Primele 400 de facultati din lume

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nu oricine preda e profesor. Iar la medical schools intr-adevar profesorii trebuie sa isi aduca singuri salariile din granturi, aproape in intregime. E f. greu. Dealtfel acestia predau f. putin, sunt in primul rand "research professors", cercetarea lor si granturile sunt focusul major, nu predatul.

Este exclus ca cineva care vine din Ro cu titlul de medic sa fie angajat pe post de profesor in SUA. Posturile de profesor sunt extrem de greu de obtinut, un procent mic de absolventi de doctorate in SUA au sansa sa obtina pozitii de profesor. Exista pozitii de: adjunct, teaching assitant si lecturer, care sunt temporare, f. prost platite, si care se obtin desigur cu usurinta. Acestia nu sunt evaluati pt granturi. medicii care "n-au vrut" sa fie profesori, nu ca n-au vrut, dar nici nu au putut si nu avea nici un sens. Pt ei cel mai de bun simt este sa obtina examenele acelea si sa se faca medici, ca medici si sunt si intr-adevar ca medici castiga (in functie de specialitate) mai mult ca profesorii, in medie. Dar ca sa fie careva professor tb sa fie MD-Ph.D. nu doar MD, asta asa la general vorbind. Daca a zis vreunu' ca "n-am vrut sa fiu profesor, sau am fugit ca ma pun sa iau granturi" minte ca o gazeta imperialista. Nu l-a invitat nimeni si nu avea cum sa fie profesor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Dar de ce spuneti voi ca Europa nu are facultati in topul asta? UK are trei in top ten. UK nu mai este pe continentul european sau arata topul asta asa diferit pe computerul meu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:


Sunt facultati regionale mici care accepta acesti medici din Romania ca profesori sau assistant profesor...whatever, ca nu e important titlul acum. Ideea e ca predau temporar pana isi fac cariera in medicina.

Si le recomand celor care vin din Ro in SUA sa aplice pt a preda la universitatile particulare mai mici din SUA. Este posibil si nu e minciuna. Probabil ca nu castiga mai mult foarte mult pe an, probabul ca-i platesc mai putin decat ar plati un PHD dar nu sunt suprasolicitati,nu fac research, e un job relativ simplu si curat. Temporar. Nu trebuie sa spele vase in SUA ca sa-si plateasca examenele. SUA are mii de facultati mici acum, e o afacera uriasa scot diplome pe banda, urmatoarea criza economica se va intampla din cauza lor. Unele sunt in orasele asa de mici, ca nu sunt foarte multi PHDs care sa mearga acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Ruxij, eu cred ca sunt si MDs care fac si teaching in US. Doctorul meu ginecolog este doar MD, assistant professor la o universitate(destul de mare), are si proiecte de research cu NIH. Asta scrie pe resume-ul lui. Dar mai stii ca nu minte si el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Poate asa o fi ginecologul tau, dar nu vine din Romania. Eu nu am cunostinta de astfel de cazuri.

Ma indoiesc f.f. tare ca univ. mici ii iau ca assistant prof. pe medicii aterizati din Ro, poate ca adjunct sau lecturer. Si conteaza titlul bineinteles.

Exista f. multa confuzie in acest domeniu, eu incerc sa restabilesc adevarul. Intre "studentii sunt platiti peste media nationala" si "banii curg garla" si "medicii din Romania sunt angajat ca tenure track faculty in America" si "fac plata cu ora" sunt multe exagerari, inexactitati si neadevaruri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Titlurile la universitati in USA sunt urmatoarele:
teaching assitant: oameni fara ph.D., in general doctoranzi, echivalent aprox cu asistent univ. in Ro
Lecturers, adjuncts, cumva plata cu ora, pozitii temporare, care e reinnoiesc sau nu anual.

Tenure track faculty: assistant professor. Sunt angajati pe un contract de 6 ani la sfarsitul caruia sunt evaluati si concediati sau pastrati, in functie de performante.

Associate Professor, Full Professor: tenured positions, pozitii permanente, cu job security, acestia nu pot fi concediati, sunt singurii permanenti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO


Nu se vaita nimeni, ca sunt doar niste grile.
Sau se vaita medicii primari care trebuie sa faca rezidentiatul pe aceeasi specialitate, ghidati de niste sefi care stiu infinit mai putin decat ei. Pe buna dreptate. :))




care medici primari XIO? Oprescu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij


Intre "studentii sunt platiti peste media nationala" si "banii curg garla" si "medicii din Romania sunt angajat ca tenure track faculty in America" si "fac plata cu ora" sunt multe exagerari, inexactitati si neadevaruri.


Ruxi, iti place nu iti place, la UC Berkeley sunt postdoctoral students platiti cu peste $50K/an.

In mesajul meu anterior nu am spus media nationala ci media pe stat- CA.

Poti sa cauti median income pe CA in 2011, single earner.

Cu banii curg garla, da curg, UCB are aproape procetaj maxim la capitolul research,conform sondajului din subiectul de fata (99.4%) deci e aproape lider national. Fondurile de research au crescut la noi, potrivit ultimului internal review (in special cu ARRA funding). Poate la tine la Univ este altfel poate nu este atat de bazata pe research. Pe ce pozitie este in clasamentul de fata si ce procentaj are la research?

Nu este exagerare sau dezinformare, doar experiente diferite. Eu am spus din start ca nu stiu cum este la alte universitati, asa ca nu te contrazic in ceea ce afirmi. Dar nu ne desfiinta cu totul pe toti cei ce ne dam cu parerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Daca cineva a citit celaalt mesaj,l-am sters. Am realizat ca si mesajul meu era la fel de rude& disrespectful.Nu am nimic de impartit pe aici cu nimeni,..daca crede cineva ce spun bine, daca nu, tot bine. Sa fiti fericiti si ...relaxati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Si ca sa inchei contributia mea la acest subiect, citez de pe site-ul facultatii (University of California Berkeley) la rubrica "Berkeley Research in numbers":

"In the fiscal year ending June 30, 2010, Berkeley attracted $745 million in new research funding. This represents a 30 percent increase over the past five years"

Sursa:

http://vcresearch.berkeley.edu/berkeley-research-numbers




Mergi la inceput