Copilul meu nu doarme noaptea...
Raspunsuri - Pagina 2
andre_ea spune:
Ioana, tu hranesti copiii in tandem?
Parerea mea este ca productia de lapte a scazut si de aceea se trezeste nopatea, lui ii e foame. Am patit asta cand avea cea mica 10 luni. Pe mine ma ajunsese oboseala si asta s-a vazut si in productia de lapte. Se trezea fi-mea din ora in ora sa suga, adormea nemanacata si se trezea iar peste o ora. Iar eu eram din ce in ce mai obosita. Am vrut atunci sa o intarc, dar a fost mai incapatanata ca mine, prefera sa adoarma nemancata decat sa guste din biberon. Lucrurile s-au linistit abia cand a venit mama sa ma ajute, si am putut sa ma odihnesc ca lumea. Dupa aceea a revenit la trezirile ei obisnuite din 2 in 2 ore. O noapte buna de somn n-am prins decat dupa ce am intarcat-o.
Eu zic sa faci rost de un ajutor pentru o perioada, macar ziua, sa te poti odihni si tu cum trebuie.
Bafta.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
Bebe Beca spune:
Dintisori inca nu au aparut.
Seara i-am dat un supliment de lapte praf de capra, cu biberonul. I-am dat si in cursul noptii. Insa treziriele au conntinuat, lucru care m-a facut sa cred ca nu foamea este rpoblema lui.
Pe fetita o alaptez de 2 ori pe zi, dimineata si seara, dupa ce isi face Tudor treaba. Eu ma gandesc ca aceasta scadere a lactatiei a venit din cauza oboselii, pentru ca cerere este. Asa ca am nevoi e de sorm, pentru a putea alapta copiii mai departe, asta este dorinta mea cea mare. Numai ca bebelanul are alte planuri cu mine.
CorinaDani spune:
ioana, fara suparare intreb : de ce lapte de capra ? bb are sub un an, e recomandat ? nu ar fi mai potrivita o formula de lapte praf ? intreb si eu, atat.
iar in legatura cu lactatia, da, oboseala/lipsa de somn isi spun cuvantul. iei vitamine ? eu am luat elevit pe toata perioada sarcinii si a alaptarii.
off, tie ti-ar trebui neaparat o mana de ajutor, sa apuci sa dormi cateva ore legate intr-o noapte sau zi, sa-ti reincarci bateriile.
de mancat, apuci sa mananci cum si ce trebuie ? bei suficiente lichide? bei ceai de chimen si anason - pentru lactatie ?
Bebe Beca spune:
Corina, este formula laptele. Speciala pentru bebelusi. Lapte praf de capra, luat de la plafar, costa o avere cutia.
De mancat apuc sa mananc, uneori mananc prea mult, compulsiv. Imi alina "necazurile", ca sa zic asa.
andre_ea spune:
Personal mi se pare prea mult stres pentru organismul tau alaptatul a doi copii odata, cat si faptul ca nu poti dormi ziua cand esti obosita.
Gaseste o solutie sa te odihnesti, sa-ti revii putin si eu cred ca si bebelusul va dormi mai bine.
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Bebe Beca spune:
Andreea, si mie mi se pare cam mult, vad asta pe pielea mea, in fiecare zi. Catvea ore pe zi, 4 zile pe saptaman, am o doamna care vine si ma ajuta. Adica imi este mai usor sa fac mancarea, ea se ocupa de aranjatul rpin casa. Insa copiii vor doar cu mine, mananca numai cu mine. Nu pot dormi in cursul zilei, pentru ca dimineata incep cu pregatirea micului dejun pentru noi toti, ii hranesc pe ei, apoi pe mine, dupa care incep sa pregatesc pranzul. Intre timp, o joaca, o atentie, o maslina. Cand este frumos afara, doamna iese cu Sara afara si eu raman cu scaiul meu mic la pregatit pranzul. Gata pranzul, hop cu lingurita. Intai mananca ei, apoi eu. Si apoi avem o pauza mica, pana incep cu pregatitul cinei, imi vin acasa sotul si fetita cea mare. Si uite asa se duce ziua mea. Le fac mancare zilnic, proaspata. Se intampla uneori sa am mancare 2 zile, insa rar si nu-mi place deloc cand se intampla asta. Iar timp pentru somn nu am :(, asa ca somnul de noapte imi trebuie mie.
andre_ea spune:
Sincer nu stiu cum sa-ti spun sa faci sa fie bine, asta numai tu stii. Dar trebuie sa dormi. Ori ca doamna de la pranz il ia odata si pe cel mic afara si tu dormi in timpul asta, ori ca tati se trezeste in week-end mai devreme, sta cu copiii si te lasa pe tine mai mult sa dormi, ori noaptea incearca el sa linisteasca copilul si tu dormi, ori chemi mama o saptamana la voi si tu dormi. Nu stiu, doar tu stii ce te-ar aranja mai bine si ce s-ar putea. Ideea principala insa este ca tu trebuie sa dormi. Si dupa asta eu cred ca se vor regla toate. Pana la urmatorul puseu din asta e oboseala :(.
Mult succes!
