Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (25)
Raspunsuri - Pagina 6
adrianaBuc spune:
La prima sarcina am avut o linie neagra-neagra si lata; a aparut chiar de la 13 sapt. Acum nu a aparut deloc.
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010, mandra posesoare a 8 dintisori si 2 maselute si un colt
23+ cu
annesi spune:
Sophia, si mie imi place sa fac singura totul, ca eu le stiu cel mai bine locul si cum trebuie facute...
dar in perioada imediat urmatoare nasterii sunt convinsa ca o sa avem nevoie de putin ajutor si cel mai bine ar fi sa nu-l refuzam.
Anne 25+ de
sophia_m spune:
ia priviti burtoiul meu de 22 de sapt. stramb, linia putin vizibila dar stramba:-))
al meu ma alinta closca cu puiul de aur..closca pentru am burta in fata si fundul bombat in spate
https://picasaweb.google.com/117468931843756554054/Desktop?authkey=Gv1sRgCN2D9YD6mYq_4AE#5664772074530286274
https://picasaweb.google.com/117468931843756554054/Desktop?authkey=Gv1sRgCN2D9YD6mYq_4AE#5664772080167599410
https://picasaweb.google.com/117468931843756554054/Desktop?authkey=Gv1sRgCN2D9YD6mYq_4AE#5664772075648965570
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev049prs.png
22+ cu iubirea mea
dari_nanau spune:
Buna fetelor!
Va urmaresc in continuare, insa nu am timp sa intru si sa scriu mai des.
Noi suntem bine, burtica creste, bb e foarte activ. Am facut si eu un set de analize dar nu a iesit prea bine hemoleucograma. Ma gandesc sa le refac totusi la alt laborator, poate nu sunt chiar asa de anemica.
Saptamana viitoare ma intalnesc din nou cu bb, abia astept.
Eu am DPN aproape de sfarsitul lui februarie ... sincer nu as vrea ca bb sa vina in 29, cred ca nu ar fi prea fericit ca isi sarbatoreste ziua o data la 4 ani.
O zi buna va doresc!
Dariana +21 cu si mamica fericita de Emma (11.10.2007)
sophia_m spune:
annesi, sunt convinsa ca nu strica putin ajutor..darrrrrr, ca daca n-ar fi "dar" as putea sa fiu chiar suportabila
si cand ma gandesc ca al meu ma ia si de nevasta
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev049prs.png
22+ cu iubirea mea
catiushor spune:
Vai fetelor, nu o pot expedia pe soacra`mea pt ca stam la ei in app. Stiu ca`s nerecunoscatoare dar de cand a fost internata cu nusht ce dementa senila, ne-a buimacit pe toti. Mi-e mila si de ea, dar mai mila mi-e de mine. Nu aruncati cu rosii, dar mi-a facut orar la bucatarie .
Legat de miscarile lui bebe, citesc o carte acum "Mintea noului nascut" de David Chamberlain si zice frumos ce face bebitza in burtica.
"Pe masura ce fatul creste, pantecul devine mai neincapator si tinde sa-l inconjoare pe intreaga sa lungime.Depinzand de preferintele lui in a-si flexa sau intinde genunchii, diferite parti ale uterului vor fi cele preferate. S-a descoperit ca bebelusii se misca dintr-un capat al uterului in cealalt, propulsandu-se cu ajutorul mainilor si al picioarelor. Schimbarea pozitiilor, necesita totusi o invartire spirala longitudinala, iar la mijlocul drumului, o intoarcere de 180 grade a coloanei vertebrale.
...aceste miscari de balet incep cu extensi si rotatie capului. Apoi se rotesc umerii. In final partea lombara si picioarele.
Aceasta miscare a fost observata in sapt 26 si reprezinta o isprava care nu poate fi reprodusa in afara pantecelui timp de 2-3 sapt dupa nastere. (...) In toate aceste miscari, nu poate fi negata o minunata coordonare intre corp si creier"
"Dupa cea de-a 20 saptamana(...)tinand o ureche pe abdomenul mamei, tatal poate auzi bataile cardiace ale micutului. (...) zguduituri fine si ritmice indica faptul ca cel mic sughite"
am scris cam mult
Alina parca tu mancai la inceputul sarcinii humus. Cumparat sau de casa? Daca il faci tu, mai baga o reteta te rog !!!
gravidutza 26+ de bebitza Gruitza
A invata sa ne iubim pe noi insine este primul pas crucial in a invata sa iubim pe altii !!!
annesi spune:
frumos fragment, Cati. multumim. deci asa se misca bebe... inoata nu gluma
Anne 25+ de
dr_anca spune:
Salutare!
