; cind mi-am spus parerea despre asa zia diaree, a preferat sa nu ma creada E foarte stresata si pune fetita pe cintar inainte si dupa FIECARE masa ca sa vada cit ia in greutate.

Mama lui Ian.

Pai stii cum e, ce-si face omul cu mana lui...
In ritmul asta (cu ABERANTUL cantarit inainte si dupa fiecare masa...cand in primele 6 luni copilul e suficient sa fie cantarit O DATA PE LUNA!!) eu nu-i dau mai mult de 1 luna de alaptat...o ia pe "clasica" panta: vai nu creste, vai, proba suptului, vai, n-am lapte bun/destul/gras/untos/smantanit, vai moare de foame, vai ajunge subnutrit...gataaaa, intzarcare!
Sper ca sta bine cu banii si o sa-i ajunga bugetul si pentru tigari si pentru laptele praf "special, cel mai bun, fara lactoza" si anume cel mai scump...
Sau poate vei avea tu o influentza pozitiva asupra ei...

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Nu e fumatul un obicei sanatos si laudabil, dar sunt si multe idei preconcepute legate de el.

Nu e vorba de destin, Blackgirl. E vorba despre niste predispozitii genetice, sau "sensibilitati". De aia nici nu face toata lumea care fumeaza cancer pulmonar. De aia si sunt multe situatii cand totul e bine si copiii sunt bolnavi, iar mamele se intreaba ce au facut gresit. Nimic. Doar ca nu putem prevedea combinatiile genetice si efectele lor.

Ca de obicei, eu spun ca aruncatul cu pietre nu ajuta. Si nici nu mi se pare OK sa compari o fumatoare cu mama din exemplul tau, care a lasat copilul sugar in grija fratelui de 8 ani. Astea sunt chestii care tin de un anumit mediu. Fumatul nu are neaparata legatura cu mediul respectiv, desi e mai frecvent acolo.

Mergi la inceput

Ilinca, ea alapteaza exclusiv de 3 luni si, pentru ca are lapte, vrea sa alapteze MINIM 6 luni, in ciuda...tuturor.
In ceea ce priveste influenta mea, eu ii spun numai ce stiu de la voi -si stiu destule ACUM!- pentru ca eu...nu am alaptat decit 3 saptamini dar si alea au fost cu completare

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Tanti Z., tatal meu a murit la 52 de ani de cancer pulmonar. Exclusiv din cauza fumatului. In facultate am facut un studiu (cat s-a putut in Spitalul de Copii din Bv) despre factorii de risc in aparitia bronsiolitei si a astmului bronsic. Ghici ce? Fumatul in familie, in special de catre mama, era la loc de cinste.

Io nu stiu pana la urma ce vb aici? Despre cum ii este mai bine copilului, nu?! Daca tu crezi ca o mama care fumeaza nu influentaza intr-o anumita masura sanatatea copilului, gresesti.

Mergi la inceput