Delu Prichindelu'
Prichinduta
CorinaDani spune:
eu cred ca cel mai mult timp iti ia pregatitul mancarii, zi de zi, pentru fiecare masa. implicit asta inseamna si mai mult timp pierdut cu spalatul vaselor si tacamurilor folosite la gatit, daca nu ai masina de spalat vase sau nu ti le spala doamna respectiva.
poate aici ar fi bine sa-ti dea cineva o mana de ajutor, la gatit. mai bine iesi tu la plimbare cu fetita si bb, iar doamna sa ramana sa gateasca pentru pranz si cina. o gura de aer curat, o plimbare mica in parc, un ochi aruncat la vitrina magazinelor pot face minuni in privinta psihicului tau. iar dupa ce va intoarceti de la plimbare si mancati, puteti dormi toti trei fara probleme.
ce-i mai important acum, o mamica odihnita, cu laptic suficient, sau mancarica proaspat gatita zi de zi ? tu, sotul si fetita cea mare puteti manca si 2 zile din aceleasi feluri de mancare. doar o tineti in frigider, nu se altereaza, trebuie doar incalzita la ora mesei si nu mai pierzi ore pretioase gatind mereu proaspat.
stiu ca vrei sa fii wonder-woman, sa le poti face pe toate cu succes, insa e momentul sa-ti reconsideri prioritatile.
Bebe Beca spune:
Vezi tu Corina, pentru mine este foarte important ca mancarea sa fie mancata in decurs de cateva ore de cand este gatita, pentru ca eu cred ca dupa acele cateva ore, nutrientii (si asa putini in urma prepararii termice) dispar de tot si ceea ce ramane devine toxic. Am citit despre asta intr-o lucrare a dlui Mencinicopschi, daca mai gasesc explicatia exacta, o voi scrie, In plus, eu gatesc intr-o maniera dietetica, folosesc o multime de plante aromatice, in fine, nici pe mama nu as ruga-o sa imi ia locul in bucatarie Ca sa scurtez povestea, alimentatia copiilor este prioritatea mea.
In ceea ce priveste somnul meu... cu tati al nosttru mai greu cu trezitul mai devreme, sau statul noaptea cu copilul. A ramas o noapte cu cel mic si, la un moment dat, m-am dus in dormitor sa vad de ce nu se mai opreste tudor din plans. L-am gasit in fund, langa tatal lui, plangand de zor. S andrei dormea fara nicio problema
Pe mama nu o pot chema pentru ca tata tocmai ce a fost diagnosticat cu cancer si mama ii este acum alaturi. Are o multime de medicamente de luat, ceaiuri, mese la ore fixe, etc. Nu as putea-o incarca si cu ale mele.
La un moment dat va trebui sa se linisteasca apele. M-am gandit la o varianta. Sa o duc pe cea mica la o gradinita (am gasit una care corespunde si din punct de vedere al alimentatiei, hihi, stressul meu) si astfel sa fiu doar cu piticul acasa. Asa mi-ar fi muuult mai usor in timpul zilei,
Raman noptile, insa...
danangie spune:
Buna IOANA,
Iti doresc ca micul Andrei sa isi revina cu somnul. Asa ce te mai inteleg cu somnul.
Eu acum sincer dorm mai bine decat atunci cand aveam un copil sau doi. Nu am nici o "reteta". Misterul este MArco. El este un copil linistit. Deci acum ca am avut al treilea copil si e linistit pot spune ca depinde mutl de cum e copilul.
Inainte de a naste pe Alessio,primul meu copil....pfuaaiii nici nu acceptam ca bb sa nu doarma in patut. Iaca na ca nu e chiar asa. Exact cum descrii tu pe Andrei...exact asa era Alessio.Diferenta e ca al meu pana la varsta de 1 an si 2 sapt cand a dormit ptr prima oara in viata lui 3 ore la pranz (nu asta e important) legate!! Deci al meu dormea juma de ora se trezea...dormea 15 min ..se trezea...si tot asa.Zi,noapte el asa a facut. S-a linistit efectiv ziua si noaptea exact cand s-a nascut fratiorul: Mattia al doilea copil. Avea 1 an si 4 luni.
Mattia un copil care isi facea cateva ore de somn legate dar care isi mai facea si cate 4, 5 ore de insomnie pe noapte. S-a linistit in jur de 11 luni. Ca si tine cu amandoi am probat milioane de metode si ceaiuri si siropuri homeopate,etc. Nik nik nik!
Marco...e painea lui D-zeu. Asa e el. Nu am facut nimic in plus fata de ce am facut ptr ceilalti doi. Amprocedat exact ca si la ceilalti. Diferenta e ca Marco este un copil linistit. Noaptea se trezeste doar o data ptr lapte. Ziua isi face si 3 ore de somn. Doarme singur in camera si deci in patutul lui. Este primaoara ca reusesc sa folosesc patutul . Ptr ceilalti doi patutul frigeaaa.
Deci, te-as fi ajutat cu placere dar nu as stii cum.Adica....ai facut deja destule. Asa e el. Micul tau Andrei. Tin pmunii sa selinisteasca cat mai repede posibil. Si sa stii ca ar fi super sa trimiti pe Sara la gradinita. Eu i-am dat cand Ale avea 2 ani si 5 luni , iar Mattia 1 an si 2 saptamani. A fost super ptr mine si ptr faptul ca eram graviduta cu o hernie antipatica rau deci......o binecuvantare gradinita.
Numai bine si iti doresc sa reusesti sa te odihnesti.
Alessio Michele (3 + ani) , Mattia Gabriel (2 anisori!!) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (8 luni) ! .
Pozici cu noi