Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (27)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

buna fetele,

Eu am luat-o razna rau de tot...acum e si pitica in vacanta si cand reusesc si eu la calculator caut nume....sunt pe aratura rau de tot.
B vrea Nassira sau Erin si al doilea Yasmine..numele de familie Serban..eu am o lista interminabila dar lui nu ii place nimic.Legat de nume nici noi nu avem la fel si nu a trebuit sa merg si eu sa declar...doar am semnat o hartie care ne-a dat-o din spital in care am scris numele cu care sunt de acord.
Legat de intalnire nu avem preferinte numai ca de aseara Leyre are ceva febra si sa vedem cum evolueaza ca alte simptome nu are.Daca o sa fie ok voi veniti si cu copii din dotare?
Erika e si pe lista mea.

Va pupi si incerc sa scriu mai mult.!

Apropo de mancare am gasit la piata spanac de toamna...uff ce am mai muncit la el dar merita.

Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08
si 24 saptamani
www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii vechi cu bombonica mea

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Pai taticul merge si declara bebele, dar trebuie sa aiba o hartie din maternitate, hartie pe care este acordul mamei, nu poate declara ce nume vrea el.

Mamicile care au deja un copil ne pot da mai multe detalii, eu stiu ca i se da nume din maternitate, ca si scrie la patutul fiecarui numele.

MTHFR C677T Homozigot
+24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Glumiti? La mine e o diferenta de 2 saptamani...dar eu am incredere...stiu ca bb e bine!

Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08
si 24 saptamani
www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii vechi cu bombonica mea

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalitzuza spune:

Buna seara mamicutelor va pupacesc pe toate ... uau ce activitate intensa aici ... imi place ...va citesc tot timpul...
georgia_c multumesc ptr consolare dar se pare ca asa-i modelul de la 3-4 dimineata am treaba multa dar trece si asta ....
Olipetrecere fumoasa ...
mrg[/red] bine ai venit sa ai sarcina usoara si bebe sanatos tun.
Felicitari tuturor ptr vestile bune,bebelusi sanatosi si mamici fericite, ma bucur si eu alaturi de voi.
Fetelor din Bucuresti ma bucur ca puneti tara la cale si o sa va intalniti este tare frumos... m-as face si eu o albinuta sa vin...dar nu am cum ...
Va pup si va doresc noapte buna tuturor

26 + de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Alina, sa-mi trimiti si mie un pm cu adresa si numele restaurantului

Si mai lasa treaba

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

m'neata si de la noi
toni , si piscotica noastra e mai mica cu 1 sapt (la greutate) - motiv fiind multiple , unul dintre ele este o ovulatie tarzie, care sprer sa se aplica la mine , caci io nu am acel cm clasic de 28 zile cu ovulatie la 14 zile ..ci 31-32 cu ovu in ziua 17-18, chiar 19; mie mi s-a recomandat , pt linistea mea , sa monitorizez ecografic bebelina ; te si curaj , Doamne ajuta sa fie bine pana la capat

nici eu nu pot ajunge la intalnire ..lasa ca va vad in pozici

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiushor spune:

am gasit un articol despre declararea bebeului. e din 2006, dar am mai gasit unul din 2009 care ofera aceleasi date.

http://reclama/bebe-legis/declararea-si-inregistrarea-nasterii.html

acum eu nu inteleg termenul ala de 14 zile, daca nu`l "inmatriculezi" in 14 zile expira bebele?

marysa bine de stiut pt mine ca pot doar sa semnez. vad ca asa zice si in articol...

O dimineatza frumoasa va doresc.
Eu tre sa plec pana in oras si mi-e asa de groaza de frigul de afara, chiar daca e soare.
O sa fac vreo doua matanii samai creasca doua grade

Va burticile cu bebei frumosi si sanatosi

gravidutza 27+ de bebitza Gruitza

A invata sa ne iubim pe noi insine este primul pas crucial in a invata sa iubim pe altii !!!

http://designartizan.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

referitor la inregistrare nastere copil:

Īnregistrarea copilului
Īnregistrarea copilului se face la primaria sectorului din Bucuresti,
municipiului, orasului sau comunei īn a caror raza administrativteritoriala a avut loc nasterea. Termenul pentru declararea si inregistrarea
nasterii copilului este de 15 zile de la data nasterii. Īnregistrarea nasterii
copilului se face pe baza declaratiei verbale a oricaruia dintre parinti,
prezentāndu-se urmatoarele documente:
- Certificatul medical constatator al nasterii, īntocmit pe formular tip, care
va trebui sa poarte numar de īnregistrare, data certa, sigiliul unitatii
sanitare, semnatura si parafa medicului;
- Certificatul de nastere si catul de identitate al mamei si al declarantului,
daca nasterea nu este declarata de mama;
- Certificatul de casatorie al parintilor copilului, daca sunt

Caty..daca nu il inregistrezi in 15 zile, ma gandesc ca primesti o mica amenda...dar sigur nu expira copilul!

