Primele 400 de facultati din lume
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Eu nu am spus ca e profesor ci ca PREDA.
Nu conteaza ce titlu are, conteaza ca el le tine lectii/ore studentilor dintr-o universitate din America.
Poate sa fie si sub numele de mary Poppins angajat, de la el invatata studentii.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2011-2012/top-400.html Unde sunt universitatile din Romania??? |
In...Romania?!?
![](icon_smile_big.gif)
Ultimul BAC spune totul!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Yaia spune:
citat din mesajul lui Anne45 CREZI CA MA POTI CONVINGE CA NU EXISTA IN EUROPA NICI MACAR O SINGURA INSTITUTIE DE INVATAMANT CARE SA OFERE UN STANDARD DE PREGATIRE LA ACELASI NIVEL CA UNA DIN USA ? MA INDOIESC!![quote] ![]() |
Oxford e pe locul 4 parca. Asta daca am vazut eu bine. Si ultima data Oxford era in Marea Britanie, Europa...
Yaia spune:
citat din mesajul lui ruxij E f.f. greu pt profesori sa faca rost de bani, procentul de succes al proiectelor de cercetare care concureaza pt fonduri este intre 6-8%. |
Hopaaaa! Ia uite aici o prima diferenta, PROFESORUL face rost de bani, nu vin de la centru si pot fi cheltuiti aiurea, vin din mediul privat si trebuie justificat fiecare cent...prin rezultate la proiectul de cercetare. Domn ministru...alo...atentie!
raly spune:
Nu numai ca profesorul trebuie sa submita rapoarte despre desfasurarea proiectului (in timpul si la sfarsitul proiectului), insa fondurile, in special cele federale, sunt auditabile in orice moment. De aceea Universitatile au propriile agentii de audit cu care lucreaza pentru a identifica posibilele erori in cheltuirea banilor inainte sa vina federalii in audit. Documentatia (inclusiv bonurile de cheltuieli precum biletele de avion in cazul in care fondurile au fost folosite pentru calatorie) se pastreaza pe 5 ani de la incheierea proiectului si trebuie sa fie disponibile pentru audit in orice moment.
In cazul in care se constata, in urma auditului, ca nu au fost cheltuiti conform bugetului, sanctiunile pot fi: retragerea tuturor fondurilor necheltuite, penalizarea Universitatii iar profesorul respectiv poate sa nu mai primeasca fonduri de la Agentia respectiva.
Agentia ofera insa posibilitatea de redirectionare a fondurilor (de exemplu banii de salarii sa ii cheltui pe materiale) insa de la caz la caz.
Regulile sunt stricte, si cu toate astea sunt erori, dar nu intentionate, parerea mea. Universitatile platesc penalitati anual dar si incaseaza o parte din banii pe proiectele astea (cam 50%)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Pai daca suntem condusi de o gloata de analfabeti inlocuibila cu o alta gloata de analfabeti unde ai dori sa fie alocate fondurile?
Nu in buzunarul gloatei?
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anne45/Anne45.jpg)
Anne45 spune:
LOCUL 4 NU INSEAMNA TOP !!
Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Oxford e pe locul 4 parca. Asta daca am vazut eu bine. Si ultima data Oxford era in Marea Britanie, Europa... =============================================== ![]() |
https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/15Ottobre2011FotoGiuliTunsulica?authkey=Gv1sRgCMS3KHyIr72AE
ruxij spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Hopaaaa! Ia uite aici o prima diferenta, PROFESORUL face rost de bani, nu vin de la centru si pot fi cheltuiti aiurea, vin din mediul privat si trebuie justificat fiecare cent...prin rezultate la proiectul de cercetare. Domn ministru...alo...atentie! =============================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010) |
Nu vin doar din mediu privat, vin de la agentiile nationale de cercetare, care sunt finantate de stat, dar in mod competitiv si cu sanse de succes de 6-10%, in functie de agentie. Si vin SI de la privat, dar in proportie mai mica.
ruxij spune:
Raly, eu te cred in legatura cu UC Berkeley si cu studentii POSTDOCTORALI, eu cand am vorbit m-am referit la mesajul tau initial, cand spuneai ca in AMERICA banii curg garla si STUDENTII sunt platiti peste medie. Postdoctorali nu sunt studenti, sunt cercetatori, tu dc lucrezi la contabilitate probabil vezi ca sunt incadrati la "staff" nu la "graduate students". Tu acum ti-ai schimbat povestea, primul tau mesaj a fost exagerat si putin neadevarat, da? UC Berkeley, Harvard, MIT, au mai multi bani decat restul, dar nu le poti extrapola spunand ca in AMERICA statul da bani garla. Da mai mult ca in Romania. Universitatea mea e pe locul nouzeci si ceva parca, e mai jos ca Berkeley, dar oricum, ne descurcam binisor.
Nu vreau sa contrazic pe nimeni de kiki, dar eu sunt in sistem de 12 ani, si nu lucrez la contabilitate, sunt implicata direct in predat, conducerea de doctorate si obtinerea de finantare, asa ca vorbesc in cunostinta de cauza. Mai mult decat atat, calatoresc la cateva universitati in fiecare an, si sunt in comiisiile de evaluare a granturilor la National Science Foundation in fiecare an, asa ca am o perspectiva care e valabila la nivel national, nu la nivelul unei singure universitati privilegiate.