Clasa I * 2011 - 2012 * [10]
Raspunsuri - Pagina 14
flaviutza spune:
Dar recunosc ati fost prompte cu raspunsul , fetelor....mersi inca o data.
Da, un fenomen interesant si fi-mea pana n-a incepe scoala, parca era mult mai stiutoare si isteata, vorbesc la modul cel mai serios. Si nu e singura , acelasi lucru mi-l spunea mama prietenei ei, acum studenta intr-a doua, la fel a patit.
Fi-mea depasise de mult stadiul de numarat pe degete si acum am surprins-o de cateva ori cu ele pe sub birou. La fel cu despartitul in silabe, nu am avut vreodata probleme! la 3 ani ii dadeam sa puna in ordine inversa cate trei silabe de genul "pune invers IE MA MA" si iesea mamaie - asta era un exercitiu pentru vorbitul ei pe limba chineza cu care ne-a delectat pana spre 3 ani juma! . Acum ce-am mai tras cu arhitect si astronatut....am impresia ca-i bulverseaza atatea notiuni deodata,
flaviutza spune:
ca volumul mare de cunostiinte ii zapaceste putin....sper sa treaca . Va pup, trec la somn, la 6 am trezirea!
mina spune:
Am fost in seara asta la pediatra, cica domnu e ok, putem pleca linistiti in vacanta (exudatul a iesit negativ). M-am linistit, desi cat am stat la clinica si toata seara mi-a tusit de ziceai ca acusi urmeaza raceala, insa sper sa fi fost doar puseu alergic. Dealtfel de cand s-a linistit in pat nu a mai tusit, deci cred ca asta a fost....il vad eu maine.
Al meu cica merge bine deocamdata, azi a avut ca tema jumate de pagina de o-uri (adica ovale, nu litera o) si fiul se dadea de ceasul mortii ca el nu e bun la astea....i-am bagat textele standard ca trebe sa fii convins ca esti bun si sa te stradui, nu sa o iei de buna ca nu esti in stare, bla bla bla dar nu prea am avut succes. Iar de facut suplimentar ca sa ii iasa mai bine no way ca, ati ghicit, n-a zis Doamna. Asa ca nu m-am enervat, nu le-a facut f bine, iar daca ii da fb si pe astea e clar ca e la incurajare si nu-mi ramane decat sa sper ca stie ea Doamna ce face cu ei, cum ii stimuleaza si cum ii incurajeaza.
Cat despre exercitii de consolidat cunostintele....n-avem de-astea, vad ca eu si Daria ramanem outsideri. Nici semnale de la invatatoare, in acest sens, nu am, de cate ori ne vedem imi lauda odrasla ca e constiincios, curios nevoie mare, si foarte atent la detalii. Pana acusi e de bine. Maine seara am sedinta cu parintii, sper sa mi dea o prima caracterizare a copilului sa stiu cum stau, eu ma dau calma dar ma simt nesigura, stiti cum e, la gradi stiai si de cate ori respira si ce nu-i convine, aici inca nu ne-am lamurit cum le merge.....Sa vad cum fac sa si ajung la sedinta, ca se suprapune cu tenisul, sotul e plecat, de dus-adus ma combin cu mamica unei colege de tenis, dar nu stiu ce ma fac daca dureaza sedinta mai mult. Fie plec inainte sa se termine, fie ii fac o bucurie lu fimiu si il las sa stea la colega lui pana se termina sedinta.
Sunt destul de disperata cu ora de culcare, nu stiu - dar chiar nu stiu!!!! - cum facem ca tot la 10-10.30 ajungem, parca e un facut. Ba ca ne lungim cu masa si discutiile in familie, ba ca pleaca ta-su maine si mai stau "doar inca putin" impreuna la masa sa se indoape cu cine stie ce improvizatie care-i face sa se simta bine, ba ca ninge, ba ca ploua.....Bine, nici eu nu m-am pus cu politia pe el, la o anumita ora vrea nu vrea sa fie in pat, dar nici nu cred c-as avea succes, doar sa-l leg .....Bine ca vine vacanta si mai fac o pauza din stressul asta, dupa aia sper sa ni se mai aseze programul, ca mor de mila lui dimineata cand ii e rau, fizic, de oboseala....Pacat ca pana seara uita complet chestia asta .
Flaviuta, si eu am observat unele chestii din astea la Matei, cred ca ii bulverseaza nu atat multe notiuni deodata, cat teoretizarea brusca a unor notiuni pe care ei le stiau mai....dupa ureche, asa. Asta cu despartitul in silabe e teren sfant pentru mine, nu l-am priceput niciodata, intotdeauna am despartit in silabe intuitiv - desi f corect - si mi-e f greu sa ii explic copilului ceva ce nici eu nu stiu.....