25+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

am mai gasit acest lucru, mai detaliat:

www.sector3primarie.ro/portal/bucuresti/ps3/portal.nsf/All/C546487B52D6957DC22572EA004A872A/$FILE/acte%20necesare%20stare%20civila.pdf" target="_blank"> inregistrare copil
si

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=165872&nm=acte-necesare-declarare-nou-nascut

25+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Copilul s-a nascut, si conform legislatiei este necesar sa inregistrezi copilul si sa obtii certificatul de nastere. Daca nu cunosti pasii si actele necesare, in continuare te vom familiariza cu toate aceste proceduri si formalitati pentru toate situatiile posibile.
Declararea nasterii
In primul rand trebuie facuta declararea nasterii care se face in maternitatea unde sa nascut copilul in termen de maxim de trei zile de la nastere, astfel obtinandu-se certificatul constatator al nasterii. Acest certificat constator al nasterii se elibereaza de la unitatea medicala unde copilul a fost nascut iar daca copilul sa nascut la domiciliu sau in alt parte decat o unitate spitaliceasca, de catre dispensarul medical teritorial. Certificatul medical constatator al nesterii este intocmit pe un formular tip, este absolut necesar sa aiba data de inregistrare cu data certa, stampila unitatii emitente si parafa medicului. Pentru eliberarea certificatului medical constatator al nasterii copilului sunt necesare actele urmatoare :
- actul de identitate al mamei
- certificatul de nastere al mamei
- actul de identitate al tatalui (daca este cazul)
- certificatul de nastere al tatalui (daca este cazul)
- certificatul de casatorie al parintilor (daca este cazul).
- hot#259;rāre judec#259;toareasc#259; definitiv#259; de divor#355;, certificat de deces (daca este cazul).
Inregistrarea copilului la primarie Oficiul de Stare Civila
Inregistrarea copilului la Biroul de inregistrare a nasterilor din Oficiul de Stare Civila din cadrul primariei locale, se face in termenul legal de 14 zile de la nasterea copilului. Depunerea actelor si inregistrarea copilului se face la primaria din localitatea unde a avut loc nasterea. In caz de depasire a termenul legal de declarare a copilului de 14 zile, intarzierea este sanctionata cu o amenda, scutirea de la plata acestei amenzi se poate face doar in cazuri special de catre primar. Daca declararea nasterii se face la mai mult de 1 an de la nasterea copilului, pentru a se putea efectua inregistrarea este necesara o sentinta judecatoreasca.
In practica pot exista urmatoarele cazuri :
A. Mama casatorita
Pentru obtinerea certificatului de nastere al copilului sunt necesare actele urmatoare:
- actul de identitate ale mamei in original,
- actul de identitate ale tatalui in original,
- certificatul de nastere al mamei in original
- certificatul de nastere al tatalui in original
- certificatul de casatorie in original,
- certificatul medical constatator al nasterii copilului.
- dac#259; p#259;rin#355;ii au nume de familie diferite sau exist#259; neconcordan#355;e intre numele de pe certificatul medical si declara#355;ia verbal#259;, se face o declaratie scrisa, semnata de ambii parinti, din care s#259; rezulte clar numele de familie si prenumele copilului.
B. Mama necasatorita si singura
Pentru obtinerea certificatului de nastere al copilului sunt necesare actele urmatoare:
- certificatul medical constatator al nasterii copilului
- copilul va avea numele de familie al mamei.
C. Mama este necasatorita si tatal vrea sa recunoasca copilul
- certificatul medical constatator al nasterii copilului
- o declaratie de recunoastere a paternitatii semnata in fata ofiterului de stare civila de ambii parinti.
In situatia cand tatal copilului refuza sa isi recunoasca paternitatea si mama doreste sa declanseze un proces pentru stabilirea paternitatii, este necesar sa ia legatura cu un avocat, si demararea procedurilor se face pana cand copilul implineste varsta de un an.
Daca copilul este inregistrat cu paternitate nerecunoscuta, iar tatal acestuia doreste sa isi recunoasca paternitatea, acest lucru se poate face pana cand copilul implineste varsta de un an, dupa ce copilul a implinit varsta de un an este necesara o hotarare judecatoreasca.
Sunt necesare urmatoarele acte:
- vechiul certificat de nastere al copilului
- declaratia de recunoastere a paternitatii semnata de ambii parinti in prezenta ofiterului de stare civila (pe noul certificat de nastere al copilului, numele tatalui apare trecut in dreptul rubricii TATA, dar numele de familie al copilului ramane al mamei).
Inregistrarea nasterii copilului in strainatate
In cazul in care copilul este nascut in strainatate inregistrarea nasterii si intocmirea certificatului se poate face de catre misiunea diplomatica sau consulatul Romaniei din tara respective sau de autoritatile locale ale tari respective.
In cazul in care intocmirea certificatului nu s-a facut de catre misiunea diplomatica sau consulatul Romaniei din tara respectiva, inregistrarea nasterii se face in tara, la autoritatea administratiei publice locale Biroul de Inregistrarea nasterilor din incinta Ofciul de stare civila ce apartine de Primaria locala de la domiciliul parintilor, dupa verificari, conform legislatiei aferente
In cazul in care nasterea a fost inregistrata corect la autoritatile locale din tara respectiva, se aplica procedura transcrierii prevazuta pentru certificatele procurate din strainatate, dupa verificari, conform legislatiei aferente.
Inregistrarea nasterii se poate face de catre orice persoana pe actului de identitate, dar ridicarea Certificatului de nastere se poate face doar de catre unul dintre parinti.

Sursa: http://www.mamicamea.ro

25+
Citat:

Mergi la inceput