Ce somn imi este de mor desi dorm de la 23-7 dimineata fara pauza de WC tot nu imi este suficient.
Am intrat in sap 24 si am mai luat 1kg aproape ca nu am timp sa ajung la sala suficient, de mancat mananc ce gatesc biscuiti, placinte dar nu cu portia ci cu tona
Nu am inca linia neagra, buricul in vreo 2 sapt iese saracul, nu sunt constipata, nu imi mai cade parul din cap si am tenul mai gras nu se mai vad ridurile de la ochi asta ca asa vedem si partile bune. Asta cu cazutul parului nu tine mult dar totusi vreo 2 luni dupa ce am nascut tot nu am pierdut prea multe fire, apoi a inceput sa reintre in normal.
Ma epilez cu lama de pe la 10 sapt tot asa ca nu mai suportam durerea.
Lady . Ce rezolvi spun sper sa rezolvi problemele dupa nastere, aseara era la dr Oz crema cu hidrocortizon f buna in cazul hemoroizilor, bine si multe fibre in alimentatie. Mi-a placut si linkul cu masajul. Ma pui pe ganduri cu nasterea naturala .
Fetele ajutorul dupa nastere e cu doua taisuri. Pe sot il mai poti "certa" ca sa te mai descarci- ce sa faci daca scade nivelul hormonilor intr-un ritm ametitor- dar mama sau soacra nu se pot supara. Adica eu vin sa te ajut- zic ele- si tu mai si tipi la mine si nu-ti convine nimic? Eu nu stiu ce fac cu asta mica ca nu vreau sa vina soacra-mea sa-i spuna las-o pe mama in pace nu vezi ca ii da san lui bebe etc.? Face faze din astea de imi vine sa ma dau , copilul saracul va crede ca nu mai este iubit. Am mai chemat-o sa ma ajute cand am invatat pentru un examen si am crezut ca innebunesc, Sara nu avea voie sa ma mai vada o tinea numai in dormitor, daca venea la mine o lua sa "nu ma deranjeze" daca ma duceam eu sa o vad o lua "sa ma odihnesc". Am crezut ca fac un AVC atunci.
Ma pregatesc si eu de plecat la lucru. O zi frumoasa!
Nasterea unui zambet
Mamica de cuminte 23s+ cu
iulie 2008
catiushor spune:
Sofia acuma te asezi si tu la casa ta. Si nevasta si mamica, fumeie serioasa ce mai....
Ce burtica frumoasa ! Si tu ai alunite deasupra buricului. Si eu si imi era teama sa nu le afecteze pielea care se intinde. pana acum se prezinta ok.
gravidutza 26+ de bebitza Gruitza
A invata sa ne iubim pe noi insine este primul pas crucial in a invata sa iubim pe altii !!!
puiutza27 spune:
Cati draga, eu te inteleg perfect. Din cauza soacramii care se instalase la noi chiar in perioada in care am aflat ca sunt insarcinata, a trebuit sa iau hotararea trista sa ma mut eu pana pleaca ea (de comun acord cu sotul meu care m-a vazut ca ma urc pe pereti de nervi si ca plangeam mai tot timpul, a fost foarte clar ca nu se desparte nimeni). Si uite asa am stat eu doua saptamani plecata de acasa ca sa se hotarasca draga de ea sa ne lase singuri. Nu am schimbat doua cuvinte pe aceasta tema cu ea, insa sper ca a inteles foarte clar ca dragoste cu sila nu se poate. De atunci si pana acum nu ne-am mai vazut si nici auzit, desi m-a sunat de cateva ori. I-am transmis prin sotul meu sa nu ma mai caute pentru ca nu ii voi raspunde. Ce o sa se intample in continuare, nu stiu, cert este ca nici eu nu o vreau prin lucrurile mele... Cel mai mult a avut de suferit sotul meu, respectiv baiatul ei, care s-a aflat intre ciocan si nicovala. Si totusi..... am procedat asa pentru ca stiam ca se va schimba ceva.... in situatia ta, nu stiu ce as face...
21+