Copilul meu nu doarme noaptea...

Copilul meu nu doarme noaptea... | Autor: Bebe Beca

Link direct la acest mesaj

Ca sa fie 3 suboecte pe prima pagina care incep la fel... deschid si eu subiectul acesta, ca sa imi spun of-ul... Bebelusul meu, care are 8 luni acum, doarme prost. Nu a dormit mai mult de 4 ore legate niciodata, insa ce se intampla in ultimele cateva luni (adica de vreo 3 incoace), devine din ce in ce mai suparator, pentru ca nu reuseste sa se odihneasca si ii marcheaza si starea din timpul zilei. Se culca in jur de 9 seara, primele 3 ore le doarme bine, dupa care incepe dansul, dans care tine pana in jurul orei 6 dimineata. Dansul inseamna ca se trezeste la intervale cuprinse in 15 minute si 1 ora, cel mai mult, plange, suge, adoarme la loc. Dupa 15 minute (unori chiar mai putin) , o luam de la capat. Si totul se incheie dimineata, cand mai are un somn de cca 2 ore, linistit. Ziua doarme mai bine, nu are somnuri lungi, de 30 min- 1 ora, de vreo 2 sau 3 ori pe zi. Se intampla rar sa aiba un somn de 2 ore.

De mancat mananca bine, nu ma plang, Suge atunci cand doreste, mai ales noaptea (asta fiind singura solutie de linistire, alaturi de plimbat prin casa).

I-am dat nurofen intr-o seara, niciun efect. I-am dat chamomilla, nimic. Magnesia phosphorica (parca?), nimic. Nux vomica pt direri de burta. Nimic nici cu ele. La baita i-am pus 3-4 picaturi de lavanda, nu l-au ajutat. I-am mai dat ceai de fenicul, chimen, anason, nu-l ajuta nici acela. Nu se odihneste cum trebuie si nu stiu cum sa il pot ajuta.
De mine nici nu am ce sa mai spun. recunosc cu mana pe inima ca nu mai pot nici eu. Dorm cam 1.5 ore (spre dimineata, cand se linisteste el), iar ziua nu pot dormi deloc, avand fetita mai micuta acasa.

Eh, acestea fiind spuse, in afara de multa rabdare, imi mai puteti da ceva sugestii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Ioana,

raspunsul meu, ar fi, probabil, mai folositor pe la pagina 10, incolo.

io am doi copii, au 7 ani si patru ani 5 luni al doilea. cel mic si acu are orar ca piticul tau. si cand avea 8 luni la fel. Nu am gasit solutia. io il adorm si acu pe la 8 seara, doarme 3-4 ore apoi vine cu perna si plapuma apoi vrea sa mergem in patul lui..apoi vrea apa, uneori pur si simplu nu doarme. E sanatos, i-am dat si io uneori nurofen cand era mai mic, acelasi efect. Io m-am consolat demult si nu mai am nimik. pur si simplu il iau asa cum e si nu ma oftic..io care eram o somnoroasa. Uneori face tandem cu frat-su.. Uneori simt ca tremur de oboseala. ca mai am si altele de facut.

Musafirii mei ridica din spincene..dar nu am avut taria sa ii zic sa nu vina la mine daca nu poate dormi.

dar e drept ca io nu am trei copii.

de fapt iti zic sa nu disperi ... daca nu gasesti o solutie optima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Multumesc mult pentru raspuns. Nici eu nu i-as spune vreunuia dintre copiii mei sa stea singuri, daca ei isi doresc sa doarma cu mine. De fapt, la noi nici unul dintre ei nu doarme singur. Fetele dormeau cu tati, Tudor cu mine. In ultimele zile si Sara vrea sa doarma cu mine si asta este o problema, pt ca nu ar putea dormi din cauza lui tudor. Si asa ca adoarme in patul meu si apoi o mutam in patul in care dorm Rebeca si tati. E o distractie... norocul nostru este ca avem sufieciente dormitoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

ati incercat sa-l culcati singur?

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Am Incercat, Ruxandra. Am incercat=o si pe asta. I-am dat si lapte praf. Si lape vegetal. Si cereale in lapte. Si culcat intr-o camera, si in alta. Si in paturi diferite. Azi noapte am dormit pe canaopea in sufragerie, amandoi. Acolo abia ce s-a mai linistit. Insa era deja 5 dimineata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Si feciorul meu, alaptat la cerere, se trezea pe la 7-9 luni si din jumate in jumate de ora sa suga. E o perioada in care creste mai mult, acumuleaza deprinderi noi (probabil ca merge in 4 labe ziua) in ritm rapid, ies dinti si masele. Toate astea il fac sa se comporte asa noaptea. Vestea buna e ca trece. Mai repede sau mai tarziu ....

Somn linistit va dorim!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Stiu ca nu te incalzeste cu nimic, dar parca l-ai descirs pe printul meu. Eu am cedat psihic (dupa mai bine de 3 ani de nesomn) si am incercat sa-l 'pasez' bunicii. Dupa o luna de incercari, n-am rezolvat nimic, asa ca iar dorm eu cu el. Partea proasta e la noi ca nici alea 3 ore legate de cd adoarme nu le mai are. Se trezeste in maxim 30 de min dupa ce il pun in pat. O tine cu n treziri o buna bucata din noapte, apoi doarme linistit aprox 3 ore si la 6 incepe la noi dansul
Asta e motivul pt care eu acum nu mai vreau bebe3. Nu cred ca stiu sa fac copii care dorm.
O sa urmaresc si eu subiectul, poate vine cineva cu solutia salvatoare.

Mergi la inceput

Si iate-me cateva zile mai tarziu, aceeasi situatie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

Beca, io aveam o perna de alaptat de la Mothercare, din aceea in forma de potcoava. Puneam perna sub ceafa, prelungirea pernei bagata sub spatele meu ca sa stau oarecum intr-o parte, prunca cu capul pe mana dreapta, tricoul ridicat, si dormeam. Prunca se mufa singura cand dorea ca sanul era in nasul ei.
Suzeta nu vrea?

Mergi la inceput

Nemo, numa' tzatza il linisteste. Eu il pun pe o perna, langa mine. Dar mi-e soooomn. Si ceva se intampla cu lactatia, pentru ca asta mica imi spune ca "nu mege", atunci cand suge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ioana, parca a scris cineva la un alt subiect, carenta de fier poate da o stare de agitatie, nervozitate, somn agitat.
poate si bb al tau sa aiba asa ceva ?
cu dintisorii cum sta ?

Mergi la inceput