Dictare a facut si-al meu azi la scoala dar a zis ca i s-a parut f usor....caietul e la Dna, urmeaza sa-l primim maine, probabil, asa ca atunci vad cat de "usor" a fost de fapt. Bine, pe mine ma depaseste total notiunea de dictare la copii care inca nu stiu sa scrie, mi se pare ciudat si absurd, dar o fi o logica si in treaba asta....
Gata, am scris romane, inchin steagul si merg la somn.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
eveline spune:
Vorbind despre lapsusul asta subit sa stiti ca si cu Bia am patit-o. A avut ieri un test pregatitor pt testul ce-l va da vineri la romana (sa vedem si noi si ei cam cum sta treaba) si am observat o gramada de greseli absolut stupide la ea. S-a mirat si saraca fata de ce a putut face. Evident ca a trebuit sa lucram pe alea cu toate ca acum o saptamana n-as fi zis. Eu am ajuns la o concluzie: cred ca-s obositi. Vacanta asta ce vine saptamana viitoare nu-i degeaba, cine a pus-o a gandit-o bine.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
manuelacrina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Anka74
In incinta scolii generale 30 - setor 2. Daca te intereseaza iti pot da mai multe amunante. |
Multumesc mult !
Mi-ar place mult sa faca baschet, dar locatia asta e foarte departe de noi. Poate gasim ceva mai aproape de la anu'.
Mult succes micutului sportiv !
Ela2001 spune:
Neatza.
Azi n-am lasat-o la scoala ca aseara a avut febra; are si o tuse latratoare. Of si tocmai acum s-a imbolnavit - maine
trebuie sa mearga in excursie, dar sper sa fie bine si sa poata merge.
Mai teama mi-e sa nu vina mai rau din excursie. Banii pe excursie nu-i mai putem recupera, daca nu merge.
Azi ma duc sa-i comand tort pentru sambata.
Mina si la noi la fel, doamna cred ca ii incurajeaza, dandu-le calificative mai bune decat ar merita. I-am zis si eu
sa se straduiasca sa scrie mai frumos si replica ei a fost ca: "Doamna a zis ca e f bine". Mai zi ceva daca poti.
manuelacrina spune:
antoemma, te rog mult sa mai afisezi o data gazeta matematica, ieri se deschidea link-ul, dar nu am apucat sa listez paginile, azi nu se mai deschide link-ul sau nu mai e public.
Sau daca poti sa mi le trimiti pe PM sau pe mail.
Multumesc mult !
manuelacrina spune:
Fenomenul de regres de care ati discutat (ochi-verzi, flaviutza, eveline) l-am observat si la Crina: anul trecut la pregatitoare ajunsese sa scrie f frumos cifrele, literele de mana si citea aproape cursiv 4-5 randuri ... acum e "vai si amar" de cifrele alea din caiete (a ajuns la cifra 3) si la romana cam depaseste liniatura ... iar de citit, acum citeste silabisind si leaga mai greu cuvintele lungi si se enerveaza ca nu-i ies si nici ca vrea sa mai citeasca mai departe ...
Eu mi-am explicat regresul asta ca toata vacanta de vara nu am prea exersat ... invatare de minte pentru vacanta dintre clasa I si II !
Acum le-am luat de la capat, exersam, daca nu repetam nu se consolideaza ... cu timpul stam cel mai prost .
Azi au plecat in excursie , la Slanic Prahova ... am emotii, este prima excursie in care pleaca singura; si desi am trezit-o cu juma de ora mai devreme, adica la 6.30, s-a ridicat, spalat, imbracat f repede , fata de cat trag de ea in zilele cu scoala ...
Sa aveti o zi frumoasa !
roxanaz spune:
buna dimineata
Antoemma, multumesc pentru paginile din gazeta matematica. am avut surpriza sa vad ca e exact ceeace fac ei in clasa... ma asteptam la ceva mai greu . poate asa e doar la clasa I.
va urez o zi usoara!
antoemma spune:
Citat: |
citat din mesajul lui manuelacrina antoemma, te rog mult sa mai afisezi o data gazeta matematica, ieri se deschidea link-ul, dar nu am apucat sa listez paginile, azi nu se mai deschide link-ul sau nu mai e public. Sau daca poti sa mi le trimiti pe PM sau pe mail. Multumesc mult ! |
https://picasaweb.google.com/104816066997356497579/19Octombrie2011
Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)
Mami de 2004 si 2010